29 Αυγούστου 2019

Απαράδεκτος ο Πρωθυπουργός και Ενόψει του 4ου Παγκρήτιου Ενεργειακού Συνεδρίου

Γράφει ο Νίκος Λυγερός 

Απαράδεκτος ο Πρωθυπουργός 

Ό,τι και να λέει ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτήν την απαράδεκτη και αντιδημοκρατική πράξη του κλεισίματος της Βουλής. Διότι στην ουσία πρόκειται για ένα ύπουλο πραξικόπημα ενάντια στους πολίτες. Δεν μπορεί ένας Πρωθυπουργός σε αυτή τη φάση της διαδικασίας του Brexit να κλείσει τη Βουλή. Διότι τώρα ο καθένας ξέρει τι πρόκειται να γίνει μετά και ποια θα είναι η σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Πρωθυπουργός προσπαθεί να εγκλωβίσει το συντηρητικό κόμμα και να εμφανίσει τον προσωπικό του αγώνα ως ένα εθνικό, πράγμα που δεν ισχύει και ως μια αντιπαράθεση μεταξύ των δύο κομμάτων. 

Από την άλλη το εργατικό κόμμα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το όλο θέμα για την ίδια του την πορεία. Όμως και εμείς ως Ευρωπαίοι πρέπει να πάρουμε θέση για τους Ευρωπαίους του Ηνωμένου Βασιλείου και δεν μιλούμε για τους μη Βρετανούς και μόνο. Για όλους τους Ευρωπαίους πρέπει να αποδείξουμε πώς βλέπουμε αυτόν τον δεσμό κι ότι δεν μπορούμε να αφήσουμε έναν Πρωθυπουργό που ήρθε στην εξουσία μόνο μέσω του κόμματος και όχι μέσω των εκλογών δηλαδή της βούλησης του βρετανικού λαού, να κρατά έναν ολόκληρο λαό σε ομηρία και να θέλει να εφαρμόσει ένα οριακό δημοψήφισμα ενώ ξέρει και ο ίδιος πώς λειτούργησε η παραπληροφόρηση και η προπαγάνδα για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Αν είναι δημοκρατικός ας πάει τη χώρα σε εκλογές για να δούμε τι θα επιλέξει ο βρετανικός λαός για το μέλλον του.  

πηγή 

Ενόψει του 4ου Παγκρήτιου Ενεργειακού Συνεδρίου 

Μετά από 4 χρόνια το Παγκρήτιο Ενεργειακό Συνέδριο έχει ωριμάσει και αυτό που αποτελούσε μία καινοτομία στην αρχή που ήταν δύσκολα κατανοητή από το ευρύτερο κοινό λόγω έλλειψης ενημέρωσης, έγινε πια ένα σημείο αναφοράς στον τομέα διότι κατάφερε να μεταφέρει στον κόσμο και μάλιστα με απλά λόγια ποιο είναι το μέλλον της Ελλάδας και ποιος είναι ο ρόλος της Κρήτης σε αυτή τη νέα ενεργειακή σκακιέρα. Με την πάροδο του χρόνου, το Παγκρήτιο Ενεργειακό Συνέδριο απέδειξε ότι οι Κρητικοί είχαν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αυτά τα θέματα και ότι υπήρχαν συνεχόμενες εξελίξεις, οι οποίες έπρεπε να ενσωματωθούν στις στρατηγικές αποφάσεις της Κρήτης για την ενίσχυση και την υποστήριξη των ελληνικών θέσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Με άλλα λόγια, αυτό το συνέδριο είναι μία συνεχής επικαιροποίηση των δεδομένων της ελληνικής ΑΟΖ και των υδρογονανθράκων. Γι’ αυτό το λόγο ενδιαφέρονται όλο και περισσότεροι φορείς αλλά και θεσμικοί να συμμετέχουν ενεργά με την ίδια τους την παρουσία και όχι μόνο με τις χορηγίες. Ζήσαμε μέσω του Συνεδρίου τις πρώτες επαφές με την Total, με την Exxon Mobil, με την Repsol και τα Ελληνικά Πετρέλαια, τις πρώτες συμβάσεις με το θαλάσσιο οικόπεδο 2 στο Ιόνιο, το 10 κοντά στο Κατάκολο, στη θαλάσσια περιοχή Ιόνιο και στις θαλάσσιες περιοχές Ιόνιο, Δυτικά Κρήτης και ΝοτιοΔυτικά Κρήτης, τις ανακαλύψεις των κοιτασμάτων Καλυψώ και Γλαύκος στην ΑΟΖ της Κύπρου μετά την ανακάλυψη του κοιτάσματος ZOR της Αιγύπτου, το συμβόλαιο για το κοίτασμα Αφροδίτη μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου. Έτσι είδαμε πόσο σημαντική είναι η στρατηγική ενημέρωση για τα εθνικά ενεργειακά θέματα σε υπερκομματικό επίπεδο. 

πηγή  

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής Γεωστρατηγικής

Δείτε επίσης

Μέρος Ι - Ν. Λυγερός: "Ξενόγλωσση Εκπαίδευση". Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. 29/08/2019 ΕΔΩ
Μέρος ΙΙ ΕΔΩ 

Ν. Λυγερός: Αρχαιολογικό χώρος Πυθίου, 30/08/2019 ΕΔΩ 
Ν. Λυγερός: Ιερά Μονή Παναγίας Θεοτόκου Πυθίου, 30/08/2019 ΕΔΩ 

Μέρος Ι - N. Λυγερός: Η εξέλιξη του ανθρώπου από την κοινωνία στην Ανθρωπότητα. Fas, Μυρμιδόνων 1, Κεντρική πλατεία Αλμυρού. Σάββατο 31 Αυγούστου 2019 ΕΔΩ
Μέρος ΙΙ ΕΔΩ

Masterclass ψυχών. Για ενήλικες. Κέντρο ξένων γλωσσών Π. Παπαδοπούλου - ELANDER, Ποσειδώνος 5, Κορυδαλλός. Αθήνα. Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019 ΕΔΩ  

Χαιρετισμός Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου. Ηράκλειο, 04/09/2019 ΕΔΩ 

Μέρος Ι - Ν. Λυγερός: Η πολιορκία του Χάνδακα ως αντίσταση της Κρήτης. 350 χρόνια μνήμης, Ιερός Ναός Αγίου Πέτρου και Παύλου. Λεωφ. Σοφοκλή Βενιζέλου. Ηράκλειο. Τετάρτη 04 Σεπτεμβρίου 2019, ΕΔΩ

Συνέντευξη Ν. Λυγερού με τον Κ. Συλιγάρδο. Ράδιο Κρήτης, 06/09/2019 ΕΔΩ 

Συνέντευξη Ν. Λυγερού με την Α. Ανδρεάκη, στο ραδιοφωνικό σταθμό Politica 89.8, 06/09/2019 ΕΔΩ

Ν. Λυγερός: "Υψηλή Στρατηγική και Εθνική Ενέργεια". 4ο Παγκρήτιο Ενεργειακό Συνέδριο για τη Ν.Α. Μεσόγειο. Ξενοδοχείο Atlantis, Αίθουσα Πασιφάη. Ηράκλειο, Κρήτη. Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019 ΕΔΩ  

Συνέντευξη  Ν. Λυγερού με αφορμή το 4ο Παγκρήτιο Ενεργειακό Συνέδριο για τη Ν.Α. Μεσόγειο. Δελτίο ειδήσεων του ΚΡΗΤΗTV, 07/09/2019 ΕΔΩ

Ν. Λυγερός: "Στρατηγική Ενέργεια Περιφέρειας". 4ο Παγκρήτιο Ενεργειακό Συνέδριο για τη Ν.Α. Μεσόγειο. Συνεδριακό Κέντρο, Κεντρικά γραφεία Anek Lines, Χανιά, Κρήτη. Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019, ΕΔΩ

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στο κυπριακό πρόγραμμα του 3zzz Melbourne Radio 10/9/2019 ΕΔΩ 

Ν. Λυγερός: Ενεργειακή και πολιτική κυπριακή επικαιρότητα. Κυπριακή Κοινότητα Μελβούρνης, 12/09/2019 ΕΔΩ 

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στον Θέμη Καλλό, SBS Radio Αυστραλίας, 18/09/2019 ΕΔΩ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.