15 Αυγούστου 2019

ΙΔΡΥΘΗΚΕ Η 'ΕΝΩΣΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"

«ΕΝΩΣΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» 
ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ 11ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019 

ΠΡΑΚΤΙΚΑ 

Κατόπιν πρωτοβουλίας πολλών Μακεδόνων για μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί την 7/9/2019, στα εγκαίνια της Δ.Ε.Θ. , σχετικά με την ακύρωση της ψευτοσυμφωνίας των Πρεσπών, πραγματοποιήθηκε μια πρώτη σύσκεψη συλλογικοτήτων, ομάδων, παρατάξεων, πολιτών από τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Μακεδονίας - συμμετείχε και εκπρόσωπος από την Κρήτη - ώστε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας να λάβει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη έκταση σε πλήθος, δυναμικότητα, κινητικότητα, κάλυψη και πανελλήνια προβολή.

Αποφασίστηκε ότι οι συλλογικότητες, τα σωματεία, οι παρατάξεις, οι ομάδες, οι φορείς, τα πρόσωπα, οι επιτροπές πόλεων και όσοι συμμετάσχουν στον αγώνα και τις κινητοποιήσεις για την ακύρωση της ψευδοσυμφωνίας των Πρεσπών αποκτούν οντότητα με την επωνυμία: 
«ΕΝΩΣΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» 

Σύμφωνα με το άρθρο 12 του Συντάγματος κατά το οποίο ορίζεται ρητώς και συγκεκριμένα ότι: 

Αρθρο 12: (Δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι) 

1. Oι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συνιστούν ενώσεις και μη κερδοσκοπικά σωματεία, τηρώντας τους νόμους, που ποτέ όμως δεν μπορούν να εξαρτήσουν την άσκηση του δικαιώματος αυτού από προηγούμενη άδεια. 

2. Tο σωματείο δεν μπορεί να διαλυθεί για παράβαση του νόμου ή ουσιώδους διάταξης του καταστατικού του, παρά μόνο με δικαστική απόφαση. 

3. Oι διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου εφαρμόζονται αναλόγως και σε ενώσεις προσώπων που δεν συνιστούν σωματείο. 

4. Oι γεωργικοί και αστικοί συνεταιρισμοί κάθε είδους αυτοδιοικούνται σύμφωνα με τους όρους του νόμου και του καταστατικού τους και προστατεύονται και εποπτεύονται από το Kράτος, που είναι υποχρεωμένο να μεριμνά για την ανάπτυξή τους. 

5. Eπιτρέπεται η σύσταση με νόμο αναγκαστικών συνεταιρισμών που αποβλέπουν στην εκπλήρωση σκοπών κοινής ωφέλειας ή δημόσιου ενδιαφέροντος ή κοινής εκμετάλλευσης γεωργικών εκτάσεων ή άλλης πλουτοπαραγωγικής πηγής, εφόσον πάντως εξασφαλίζεται η ίση μεταχείριση αυτών που συμμετέχουν. 

Όσοι φορείς δεν ήσαν παρόντες στην σύσκεψη της 11ης Αυγούστου θα προσκληθούν στην επόμενη συντονιστική σύσκεψη, ώστε να προκύψει η απαραίτητη δυναμική μιας μεγάλης πανελλήνιας και μαζικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας.

Ως εκ τούτου, η νεοϊδρυθείσα «Ένωσις Ελλήνων Πολιτών για τη Μακεδονία» αποφάσισε τα κάτωθι: 

1. Ο αγώνας για την ακύρωση της ψευδοσυμφωνίας των Πρεσπών συνεχίζεται και μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης, η οποία προέκυψε από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019. 

2. Την 7η Σεπτεμβρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί οργανωμένη πανελλήνια συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ακύρωση της ψευδοσυμφωνίας των Πρεσπών και παράδοση ψηφίσματος στον πρωθυπουργό, ο οποίος θα επισκεφτεί την Δ.Ε.Θ. , επίσης ενημέρωση των Μ.Μ.Ε. με δελτίο τύπου και μαγνητοσκοπημένη προβολή του ανωτέρω ψηφίσματος. 

3. Ως χώρος της συγκεντρώσεως διαμαρτυρίας ορίζεται η πλατεία έμπροσθεν του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ώρα 18:00 

4. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας προκύπτει και αιτιολογείται, επειδή όλες οι προσπάθειες που έγιναν με αποδέκτη την προηγούμενη κυβέρνηση απέβησαν άκαρπες. Τουναντίον εκείνη υπούλως, προδοτικώς και παρανόμως ψήφισε την ψευδοσυμφωνία των Πρεσπών, ενώ το ένα μέλος της τότε συγκυβερνήσεως είχε ήδη παραιτηθεί και ως εκ τούτου θα έπρεπε η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές. Οι υποχθόνιες μεθοδεύσεις, οι ανήθικες αντιδημοκρατικές πρακτικές και η αντισυνταγματικότητα είναι λοιπόν τα κύρια χαρακτηριστικά της εν λόγω ψευδοσυμφωνίας. Ασφαλώς και είναι παράνομη, ζημιογόνος, ανθελληνική, αντίθετη προς την θέληση του ελληνικού λαού, παραχαράσσει την ιστορική αλήθεια, αντιβαίνει στο κοινό περί δικαίου αίσθημα, καθώς θίγει το φιλότιμο, τη φιλοπατρία, την τιμή αλλά και τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων και δη των Μακεδόνων. Επιπροσθέτως η ψευδοσυμφωνία παραβιάζεται και απαξιώνεται συνεχώς και κατ’ εξακολούθηση από την άλλη πλευρά, επιδιώκοντας ακόμη μεγαλύτερες και περισσότερες άδικες επεκτάσεις της ψευτοσυμφωνίας, χωρίς αντιδράσεις ουσιώδεις από την ημετέρα κυβέρνηση, η οποία και θα μπορούσε να την ακυρώσει μονομερώς.

5. Η συγκέντρωση θα είναι ειρηνική, όπως και όλα τα προηγούμενα συλλαλητήρια, συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας. Για την εξασφάλιση του ειρηνικού χαρακτήρα της θα οριστεί υπεύθυνη ομάδα περιφρούρησης και διαφύλαξης της ομαλής πραγματοποιήσεως της από την αρχή έως το πέρας αυτής. 

6. Με ειδική ενημερωτική πρόσκληση θα γίνει έκκληση στο πανελλήνιο, ώστε να παραστούν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της 7ης Σεπτεμβρίου όσο το δυνατόν περισσότεροι Έλληνες και να δοθεί το μήνυμα στη νέα κυβέρνηση, ότι οι Μακεδόνες αλλά και οι λοιποί Έλληνες δεν έχουν εγκαταλείψει το φλέγον εθνικό ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων στο έλεος της προδοτικής ψευδοσυμφωνίας των Πρεσπών, και θα κάνουν τα πάντα ώστε αυτή να ακυρωθεί!

7. Εν όψει της σύσκεψης των Παμμακεδονικών Ενώσεων της Υφηλίου αναμένουμε τη συμμετοχή αυτών, καθώς ο πρόεδρος της Π.Ο.Π.Σ.Μ. ανακοίνωσε ότι σε κάθε περίπτωση θα συμμετάσχει η ομοσπονδία στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. 

8. Συστήθηκε συντονιστική επιτροπή, η οποία θα αναλάβει την ενημέρωση, τον συντονισμό και την οργάνωση όσων απαιτούνται ώστε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας της 7ης Σεπτεμβρίου να πραγματοποιηθεί με τη μέγιστη δυνατή επιτυχία και ασφάλεια. 

9. Συντεταγμένα και οργανωμένα όλες οι επιτροπές των πόλεων της Μακεδονίας, καθώς και πανελλαδικά θα ενημερωθούν, για να στηρίξουν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και να συνεργαστούν σε επιτελικό επίπεδο. 

10. Για όλες τις οργανωτικές λεπτομέρειες της συγκεντρώσεως διαμαρτυρίας της 7ης Σεπτεμβρίου θα ληφθούν υπόψιν όλες οι προτάσεις οι οποίες κατατέθηκαν και θα κατατεθούν στις επόμενες συσκέψεις. 

11. Κάθε πρόταση η οποία πρόκειται να κατατεθεί θα ληφθεί υπόψιν της συντονιστικής επιτροπής, εάν εξ αυτής διαφαίνεται πως προκύπτει ωφέλεια ως προς τη λειτουργία και την επιτυχία της διοργανώσεως. 

12. Η συντονιστική επιτροπή παραμένει ανοικτή ως προς τον αριθμό των μελών της, ώστε να διευρυνθεί με νέα μέλη που έχουν τη διάθεση να προσφέρουν για τον κοινό σκοπό. 

13. Η “Ένωση Ελλήνων Πολιτών για την Μακεδονία” έχει αποκλειστικό και μοναδικό σκοπό την κατάργηση της ψευτοσυμφωνίας των Πρεσπών. Δεν υπονοείται δημιουργία κομματικού φορέα, ούτε κάτι άλλο πέρα από τον αποκλειστικό σκοπό της. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Θεσσαλονίκη, 15 Αυγούστου 2019 

Θέμα: “ Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα εγκαίνια της Δ.Ε.Θ για την ακύρωση της ψευτοσυμφωνίας των Πρεσπών” 

Κατόπιν πρωτοβουλίας πολλών Ομοσπονδιών, Συλλογικοτήτων, φορέων, ομάδων, από την Μακεδονία και άλλων περιοχών της Ελλάδας δημιουργήθηκε η “Ένωση Ελλήνων Πολιτών για την Μακεδονία”. 

Αποκλειστικός σκοπός της ανωτέρω ένωσης είναι η οργάνωση δράσεων για την ακύρωση της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών . 

Ως πρώτη δράση αποφασίστηκε να είναι η διοργάνωση μιας συγκέντρωσης διαμαρτυρίας με αποδέκτη τον Πρωθυπουργό την ημέρα των εγκαινίων της Δ.Ε.Θ. (Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης) 

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας προκύπτει και αιτιολογείται, επειδή όλες οι προσπάθειες περί ακυρώσεως της ανωτέρω συμφωνίας, που έγιναν με αποδέκτη την προηγούμενη κυβέρνηση απέβησαν άκαρπες. Τουναντίον εκείνη υπούλως, προδοτικώς και παρανόμως ψήφισε την ψευδοσυμφωνία των Πρεσπών, ενώ το ένα μέλος της τότε συγκυβερνήσεως είχε ήδη παραιτηθεί και ως εκ τούτου θα έπρεπε η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές. Οι υποχθόνιες μεθοδεύσεις, οι ανήθικες αντιδημοκρατικές πρακτικές και η αντισυνταγματικότητα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της εν λόγω ψευδοσυμφωνίας. Ασφαλώς και είναι παράνομη, ζημιογόνος, ανθελληνική, αντίθετη προς την θέληση του ελληνικού λαού, παραχαράσσει την ιστορική αλήθεια, αντιβαίνει στο κοινό περί δικαίου αίσθημα, καθώς θίγει το φιλότιμο, τη φιλοπατρία, την τιμή αλλά και τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων και δη των Μακεδόνων. Επιπροσθέτως η ψευδοσυμφωνία παραβιάζεται και απαξιώνεται συνεχώς και κατ’ εξακολούθηση από την άλλη πλευρά, επιδιώκοντας ακόμη μεγαλύτερες και περισσότερες άδικες επεκτάσεις της ψευτοσυμφωνίας, χωρίς αντιδράσεις ουσιώδεις από την ημετέρα κυβέρνηση, η οποία και θα μπορούσε να την ακυρώσει μονομερώς. 

Η σημερινή κυβέρνηση καταφήψισε στην Βουλή την συμφωνία των Πρεσπών την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019, γεγονός που δηλώνει την αντίθεση της σε αυτήν και τις συνέπειες της εφαρμογής της. Ζητούμε, λοιπόν, με την συγκέντρωση διαμαρτυρίας της 7 Σεπτεμβρίου να αποδείξει εμπράκτως την αντίθεση της και να την ακυρώσει. Υπάρχουν όλοι οι σύννομοι λόγοι ακύρωσης, οι οποίοι έχουν αναλυθεί δεόντως, εκτενώς και επαρκώς κατά το προηγούμενο διάστημα. 

Η συγκέντρωση θα είναι ειρηνική, όπως και όλα τα προηγούμενα συλλαλητήρια, συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας. 

Συστήθηκε συντονιστική επιτροπή, η οποία θα αναλάβει την ενημέρωση, τον συντονισμό και την οργάνωση όσων απαιτούνται, ώστε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας της 7ης Σεπτεμβρίου να πραγματοποιηθεί με τη μέγιστη δυνατή επιτυχία και ασφάλεια. 

Η Συντονιστικη Επιτροπή της Ένωσης Ελλήνων Πολιτων για την Μακεδονία.



Share

2 σχόλια:

ΠΑΝΤΕΛΗΣ είπε...

Αφου πρωτα κανατε την ανακοινωση για το συλλαλητηριο στην συνεχεια χωρις καμμια ανακοινωση σεις μαζευτικατε φτιαξατε την ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,ΑΦΟΥ ΣΥΝΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗς 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ,Αναρτησατε και το σχετικο κειμενο περι της ενωσεις.ΠΙΑ τα ονοματα της ΕΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΙΟΙ ΕΙΣΤΕ!!!!!.Ειμαι ντοπιος ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ και θελω να γνωριζω αυτοι που φτιαξαν την ΕΝΩΣΗ. Η καιροι ειναι πονιροι ειδαμε πολλα σε ολες της συγκεντρωσεις φαγαμε πολλοι καπνογονο, η αστυνομικες δυναμης γνωριζαν τα παντα για της συγκεντρωσεις, και τους ανθρωπους που διοργανωναν την καθε συγκεντρωση καπιοι εκμεταλευτηκαν της συγκεντρωσεις προς ιδιον οφελος.Για αυτον λοιπον ολα τα ονοματα που δημιουργησαν την ΕΝΩΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΠΙΟΙ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΩΒΟΥΛΙΑ.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Συμφωνω απολυτα με τις επισημάνσεις σου αγαπητε Παντελη.
Τις προσεχείς μερες θα προσπαθησουμε να μαθουμε περισσοτερα και για το ποιοι απαρτιζουν αυτην την Ενωση Πολιτων....

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.