18 Οκτωβρίου 2020

Έρευνα του CLEO: Πρόθυμοι να κάνουν το εμβόλιο κατά του Covid-19 το 58% των Ελλήνων, αλλά ένας στους 4… ούτε να ακούσει γι’ αυτό! Ξυπνάνε όλο και περισσότεροι Ελληνες....

Περίπου οι μισοί Έλληνες δηλώνουν έτοιμοι να κάνουν το εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού όταν θα είναι διαθέσιμο, ενώ ένας στους τέσσερις υποστηρίζει ότι δεν θα το κάνει, με τους υπόλοιπους να δηλώνουν αναποφάσιστοι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης μελέτης του Κέντρου Κλινικής Επιδημιολογίας και Έκβασης Νοσημάτων (CLEO).
 
Συγκεκριμένα, «ναι» στο εμβόλιο απάντησε το 58%, με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε τυχαίο δείγμα 1.000 ατόμων του ενήλικου ελληνικού πληθυσμού, με στόχο την αξιολόγηση των γνώσεων, αντιλήψεων και πρακτικών έναντι του ιού, να δείχνει ότι οι Έλληνες είναι πιο διστακτικοί έναντι του εμβολίου σε σχέση με τους περισσότερους Ευρωπαίους. Οι τελευταίοι, σε ποσοστό 74%, δήλωσαν πρόθυμοι να κάνουν το εμβόλιο σε μελέτη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, που πραγματοποιήθηκε σε 20.000 άτομα από 27 χώρες.
 
Μάλιστα, τη διαφορετική γνώμη τους από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους είχαν εκφράσει οι Έλληνες και το 2009 στην αποδοχή του εμβολίου κατά της πανδημίας γρίπης H1N1. Τότε, είχαν αναφερθεί χαμηλά ποσοστά αποδοχής του εμβολίου έως 22,9%, έναντι άλλων Ευρωπαίων, στους οποίους το ποσοστό έφτανε και το 67%. Η γνώμη των Ελλήνων επιβεβαιώνει ότι η διστακτικότητα απέναντι στα εμβόλια, η οποία είχε αναφερθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως μία από τις κορυφαίες απειλές για την παγκόσμια υγεία, αναμένεται να είναι η επόμενη πρόκληση για τις κυβερνήσεις.  
 
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας του CLEO, οι ομάδες πληθυσμού που διαπιστώθηκε ότι εκφράζουν τη μεγαλύτερη διστακτικότητα είναι ενήλικες κάτω των 65 ετών, αυτοί που δεν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή δεν ζουν με άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, όσοι πιστεύουν ότι ο ιός φτιάχτηκε από ανθρώπους σε εργαστήριο, όσοι πιστεύουν ότι ο ιός δεν είναι πιο σοβαρός και θανατηφόρος από την εποχική γρίπη και όσοι δεν φαίνεται να γνωρίζουν τα συμπτώματα, τους τρόπους μετάδοσης και τους τρόπους ελέγχου και πρόληψης του Covid-19.  
 
Έλλειψη εμπιστοσύνης  
 
Η μεγαλύτερη έως τώρα διεθνής έρευνα που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο ιατρικό περιοδικό «The Lancet» απέδειξε ότι η έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών στην ασφάλεια και στην αποτελεσματικότητα των εμβολίων είναι η κύρια αιτία για τη διστακτικότητα που δείχνει ο γενικός πληθυσμός έναντι των εμβολίων γενικότερα και ειδικότερα για το εμβόλιο έναντι του κορωνοϊού.  
 
Στους λόγους για τη διστακτικότητα περιλαμβάνεται η πεποίθηση των πολιτών ότι δεν διατρέχουν κίνδυνο να αρρωστήσουν, ενώ δεν είναι μικρό το ποσοστό αυτών που είναι γενικά κατά των εμβολίων.  
 
Όπως λένε στελέχη του Κέντρου, τα δεδομένα επιβεβαιώνουν ότι τα στοιχεία τέτοιων κατάλληλα σχεδιασμένων μελετών μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθούν, προκειμένου να δημιουργηθούν στοχευμένες καμπάνιες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης σχετικά με τη σημασία, τη λειτουργία και την ασφάλεια των εμβολίων.
 
 
ΣΧΟΛΙΟ 
 
Ναι ρε παιδιά αφήστε τους να μας πείσουν για τα εμβόλια...
Τι νομίζετε οτι θα μας πουν ψέματα; 
Γιατί θεωρείτε οτι είναι ψεύτες; 
Οχι βέβαια ...
 
Κι όχι μόνο δεν είναι ψεύτες, αλλά δεν είναι και φασίστες... 
Γι αυτό και στην τηλεόραση που ελέγχεται με επιδοτήσεις από το νεοταξικό κράτος, ακούμε τόσο συχνά τους γιατρούς που είναι αντίθετοι με τα εμβόλια και με όλο το πακέτο τρόμου του κορωνοιού.
 
Αφού το ξέρετε... 
Είναι δημοκράτες και μας ΑΓΑΠΑΝΕ.... και προπαντώς λένε ΠΑΝΤΑ την αλήθεια... 
(όπως και τα γκάλοπ τους άλλωστε...) 
 
Το θέμα είναι πάντως ότι αφού ένα από τα θεσμικά τους όργανα που λέγεται
Κέντρο Κλινικής Επιδημιολογίας και Έκβασης Νοσημάτων έκανε γκάλοπ για να δει που βαδίζει η προπαγάνδα υπέρ των εμβολίων, βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο...
 
Το κίνημα κατά της Νέας Τάξης το οποίο ΜΟΝΟ στο διαδίκτυο μπορείς να το βρεις (και μόνο κατά τύχη στην τηλεόραση) δυναμώνει μέρα με την μέρα και ένα είναι το βέβαιο όπως το έχουμε ξαναπεί. Αυτός που ξυπνάει δεν ξανακοιμάται εύκολα και μαθαίνει να ξεχωρίζει την νεοταξική προπαγάνδα τους όπου την συναντάει... Αυτοί που κοιμώνται επίσης είναι πολύ ευκολότερο να ξυπνήσουν όσο η φωνές μας δυναμώνουν κι όσο σοβαροί γιατροί και επιστήμονες καθημερινά προσθέτουν τις φωνές τους και τα επιχειρήματά τους, κόντρα στους ξεπουλημένους τρομολάγνους συναδέλφους τους....
 
Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι...
Ο κορωνοϊός υπάρχει και είναι επικίνδυνος (οπως κάθε νόσημα ή γρίπη) για όσους αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας... Για τους υπολοίπους είναι ασυμπτωματικός ή αντιμετωπίζεται σαν μια απλή γρίπη ή κρυολόγημα...
 
Με τις μάσκες δεν είμαστε αντίθετοι.... Είμαστε αντίθετοι στην υποχρεωτική επιβολή της μάσκας και μάλιστα με πρόστιμα, απαγορεύσεις εισόδου σε καταστήματα και βιαιοπραγίες... 
 
Ο καθένας είναι υπεύθυνος για την δική του υγεία και της οικογενείας του...
Και φυσικά είμαστε παντελώς αντίθετοι με την μάσκα στα σχολεία, ένα δολοφονικό μέτρο υποταγής... Τα παιδιά είναι ασυμπτωματικοί φορείς (κι όχι κρούσματα) που δεν μεταδίδουν το ιό ούτε μεταξύ τους ούτε και στους ενηλίκους... 
 
Κι όλα αυτά δεν τα λέω εγώ ο άσχετος από ιατρική αλλά διάσημοι γιατροί και επιστήμονες όλου του κόσμου που απλά δεν ανήκουν στο σύστημα δουλέματος της Νέας Τάξης και στις λίστες πληρωμών της.... 
 
Οσο στις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ δεν βλέπετε να αναγράφονται τα καθημερινά τέστ που διενεργήθηκαν, καθώς και πόσοι από όσους υποβλήθηκαν σε τεστ και βγήκαν θετικοί, ασθένησαν με συμπτώματα, να ξέρετε ότι αποκρύπτουν την αλήθεια...
 
Οπως τόσο καιρό κάνουν με το να αναφέρουν ως θανάτους από κορωνοϊό, τα θύματα που απλά βγαίνουν θετικά στο τέστ και πεθαίνουν από άλλες άσχετες αιτές όπως καρκίνους, καρδιοπάθειες κλπ... (αυτό το ομολόγησε κι ο Τσιόδρας...)
 
Τέλος να επισημάνουμε ότι οπως λένε και οι επιστήμονες πρέπει να σταματήσουν να ονομάζονται κρούσματα οι θετικοί στον κορωνοϊό.... Πρόκειται απλά για φορείς... κι όχι κρούσματα...
Αλλά είπαμε... σπέρνουν τον τρόμο.. 
 
Κλείνοντας επειδή αναφέρθηκε στο άρθρο το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, να πω ότι όλα τα "παγκόσμια" κρύβουν μέσα τους τον έλεγχο της Νέας Τάξης όπως το έχουμε πολλές φορές αναλύσει στο ιστολογιό μας...
Ενδεικτικά διαβάστε ΕΔΩ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.