Σελίδες
31 Ιουλίου 2023
Αυτό το χρυσό κομψοτέχνημα δεν είναι από προθήκη κοσμηματοπωλείου στο Ντουμπάι – Είναι δυόμισι χιλιάδων χρόνων!!!!
3 σχόλια:
Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).
Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.
Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.
Όταν οι ΕΛΛΗΝΕΣ είχαν πολιτισμό και φιλοσοφία, είναι γεγονός ότι οι υπόλοιποι λαοί ζούσαν σε σπηλιές και δέντρα, στα τέσσερα περπατούσαν και με άναρθρες κραυγές επικοινωνούσαν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ πολιτισμός και η τέχνη της αρχαίας Ελλάδας έχει εξελιχθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια, ξεκινώντας από τη Μινωική και αργότερα στη Μυκηναϊκή Ελλάδα, συνεχίζοντας κυρίως στην Κλασική Ελλάδα, επηρεάζοντας παράλληλα τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και τον διάδοχό της τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία.
Η αρχαία ένδοξη Ελλάδα ...
Ήταν η πατρίδα του πρώτου αναγνωρισμένου ιστορικού της ανθρωπότητας
Η αποστολή του Ηροδότου, επίσης γνωστού ως ο «πατέρας της Ιστορίας», ήταν για να κατοχυρώσει ότι «τα ανθρώπινα επιτεύγματα θα καταφέρουν να γλιτώσουν από τη φθορά του χρόνου, αλλά και ότι οτιδήποτε σπουδαίο και εντυπωσιακό και όλη η δόξα αυτών των κατορθωμάτων που επηρέασαν τους Έλληνες και τους βαρβάρους εξίσου θα διατηρούνταν αναλλοίωτα στον χρόνο. Επιπλέον – το πιο σημαντικό – ήταν να εξηγήσει τις αιτίες που τους οδήγησαν στον πόλεμο». Ο Ηρόδοτος γεννήθηκε γύρω στο 484 π.Χ. στην Αλικαρνασσό και είχε εξοριστεί από την πατρίδα του από τον τύραννο Λύγδαμη. Πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής του ταξιδεύοντας και συλλέγοντας τις ιστορίες των άλλων ανθρώπων προτού επιστρέψει. Ήταν ένας από τους πρώτους συγγραφείς που όχι μόνο συνέλεγε ιστορίες από την αρχαία Ελλάδα, αλλά τις διατήρησε με σκοπό να τις διαβάσουν κι άλλοι.
Είναι η πατρίδα παγκοσμίου φήμης μαθηματικών
Αποτελεί το θεμέλιο της δυτικής φιλοσοφικής σκέψης.
Από εκεί προήλθε η αρχική έννοια της δημοκρατίας
Για πρώτη φορά υιοθετήθηκε στα δικαστήρια το σύστημα δίκης με ενόρκους
Η μυθολογία της αποτέλεσε έναν τρόπο επιμόρφωσης και ψυχαγωγίας
Στην αρχαία Ελλάδα έχει τις ρίζες της η τέχνη του θεάτρου
Εκεί δημιουργήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες
Εισήγαγε την καλαίσθητη αρχιτεκτονική
Μοιράστηκε με όλο τον κόσμο μια εξαιρετική συλλογή από γλυπτά και κεραμικά αγγεία και έργα χρυσοχοϊας απαράμιλλης τέχνης.
Εξήγησε την έννοια της πραγματικής γαλήνης
Έδωσε την πιο ολοκληρωμένη και ουσιαστική λέξη για την έννοια της «ευτυχίας»
Ο καλλωπισμός των αρχαίων Ελληνίδων οι οποίες με βάση παλαιές ζωγραφιές ήταν οι ωραιότερες γυναίκες του αρχαίου κόσμου δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από την σημερινή σύγχρονη εποχή.
Τα κοσμήματα τους πολλές φορές ήταν ανώτερα των σημερινών και εφάμιλλα της ομορφιάς τους.
«Και επίσης κατά την μυκηναϊκήν εποχήν ακόμη, ως έδειξαν τα ευρήματα των τάφων των Μυκηνών, είχαν οι βασιλείς και οι άρχοντες εγγλύφους δακτυλίους, χρυσούς μάλλον, σπανιώτερον δε αργυρούς και σιδηρούς ή λιθίνους. Εχρησιμοποίουν δε τούτους προς σφράγισην επιστολών και άλλων επισήμων εγγράφων.
Τούτο εξηκολούθησε και την μετέπειτα εποχήν δια πάντα ελεύθερον άνδρα και αργότερα δε απέβη ο γυναικείος δακτύλιος καλλωπιστικός. Οι ψήφοι (πέτραι) εις πάσας τας εποχάς ήσαν εκ πολυτίμων λίθων, ως ίασπις, αμέθυστος, τοπάζιος, σαρδόνυξ κλπ. Και αν μεν η παράστασις ήτο γλυπτή ο δακτύλιος εκαλείτο ανάγλυφος, αν δε έκτυπος, έφερε το αυτό όνομα.
Ως ήτο φυσικόν, οι γυναίκες Ελληνίδες ήταν εκείνες οι οποίες εχρησιμοποίουν περισσότερα πολυτελή κοσμήματα και δακτυλίους λεπτούς χρυσούς ή εξ ελέφαντος, ή εξ ηλέκτρου, των οποίων πολλοί κατέληγον εις κεφαλήν όφεως.
Όταν οι Ελληνίδες εκαλλωπίζοντο οι γυναίκες, άλλων χωρών κρεμούσαν στον λαιμό τους ... δόντια άγριων θηρίων και κουκούτσια φρούτων .... ή κογχύλια..
Και οι σημερινές Ελληνίδες, δεν υστερούν τόσον σε ομορφιά, όσον και καλλωπισμό από τις αρχαίες πανέμορφες πρό-γονες τους ....
Α.Α.
Τιμησατε και τις αρχσιες και τις συγχρονες Ελληνιδες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστουμε.
Ντινα.
Ειναι μια ευχαριστη παρενθεση για εμας τις Ελληνιδες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚ.Σ.