26 Οκτωβρίου 2020
Ένας άγνωστος και αδυσώπητος πόλεμος MIT – Mossad και στο «βάθος» η… διάλυση της Τουρκίας
Πριν λίγο καιρό η τουρκική εφημερίδα Politika δημοσίευσε ένα μεγάλο άρθρο με τον χαρακτηριστικό τίτλο, «Πόλεμος ΜΙΤ -ΜOSSAD». Στο άρθρο αυτό αναφέρονταν ότι οι πληροφορίες που «διαρρέουν» στην δημοσιότητα αποκαλύπτουν ότι έχει αρχίσει ένας αδυσώπητος πόλεμος μεταξύ των δυο μεγαλυτέρων μυστικών υπηρεσιών της Μέσης Ανατολής, δηλαδή της τουρκικής ΜΙΤ και της ισραηλινής MOSSAD.
Η τουρκική εφημερίδα στο ίδιο δημοσίευσα τόνιζε ότι εδώ και αρκετό καιρό είχε αρχίσει μια περίοδος μεγάλης καχυποψίας μεταξύ των δυο άλλοτε συμμαχικών μυστικών υπηρεσιών, καθώς οι Τούρκοι είχαν πληροφορίες ότι η MOSSAD ενίσχυε το κουρδικό ΡΚΚ.
Όπως είναι γνωστό οι σχέσεις των δυο χωρών είχαν ουσιαστικα διερράγη μετά τα γνωστά γεγονότα του Μαβί Μαρμαρά, (Μάιος 2010), όταν οι Ισραηλινοί κομάντος επέδρασαν σε πλοίο Τούρκων ακτιβιστών που πήγαινε για βοήθεια στην λωρίδα της Γάζας και σκότωσαν εν ψυχρώ 8 Τούρκους ακτιβιστές. Ο κύριος στόχος της MOSSAD, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, ήταν ο ίδιος ο αρχηγός της ΜΙΤ, ο 42 χρονών Hakan Fıdan τον οποίο θεωρούν σαν υπεύθυνο για την τουρκική επιχείρηση που είχε σαν συνέπεια την ένοπλη ισραηλινή αντίδραση με αποτέλεσμα τον θάνατο 9 Τούρκων ακτιβιστών, γεγονός που εξόργισε την Τουρκία και τον ίδιο τον Ερντογάν με το Ισραήλ.
Εκείνο όμως που φάνηκε πως απασχολούσε έντονα την τουρκική εφημερίδα, καθώς το δημοσίευμα φαίνονταν ότι ήταν κατευθυνόμενο, (όπως γίνεται συνήθως στην Τουρκία), ήταν η στάση της αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών, δηλαδή της CIA, σε μια άκρως ευαίσθητη και εύφλεκτη περιοχή όπως είναι η Μέση Ανατολή. Τα αίτια αυτής της σύγκρουσης ήταν, όπως φάνηκε στη συνέχεια, πολύ βαθιά και είχαν πολύ μεγάλο παρασκήνιο.
Η οργή των Ισραηλινών κατά της ΜΙΤ εγινε μεγαλύτερη από τις πληροφορίες που είχαν τότε ότι η Τουρκία σε εκδίκηση των γεγονότων του Μαβί Μαρμαρά τον Μάιο του 2010, τον επόμενο χρόνο παρέδωσαν στους Ιρανούς 10 Ισραηλινούς με τις κατηγορίες της κατασκοπείας κατά του Ιράν. Σαν κύριο ένοχο και αυτής της πράξης οι Ισραηλινοί θώρησαν τον καινούργιο αρχηγό της ΜΙΤ, τον Hakan Fıdan.
Για το ίδιο θέμα σε ένα άλλο σημαντικό δημοσίευμα της η εφημερίδα Yeni Şafak, που πρόσκεινται στον Ερντογάν, ανέφερε ότι η μεγάλη αυτή εκστρατεία κατά του αρχηγού της ΜΙΤ, του Hakan Fıdan, στην ουσία σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα στρέφονταν κατά του ίδιου του Τούρκου πρωθυπουργού, Ταΐπ Ερντογάν και καθοδηγούνταν και κατευθύνονταν από μια παρασκηνιακή συμμαχία διαφόρων δημοσίων παραγόντων των ΗΠΑ, που με την σειρά τους κατευθύνονται από τον παγκόσμιο Σιωνισμό.
Σαν πρώτο πρόσωπο αυτής της αντιτουρκικής εκστρατείας, η τουρκική εφημερίδα παρουσίασε τον γνωστό αρθρογράφο των γνωστών αμερικανικών εφημερίδων, Wall Street Journal, και Washington Post, τον Jonathon Schanzer. Το ενδιαφέρον είναι ότι ο εν λόγω Αμερικανός αρθρογράφος έχει διατελέσει για μια σχετικά μακρά περίοδο υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ και φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το οικονομικό κατρακύλισμα της αμερικανικής οικονομίας που οδήγησε τότε την κυβέρνηση Ομπάμα στο χείλος της χρεοκοπίας.
Παράλληλα ο Jonathon Schanzer είναι και αντιπρόεδρος του πολύ γνωστού, FDD, δηλαδή του «Foundation for Defense of Democracies». Το FDD ακολουθεί εδώ και χρόνια μια έντονη φιλοεβραΐκή και φιλοισραηνινη πολιτική στα θέματα στης Μέσης Ανατολής, κατά της ισλαμικής τρομοκρατίας, της Αλ Κάιντα και του κινήματος των Σαλαφιστών (φανατικούς ισλαμιστές).
Είναι κάθετα αντίθετο σε οποιαδήποτε προοπτική συνομιλιών με τους Παλαιστίνιους και την παλαιστινιακή οργάνωση Hamas, ενώ υποστηρίζει με φανατισμό την συνέχεια του εμπάργκο κατά του Ιράν. Το ενδιαφέρων είναι ότι στην επίσημη ιστοσελίδα του ο Jonathon Schanzer αναφέρεται και σαν διευθυντής του «Κέντρου Εβραϊκής Πολιτικής».
Το FDD έχει αναπτύξει μια έντονη δραστηριότητα κατά του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν και έχει κατηγορήσει ανοιχτά την Τουρκία ότι στο έδαφος της δρουν Ιρανοί πράκτορες και ότι η σημερινή Τουρκία βοηθά την Hamas. Για τον λόγο αυτό η αποκάλυψη ότι τότε η Τουρκία παρέδωσε Ισραηλινούς πράκτορες στο Ιράν, προκάλεσε την έντονη επίθεση του FDD κατά του αρχηγού της ΜΙΤ, Hakan Fıdan, με χαρακτηριστικά άρθρα.
Παράλληλα με τον Jonathon Schanzer δεύτερο πρόσωπο που ενέχεται από τους Τούρκους στην εκστρατεία κατά της ΜΙΤ και του αρχηγού της είναι το επίσης υψηλόβαθμο μέλος του FDD, David Barnet, καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Johns Hopkıns. Ο David Barnet έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα με διαλέξεις και άρθρα κατά των Ισλαμιστών Σαλαφιστών και διοργανώνει οικονομικά συμπόσια για συγκέντρωση χρημάτων υπέρ του Ισραήλ ενώ έχει μεγάλες διασυνδέσεις και με την Διεθνή Τράπεζα.
Τρίτο σημαντικό πρόσωπο που μετείχε στη εκστρατεία κατά της ΜΙΤ, αναφέρεται ο Michael Doran, πρώην σύμβουλος εξωτερικών υποθέσεων του πρόεδρου Μπους του πρώτου. Έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην κήρυξη του πολέμου κατά του Ιράκ και του Αφγανιστάν. Τον φωνάζουν χαϊδευτικά Mike και θεωρείται ότι παίζει σημαντικό ρόλο στο κόμμα των Ρεπουμπλικάνων, ενώ στο παρελθόν είχε οργανώσει εκστρατεία για την ενίσχυσης του στρατιωτικού οπλοστασίου του Ισραήλ.
Βρίσκονταν πλάι στον πρόεδρο Μπους και στον Richard Perle όταν ήταν υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ ο εβραίος, Paul Wolfowitz, ο οποίος είχε εξοργιστεί κατά του Ερντογάν για την στάση του στον πρώτο πόλεμο κατά του Ιράκ. Έχει στενές διασυνδέσεις με την MOSSAD και έχει γίνει γνωστό πως είναι διευθύνων στέλεχος του λεγόμενου «İstihbarat ve Özel Operasyonlar Enstıtüsü», δηλαδή του «Ινστιτούτου Πληροφοριών και Ειδικών Επιχειρήσεων» της ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας. Το όνομα του έχει συνδεθεί με πολλές μυστικές επιχειρήσεις της MOSSAD στο παρελθόν, (όπως Aman, Agaf, Ha Modın), στις οποίες είχαν χρησιμοποιηθεί υψηλής τεχνολογίας οπλικά συστήματα κατά των Αράβων.
Όλο αυτό το κύκλωμα, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, αμέσως μετά την εκλογή του Fıdan άρχισε ένα υπόγειο πόλεμο κατά της ΜΙΤ με πρώτο πεδίο δράσης την συνεργασία της ισραηλινής υπηρεσίας με τους Κούρδους του ΡΚΚ. Δηλαδή από την πρώτη στιγμή ο Fıdan, σύμφωνα με τους Τούρκους, ήταν ο πρώτος στόχος της MOSSAD. Εκεί όμως που η σύγκρουση πήρε μεγάλη έκταση ήταν στο θέμα του Ιράν και με τους Ισραηλινούς πράκτορες, ένα θέμα που εξόργισε σε πολύ μεγάλο βαθμό τους Ισραηλινούς και είχε έρθει «καπάκι» μετά την κρίση του Μαβί Μαρμαρά.
Ο Fıdan κατηγορήθηκε για την σύλληψη πολιτών με τη κατηγορία ότι στις πόλεις Κωνσταντινούπολη, İğdir, Van, Konya, και Osmaniye, είχαν διαπράξει κατασκοπία σε βάρος του Ιράν. Δηλαδή είχε έντονη αντί ισραηλινή δραστηριότητα σε κάθε επίπεδο, γεγονός που επίσης είχε εξοργίσει τους Ισραηλινούς.
Το FDD, σύμφωνα με την φίλοισλαμική τουρκική εφημερίδα, έχει σαν επίκεντρο του «διάφορες» δραστηριότητες στις ισλαμικές χώρες και ασχολείται ενεργά με την κατάσταση στο Αφγανιστάν, την Αλ Καιντα, την τροπή που πήρε η αραβική άνοιξη στην Αίγυπτο, τον πόλεμο κατά της ισλαμικής τρομοκρατίας, το Ιράν, την Βόρειο Αφρική και την εκεί δραστηριότητα των ισλαμιστών, την Παλαιστίνη και φυσικά την κατάσταση στην Συρία. Πρωτοστάτησε δε τον τελευταίο καιρό στην εκστρατεία κατά του πρόεδρου Ομπάμα τον οποίο κατηγορεί ότι δεν στηρίζει επαρκώς της φιλοεβραικές του θέσεις.
Σε άλλα δυο σημαντικά σχετικά τουρκικά δημοσιεύματα για το ίδιο θέμα και συγκεκριμένα της πρώην πρώτης σε κυκλοφορία τουρκικής εφημερίδας, Zaman, (που την έκλισε ο Ερντογάν μετά το πραξικόπημα του 2016 ως προσκείμενη στον Φετουλάχ Γκιουλέν), και της κεμαλικής εφημερίδας Cumhürriyet, γίνονταν πολιτική ανάλυση της μεγάλης κόντρας μεταξύ της ΜΙΤ και της Ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας.
Σαν κύριο αίτιο οι δυο τουρκικές εφημερίδες ανέφεραν την προβολή μιας ανεξάρτητης τουρκικής πολιτικής στην Μέση Ανατολή και την διεκδίκηση από μέρους του Ερντογάν κυρίαρχο ρόλο στην περιοχή, αγνοώντας προκλητικά της αμερικανικές και ισραηλινές θέσεις σε πολλά σημαντικά ζητήματα. Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τις τουρκικές εφημερίδες, είχε προκαλέσει πολλά προβλήματα στις σχέσεις της Τουρκίας με τις δυο αυτές χώρες οι οποίες μέχρι προ τινός ήταν οι κύριοι σύμμαχοι της Τουρκίας στην περιοχή.
Το πιο ενδιαφέρον ήταν το άρθρο του αρθρογράφου της Cumhürriyet, Utku Çakırözer, ο οποίος έκανε μια μεγάλη ανάλυση σχετικά με την κατάσταση του Ισραήλ. Το κύριο πρόβλημα του Ισραήλ, όπως ανέφερε ο Utku Çakırözer, ήταν η αυτόνομη δράση της ΜΙΤ η οποία στη ουσία έχει στραφεί κατά του Ισραήλ με φίλο ισλαμικές θέσεις και με αποκορύφωμα την παράδοση από μέρους της Τουρκίας Ισραηλινούς πράκτορες στο Ιράν, κάτι που το αρνιέται έντονα η Άγκυρα, και το έχει επανειλημμένα διαψεύσει.
Αλλά το ενδιαφέρων σε αυτό το άρθρο ήταν ότι το Ισραήλ με την προφανή του επίθεση κατά της ΜΙΤ και κατά του Ιράν δεν σκόπευε φυσικά να εξαναγκάσει την Τουρκία σε αλλαγή στάσης, κάτι που θεωρείται αδύνατο, αλλά να προκαλέσει αντιδράσεις κατά της Τουρκίας από πλευράς Δύσεως και ευρωπαϊκών κρατών. Επίσης ενδιαφέρων ήταν ο σχολιασμός ότι μετά τη επίσκεψη του Ερντογάν στις ΗΠΑ, τον Μάιο του 2013, οι σχέσεις των δυο χωρών χειροτέρεψαν με συνέπεια η CIA ουσιαστικά να συνεργάζεται με την MOSSAD κατά της Τουρκίας ενώ υπάρχουν πολύ κρίσιμα προβλήματα στο εσωτερικό της Τουρκίας και κυρίως στο κουρδικό.
«Καπάκι» σε όλα αυτά ήρθε ένα δημοσίευμα της τουρκικής επιθεώρησης Aydınlık, όπου αποκάλυπτε ότι ένα γνωστό αμερικανικό «Κέντρο Πολιτικής», προέβλεπε την έναρξη μιας πολύ κρίσιμης περιόδου η οποία μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στην διάλυση της Τουρκίας, πρόβλεψη που όπως ήταν επόμενο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας.
Μελετώντας τις εξελίξεις αυτές, μια μεγάλη ομάδα Αμερικανών επιστημόνων και ειδικών αποτελούμενη από τους, Henry Barkey, καθηγητή του πανεπιστημίου Lehigh, Svante Corneil, του Ινστιτούτου, «İpek Yolu» δηλαδή «Δρόμοι της Μέταξας», Ed Hussain, του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, (πολύ σημαντικό καθώς γνωρίζουμε τον ρόλο που παίζει το ΣΕΥ) Gregory Johnson, συνταξιούχος στρατηγός, David Kramer, του Freedom House, Aaaron Loberl, του America Abroad Medya και Michael Makovsky, της JINSA, δηλαδή του Εβραϊκού Λόμπι των ΗΠΑ, (επίσης που σημαντικό στοιχείο) ανέφερε ότι η Τουρκία θα αντιμετωπίσει μια πολύ μεγάλη κρίση η οποία πιθανόν θα οδηγήσει σε αυτοδιάλυση με εκρηκτικές συνέπειες.
Τα πολύ ενδιαφέροντα αυτά συμπεράσματα έρχονταν να υπενθυμίσουν ότι και παλαιοτέρα δυο σοβαρά αμερικανικά Ιδρύματα Στρατηγικών Ερευνών, προέβλεπαν τον διαμελισμό της Τουρκίας τα επόμενα χρόνια με απαρχή μια μεγάλη κρίση με τον κουρδικό παράγοντα όλης της Μέσης Ανατολής. Τα ιδρύματα αυτά ήταν το «Foreign Policy in Focus», που είναι γνωστό και σαν FPIF και η «Federation of American Scientist», ή FAS.
Επίσης μας υπενθυμίζουν ότι σε συνέντευξη που είχε δώσει στο βρετανικό περιοδικό Newsweek ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα, Μόρτον Αμπράμοβιτς και μάλιστα σε μια περίοδο που οι σχέσεις Τουρκίας ΗΠΑ ήταν σε πολύ καλό επίπεδο, είχε αναγγείλει την επικείμενη διάσπαση της Τουρκίας και τον οριστικό διαμελισμό της.
Ο έμπειρος Αμερικανός διπλωμάτης και πολύ καλός γνώστης των τούρκικων πραγμάτων, προφήτευσε μια μεγάλη εσωτερική σύγκρουση παράλληλα με μια αυξανομένη κουρδική κρίση μέσα σε ένα εκρηκτικό εξωτερικό περιβάλλον που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια την γειτονική χώρα σε θανάσιμους κλυδωνισμούς και στο τέλος στη οριστική της διάσπαση.
Ίδωμεν!
*Ο Νίκος Χειλαδάκης είναι Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Κατηγορία Θέματος
Αρθρα Ν. Χειλαδάκη,
Γεωστρατηγικές Αναλύσεις,
Διεθνείς Σχέσεις,
Εθνικά Θέματα,
Παγκοσμιοποίηση,
ΤΟΥΡΚΙΑ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)
1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.
2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.
3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.
4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.
5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).
6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.
7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.
Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.
ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ
2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.
3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.
4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.
5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).
6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.
7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.
Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.
ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ
Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.
1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.
2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.
3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.
Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.
2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.
3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.
Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου