20 Ιουνίου 2024

Εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανοί βγαίνουν «Εκτός Δικτύου» εν αναμονή του τι πρόκειται να έρθει

Γράφει ο Michael Snyder
 
Φυσικά είναι σχεδόν αδύνατο να ξεφύγουμε εντελώς από την πανταχού παρούσα τρέλα που φαινομενικά είναι παντού γύρω μας, αλλά πολλοί ανακαλύπτουν ότι ένας τρόπος ζωής «εκτός δικτύου» τους δίνει την καλύτερη ευκαιρία να απομονωθούν όσο το δυνατόν περισσότερο. Όταν εξαρτάστε λιγότερο από το σύστημα, αυτό που συμβαίνει στο σύστημα έχει μικρότερο αντίκτυπο πάνω σας. Δυστυχώς, φαίνεται ότι το σύστημά μας οδεύει σε πλήρη κατάρρευση και ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού προετοιμάζεται πυρετωδώς εν αναμονή του τι έρχεται.
 
Σύμφωνα με το Reuters , έχει υπολογιστεί ότι υπάρχουν τώρα περίπου 20 εκατομμύρια «preppers» στις Ηνωμένες Πολιτείες… 
 
Ο Μπρουκ Μόργκαν ερεύνησε περίπτερα στο «Survival & Prepper Show» στο Κολοράντο που ήταν εφοδιασμένα με κουτιά πυρομαχικών, σωρούς από ιατρικά κιτ τραυματισμών και κάθε τύπο μαχαιριού που μπορεί κανείς να φανταστεί. 
 
Μια αυτοαποκαλούμενη «30χρονη λεσβία από την Ιντιάνα», ο Μόργκαν είναι ένας από τους νέους Αμερικανούς που ετοιμάζονται να επιβιώσουν από πολιτικές αναταραχές και φυσικές καταστροφές, μια επιδίωξη που μέχρι πρόσφατα συνδέθηκε σε μεγάλο βαθμό με ακροδεξιά κινήματα όπως οι λευκοί εθνικιστές από τη δεκαετία του 1980. 
 
Οι ερευνητές λένε ότι ο αριθμός των παρασκευασμάτων έχει διπλασιαστεί σε μέγεθος σε περίπου 20 εκατομμύρια από το 2017. 
 
Υπάρχει ένα υποσύνολο αυτής της ομάδας που έχει αποφασίσει ότι ο καλύτερος τρόπος προετοιμασίας είναι να βγούμε “εκτός δικτύου”.
 
Αναφέρεται ότι «περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι στις ΗΠΑ» έχουν επιλέξει να υιοθετήσουν έναν τέτοιο τρόπο ζωής… 
 
Καθώς το κόστος ενέργειας και οι τιμές των κατοικιών συνεχίζουν να αυξάνονται, περισσότεροι Αμερικανοί επιλέγουν να ζουν εκτός δικτύου. Σύμφωνα με μια εκτίμηση, περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι στις ΗΠΑ έχουν έναν τρόπο ζωής εκτός δικτύου. Ενώ η πιθανή εξοικονόμηση κόστους είναι σίγουρα ελκυστική, η τεχνολογία και το ενδιαφέρον για μικροσκοπικά σπίτια, τα σπίτια με κοντέινερ και άλλες ενεργειακά αποδοτικές εναλλακτικές λύσεις στέγασης επιτρέπουν στις οικογένειες που ενδιαφέρονται για βιώσιμο τρόπο ζωής να μεταβούν σε ζωή εκτός δικτύου. 
 
Εάν σκέφτεστε να κάνετε μια παρόμοια κίνηση, πρέπει να κάνετε την έρευνά σας. 
 
Οι περισσότεροι από εμάς εξαρτόμαστε εξαιρετικά από το δίκτυο και πολλοί βρίσκουν ότι η μετάβαση σε έναν ριζικά διαφορετικό τρόπο ζωής είναι αρκετά δύσκολη
 
Το να ζεις εκτός δικτύου σημαίνει να δεσμεύεσαι να προμηθεύεσαι όλα όσα χρειάζεσαι για να επιβιώσεις και να ευδοκιμήσεις ανεξάρτητα: τροφή, στέγη, ενέργεια και το πιο σημαντικό: νερό. Είναι ενδυναμωτικό, μέχρι τη στιγμή που τα πράγματα δεν λειτουργούν. Όπως όταν βρίσκεστε στα μισά ενός απολαυστικού ζεστού ντους στο τέλος μιας ημέρας Ιανουαρίου και η αντλία νερού σταματά ξαφνικά να λειτουργεί, στέλνοντάς σας στο παγωμένο σκοτάδι με μια βρεγμένη κεφαλή σαμπουάν και μερικά εργαλεία για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα. 
 
Για πολλούς ανθρώπους, η ένταξη σε μια κοινότητα άλλων που έχουν υιοθετήσει έναν «εκτός δικτύου» τρόπο ζωής είναι πολύ χρήσιμη. 
 
Για παράδειγμα, περίπου 55 μίλια νότια του Σολτ Λέικ Σίτι, εκατοντάδες επιζώντες ζουν σε μια πολύ μεγάλη κοινότητα που είναι εντελώς εκτός δικτύου
 
Μια κοινότητα Αμερικανών που αποφεύγουν την κοινωνία δημιούργησαν ένα καταφύγιο επιβιωτών στην έρημο της Γιούτα, αφού βρέθηκαν αποξενωμένοι από τον σύγχρονο κόσμο. 
 
Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν προετοιμαστεί για να ζήσουν από τη γη στο πλαίσιο της «Επιχείρησης Αυτοδυναμία», νιώθοντας ότι η έξοδος από το δίκτυο είναι η λύση σε μια κουλτούρα που καταρρέει. 
 
Αυτή η συγκεκριμένη κοινότητα ιδρύθηκε αρχικά από έναν 74χρονο άνδρα ονόματι Philip Gleason και προειδοποιεί ότι «μια ποικιλία αποκαλυπτικών σεναρίων θα μπορούσαν να διαδραματιστούν τα επόμενα χρόνια»
 
Ο Gleason είπε ότι φοβάται μια ποικιλία αποκαλυπτικών σεναρίων που θα μπορούσαν να διαδραματιστούν τα επόμενα χρόνια, από μια αστοχία του δικτύου ηλεκτροδότησης που θα σταματήσει την ηλεκτρική ενέργεια της Αμερικής, μέχρι τον πυρηνικό πόλεμο και τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο. 
 
«Αυτό είναι απλώς η ιστορία που επαναλαμβάνεται», προειδοποίησε. «Στην αρχή κάθε πολιτιστικής επανάστασης, οι άνθρωποι που ελέγχουν το φαγητό τους είναι αυτοί που βγαίνουν στην κορυφή». 
 
Καθώς οι Αμερικανοί μοιράζονται σταθερά ότι χάνουν την πίστη τους στους θεσμούς του έθνους, εκείνοι που έχουν κάνει μια νέα ζωή στο Riverbed Ranch έχουν ουσιαστικά δημιουργήσει το δικό τους αυτοεπιζών έθνος. 
 
Φυσικά, μάλλον δεν ήταν καλή ιδέα να μοιραστούν αυτό που κάνουν με ένα τόσο μεγάλο κοινό, γιατί όταν τα πράγματα πάνε πολύ άσχημα, μεγάλοι αριθμοί απελπισμένων ανθρώπων μπορεί να αρχίσουν να κατευθύνονται προς αυτήν την κατεύθυνση. 
 
Τις περισσότερες φορές, οι οικογένειες που επιλέγουν να ζήσουν έναν τρόπο ζωής «εκτός δικτύου» απλώς το κάνουν μόνες τους. 
 
Η Heather Graesser και ο σύζυγός της κάποτε είχαν ένα μεγάλο σπίτι κοντά στο Ντένβερ, αλλά τώρα είναι πολύ πιο ευτυχισμένοι που ζουν έναν «εκτός δικτύου» τρόπο ζωής
 
Πριν από δέκα χρόνια ζούσα μια τυπική ζωή στα προάστια στα περίχωρα του Ντένβερ. Ο σύζυγός μου, ο Κέισι, και εγώ ήμασταν και οι δύο δάσκαλοι. Ζούσαμε σε ένα σπίτι τεσσάρων υπνοδωματίων με μια μικρή αυλή όπου τα δύο παιδιά μας άρεσε να παίζουν. 
 
Σήμερα η ζωή μας μοιάζει ριζικά διαφορετική. Ζούμε εξ ολοκλήρου εκτός δικτύου σε ένα σπίτι 300 τετραγωνικών ποδιών που κατασκευάσαμε από μπάλες άχυρου και στάχυ, ένα φυσικό οικοδομικό υλικό από χώμα, νερό και άλλη οργανική ύλη. Βασιζόμαστε στην ηλιακή ενέργεια για ηλεκτρισμό και στη συλλογή βροχής για νερό, και χρησιμοποιούμε μια τουαλέτα σταγόνας για να δημιουργήσουμε «ανθρωπιά» – κομπόστ από ανθρώπινα απόβλητα. 
 
Αφήσαμε πίσω τον συμβατικό κόσμο. Αλλά στην πορεία δημιουργήσαμε έναν πολύ πιο πολυτελή και ελεύθερο τρόπο ζωής από αυτόν που ζούσαμε στα προάστια. 
 
Καλό για αυτούς. 
 
Αυτές τις μέρες, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να ζεις έναν «κανονικό» τρόπο ζωής της μεσαίας τάξης, επειδή το κόστος στέγασης έχει γίνει τόσο οδυνηρό. 
 
Στην πραγματικότητα, μια εντελώς νέα κατηγορία, γνωστή ως «αδύνατα απρόσιτη» έχει δημιουργηθεί επειδή οι τιμές των κατοικιών έχουν γίνει τόσο ακριβές σε ορισμένες πόλεις… 
 
Όποιος έχει μισό μάτι στην αγορά κατοικίας τις τελευταίες δύο δεκαετίες θα γνωρίζει ότι σε πολλές χώρες, κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει γίνει πολύ πιο δύσκολο να αγοράσει ένα σπίτι. 
 
Ωστόσο, μια νέα έκθεση συνοψίζει την αίσθηση πολλών πιθανών αγοραστών κατοικιών δημιουργώντας μια κατηγορία που χαρακτηρίζει ορισμένες μεγάλες πόλεις ως «απίστευτα απρόσιτες». 
 
Η έκθεση συνέκρινε τα μέσα εισοδήματα με τις μέσες τιμές κατοικιών. Διαπίστωσε ότι η ζήτηση κατοικιών με εξωτερικό χώρο λόγω της πανδημίας, οι πολιτικές χρήσης γης που στοχεύουν στον περιορισμό της αστικής εξάπλωσης και οι επενδυτές που συσσωρεύονται στις αγορές είχαν εκτοξεύσει τις τιμές στα ύψη. 
 
Το να ζεις «εκτός δικτύου» είναι συχνά πολύ φθηνότερο από το να ζεις έναν συμβατικό τρόπο ζωής. 
 
Και το να ζεις «εκτός δικτύου» θα σου δώσει επίσης πολύ καλύτερες πιθανότητες να προστατευτείς από την ατελείωτη βία που βλέπουμε παντού γύρω μας. 
 
Πρόσφατα, σοκαρίστηκα βαθιά όταν διάβασα για έναν 42χρονο άνδρα που πυροβόλησε 28 πυροβολισμούς σε γυναίκες και παιδιά σε ένα οικογενειακό pad στο Rochester Hills του Michigan
 
Ένα οκτάχρονο αγόρι παλεύει για τη ζωή του αφού πυροβολήθηκε στο κεφάλι από έναν έξαλλο ένοπλο σε ένα οικογενειακό πάγκο, καθώς άλλοι επτά δολοφονήθηκαν επίσης. 
 
Η βίαιη επίθεση έλαβε χώρα στο Ρότσεστερ Χιλς του Μίσιγκαν, γύρω στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου, αφού ο δράστης εκτόξευσε 28 φυσίγγια από ένα όπλο σε μια φαινομενικά τυχαία επίθεση, πλημμυρίζοντας γυναίκες και παιδιά στο Brooklands Plaza Splash Pad έξω από το Ντιτρόιτ. 
 
Ο ένοπλος τράπηκε σε φυγή από το σημείο σε ένα κοντινό σπίτι σε απόσταση μισού μιλίου από τον εκτοξευτήρα, οδηγώντας σε μια τεταμένη ωριαία αντιπαράθεση που έληξε όταν ο δράστης – που περιγράφεται ως ένας 42χρονος λευκός άνδρας που ζούσε με τη μητέρα του – πέθανε από αυτοκτονία. 
 
Θα έπρεπε να είσαι εντελώς και εντελώς κακός για να κάνεις κάτι τέτοιο. 
Δυστυχώς, ολόκληρη η κοινωνία μας είναι κορεσμένη από το κακό σε αυτό το σημείο. 
Οπότε μπορώ σίγουρα να καταλάβω γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι θέλουν απλώς να ξεφύγουν από όλα αυτά. 
 
Τα πράγματα είναι πολύ άσχημα τώρα, αλλά θα γίνουν πολύ χειρότερα κατά τη διάρκεια των χαοτικών χρόνων που έχουμε μπροστά μας
 
Τελικά, πιστεύω ότι μεγάλος αριθμός ανθρώπων θα μετανιώσουν που δεν υιοθέτησαν έναν τρόπο ζωής «εκτός δικτύου» ενώ είχαν ακόμη την ευκαιρία να το κάνουν. 
 
Η κοινωνία μας βρίσκεται ήδη σε διαδικασία κατάρρευσης παντού γύρω μας, και όσοι καταλαβαίνουν τι συμβαίνει προετοιμάζονται για αυτό που έρχεται. 
 
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Φυσικά στην πατρίδα μας που οι νεοταξίτες μας έχουν δέσει χειροπόδαρα είναι τρομερά δύσκολο να πεις "τα παρατάω όλα και πάω να ζήσω στο βουνό"....
Μόλις ξεμυτίσεις σε κάποιον δρόμο και πέσεις πάνω σε κάνα μπλόκο της τροχαίας... την έβαψες.
 
Θα μπουν στο σύστημα και θα δουν ότι δεν έχεις πληρώσει τέλη κυκλοφορίας για το αυτοκίνητό σου, δεν έχεις πληρώσει ένφια για τα ακίνητά σου και δεν έχεις κάνει εδώ και χρόνια φορολογική δήλωση.... Οπότε θα συλληφθείς...
Τώρα αν το έχεις τραβήξει ακόμα παραπέρα και δεν πάνε τα παιδιά σου και στο νεοταξικό σχολείο... ακόμα χειρότερα... Εισαγγελέας.

Είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατον να βγούμε εκτός....
Αλλο παράδειγμα.
Δεν θα δουλεύεις και δεν θα έχεις ένσημα...
Μόλις πάθεις κάποια σοβαρή ασθένεια και χρειαστείς φάρμακα, νοσηλεία κλπ.... τι γίνεται;
Που θα βρεις γιατρό; Φάρμακα, νοσοκομείο;
Μάλλον σαν το σκυλί στα αμπέλι θα πας μόλις διαπιστώσουν ότι πρέπει να σου συμπεριφερθούν σαν άστεγο και άπορο...



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.