29 Ιουνίου 2024

Προμήθεια F-35: Υψηλό κόστος και υψηλός κίνδυνος εθνικής ασφάλειας

Δελτίο Τύπου
Προμήθεια F-35: Υψηλό κόστος και υψηλός κίνδυνος εθνικής ασφάλειας  
 
Η πρόθεση της κυβέρνησης να προμηθευτεί αεροσκάφη F-35 αποτελεί μια επένδυση υψηλού ρίσκου και υψηλού κόστους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ (ανυπολόγιστο κόστος με ακρίβεια). 
 
Η Ελλάδα επιθυμεί να αγοράσει ένα πανάκριβο αεροσκάφος με μηδενική συμμετοχή της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας χωρίς να συμμετέχει σε υποκατασκευαστικό έργο. Είναι αυτό παραγωγική επένδυση ή αποικιακού τύπου εξάρτηση; 
 
Η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει να χρεώσει τον Ελληνικό λαό με δισεκατομμύρια ευρώ όταν οι οικονομικοί δείκτες για την πορεία της χώρας μέχρι το 2030 δεν είναι ευοίωνοι. Το Δημόσιο Χρέος έχει ξεπεράσει τα 400 δις. ευρώ και η εξυπηρέτηση του θα καταστεί πολύ δυσκολότερη τα επόμενα χρόνια έως το 2033 καθώς οι δαπάνες αποπληρωμής θα υπερδιπλασιαστούν. 
 
Επιπλέον υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις για ζητήματα εθνικής ασφάλειας καθώς τα ηλεκτρονικά συστήματα του αεροσκάφους θα είναι άμεσα διαχειρίσιμα από τις ΗΠΑ επηρεάζοντας την επιχειρησιακή κατάσταση. Οι διευκολύνσεις που ήδη παρέχουμε στις ΗΠΑ σε επίπεδο στρατιωτικών δραστηριοτήτων είναι πολλές και επιβάλλουν να εξασφαλίσουμε ευνοϊκότερους όρους στην προμήθεια πανάκριβων οπλικών συστημάτων όπως είναι το F-35.
 
Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ θεωρεί ότι η προμήθεια του F-35 δεν είναι σκόπιμη καθώς υπάρχουν οικονομικότερες λύσεις που εξασφαλίζουν ισοδύναμη αποτρεπτική ισχύ έναντι της Τουρκίας. Οι πόροι δε που θα εξοικονομηθούν, θα μπορέσουν να επενδυθούν στην εγχώρια έρευνα αμυντικών συστημάτων (π.χ. drones) που αποδεικνύουν την αξία τους καθημερινά απέναντι σε πανάκριβες πλατφόρμες.
 
Με Εκτίμηση,
Γραφείο Τύπου ΝΙΚΗΣ
2310 232999 Press@NIKH.gr



Share

8 σχόλια:

Σταυρος Παγιδας είπε...

Το f-35 είναι ο καλύτερος αντικαταστάτης των F-4 phantom, δυστυχώς τέτοιες θέσεις της Νίκης μας οδηγούν στην απόχη...

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Αγαπητε μου Σταυρο δεν ξερω αν εισαι ειδημονας περι των μαχητικών αλλά σου παραθετω τις κρίσεις ενός ανθρώπου που ασχολείται με την Πολεμικη Αεροπορία.
https://www.youtube.com/watch?v=q_O2eSU15Ws

Σταυρος Παγιδας είπε...

Είναι το καλύτερο αεροσκάφος στον ρόλο του!

Σταυρος Παγιδας είπε...

Αγαπητέ Θάνο,οι φίλοι μου που υπηρετούν στα f-4,μου λένε ότι το f-35 είναι το καλύτερο στον ρόλο του !

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Συνεπως οι αποψεις διιστανται για την ποιοτητα του αεροσκαφους.
Εγω εχω να σου αντιπαραθεσω τα οσα διαβαζουμε σε εγκυρα και αδεσμευτα στρατιωτικά σάιτ και συγκεκριμενα σε ένα που εκτιμω παρα πολυ οπως το militaire του Παρη Καρβουνόπουλου.

https://www.militaire.gr/i-kyvernisi-paraggelnei-20-f-35-choris-na-apantisei-se-vasika-erotimata-poy-den-ethese-i-antipoliteysi/

https://www.militaire.gr/ti-den-mas-lene-gia-ta-f-35/

https://www.militaire.gr/ti-einai-to-f-35-enas-pterarchos-exigei-gia-na-mi-mas-pernane-gia-amerikanakia/

Ανεξαρτητως απο ολα αυτα ομως ενα ειναι που με καίει...
Μπορουν ΝΑΙ ή ΟΧΙ οι αμερικανοι να το απενεργοποιησουν σε πριπτωση ελληνοτουρκικης συρραξης;
Αν ΝΑΙ τοτε η αγορα του αγγιζει τα ορια της προδοσίας...
Δεν μπορουμε να υπονομεύουμε τις ενοπλες δυναμεις μας.

Σταυρος Παγιδας είπε...

Γιατί να τα απενεργοποιήσουν, αισθάνεσαι ότι οι Αμερικάνοι σήμερα είναι με τους Τούρκους;

Σταυρος Παγιδας είπε...

Στα όρια της προδοσίας η αγορά του καλύτερου αεροσκάφους,που οι Αμερικάνοι αρνούνται να πουλήσουν στην Τουρκία;;;;;

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Νομιζεις οτι η αμερικανοι ενδιαφερονται για τις ελληνοτουρκικες διενεξεις;
Αυτοι νοιαζονται μονο να μην καταρρευσει η νοτιοανατολικη πτερυγα του ΝΑΤΟ.
Συνεπως το σεναριο ειναι, χτυπανε οι τουρκοι βουτανε δυο τρια νησια και ιι αμερικανοι σταματανε την δυρραξη εντος δυο τριων ημερων για να μην καταστραφουν οι νατοικες δυναμεις μεταξυ τους.
Επισης να σου θυμισω μερες που ειναι οτι σταματησαν τα ελληνικα υποβρυχια που πηγαιναν στην Κυπρο το 1974...
Και ναι το πιστευω οτι σε περιπτωση πολεμου θα πανε με τους Τουρκους.
Τους εχουν περισσοτερη αναγκη....

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.