22 Σεπτεμβρίου 2019

Η Κομισιόν αποδέχτηκε την πρόταση της κυβέρνησης για την προστασία της πρώτης κατοικίας και τα «κόκκινα» δάνεια. (για να το πούμε απλά, οι επικυριάρχοι της Ε.Ε. άκουσαν τα παρακάλια των ευρωραγιάδων υπόδουλων)

Μια ακόμα νίκη κέρδισε η νυν κυβέρνηση του Κ.Μητσοτάκη αφού εγκρίθηκε το πρόγραμμα προστασίας της πρώτης κατοικίας από την Κομισιόν, προκειμένου οι ελληνικές οικογένειες να υποστηριχθούν για να μη χάσουν το σπίτι τους λόγω δυσχερειών που αντιμετωπίζουν στην αποπληρωμή των δανείων με υποθήκη και με αυτόν τον τρόπο μειώνονται σημαντικά και τα «κόκκινα» δάνεια.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκρινε ότι το πρόγραμμα είναι σύμφωνο με τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις. Tο πρόγραμμα, το οποίο έχει ετήσιο προϋπολογισμό ύψους περίπου 132 εκατ. ευρώ, θέτει αυστηρά κριτήρια επιλεξιμότητας όσον αφορά την αξία της πρώτης κατοικίας και του εισοδήματος του δανειολήπτη, ώστε να διασφαλίζεται ότι απευθύνεται σε όσους έχουν ανάγκη.

Οι επιλέξιμοι δανειολήπτες θα λάβουν επιχορήγηση που αντιστοιχεί στο 20% - 50% της μηνιαίας πληρωμής του δανείου, ανάλογα με το εισόδημά τους, υπό την προϋπόθεση ότι τα δάνειά τους είναι εξασφαλισμένα για την κύρια κατοικία τους και συνεχίζουν να πληρώνουν το υπόλοιπο μέρος της μηνιαίας πληρωμής τους.

Εάν ο δανειολήπτης σταματήσει να εξυπηρετεί το δάνειό του, προβλέπεται ότι η τράπεζα μπορεί να ξεκινήσει τον «αποκλεισμό» του ακινήτου. Όλες οι τράπεζες θα πρέπει να αναδιαρθρώσουν τα δάνεια των επιλέξιμων δανειοληπτών, σύμφωνα με τις ίδιες απαιτήσεις που ορίζει το κράτος.

Η Κομισιόν κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, όσον αφορά τα άτομα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ασκούν οικονομική δραστηριότητα, το μέτρο δεν συνεπάγεται κρατική ενίσχυση. Όσον αφορά τις τράπεζες που χορήγησαν τα δάνεια, η Επιτροπή διαπίστωσε ότι το καθεστώς θα προσφέρει ένα έμμεσο πλεονέκτημα διότι αυξάνει το ποσό αποπληρωμής που οι τράπεζες είναι πιθανό να λάβουν από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Ταυτόχρονα, η αξιολόγηση της Επιτροπής έδειξε ότι αυτή η έμμεση ενίσχυση δεν θα δημιουργούσε αδικαιολόγητες στρεβλώσεις του ανταγωνισμού, επειδή η ενίσχυση περιορίζεται στα αναγκαία για την επίτευξη του στόχου της να εξασφαλίσει ότι οι δανειολήπτες δεν θα χάσουν το σπίτι στο οποίο ζουν. Επιπλέον, δεδομένου ότι όλες οι τράπεζες στην Ελλάδα θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, δεν υπάρχει διάκριση μεταξύ τους.

«Ως εκ τούτου, η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το καθεστώς είναι καλά στοχοθετημένο και περιορισμένο σε χρόνο και πεδίο εφαρμογής, όπως απαιτείται από τους κανόνες της ΕΕ. Τέλος, το πρόγραμμα αναμένεται να συμβάλει στη μείωση του υψηλού φόρτου των μη εξυπηρετούμενων δανείων στον ελληνικό τραπεζικό τομέα» κατέληξε η Κομισιόν.

πηγή 

ΣΧΟΛΙΟ

Τι όμορφα ξεκινάει το άρθρο....
"Μια ακόμα νίκη κέρδισε η νυν κυβέρνηση του Κ.Μητσοτάκη....."
Ομως δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα....
Μιλάμε για ωμά παρακάλια υπόδουλων σε επικυρίαρχους αφέντες...
Προτάσεις κάνουν οι σύμβουλοι.... (οι οποίοι στο τέλος-τελος δεν ενδιαφέρονται αν θα γίνουν αρεστές, διότι αυτοί πληρώνονται απλά για να βρίσκουν λύσεις και να κάνουν προτάσεις....)

Οι υπόδουλοι της κυβέρνησης παρακαλούν τα αφεντικά τους για τα διάφορα θέματα και μάλιστα τονίζουν σε μόνιμη επωδό ΠΑΝΤΑ ότι αυτά που παρακαλούν χρειάζονται για να μην μεγαλώνει η λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντί τους και βρεθούν σε δύσκολη θέση όσον αφορά την εκτέλεση των εντολών των αφεντικών τους....

Φυσικά αυτά όλα δεν ισχύουν μόνο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά για όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις από το 2010 και μετά....
Πιο πρίν απλά δεχόμασταν εντολές χωρίς να τις συζητάμε και οι κυβερνήσεις μας τις παρουσίαζαν σαν δικές τους.... για να έχουμε ψευδαίσθηση εθνικής ανεξαρτησίας...

Από τα μνημόνια και μετά δεχόμαστε απευθείας εντολές από έξω και δεν ντρεπόμαστε να το λέμε.... 
Απλά μερικές φορές το γυρνάμε στο γνωστό παρακάλι του ραγιά.... 

Πριν λίγα χρόνια συμμετέχοντας σε ένα σεμινάριο ανωτάτου στελέχους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους με θέμα το Μισθολόγιο του Δημοσίου, όταν ρώτησα σχετικά: "πως γίνεται το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να λέει τόσο μεγάλες κοτσάνες και να έχει κάνει τόση προχειροδουλειά όσον αφορά το Ενιαίο Μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων;" μου απάντησε χαρακτηριστικά:
- Γιατί νομίζεις ότι εμείς το φτιάξαμε το Μισθολόγιο; Απ' έξω μας ήρθε και μας είπαν εφαρμόστε το!!!!!

Τι έχουμε πάθει σε αυτήν την χώρα θα το βρούν μόνο οι ιστορικοί του μέλλοντος.... 



Share

2 σχόλια:

Άκων είπε...

Χαλαρώνει λίγο
το σφίξιμο στο
λαιμό ,

αλλά τα δάχτυλα παραμένουν τυλιγμένα.

Το μπλάβιασμα
στο πρόσωπο
υποχωρεί,

και το θύμα αισθάνεται
σχεδόν ευτυχία.

Προς το παρόν
ο θάνατος απομακρύνεται.
Η ελπίδα ξαναγεννιέται.

Ευγνωμοσύνη
στα τυλιγμένα γύρω από
το λαιμό δάχτυλα
για την παράταση που δόθηκε.



ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Το περιεγραψες ακριβως οπως ειναι φιλε μου Ακων...
Το θεμα ομως ειναι να μην το σκοτωσω αμεσως το θυμα....
Να πεφτουν οι δυναμεις του αλλά να μενει ζωντανο για να το βιάζω....
(για να μπω και λιγο στο μυαλο του θυτη)

Κι εμεις ολοι προσπαθουμε να ξυπνησουμε το θυμα διοτι ενα μεγαλο μερος του μυαλου του εχει καταληφθεί από την ψευδαίσθηση και την παραλυση του τρομου και νομιζει οτι ο θυτης και βιαστης του ειναι.... φίλος του και το αγαπαει...
Στην αστυνομικη και ιατρικη διαλεκτο λεγεται το Συνδρομο της Στοκχολμης...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.