29 Ιουνίου 2024

Οι Παγκόσμιες Αρχές Υγείας πατούν το κουμπί πανικού καθώς ένα στέλεχος της Ευλογιάς των Πιθήκων που είναι «10 φορές πιο θανατηφόρο» αρχίζει να εξαπλώνεται γρήγορα

Γράφει ο Michael Snyder
 
Ένα θανατηφόρο νέο στέλεχος της ευλογιάς των πιθήκων που «σκοτώνει παιδιά και προκαλεί αποβολές» προκαλεί τεράστιο φόβο στις παγκόσμιες αρχές υγείας. Μας λένε ότι αυτό το στέλεχος είναι «10 φορές πιο θανατηφόρο» από αυτό που μόλυνε ανθρώπους σε περισσότερες από 100 διαφορετικές χώρες το 2022 και προφανώς εξαπλώνεται πολύ πιο εύκολα. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το τι μπορεί να συμβεί εάν υπάρξει μια πλήρης παγκόσμια επιδημία αυτού του νέου στελέχους και ορισμένοι ειδικοί ανησυχούν ότι μπορεί να είναι ήδη πολύ αργά για να αποφευχθεί αυτό.
 
Αυτή τη στιγμή, τα νέα είναι γεμάτα με πολλές δυσοίωνες ιστορίες σχετικά με αυτό το νέο στέλεχος της ευλογιάς των πιθήκων. Η δραματική αύξηση των κρουσμάτων που βλέπουμε αυτή τη στιγμή στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό έχει ανησυχήσει εξαιρετικά τους αξιωματούχους του ΠΟΥ …  
 
Η εξάπλωση του mpox στην Αφρική πρέπει να αντιμετωπιστεί επειγόντως, δήλωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας την Τρίτη, καθώς οι επιστήμονες προειδοποίησαν ξεχωριστά για ένα επικίνδυνο στέλεχος στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. 
 
«Υπάρχει κρίσιμη ανάγκη να αντιμετωπιστεί η πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων mpox στην Αφρική», δήλωσε η Rosamund Lewis, η τεχνική επικεφαλής του ΠΟΥ για το mpox, σε ένα ενημερωτικό σημείωμα στους δημοσιογράφους. 
 
Το στέλεχος της ευλογιάς των πιθήκων που εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο το 2022 προκάλεσε βασανιστικό πόνο, αλλά υπήρξαν πολύ λίγοι θάνατοι.
 
Δυστυχώς, αυτό το νέο στέλεχος της ευλογιάς των πιθήκων εξακολουθεί να προκαλεί βασανιστικό πόνο, αλλά έχει επίσης υψηλό ποσοστό θνησιμότητας. 
 
Από τους 384 ανθρώπους που έχει σκοτώσει η ευλογιά των πιθήκων στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό μέχρι στιγμής φέτος, πάνω από το 60 τοις εκατό από αυτούς ήταν παιδιά … 
 
Παραμένουν πολλά «σημαντικά άγνωστα» σχετικά με το νέο στέλεχος, προειδοποίησε ο Λανγκ, συγκρίνοντας αυτό το στάδιο της έρευνας με τις πρώτες ημέρες του Covid-19. 
 
Από τους 384 ανθρώπους που πέθαναν από όλα τα στελέχη mpox στη ΛΔ Κονγκό φέτος, περισσότερο από το 60 τοις εκατό ήταν παιδιά, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. 
 
Αναφέρεται ότι αυτό το νέο στέλεχος της ευλογιάς των πιθήκων είναι «10 φορές πιο θανατηφόρο» και όσοι μολύνονται συχνά αναπτύσσουν «φρικτά εξανθήματα σε ολόκληρο το σώμα»
 
Προκαλεί στους πάσχοντες «τρομερά εξανθήματα σε ολόκληρο το σώμα», σε αντίθεση με το clade II, που προκαλούσε βλάβες που συνήθως περιορίζονταν στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, δήλωσε η Trudie Lang, παγκόσμια ερευνήτρια υγείας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. 
 
Ακόμα κι αν δεν πεθάνετε, αν μολυνθείτε, θα νιώσετε τρομακτικό πόνο και είναι πιθανό να αναπτύξετε αποκρουστικές πληγές σε όλο σας το σώμα. 
 
Τα καλά νέα είναι ότι αυτό το στέλεχος της ευλογιάς των πιθήκων δεν έχει εμφανιστεί ακόμα στον δυτικό κόσμο. 
 
Αλλά οι αρχές προειδοποιούν ότι μπορεί να είναι θέμα χρόνου να συμβεί…
 
Υπάρχουν φόβοι ότι ο νέος ιός –που τώρα ονομάζεται επίσημα mpox– θα μπορούσε να εξαπλωθεί γρήγορα στην Ευρώπη και πέρα ​​από αυτήν. 
 
Η μεταλλαγμένη παραλλαγή, clade 1b, είναι «αναμφίβολα το πιο επικίνδυνο στέλεχος mpox μέχρι τώρα», τόνισε ο καθηγητής Trudie Lang, διευθυντής του Παγκόσμιου Δικτύου Υγείας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. 
 
Το στέλεχος που προκάλεσε τόσο μεγάλο χάος το 2022 μεταδόθηκε κυρίως από τη σεξουαλική επαφή μεταξύ ανδρών. 
 
Αλλά αυτό το νέο στέλεχος μπορεί να εξαπλωθεί πολύ πιο εύκολα χωρίς σεξουαλική επαφή. Αυτός είναι ο λόγος που τόσα πολλά παιδιά μολύνονται…
 
Το νέο στέλεχος του ιού δεν απαιτεί σεξουαλική επαφή για να εξαπλωθεί. 
 
Σε μια κλήση του Zoom με δημοσιογράφους την Τρίτη, οι ερευνητές επιβεβαίωσαν ότι το clade 1b εξαπλώνεται μέσω της αφής, κάτι που είναι «απίστευτα ανησυχητικό», σύμφωνα με τον καθηγητή Λανγκ. 
Εξαπλώθηκε από μητέρα σε παιδί, καθώς και σε σχολεία και χώρους εργασίας, είπαν. 
 
Μπορείτε να φανταστείτε τον πανικό που πρόκειται να ξεσπάσει αν αυτό το πράγμα χαλαρώσει στον δυτικό κόσμο; 
Οποιοσδήποτε έχει κάποιου είδους ορατές πληγές θα προκαλέσει αμέσως τους ανθρώπους γύρω του να φρικάρουν όταν βγαίνουν δημόσια. 
Θα θέλαμε να παρακολουθούμε πολύ στενά αυτό το θέμα. 
 
Εν τω μεταξύ, ένα πρωτοφανές ξέσπασμα δάγγειου πυρετού έχει ήδη μολύνει σχεδόν 10 εκατομμύρια ανθρώπους στην πλευρά μας του πλανήτη… 
 
Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) εξέδωσαν υγειονομική συμβουλή την Τρίτη προειδοποιώντας το κοινό για αυξημένο κίνδυνο μολύνσεων από τον ιό του δάγκειου πυρετού (DENV) στις ΗΠΑ φέτος, καθώς τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται σε όλο τον κόσμο. 
 
Οι χώρες της Αμερικής ανέφεραν τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων ποτέ, ξεπερνώντας το ρεκόρ για ένα ολόκληρο έτος σε λιγότερο από έξι μήνες. Από τις αρχές του 2024, έχουν καταγραφεί συνολικά 9,7 εκατομμύρια κρούσματα δάγκειου πυρετού, υπερδιπλάσιος αριθμός από τον αριθμό που καταγράφηκε όλο το 2023 (4,6 εκατομμύρια). 
 
Δεν έχουμε ξαναδεί ξέσπασμα δάγγειου πυρετού αυτού του μεγέθους. 
Ας ελπίσουμε ότι δεν θα συνεχίσει να χειροτερεύει. 
 
Πάνω από όλα τα άλλα, ο πρώην διευθυντής του CDC, Δρ Ρόμπερτ Ρέντφιλντ, προειδοποιεί ότι «θα έχουμε πανδημία γρίπης των πτηνών» … 
 
«Πραγματικά πιστεύω ότι είναι πολύ πιθανό ότι κάποια στιγμή δεν είναι θέμα αν, είναι περισσότερο ζήτημα πότε θα έχουμε πανδημία γρίπης των πτηνών», είπε ο Ρέντφιλντ στο NewsNation την Παρασκευή. 
 
Πρόσθεσε ότι το ποσοστό θνησιμότητας είναι πιθανό να είναι πολύ υψηλότερο από τη γρίπη των πτηνών σε σύγκριση με τον Covid-19. 
 
Ενώ το ποσοστό θνησιμότητας ήταν 0,6 τοις εκατό για τον Covid-19, ο Ρέντφιλντ είπε ότι η θνησιμότητα από τη γρίπη των πτηνών θα ήταν πιθανότατα «κάπου μεταξύ 25 και 50 τοις εκατό». 
 
Έχουμε ήδη περάσει μια πανδημία που είχε ποσοστό θνησιμότητας πολύ κάτω από 1 τοις εκατό και όλοι είδαμε τον τεράστιο πανικό που προκάλεσε. 
 
Πώς θα ήταν λοιπόν μια πανδημία με ποσοστό θνησιμότητας 25 έως 50 τοις εκατό; 
Μπορεί να θέλετε να το σκεφτείτε, γιατί μας λένε ότι έρχεται. 
 
Αυτή την εβδομάδα, ο FDA ανακοίνωσε ότι θα δοκιμάσει 155 διαφορετικά προϊόντα παντοπωλείων για ίχνη της γρίπης των πτηνών… 
 
Το παγωτό, το βούτυρο και το τυρί είναι μεταξύ των πιο πρόσφατων προϊόντων που πρόκειται να δοκιμαστούν για τη γρίπη των πτηνών από τον FDA – εν μέσω ανεξέλεγκτη εστίας σε αγελάδες γαλακτοπαραγωγής. 
 
Σε μια ανακοίνωση, ο οργανισμός αποκάλυψε ότι θα εξετάσει 155 προϊόντα που αγοράστηκαν από παντοπωλεία σε όλη τη χώρα για ίχνη του ιού H5N1. 
 
Εάν κάποιοι είναι θετικοί στον ιό, θα πραγματοποιηθούν περαιτέρω εξετάσεις για να διαπιστωθεί εάν ο ιός μέσα τους είναι «ζωντανός» — ή μπορεί να προκαλέσει μόλυνση στον άνθρωπο. 
 
Προς το παρόν, η ζωή στην Αμερική είναι τουλάχιστον κάπως φυσιολογική. 
Αλλά όπως έχουμε δει στο παρελθόν, αυτό μπορεί να αλλάξει εν ριπή οφθαλμού. 
 
Ζούμε σε μια εποχή που οι τρομακτικές επιδημίες ασθενειών θα είναι πολύ συνηθισμένες και όταν ένα θανατηφόρο ζωύφιο χαλαρώσει μπορεί να εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο πολύ γρήγορα. 
 
Η τελευταία πανδημία ήταν εξαιρετικά δυσάρεστη, αλλά η αλήθεια είναι ότι ήταν απλώς ένα ζέσταμα για αυτό που έχουμε μπροστά μας. 
 
Απολαύστε λοιπόν αυτό το καλοκαίρι όσο ακόμα μπορείτε, γιατί μια σειρά από εξαιρετικά επικίνδυνες ασθένειες βρίσκονται ήδη στα πρόθυρα να γίνουν μεγάλα προβλήματα και είναι θέμα χρόνου να ανατραπεί ξανά η ζωή όλων μας από μια άλλη παγκόσμια κρίση υγείας . 
 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.