28 Σεπτεμβρίου 2019

Η «Πολιτική Ορθότητα» βλάπτει σοβαρά…

Γράφει ο Θανάσης Κ. 

Όπως στα πλαίσια της αντικαπνιστικής εκστρατείας κάθε πακέτο τσιγάρων γράφει με γιγαντιαία γράμματα: το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία, έτσι χρήσιμο θα ήταν και στα γραφεία της ΝΔ να μπει μια αντίστοιχη επιγραφή-υπόμνηση: Η Πολιτική Ορθότητα, βλάπτει σοβαρά - και την Παράταξη και τη Χώρα!

Στο μεταξύ, παρακαλώ, κάποιος να ενημερώσει τον Πρωθυπουργό, ότι πέρσι το καλοκαίρι, τη μέρα που κάηκε το Μάτι, το θερμόμετρο στην Αθήνα έδειχνε «μεγίστη θερμοκρασία» 37 βαθμούς! 

Και στο Μάτι, πιο χαμηλά: το πολύ 35 βαθμούς! Ούτε συνηθισμένο καλοκαιριάτικο «καύσωνα» δεν το λες.
«Πολύ μέτρια», για μήνα Ιούλιο στην Ελλάδα. Σίγουρα ΔΕΝ είχε καμία σχέση με…. «κλιματική αλλαγή»!
Ακόμα και η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν το επικαλέστηκε – στην αρχή τουλάχιστον… 


· Οι ΣΥΡΙΖΑίοι αρχικά επικαλέστηκαν… «σχέδιο εμπρησμών», που το «επιβεβαίωναν» δήθεν… αεροφωτογραφίες (από δορυφόρους).
Ύστερα όλο αυτό αποκαλύφθηκε «μούφα» κα το απέσυραν! 


· Μετά οι ΣΥΡΙZAίοι επέρριψαν τις ευθύνες για την καταστροφική πυρκαγιά στην «άναρχη δόμηση» της περιοχής και στην «καταπάτηση του δάσους» – δηλαδή στους… κατοίκους (που είχαν καεί!)
Τότε βγήκαν οι αεροφωτογραφίες του 1948 (με τις οποίες φτιάχνονται οι δασικοί χάρτες) και οι οποίες δείχνουν ότι η περιοχή του Ματιού τότε δεν είχε ούτε ένα δένδρο! Καλλιεργήσιμοι αγροί ήταν - όχι «δασική έκταση». 


· Και αποκαλύφθηκε ακόμα ότι στο Μάτι έχουν εκπονηθεί μέχρι τώρα, όχι ένα όχι δύο, αλλα τρία σχέδια πόλεως μέχρι σήμερα!
Οπότε τα περί «ευθύνης των κατοίκων» και καταπάτησης των δασών «μαζεύτηκαν» κι αυτά. 


· Ύστερα βγήκε ένας… φωστήρας, «καθηγητής από τη Γερμανία και παγκόσμια αυθεντία στην κλιματική αλλαγή» κι ερχόμενος στην Ελλάδα έσπευσε να πει ότι έφταιγε η «κλιματική αλλαγή» για την καταστροφή στο Μάτι.
Δεν είχε φροντίσει να δει τις πολύ μέτριες θερμοκρασίες που επικρατούσαν τη μέρα εκείνη στην περιοχή - και εκτέθηκε! 


· Μετά πήγαν να το μπαλώσουν κάπως, λέγοντας πως, όταν ο Γερμανός καθηγητής έλεγε «κλιματική αλλαγή» δεν εννοούσε τις θερμοκρασίες που επικρατούσαν, αλλά το ξαφνικό δυτικό μπουρίνι που φύσαγε τη μέρα εκείνη (από το βουνό προς τη θάλασσα), το οποίο χαρακτήρισαν «ακραίο καιρικό φαινόμενο». 

Τότε ήταν που γέλασε κάθε πικραμένος! Γιατί το «ακραίο φαινόμενο» παρατηρείται κάθε χρόνο δύο τρείς φορές – τις τελευταίες πολλές δεκαετίες (όσο θυμούνται οι άνθρωποι).
Ούτε «ακραίο» είναι, ούτε αποτέλεσμα της πρόσφατης «ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής». 


Κι ύστερα απ’ όλα αυτά, οι ΣΥΡΙΖΑίοι κατέληξαν στην «έσχατη γραμμή άμυνας» (αυτό που έλεγε έκτοτε η κα Δούρου): 
Τι να κάνουμε; Ήταν να μη κάτσει η στραβή κι έκατσε, τελικά, στη βάρδια μας… 

Γι’ αυτό και όλα τα προηγούμενα – συμπεριλαμβανομένων των ανοησιών περί… «κλιματικής αλλαγής» - δεν τόλμησαν να τα πουν οι ΣΥΡΙΖΑίοι τις παραμονές των εκλογών. 

Κι αν κάποιος εκπρόσωπός τους έκανε το λάθος να τα ψελλίσει, έτρωγε τέτοια «γιούχα» και έπεφτε τέτοιο τρολάρισμα – απ’ όλους τους άλλος - που αμέσως γύριζε την κουβέντα αλλού! 

Γιατί ήταν ανοησία και κυρίως γιατί όλη η κοινωνία είχε καταλάβει ότι ήταν χοντράδα!
Κι ύστερα από μερικούς μήνες, άλλαξε η κυβέρνηση κι ήλθε ο νέος Πρωθυπουργός κι είπε από το βήμα των Ηνωμένων Εθνών, τι ακριβώς;
Αυτό που ο προκάτοχός του δεν τολμούσε πια να πει μέσα στη χώρα: ότι η πυρκαγιά στο Μάτι συνδέεται με την κλιματική αλλαγή! 


Η αλήθεια είναι, βέβαια, πως στην ομιλία του δεν το είπε ακριβώς έτσι - το είπε αρκετά γενικόλογα, και ήταν περισσότερο «σχήμα λόγου». Αλλά η ζημιά έγινε. 

Φοβάμαι ότι παρ’ όλα τα προτερήματά του – και σε σχέση με τον προηγούμενο είναι «μέρα με τη νύχτα», προφανώς – έχει ένα μειονέκτημα. Που οφείλει να το καταπολεμήσει όσο είναι καιρός. Προσπαθεί να δείξει ότι είναι «Πολιτικώς Ορθός»!

Φιλικά το λέμε: αυτό βλάπτει και τον ίδιο, την παράταξη και τη χώρα: 

· Βλάπτει γιατί πρώτον, κάθε φορά που «ευθυγραμμίζεται» με την «Πολιτική Ορθότητα» χάνει στηρίγματα μέσα και δεν κερδίζει συμμάχους έξω. 

· Η προσέγγισή του στην πολιτική ορθότητα, τον εμποδίζει να συγκρουστεί με τις ΜΚΟ που λειτουργούν ακόμα ως «βιτρίνα» των διακινητών! Και οι Ελληνικές υπηρεσίες ήδη τις ψάχνουν ως ύποπτες κατασκοπίας και για σχέσεις με κυκλώματα διακινητών από την άλλη πλευρά του Αιγαίου. 

Όσο προσπαθεί να δείξει και ο ίδιος «πολιτικώς ορθός» δεν παίρνει μέτρα κατά των διακινητών, δεν κάνει ό,τι κάνουν ΌΛΑ τα άλλα κράτη (και της Ευρώπης) δεν μπορεί να σταματήσει τις ροές λαθρομεταναστών. (Γιατί είναι όλα απολύτως απαραίτητα πια – και εντελώς, μα εντελώς, πολιτικώς ΜΗ «ορθά!)
Και η ελληνική κοινή γνώμη αρχίζει να γίνεται καχύποπτη.
Η ταύτιση με την «Πολιτική Ορθότητα» ΔΕΝ του κάνει καλό.
 

Και στο κρίσιμο θέμα των λαθρομεταναστών - όχι μόνο στο θέμα της «κλιματικής αλλαγής». 

· Ύστερα οι ίδιες οι ΗΠΑ, με τη σημερινή κυβέρνησή τους, όχι μόνο δεν ταυτίζονται με την «Πολιτική Ορθότητα», αλλά ο Πρόεδρός τους την καταγγέλλει - σε όλες τις πτυχές της και σε κάθε ευκαιρία. 

· Αν ο Κυριάκος επρόκειτο να συναντήσει τον Πρόεδρο Τράμπ στις ΗΠΑ, ασφαλώς ήξερε ότι με το να πλειοδοτεί περί «κλιματικής αλλαγής», δεν θα «κέρδιζε πόντους» στα μάτια του συνομιλητή του. 

Ο Τράμπ έχει αποσύρει τη χώρα του από το «Συμφωνία των Παρισιού» του 2015.
Κοιτάξτε γύρω σας: οι κυβερνήσεις που υπερασπίζονται την ατζέντα της «Πολιτικής Ορθότητας» διεθνώς, χάνουν έδαφος συνεχώς: 


Αυτή καθ’ αυτή η ατζέντα έρχεται σε σύγκρουση με τα εθνικά μας συμφέροντα, ιδιαίτερα στο ζήτημα του λαθρομεταναστευτικού!
Ενώ εκείνοι που την υποστηρίζουν δεν είναι πια «ανερχόμενη δύναμη» διεθνώς.
Πηγαίνουμε με τα λάθος πλευρά της Ιστορίας – χώρια που αυτή η «λάθος πλευρά» δεν μας συνέφερε, ακόμα κι αν είχε «ούριο άνεμο». 


· Ο Τράμπ (που είναι αντίθετος στην «κλιματική αλλαγή») προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις για τις εκλογές της επόμενης χρονιάς, 

· Ο Σαλβίνι που είναι αντίθετος με τη λαθρομετανάστευση (όπως θα έπρεπε να ήμασταν κι εμείς), όχι απλώς προηγείται, αλλά εκτοξεύεται δημοσκοπικά, ενόψει των εκλογών που θα γίνουν και στην Ιταλία την επόμενη χρονιά, 

· Ο Τρυντώ του Καναδά που είναι σύμβολο της «πολιτικής ορθότητας» χάνει έδαφος… 

· Η Μέρκελ στη Γερμανία που έκανε κι εκείνη, τα τελευταία χρόνια, «τη μεγάλη στροφή» στην «Πολιτική Ορθότητα», ουσιαστική είναι σκιώδης Καγκελάριος πια! Το κόμμα της βράζει. Η αντικαταστάτριά της έχει ήδη «καεί» – κανείς δεν ξέρει πού θα βρίσκεται η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση της Γερμανίας ένα χρόνο από τώρα - όλοι όμως στοιχηματίζουν ότι θα έχει μετακινηθεί από τις βαλτώδεις θέσεις «Πολιτικής Ορθότητας», όπου έχει κολλήσει τα τελευταία χρόνια... 

Αν υπάρχει ένας ιστορικός ηγέτης στη Γερμανία που έχει αφήσει ισχυρότατο αποτύπωμα στη χώρα και στο Κόμμα του, είναι ο Χριστιανοδημοκράτης Χέλμουτ Κόλ! 

Ο άνθρωπος που ένωσε τις δύο Γερμανίες, παρά τις πιο αντίξοες συνθήκες, το 1990.
Ο Χέλμουτ Κόλ, λοιπόν, ήταν εκείνος που ανέδειξε την Άγκελα Μέρκελ. Την ανέδειξε, κι ύστερα το… μετάνιωσε πικρά! Και το 2011 είπε δημόσια: «αυτή η γυναίκα καταστρέφει την Ευρώπη μου»! 

Κατά λέξη: "Die macht mir mein Europa kaputt"
Και το είπε το 2011, καταγγέλλοντας ουσιαστικά την πολιτική της στη διαχείριση της Ευρωπαϊκής κρίσης. 


Αλλά το 2016 (ένα χρόνο πριν πεθάνει) ο Κόλ πήγε και επισκέφθηκε επίσημα τον Ούγγρο ηγέτη και «μαύρο πρόβατο» της Μέρκελ τότε, Βίκτορ Όρμπαν, τον οποίο ο Κόλ στήριξε ηθικά και πολιτικά όταν το ευρω-κατεστημένο, ουσιαστικά τον είχε κηρύξει «αποσυνάγωγο»... 

Τότε Κόλ και Όρμπαν είχαν δηλώσει από κοινού, στη Βουδαπέστη ότι: «οι ευρωπαίκές κοινωνίες δεν μπορούν να αντέξουν περισσότερους μετανάστες!»
Αυτό δηλαδή που κραυγάζει πλέον η κοινή λογική.
Αυτό που καταγγέλλει η «Πολιτική Ορθότητα», ως… «στροφή στην ακροδεξιά»! 


Τελικώς, οι «Πολιτικώς ορθοί» ταϊζουν και τροφοδοτούν την ακροδεξιά στην Ευρώπη!
 

Εν πάση περιπτώσει, να το θυμάστε: η πολιτική κληρονομιά του Κόλ είναι πολύ πιο ζωντανή στη Γερμανία, απ’ ό,τι η παρουσία της Μέρκελ, η οποία ήδη παραπαίει. 

· Αν θέλουμε ερείσματα στην Ευρώπη, η «Πολιτική Ορθότητα» δεν μας τα δίνει! Μας χαντακώνει. 
· Αν θέλουμε ερείσματα στον υπόλοιπο κόσμο, η «Πολιτική Ορθότητα» μας χαντακώνει πολύ περισσότερο.
· Αν θέλουμε να εκφράσουμε την πλειονότητα της Ελληνικής κοινωνίας, που ανάσανε όταν έδιωξε τον Τσιπρα, η «Πολιτική ορθότητα» δεν μας κερδίζει οπαδούς ή ψηφοφόρους, προκαλεί μόνο απογοήτευση.
· Αν θέλουμε να εκφράσουμε την Ελληνική Κοινωνία ΚΑΙ την Ευρώπη, η στάση μας κατά την ψηφοφορία του Ευρωκοινοβουλίου για την καταδίκη των εγκλημάτων Κομμουνισμού και Ναζισμού ήταν «αρρωστημένη» (pathetic είναι ο όρος που προσπάθησα να μεταφράσω. Not just wrong – plain PATHETIC)!
Πράγματι, οι ευρωβουλευτές μας αρνήθηκαν να καταγγείλουν τους δύο εγκληματικούς Ολοκληρωτισμούς του 20ου Αιώνα. 


Με το επιχείρημα ότι «δεν είναι το ίδιο Κομμουνισμός και Ναζισμός».
Αλλά κανείς δεν είπε ότι «είναι το ίδιο».
· Το ψήφισμα έλεγε ότι είναι και οι δύο Ολοκληρωτισμοί. Που είναι!
· Ότι και οι δύο προκάλεσαν εκατομμύρια θύματα στην Ευρώπη και τον κόσμο. Που προκάλεσαν.
· Και ότι συνεργάστηκαν στην έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, με τη Συμφωνία Ρίμπεντροπ-Μολότοφ, 23 Απριλίου 1939.
Λίγες μέρες αργότερα ξέσπασε ο Πόλεμος με σχεδόν ταυτόχρονη επίθεση και των δύο στην Πολωνία, την οποία διαμέλισαν μεταξύ τους. 

Όλα αυτά ισχύουν στο ακέραιο! 

Είναι η «ιστορική αλήθεια» (για την οποία… «κόπτονται» οι «Πολιτικώς Ορθοί», όταν πρόκειται να «αποδομήσουν» την Ελληνική Ιστορία, αλλά αρνούνται και τα πιο προφανή στην πρόσφατη Ευρωπαϊκή Ιστορία!). 

Τα καταγγέλλουν όλοι οι Ευρωπαϊκοί λαοί, όλες οι πτέρυγες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (πλην άκρας Αριστεράς): Και οι Χριστιανοδημοκράτες, και οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Συντηρητικοί Μεταρρυθμιστές και οι Φιλελεύθεροι, και οι Πράσινοι. 

Μόνον οι λιγοστοί Ευρωπαίοι Κομμουνιστές, και οι… Έλληνες ευρωβουλευτές αρνήθηκαν να ψηφίσουν μαζί με τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων τους!
Με τη φωτεινή εξαίρεση της Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου η οποία στήριξε το ψήφισμα, οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές μας σίγουρα δεν εκπροσώπησαν ούτε την παράταξη ούτε την Ελλάδα. 


Τις εμμονές τους εκπροσώπησαν και τα ενοχικά τους πλέγματα.
Η ταύτισή μας με την «Πολιτική Ορθότητα», με τις ιδεολογικές εμμονές της Αριστεράς, τις ένοχες ιστορικές αποσιωπήσεις, τους επικοινωνιακούς πομφόλυγες – τελικά και τις υστερίες της Αριστεράς – η ταύτισή μας με όλα αυτά, δεν κάνει καλό ούτε στη χώρα διεθνώς ούτε στην παράταξη - εντός κι εκτός… 


ΥΓ. Παρεμπιπτόντως, ευρισκόμενος στις ΗΠΑ ο Κυριάκος άκουσε την ηγέτιδα του Δημοκρατικού Κόμματος στο Κογκρέσσο Νάνσυ Πελόσι, να αναγγέλλει την έναρξη διαδικασίας παραπομπής του εν ενεργεία Προέδρου Τράμπ, με τη φράση:
Ουδείς είναι υπεράνω του Νόμου! (Nobody is above the Law…) 


Ακριβώς αυτό! στις σύγχρονες δημοκρατίες μπορεί να παραπεμφθεί ακόμα και ο εν ενεργεία «πλανητάρχης»…
Στην Ελλάδα δεν μπορεί ούτε ο πρώην Πρωθυπουργός, ακόμα κι όταν αποκαλύφθηκε ότι είχε στήσει κανονική σκευωρία! 


Τελικά, οι «Πολιτικώς Ορθοί», δεν τα λένε όλα λάθος!
Να η περίπτωση της Δημοκρατικής Νάνσυ Πελόσι, πού είπε κάτι σωστό...
Ε είναι το μόνο που ΔΕΝ ακούμε!
Τι γκαντεμιά κι αυτή… 


Θανάσης Κ.
 

ΟρθογράφοςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.