18 Οκτωβρίου 2024

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΑΣ ΡΥΜΟΥΛΚΗΣΕ ΣΤΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων
 
Από τις δηλώσεις του ΥΠΕΞ κ. Γεραπετρίτη και τον λόγο του τ. Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά στην Κύπρο συμπεραίνουμε ότι οι συνομιλίες με την Τουρκία έχουν εισέλθει στα βαθιά νερά και γίνεται διαπραγμάτευση εφ’ όλης της ύλης, όπως ανέκαθεν επιθυμούσε η Τουρκία. Η Κυβέρνηση διαπραγματεύεται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας ήτοι: Χωρικά Ύδατα, Υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ ακόμη και τον εναέριο χώρο (FIR Αθηνών).
 
Και τούτο χωρίς να αναγνωρίζει η Τουρκία το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας και έχοντας στα σχολικά της βιβλία την αμφισβήτηση του μισού Αιγαίου και της Θράκης. Εμείς σιωπηρώς τα αποδεχόμαστε και ερχόμαστε σε διαπραγματεύσεις εφ’ όλης της ύλης. Για την Κύπρο δεν γίνεται συζήτηση γιατί η Κυβέρνηση την έριξε στα αζήτητα όπως επιθυμούσε η Τουρκία. Παρά τις διαβεβαιώσεις της Κυβέρνησης περί του αντιθέτου εμείς προσήλθαμε στις διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα πάνω στην βάση της «ολιστικής» επίλυσης των διμερών των διαφορών. Ακόμη και η παραπομπή στο Διεθνές Δικαστήριο έχει ναρκοθετηθεί από την Τουρκία με την ποικιλία των θεμάτων που θέτει για το καθεστώς του Αιγαίου( νησίδες - βραχονησίδες υπό αμφισβήτηςη).
 
Ως τώρα όλες σχεδόν οι Ελληνικές Κυβερνήσεις αρνούνταν να συζητήσουν πάνω στη βάση που έθετε η Τουρκία δηλαδή με διμερείς διαπραγματεύσεις εφ΄όλων των θεμάτων και αρνούνταν κάθε συζήτηση πέραν των «θαλασσίων ζωνών» με βάση το Διεθνές Δίκαιον και το Δίκαιον της Θάλασσας.
 
Τώρα πέσανε οι κόκκινες γραμμές και η Τουρκία μας ρυμούλκησε στις πάγιες θέσεις της να τα συζητήσουμε όλα πάνω στη βάση που αυτή θέλει, δηλαδή στη βάση της «ευθυκρισίας» (τα δικά σου δικά μου) και όχι στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας. Και δεν περιορίζεται στα θέματα «θαλασσίων Ζωνών» αλλά στο σύνολο των θεμάτων που έχει συσσωρεύσει κατά καιρούς στην ατζέντα της.
 
Αν έτσι έχουν τα πράγματα τότε στις συζητήσεις αυτές η μόνη που θα έχει όφελος είναι η Τουρκία και θα χάσει η Ελλάδα. Διότι το Αιγαίο που θέλει να μοιράσει ανήκει με βάση το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας κατά το μεγαλύτερο μέρος του στην Ελλάδα. Κάθε νήσος ακόμη και μικρή που κατοικείται διαθέτει χωρικά ύδατα μέχρι 12Ν.Μ και ΑΟΖ. Όμως η μαξιμαλιστική και νέο-Οθωμανική Τουρκία αμφισβητεί τα πάντα, ακόμη και την Συνθήκη της Λωζάννης.
 
Καθώς οι συζητήσεις είναι απόρρητες υπάρχει φόβος ότι στο τέλος θα μας φέρουν ενώπιον τετελεσμένων γεγονότων κατά τα οποία η Ελλάδα θα παραδίδει τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο όπως συνέβη με την κατάπτυστη και προδοτική συμφωνία στις Πρέσπες. Οι φόβοι μας γίνονται εντονότεροι γιατί η Κυβέρνηση έχει συμβούλους της πρόσωπα του ΕΛΙΑΜΕΠ γνωστά για τις φιλοτουρκικές και ανθελληνικές τους θέσεις.
 
Πληροφορούμαστε ότι η Κυβέρνηση βολιδοσκοπεί τα υπό διάλυση κόμματα για να συμμετάσχουν στο «πιάτο της πυροδοσίας». Το μεν Πασόκ του κ. Ανδρουλάκη ασφαλώς θα στηρίξει την Κυβέρνηση γιατί εκφράζει την πολιτική Κ. Σημίτη ή Ααρόν Αβούρι (Ιμια –Διακήρυξη της Μαδρίτης) ενώ ο Σύριζα είναι σε επιθανάτιο κώμα. Η μόνη αντιπολίτευση σήμερα είναι η πατριωτική μερίδα των βουλευτών της Ν.Δ, η οποία εκφράζεται από τους τ. πρωθυπουργούς Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή. 
 
Τούτες τις ώρες που κοιμάται ο Ελληνικός λαός τον ύπνο του δικαίου ο Κυρ. Μητσοτάκης και οι συν αυτώ ξεπουλάνε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το μισό Αιγαίο. Αυτό δε είναι ο «Ζωτικός Χώρος» και ο « Πολιτιστικός Πνεύμονας» της χώρας. Ελλάδα χωρίς Αιγαίο και χωρίς θαλάσσια συνέχεια με τα νησιά θα γίνει προτεκτοράτο της Τουρκίας αν δεν έχει ήδη γίνει. Η Τουρκία θέλει να περικυκλώσει τα νησιά μας μέσα στη δική της θαλάσσια ζώνη, ώστε η αμφισβήτηση τους να στηρίζεται σε στέρεα βάση.
 
Φρονώ ότι διευθέτηση σήμερα ευνοεί διττώς την Τουρκία α/ Γιατί κερδίζει την εύνοια της δύσεως και β/ Στις διαπραγματεύσεις αυτή θα κερδίσει ενώ εμείς θα χάσουμε. Έχω την πεποίθηση ότι ο κ. Γεραπετρίτης είναι ικανός να ενεργήσει προδοσία από προηγούμενη δήλωση του ότι: «Μπορεί να με κατηγορήσετε σαν προδότη, αλλά εγώ θα κάνω εκείνο που νομίζω». Καιρός να βγούμε στους δρόμους και να βροντοφωνάξουμε
 
ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ 
 
(17/10/24)
 
* Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών
amphiktyon@gmail.com



Share

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι ατελείωτες οι αποδείξεις, που αυτονόητα αποδεικνύουν ότι από αιώνων το Αιγαίο, η Μεσόγειος, η Κύπρος είναι ΕΛΛΗΝΙΚΑ και θα παραμείνουν ΕΛΛΗΝΙΚΑ! Παρ΄ όλα αυτά ας τελειώνουμε με τους βαρβάρους…, αρκετά! Μπορεί να γράφουμε χωρίς τελειωμό, για την κατάρα του Ελληνισμού να έχει κακούς γείτονες, που εκ γενετής βάρβαροι και καταπατητές είναι και θα είναι.

Φαιά ουσία και χρόνο σπαταλούμε … Και όσον αφορά Ελληνική Διερευνητική Επιτροπή ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ. ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΑΛΙ ΠΗΓΑΝ, ΑΚΟΥΣΑΝ, ΕΙΔΑΝ ΚΑΙ ΑΠΗΛΘΑΝ, ΑΛΛΑ ΟΥΔΕΝ ΓΕΓΟΝΕ …..  ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ….«Λήθη των ιδίων κακών θρασύτητα γεννά» Δημόκριτος, 470-370 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος
ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟ ΦΙΛΕΥΕ ΚΑΙ Κ@ΛΟ ΦΥΛΑΓΕ.
Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ Η ΟΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΜΠΙΣΤΙΑ.
ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ; ΜΕ ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΣΦΑΓΕΙΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΝ ΙΧΝΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ Μ. ΑΣΙΑΣ… ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΝΑΖΙ, ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΕΠΙΣΗΣ ΣΕ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΠΡΟΕΒΗΣΑΝ. ΟΙ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΑΜΑΧΩΝ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΜΩΝ ΛΑΩΝ….ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟ 37% ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ …. ΟΙ ΑΧΡΕΙΟΙ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΟΠΟΙΟ ΧΑΡΤΙ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΤΟ ΘΕΩΡΗΣΟΥΝ Κ@ΛΟΧΑΡΤΟ. Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΠΕΣΑ ΜΟΝΟ ΜΠΑΜΠΕΣΑ ....
ΟΙ ΟΛΕΤΗΡΕΣ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ…. ΜΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΑΤΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΔΟΛΙΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΑΙΔΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΔΙΔΟΜΕΝΗ ΑΠΙΣΤΗ ΠΟΡΝΗ ΠΑΛΛΑΚΙΔΑ ΤΟΥΣ ….ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΠΙΘΟ ΤΩΝ ΔΑΝΑΙΔΩΝ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ….. ΟΙ «ΕΥΛΑΒΕΙΣ» ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΣΟΥΝΙΤΕΣ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΑΛΑΦΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΑΣΠΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΤΙΣ ΑΙΜΑΤΟΒΡΕΚΤΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ *ΚΟΡΑΝΙΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΩΑΜΕΘ…. ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΦΑΞΕ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΡΜΕΝΙΟΥΣ, ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΡΑΒΕΣ… ΑΧΝΙΖΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΑΘΩΩΝ ΨΥΧΩΝ…. ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ ΕΔΑΦΗ  ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ, ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ, ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΕΔΑΦΩΝ, ΘΑΛΑΣΣΩΝ, ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΑΝ ΠΟΤΕ (ΑΦΟΥ ΑΠΟ ΓΕΝΕΣΗΣ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ) , ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΥΛΤΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ «ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ» ΤΟΥΡΚΙΑΣ …! Αυτός είναι ο βάρβαρος λαός, που επιδιώκει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά δεν παύει ούτε τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας αλλά και ούτε έχει παύσει να ονειρεύεται αναβίωση της πάλαι ποτέ Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και της ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ…..
«Όλα τα κράτη έχουν ιστορία, η Τουρκία έχει ποινικό μητρώο», Νεοκλής Σαρρής.
ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΣΕΙΣ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΝΑ ΥΠΟΚΛΙΝΕΣΘΕ ΣΤΟΝ ΒΑΡΒΑΡΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΚΥΠΤΕΤΕ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΤΕΡΤΙΠΙΑ ΤΩΝ ΝΕΟΒΑΡΒΑΡΩΝ, ΠΟΥ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΖΟΥΝ ΣΕ ΚΑΤΑΠΑΤΗΜΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΑΦΗ.
ΚΑΙ ΝΑΙ! Η ΛΗΘΗ ΤΩΝ ΜΥΡΙΩΝ ΚΑΚΩΝ ,ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΜΟΓΓΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΜΟΝΟ ΘΡΑΣΥΤΗΤΑ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙ ΤΟΥΣ ΤΑΤΑΡ ΝΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΟΤΙ ΜΕ ΝΕΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΕΙΡΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΑΚΡΙΤΙΚΑ ΜΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΩΠΑΙΝΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΑΣ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΤΙ Ο ΣΙΩΠΩΝ ΣΥΝΑΙΝΕΙ .... ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΑ ΜΑΥΡΑ ΚΑΤΑΣΤΙΧΑ ΘΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕΙΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ..... ΣΥΝΕΤΙΣΘΕΙΤΕ ΤΑΓΟΙ ΚΑΙ ΗΓΕΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΟΨΤΕ ΤΑ ΣΧΟΙΝΙΑ ΡΥΜΟΥΛΚΗΣΗΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΠΟΥ ΣΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ, ΠΡΟΤΟΥ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΝΕΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ. ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΕΙΡΗΝΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΘΕΙΤΕ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ, ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΝΤΑ ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΙΚΟΥΝ. Ο ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΟΚΑ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΜΥΡΙΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΕ ΠΟΛΥΒΟΛΩΝΤΑΣ .... ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΠΩΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΑΘΕΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ.... ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΑΣΒΕΣΤΗ ΛΑΜΠΑΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ Η ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΝΕΠΝΕΥΣΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ.....
Α.Α. ΑΠΟ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΑΓΙΑ ΜΕΣΑΟΡΙΑ ΑΔΕΛΦΟΣ ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΑ, ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΦΑΞΑΝ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ

Ανώνυμος είπε...

Μα τι εξαιρετικο σχολιο;;;;!!!!!
Γ. Ρ.

Ανώνυμος είπε...

Χιλια ευγε!
Ντ.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.