24 Σεπτεμβρίου 2019

ΔΕΝ ΕΦΗΣΥΧΑΖΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ

Του Νεκτάριου Δαπέργολα
Διδάκτορος Ιστορίας

Η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ για το μάθημα των Θρησκευτικών αποτελεί αναμφίβολα μια ηχηρή αποκατάσταση της αλήθειας, μια δικαίωση όσων αγωνίστηκαν τα τελευταία χρόνια για το σοβαρό αυτό θέμα, ταυτόχρονα όμως και δικαίωση της απλής λογικής που κάποιοι βάλθηκαν να βιάσουν κατάφωρα, μετατρέποντας το άσπρο σε μαύρο.

Η αναμφίβολη αυτή δικαίωση πάντως είναι προφανές ότι δεν μπορεί να συνοδεύεται από την παραμικρή υποψία εφησυχασμού. Όσοι στοιχειωδώς γνωρίζουμε πού ζούμε και τι διενεργείται πολιτικά και πνευματικά στην πατρίδα μας εδώ και πολλά χρόνια, οφείλουμε και να γνωρίζουμε ότι πράγματι δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να επαναπαυόμαστε με την αναμφίβολα σημαντική αυτή εξέλιξη. Απλώς πρέπει να αναμένουμε άγρυπνοι το επόμενο χτύπημα.

Γιατί θα θυμάστε βεβαίως ότι εν πρώτοις το ΣτΕ είχε αδειάσει τον υπουργό Φίλη για τα νεοεποχίτικα παλιόχαρτα που μας τα βάφτισαν Θρησκευτικά, όμως οι τότε θεομάχοι μισέλληνες επανήλθαν αμέσως (επί Γαβρόγλου) με αστείες μικροαλλαγές και ανεκδιήγητα σοφίσματα και πήγαν να τα επιβάλουν (με τον γνωστό τους δημοκρατικό τρόπο) ως δήθεν νέο μάθημα, αποφαινόμενοι ότι οι αποφάσεις του ΣτΕ αφορούσαν μόνο το παλιό.

Τώρα έρχεται ξανά το ΣτΕ και αδειάζει και τις μεθοδεύσεις Γαβρόγλου, με εκκωφαντικό τρόπο και χαρακτηριστικά ξεκάθαρο σκεπτικό. 

Μοιραία συνεπώς δεν μπορούμε παρά να αναρωτιόμαστε τι θα σκαρφιστούν οι τωρινοί για να παρακάμψουν τον νέο κόλαφο και να μας πείσουν σε λίγο καιρό πως και πάλι οι απαιτούμενες αλλαγές έγιναν και πλέον το μάθημα είναι σύννομο με τις δικαστικές αποφάσεις. Νέα αλλαγή ΦΕΚ; Προσωρινή απόσυρση και σύντομη επαναφορά με… διαφορετικά εξώφυλλα; Νέα αρίθμηση σελίδων; Αφαίρεση μιας άνω τελείας στο βιβλίο της Γ΄ Δημοτικού κι ενός κόμματος στο βιβλίο της Ε΄; Πιο…πάλ χρώματα σε εικονογραφημένες αθλιότητες, όπως η παραπάνω; Κάτι ακόμη πιο αστείο; 

Δεν το γνωρίζουμε, αλλά είναι σίγουρο πως κάτι θα σκαρφιστούν. Οψόμεθα. Αυταπάτες πάντως δεν έχουμε, γι’ αυτό χαιρόμαστε βέβαια για την δικαστική δικαίωση, απολαμβάνουμε τις συμπλεγματικές αντιδράσεις των ελληνεπωνύμων γενιτσάρων, διασκεδάζουμε με τις παραληρηματικές δηλώσεις περί σκοταδισμού και οπισθοδρόμησης αλλά ταυτόχρονα επαναλαμβάνω: δεν εφησυχάζουμε ούτε για μια στιγμή. 

Δεν εφησυχάζουμε, ό,τι κι αν ψελλίσουν οι νυν κυβερνώντες (σαν την προ ολίγων ημερών αμήχανη ανακοίνωση του Υπουργείου περί μελέτης της απόφασης και προσπάθειας εναρμόνισης προς αυτήν). 

Μέχρι να δούμε ωστόσο το πώς θα…εναρμονιστούν, μία υπενθύμιση προς όλους τους νεοταξίτες (όπου κι αν ανήκουν πολιτικά και απ’ όπου κι αν προέρχονται): «σκληρόν ὑμῖν πρὸς κέντρα λακτίζειν». Σκληρό κι επώδυνο να κλωτσάτε τα καρφιά. Νομίζετε πως θα πολεμήσετε τον Θεό; Τα πόδια σας απλώς θα ματώσετε και θα καταπληγιάσετε. Ό,τι κι αν κάνετε, όσα κι αν βυσσοδομήσετε, όσο κι αν φρυάξετε, κάτι θα γίνει πάλι (δικαστικό ή άλλο) που θα σας χαλάσει τα σχέδια εν τέλει. 

Γιατί, δυστυχώς για σας, έχετε μεν εσείς τα σχέδιά σας, έχει όμως κι ο Θεός τα δικά του. Και στο τέλος θα γίνει αυτό που θέλει Εκείνος. Ακόμη κι αν προσωρινά το επιτρέψει να φανείτε πως υπερισχύετε και πιστέψετε πως έχετε νικήσει. «Ἐὰν γὰρ πάλιν ἰσχύσητε, καὶ πάλιν ἡττηθήσεσθε. Ὅτι μεθ' ἡμῶν ὁ Θεός».
Στο τέλος θα γίνει αυτό που θέλει Εκείνος. Γι’ αυτό να είστε απολύτως βέβαιοι…



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.