28 Σεπτεμβρίου 2019

Νέο σκάνδαλο τραπεζών: Ο ΣΥΡΙΖΑ (τους) χάρισε 40δις, η Ν.Δ τώρα 10δις!

Όλα για τις Τράπεζες! 

Μετά το μέγα σκάνδαλο της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που κόστισε στον ελληνικό λαό περίπου 40 δις και για το οποίο η ΛΑ.Ε είχε υποβάλλει μήνυση που βρίσκεται έκτοτε στο ψυγείο(!), έρχεται τώρα η κυβέρνηση της Ν.Δ να ολοκληρώσει τον σχεδιασμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και να εκχωρήσει–χαρίσει στην ουσία, στις τράπεζες 10 δις, προκειμένου οι τελευταίες να αντιμετωπίσουν, υποτίθεται, το μείζον πρόβλημα των “κόκκινων“δανείων που προέκυψε με ευθύνη ων κυβερνήσεων και των ίδιων των τραπεζών, χωρίς οι τελευταίες να έχουν καμιά πολιτική και κυρίως νομική συνέπεια, ενώ οι ηγεσίες τους θα έπρεπε τώρα να ήταν φυλακή με κακουργηματικές καταδίκες. 

Συγκεκριμένα κατά το Bloomberg και την Γερμανική Handelsblatt η κυβέρνηση έχει υποβάλλει σχέδιο στην Κομισιόν να πάρει 10 δις από τον κουμπαρά ασφαλείας των 37 δις, τον οποίο έχει χρεωθεί ο ελληνικός λαός για ώρα έκτακτης ανάγκης και να τα διαθέσει εν είδει εγγυήσεων στις Τράπεζες προκειμένου οι τελευταίες να τιτλοποιήσουν με αξιόπιστο για τις αγορές τρόπο, “κόκκινα” δάνεια άνω των 20 δις.

Όλα δείχνουν ότι το κυβερνητικό σχέδιο, το οποίο είχε προετοιμάσει η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και επί του οποίου έχουν συναινέσει Τράπεζες, ΤΧΣ, Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν κλπ, πρόκειται να εγκριθεί πανηγυρικά από την Κομισιόν τις προσεχείς εβδομάδες. 

Κάτι ανάλογο άλλωστε είχε εισηγηθεί προεκλογικά και ο Μπ. Παπαδημητρίου, πάντοτε “λαγός“, προκαλώντας σάλο αντιδράσεων όχι για αυτήν καθ’ εαυτήν την πρόταση, αλλά γιατί την είχε συνδέσει με την εφαρμογή της πιστοληπτικής γραμμής στήριξης, η οποία ισοδυναμούσε με νέο θεσμικά Μνημόνιο και όχι με το άτυπο αλλά πολύ ουσιαστικό που ισχύει σήμερα.

Και ισχυριζόμαστε ότι κατά πάσα πιθανότητα τα 10 δις θα χαθούν και αυτά στο βωμό των Τραπεζών διότι μάλλον ως εγγυήσεις θα καταπέσουν σε όφελος των αγοραστών των τίτλων των κόκκινων δανείων, αφού οι τελευταίοι δεν πρόκειται να εισπράξουν από τα κόκκινα δάνεια τα ποσά που θα έχουν προβλέψει να αποκομίσουν. Έτσι, όχι μόνο θα χάσει άλλα 10 δις το ελληνικό κράτος, αλλά ούτε και το πρόβλημα των κόκκινων δανείων δεν πρόκειται να έχει επιλυθεί.

Οι Τράπεζες αποτελούν κυριολεκτικά τη “μαύρη ατελείωτη τρύπα” της χώρας και της ελληνικής οικονομίας και μόνο με το πέρασμα τους σε ένα νέο δημόσιο (με τα 10 δις θα μπορούσαν εκ νέου να εξαγορασθούν) μαζί με το κούρεμα των δανείων και την Κεντρική Τράπεζα στον έλεγχο του εθνικού κράτους να ασκεί εθνική νομισματική πολιτική, θα μπορούσαν να παίξουν ένα νέο δυναμικό αναπτυξιακό και κοινωνικό ρόλο σε όφελος της προοπτικής της χώρας και του λαού μας. 

Πάντως όσοι συνεχίζουν τη διασπάθιση δις του ελληνικού λαού στις μαύρες τρύπες των τραπεζών θα πρέπει να ξέρουν ότι στο τέλος δεν θα γλυτώσουν, όσο και αν τους “ξεπλένει” η ψήφος του ελληνικού λαού. 

Β.Μ 

ΠΗΓΗ
Πηγή: http://thesecretrealtruth.blogspot.com/
ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΣ

ΣΧΟΛΙΟ

Δεν πρόκειται για "μαύρη τρύπα"....
Πρόκειται για την συμμορία Κράτους Τραπεζών για την οποία έχουμε μιλήσει επανειλλημένα...
(Διαβάστε ΕΔΩ)   Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.