23 Ιουλίου 2023

Οι Κλιματικές Απάτες

Μετάφραση: Απολλόδωρος
21 Νοεμβρίου 2022 | I & I Editorial Board | Διαβάστε το εδώ
 
Οι παγκόσμιοι εγκληματίες του κλίματος δεν είναι οι ενεργειακές εταιρείες που πωλούν τα ορυκτά καύσιμα που απαιτούνται για την τροφοδοσία μιας σύγχρονης οικονομίας, ούτε εκείνες που κατασκευάζουν τα προϊόντα που καίνε αυτά τα καύσιμα. Οι πραγματικοί παραβάτες είναι οι κινδυνολόγοι της υπερθέρμανσης του πλανήτη, οι οποίοι αποκάλυψαν για άλλη μια φορά ποιο είναι το παιχνίδι, και αυτό δεν έχει καμία σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος.
 
Το φετινό πανηγύρι των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα, το 27ο Συνέδριο των Μερών, κατέληξε σε μια συμφωνία με την οποία τα πλούσια έθνη θα καταβάλλουν αποζημιώσεις στα φτωχότερα για τις ζημιές που υποτίθεται ότι προκάλεσε η ενεργειακή τους κατανάλωση. Η δική μας χώρα, μετά από επιμονή του ολοένα και πιο εξασθενημένου, πάντα προσκείμενου στους οικολογικούς κοπρίτες προέδρου της, θα συμμετάσχει ακόμη και στην απάτη. Το ποσό δεν είναι μεγάλο σε σχέση με την οικονομία μας - 1 δισεκατομμύριο δολάρια - αλλά δημιουργεί ένα προηγούμενο και λέει στον κόσμο ότι είμαστε πρόθυμοι κορόιδα.
 
Εξάλλου, 81 εκατομμύρια Αμερικανοί ψήφισαν για να βάλουν έναν διανοητικά ασθενή στον Λευκό Οίκο. Άρα πρέπει να είμαστε υπέρ του να εξιλεωθούμε για τις περιβαλλοντικές μας αμαρτίες συμμετέχοντας σε ένα ελεγχόμενο από τον ΟΗΕ ταμείο ρουσφετιών.
 
Αλλά κάποιοι από εμάς βλέπουν τον εκβιασμό ως αυτό που είναι: Μέρος ενός τεχνάσματος για να χρησιμοποιηθεί μια κατασκευασμένη κλιματική κρίση ως ένας τρόπος να τιμωρηθούν τα ευημερούντα έθνη επειδή είναι πλούσια (βάζοντας την άπληστη Δύση στη θέση της μέσω της αναδιανομής του πλούτου) και να αντικατασταθεί ο καπιταλισμός με ένα κολεκτιβιστικό οικονομικό σύστημα όπου και όποτε είναι δυνατόν.
 
Φυσικά οι διεθνείς ληστές συγχαίρονται για τη δουλειά που έκαναν καλά.
 
"Αυτό το αποτέλεσμα μας πάει μπροστά", δήλωσε ο Simon Stiell, εκτελεστικός γραμματέας της Σύμβασης-Πλαισίου του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή. "Καθορίσαμε μια πορεία προς τα εμπρός σε μια συζήτηση δεκαετιών σχετικά με τη χρηματοδότηση των απωλειών και των ζημιών - συζητώντας για το πώς θα αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις στις κοινότητες των οποίων οι ζωές και τα μέσα διαβίωσης έχουν καταστραφεί από τις πολύ χειρότερες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής".
 
Μην νομίζετε ότι αναφέρεται στις φυσικές διακυμάνσεις του κλίματος της Γης. Το μήνυμα που υποτίθεται ότι ο κόσμος πρέπει να καταλάβει χωρίς να αμφισβητήσει την αλήθεια του είναι ότι η καύση ορυκτών καυσίμων από τον άνθρωπο καταστρέφει το κλίμα καθώς υπερθερμαίνει τον πλανήτη.
 
Υπάρχουν μηδενικές αποδείξεις ότι αυτό συμβαίνει, ωστόσο κατακλυζόμαστε καθημερινά, αν όχι ωριαία, από ανεύθυνες εικασίες, άγριους ισχυρισμούς, προειδοποιήσεις που κόβουν την ανάσα. Είναι η παραπληροφόρηση στην πιο καθαρή της μορφή. Αξιόπιστα γεγονότα, όμως, υπάρχουν, και λένε μια πολύ διαφορετική ιστορία:
  • "Σε αντίθεση με την άποψη ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη προκαλεί κάποια μαζική εξαφάνιση του χιονιού, τα δεδομένα δείχνουν ότι η χειμερινή χιονοκάλυψη στο βόρειο ημισφαίριο αυξάνεται από τη δεκαετία του 1960". - Steve Milloy, Junk Science
  • "Οι προβλέψεις του ΟΗΕ για το 1990 ήταν ακόμη χειρότερες απ' ό,τι νομίζαμε". - Christopher Monckton, σύμβουλος πολιτικής της Μάργκαρετ Θάτσερ, Watts Up With That
  • "Οι πεντηκονταετείς (1973-2022) τάσεις της θερμοκρασίας του καλοκαιριού (Ιούνιος/Ιούλιος/Αύγουστος) για τις συνορεύουσες 48 πολιτείες των ΗΠΑ από 36 πειράματα κλιματικών μοντέλων CMIP-6 είναι κατά μέσο όρο σχεδόν διπλάσιες από τον ρυθμό αύξησης της θερμοκρασίας που παρατηρείται από το σύνολο δεδομένων του κλιματικού τμήματος της NOAA". - Roy Spencer, ερευνητής για το κλίμα, Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα στο Huntsville.
  • γραμμική τάση θέρμανσης από τον Ιανουάριο του 1979 ανέρχεται πλέον σε +0,13 C/δεκαετία". - Spencer
  • "Είμαστε κολλημένοι στις λεπτομέρειες των επιπέδων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και στο αφηρημένο και αδύνατο πρόβλημα του περιορισμού της συγκέντρωσης του ατμοσφαιρικού CO2 - ενώ αγνοούμε τη φυσική κλιματική μεταβλητότητα και απλοποιούμε δραστικά την ανθρώπινη πλευρά". - Judith Curry, πρώην πρόεδρος της Σχολής Επιστημών της Γης και της Ατμόσφαιρας στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Georgia.
  • "Δεδομένα από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών και διεθνείς πηγές δείχνουν ότι η συχνότητα των τυφώνων έχει ελαφρά μειωθεί τα τελευταία χρόνια και δεν έχουν γίνει πιο σοβαροί. Τα δεδομένα δείχνουν επίσης ότι οι πυρκαγιές έχουν μειωθεί τον τελευταίο αιώνα. Οι περιπτώσεις ακραίας ξηρασίας και οι ανεμοστρόβιλοι παρέμειναν επίσης αμετάβλητες ή μειώθηκαν ελαφρώς". - Linnea Luekin, Ινστιτούτο Heartland
  • "Οι ακραίες θερμοκρασίες δεν έχουν αυξηθεί. Στις ΗΠΑ, όπου έχουμε τα καλύτερα δεδομένα, οι καύσωνες έχουν μειωθεί σε συχνότητα και ένταση τα τελευταία 100 χρόνια, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη Εθνική Αξιολόγηση του Κλίματος των ΗΠΑ". - Milloy
Οι λογοκριτές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι πιθανό να κρίνουν αυτές τις αλήθειες, μερικές μόνο από τις πολλές, ως ρητορική μίσους. Και ίσως να έχουν δίκιο. Μισούμε το γεγονός ότι το ψέmμα έχει γίνει αλήθεια στη Δύση, όσον αφορά το κλίμα και πολλά άλλα. Έχει συνεχιστεί για πάρα πολύ καιρό. Το παιχνίδι πρέπει να τελειώσει.
 
 
Δικτυογραφία:
The Climate Cons – Issues & Insights



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.