31 Ιουλίου 2023

Αυτό το χρυσό κομψοτέχνημα δεν είναι από προθήκη κοσμηματοπωλείου στο Ντουμπάι – Είναι δυόμισι χιλιάδων χρόνων!!!!

Οταν οι άλλοι λαοί της Ευρώπης έμεναν σε καλύβες και ήταν σε ημιάγρια κατάσταση οι Ελληνες έφτιαχναν κοσμήματα με μικρές λεπτομέρειες σαν το αριστούργημα που βλέπουμε στην φωτογραφία...
 
Ο ανώτερος πνευματικός και τεχνολογικός πολιτισμός των Ελλήνων που διατηρήθηκε αναλοίωτος μέχρι και την εποχή της χιλιόχρονης αυτοκρατορίας μας, υποχώρησε μόνο όταν η πατρίδα μας έπεσε στα χέρια των Τουρκομογγόλων βαρβάρων λόγω δικών μας λαθών και προδοσίας....
 
Εκτοτε παρά τον αγώνα μας για ελευθερία που μας οδήγησε στην δημιουργία ενός ελεύθερου ελληνικού κράτους μετά από 400 χρόνια, πέσαμε στα δίχτυα των ξενόδουλων πολιτικών που μας έφεραν στο σημερινό κατάντημα...
 
Σήμερα πλέον όποιος ποθεί να ξαναβρεί η πατρίδα μας το αρχαίο και βυζαντινό κάλλος και την αληθινή ελληνική μας δόξα, αλλά και να επακατηχήσει τον λαό μας στην Ορθοδοξία, ονομάζεται σκοταδιστής, φασίστας και ψεκασμένος... από όλο τον νεοταξικό συρφετό (ΜΜΕ, πολιτικούς, δημοσιογράφους κλπ.... ακόμα και από κάποιους αρχιερείς δυστυχώς).



Share

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όταν οι ΕΛΛΗΝΕΣ είχαν πολιτισμό και φιλοσοφία, είναι γεγονός ότι οι υπόλοιποι λαοί ζούσαν σε σπηλιές και δέντρα, στα τέσσερα περπατούσαν και με άναρθρες κραυγές επικοινωνούσαν.

Ο πολιτισμός και η τέχνη της αρχαίας Ελλάδας έχει εξελιχθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια, ξεκινώντας από τη Μινωική και αργότερα στη Μυκηναϊκή Ελλάδα, συνεχίζοντας κυρίως στην Κλασική Ελλάδα, επηρεάζοντας παράλληλα τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και τον διάδοχό της τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία.

Η αρχαία ένδοξη Ελλάδα ...
Ήταν η πατρίδα του πρώτου αναγνωρισμένου ιστορικού της ανθρωπότητας
Η αποστολή του Ηροδότου, επίσης γνωστού ως ο «πατέρας της Ιστορίας», ήταν για να κατοχυρώσει ότι «τα ανθρώπινα επιτεύγματα θα καταφέρουν να γλιτώσουν από τη φθορά του χρόνου, αλλά και ότι οτιδήποτε σπουδαίο και εντυπωσιακό και όλη η δόξα αυτών των κατορθωμάτων που επηρέασαν τους Έλληνες και τους βαρβάρους εξίσου θα διατηρούνταν αναλλοίωτα στον χρόνο. Επιπλέον – το πιο σημαντικό – ήταν να εξηγήσει τις αιτίες που τους οδήγησαν στον πόλεμο». Ο Ηρόδοτος γεννήθηκε γύρω στο 484 π.Χ. στην Αλικαρνασσό και είχε εξοριστεί από την πατρίδα του από τον τύραννο Λύγδαμη. Πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής του ταξιδεύοντας και συλλέγοντας τις ιστορίες των άλλων ανθρώπων προτού επιστρέψει. Ήταν ένας από τους πρώτους συγγραφείς που όχι μόνο συνέλεγε ιστορίες από την αρχαία Ελλάδα, αλλά τις διατήρησε με σκοπό να τις διαβάσουν κι άλλοι.
Είναι η πατρίδα παγκοσμίου φήμης μαθηματικών
Αποτελεί το θεμέλιο της δυτικής φιλοσοφικής σκέψης.
Από εκεί προήλθε η αρχική έννοια της δημοκρατίας
Για πρώτη φορά υιοθετήθηκε στα δικαστήρια το σύστημα δίκης με ενόρκους
Η μυθολογία της αποτέλεσε έναν τρόπο επιμόρφωσης και ψυχαγωγίας
Στην αρχαία Ελλάδα έχει τις ρίζες της η τέχνη του θεάτρου
Εκεί δημιουργήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες
Εισήγαγε την καλαίσθητη αρχιτεκτονική
Μοιράστηκε με όλο τον κόσμο μια εξαιρετική συλλογή από γλυπτά και κεραμικά αγγεία και έργα χρυσοχοϊας απαράμιλλης τέχνης.
Εξήγησε την έννοια της πραγματικής γαλήνης
Έδωσε την πιο ολοκληρωμένη και ουσιαστική λέξη για την έννοια της «ευτυχίας»

Ο καλλωπισμός των αρχαίων Ελληνίδων οι οποίες με βάση παλαιές ζωγραφιές ήταν οι ωραιότερες γυναίκες του αρχαίου κόσμου δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από την σημερινή σύγχρονη εποχή.
Τα κοσμήματα τους πολλές φορές ήταν ανώτερα των σημερινών και εφάμιλλα της ομορφιάς τους.
«Και επίσης κατά την μυκηναϊκήν εποχήν ακόμη, ως έδειξαν τα ευρήματα των τάφων των Μυκηνών, είχαν οι βασιλείς και οι άρχοντες εγγλύφους δακτυλίους, χρυσούς μάλλον, σπανιώτερον δε αργυρούς και σιδηρούς ή λιθίνους. Εχρησιμοποίουν δε τούτους προς σφράγισην επιστολών και άλλων επισήμων εγγράφων.
Τούτο εξηκολούθησε και την μετέπειτα εποχήν δια πάντα ελεύθερον άνδρα και αργότερα δε απέβη ο γυναικείος δακτύλιος καλλωπιστικός. Οι ψήφοι (πέτραι) εις πάσας τας εποχάς ήσαν εκ πολυτίμων λίθων, ως ίασπις, αμέθυστος, τοπάζιος, σαρδόνυξ κλπ. Και αν μεν η παράστασις ήτο γλυπτή ο δακτύλιος εκαλείτο ανάγλυφος, αν δε έκτυπος, έφερε το αυτό όνομα.

Ως ήτο φυσικόν, οι γυναίκες Ελληνίδες ήταν εκείνες οι οποίες εχρησιμοποίουν περισσότερα πολυτελή κοσμήματα και δακτυλίους λεπτούς χρυσούς ή εξ ελέφαντος, ή εξ ηλέκτρου, των οποίων πολλοί κατέληγον εις κεφαλήν όφεως.
Όταν οι Ελληνίδες εκαλλωπίζοντο οι γυναίκες, άλλων χωρών κρεμούσαν στον λαιμό τους ... δόντια άγριων θηρίων και κουκούτσια φρούτων .... ή κογχύλια..

Και οι σημερινές Ελληνίδες, δεν υστερούν τόσον σε ομορφιά, όσον και καλλωπισμό από τις αρχαίες πανέμορφες πρό-γονες τους ....
Α.Α.

Ανώνυμος είπε...

Τιμησατε και τις αρχσιες και τις συγχρονες Ελληνιδες.
Ευχαριστουμε.
Ντινα.

Ανώνυμος είπε...

Ειναι μια ευχαριστη παρενθεση για εμας τις Ελληνιδες.
Κ.Σ.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.