28 Αυγούστου 2019

Ενδείξεις ότι το σύμπαν είναι ολόγραμμα βρήκε έρευνα με ελληνική συμμετοχή

Παρατηρησιακά δεδομένα τα οποία στηρίζουν την υπόθεση ότι το σύμπαν είναι ένα τεράστιο και περίπλοκο ολόγραμμα, βρήκαν για πρώτη φορά επιστήμονες από τον Καναδά, την Ιταλία και την Αγγλία – ανάμεσα στους οποίους και ο Δρ Κώστας Σκενδέρης, καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον, ο οποίος έχει αποφοιτήσει από το τμήμα φυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. 

Μελετώντας τη μικροκυματική ακτινοβολία υποβάθρου (CMB), δηλαδή το υπόλειμμα της θερμότητας του σύμπαντος πριν από 13 δισ. χρόνια, οι ερευνητές εντόπισαν ανωμαλίες που συνιστούν βάσιμες ενδείξεις για την ισχύ της θεωρίας του ολογραφικού σύμπαντος, όπως ονομάζεται αυτή η υπόθεση. Μάλιστα, υποστηρίζουν πως η συγκεκριμένη θεωρία εξηγεί αυτές τις ανωμαλίες εξίσου ικανοποιητικά με τη θεωρία του συμπαντικού πληθωρισμού, σύμφωνα με την οποία το «νεογέννητο» σύμπαν γνώρισε μια περίοδο βίαιης και απότομης διαστολής όταν ήταν «νεογέννητο». 

Η θεωρία του ολογραφικού σύμπαντος προτάθηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1990. Σύμφωνα με αυτήν, όλες οι πληροφορίες που συγκροτούν την τρισδιάστατη πραγματικότητα (μαζί με τον χρόνο) περιέχονται στα όρια μίας δισδιάστατης επιφάνειας.

Όπως λέει χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα του πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον ο Δρ Σκενδέρης: «Φανταστείτε πως οτιδήποτε βλέπετε, αισθάνεστε και ακούτε στις τρεις διαστάσεις (και η αντίληψη που έχετε για τον χρόνο) στην πραγματικότητα προέρχεται από ένα επίπεδο, δισδιάστατο πεδίο». «Η ιδέα δεν απέχει πολύ από τα συμβατικά ολογράμματα», συμπληρώνει, «όπου μία τρισδιάστατη εικόνα κωδικοποιείται σε μία επιφάνεια δύο διαστάσεων, όπως γίνεται με τα ολογράμματα στις πιστωτικές κάρτες. Με τη διαφορά πως, αυτή τη φορά, είναι κωδικοποιημένο ολόκληρο το σύμπαν»

Παρόλο που δεν πρόκειται για ένα παράδειγμα ολογραφικής εφαρμογής, μπορούμε να φανταστούμε πως ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε το σύμπαν μοιάζει περίπου με την παρακολούθηση μίας 3D ταινίας στον κινηματογράφο. Στο σινεμά, βλέπουμε τα αντικείμενα στην ταινία να έχουν μήκος, ύψος και πλάτος, παρόλο που στην πραγματικότητα έχουν δύο διαστάσεις, όσες και η οθόνη πάνω στην οποία προβάλλονται.

Στην περίπτωση του τρισδιάστατου σύμπαντος, η διαφορά είναι πως μπορούμε επίσης να αγγίξουμε τα αντικείμενα και η «προβολή» τους είναι «πραγματική» από τη δική μας οπτική γωνία. Τις τελευταίες δεκαετίες, η πρόοδος στις τεχνολογίες των τηλεσκοπίων έχει επιτρέψει στους επιστήμονες να συγκεντρώσουν έναν τεράστιο όγκο στοιχείων για τη μικροκυματική ακτινοβολία υποβάθρου. Χρησιμοποιώντας τα, η ομάδα μπόρεσε να συγκρίνει «μοτίβα» που εμφανίζονται στα δεδομένα με ένα μοντέλο βασισμένο στην κβαντική θεωρία πεδίου. Έτσι, βρήκαν πως το μοντέλο μπορούσε να εξηγήσει σχεδόν όλες τις κοσμολογικές παρατηρήσεις για το «νεαρό» σύμπαν. 

Σύμφωνα με τον Δρα Σκενδέρη, η ολογραφία αποτελεί ένα τεράστιο άλμα στον τρόπο που ερμηνεύουμε τη δομή και τη δημιουργία του σύμπαντος. Όπως συμπληρώνει, η Γενική Θεωρία της Σχετικότητας του Αϊνστάιν εξηγεί σχεδόν απόλυτα το σύμπαν σε κοσμολογικές κλίμακες, ωστόσο αποτυγχάνει στη μελέτη των απαρχών του σύμπαντος, όπως και στην περίπτωση των μηχανισμών σε κβαντικό επίπεδο. Έτσι, οι επιστήμονες προσπαθούν να «συμφιλιώσουν» τη θεωρία του Αϊνστάιν με την κβαντική μηχανική. «Ορισμένοι ερευνητές θεωρούν πως η έννοια του ολογραφικού σύμπαντος μπορεί να συνταιριάξει και τις δύο θεωρίες. Ελπίζω πως η μελέτη μας κάνει ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση», επισημαίνει.

Η μελέτη της ομάδας δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Physical Review Letters.

Πηγή: Ερ.Ε.Ν.Ζω
πηγή



Share

6 σχόλια:

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Άμα το προχωρήσουν
πολύ

διότι οι σύγχρονοι
επιστήμονες

είναι ...βέρι προχώ...
σε μερικά χρόνια

θα μας πουν ότι
η γή είναι

επίπεδη

αλλά με έναν

...διαφορετικό
επιστημονικό τρόπο

και θα μας το
εξηγήσουν
αρκετά ακαταλαβίστικα

ώστε κι ο πιό
χαζός να καταλάβει

πόσο αδύνατο
είναι να πιάσεις
τις βαθυστόχαστες

επιστημονικές
μα...(αυτό δε γράφεται)!

Βίντεο Ορθοδοξίας είπε...

ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΧΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΘΕΟ,... ΟΛΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΑ ΕΞΗΓΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ.

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ !!!

ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΜΑΡΑΝΕ ΤΩΡΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΕΔΟ, Ή ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΟ.

ΟΣΑ ΔΕ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΑ ΕΠΛΑΣΕ, ΝΑ ΤΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΤΙ, ΠΩΣ, ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΠΛΑΣΕ...!!!

ΜΑΘΑΜΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΣΕ ΟΛΑ

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ, ΕΛΕΟΣ !!!

ΑΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΣ ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ Ο ΘΕΟΣ (ΠΟΥ ΤΗΝ ΤΥΦΛΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ) ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΗΣΥΧΑ ΟΣΑ ΔΕ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ. ΤΟ ΟΤΙ ΔΕ ΜΑΣ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ.


ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ !!!

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Κοιτα φιλε μου του Βιντεο ορθοδοξιας, συμφωνω ότι πρεπει πρωτα να ασχοληθουμε με τα του Θεου τα οποια εχουμε παραμελημενα οι ανθρωποι, αλλά μην ξεχνας οτι και η περιεργεια και η επιστημονικη παρατηρηση μεσα μας εμφυτεύθηκαν απο τον ίδιο τον θεό...
Από τα γενοφάσκια μας αναζητουμε την γνωση γενικως...

Τωρα αυτο με το ολογραμμα αν το εμβαθυνεις βγαζει ενα αλλοκοτο συμπερασμα...
Αν οι μοναδικες λογικες υπαρξεις στο Συμπαν ειμαστε εμεις, τοτε όσα δεν βλεπουμε δεν χρειαζονται να υπαρχου,ν κι οσα δεν μπορουμε να παμε αλλα απλα τα βλεπουμε μπορουν να ειναι σε προβολη....
Κατοπιν οσο ο ανθρωπος εξελισσεται τεχνολογικα και οδευει σε αλλους κοσμους ο θεός τα κανει τρισδιαστατα και υπαρκτα γεματα ενδιαφερον...

Με λιγα λογια ενδιαφερεται ακομα και για την επιστημονικη ψυχαγωγία μας!!!!!

Βίντεο Ορθοδοξίας είπε...

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ, ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΟ ΕΠΕΤΡΕΨΕ. ΑΝ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΕ, ΜΑ ΤΙΠΟΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΛΕΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ - ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ, ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.

ΟΠΟΤΕ ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ, ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:

ΠΡΩΤΟΝ: ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΕΡΕΥΝΕΣ ΑΝΩΦΕΛΕΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ, ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ;
ΑΥΤΟ,ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ "ΚΛΕΨΙΜΟ ΧΡΟΝΟΥ" ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ - ΜΑΣ ΚΛΕΒΕΙ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΟ, ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ (ΔΗΛΑΔΗ Η ΘΕΩΣΗ ΜΑΣ) ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ.
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ Π. ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ ΝΑ ΤΟ ΛΕΕΙ ΕΔΩ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΣ: https://youtu.be/rxdnDSyDhqs?t=567

ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΕΡΩΤΗΜΑ: ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΦΕΛΑ ΕΝ ΤΕΛΕΙ (ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΠΕΡΙ ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗΣ Π.Χ.), Ή ΚΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ;;

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΞΕΝΙΖΕΙ ΛΙΓΟ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΟΠΟΥ ΛΕΕΙ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΟΡΝΕΙΑΣ, ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ "ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ" ΣΤΟΝ ΑΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ ΜΕΣΑ ΤΟΥ, ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΟΡΘΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΣΤΡΑΒΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΛΕΕΙ: "ΑΥΤΑ ΘΕΛΕΙΣ; ΟΚ ΘΑ ΣΕ ΑΦΗΣΩ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΣΟΥ ΦΩΤΙΣΩ ΤΟ ΝΟΥ."
ΜΟΙΑΖΕΙ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΚΟ ΜΑΣ ΔΡΟΜΟ, ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΘΕΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΦΩΤΙΣΗ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΘΕΛΗΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ...
ΟΠΟΤΕ ΟΙ ΣΚΟΤΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΣΚΟΤΙΣΜΕΝΟΙ, ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ, ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΚΛΠ ΚΛΠ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ, ΕΝΩ Π.Χ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΛΙΜΟΚΤΟΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.
ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΕΔΩ Ο ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ: ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΑΥΤΟ Ο ΘΕΟΣ;
ΜΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ, ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ. ΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟΝ Π. ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ ΠΑΛΙ ΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΣ ΕΔΩ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ: https://youtu.be/5FuTG9ex3u0?t=505

ΤΕΛΟΣ ΠΑΙΔΙΑ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ Ο ΘΕΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΜΑΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ, ΟΜΩΣ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΣΤΟ ΩΡΑΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΩΦΕΛΙΜΗ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ, ΠΟΥ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΟΛΟΥΣ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΥΠΗΡΧΕ ΧΡΟΝΟΣ ΝΑ ΑΦΗΝΑΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ, ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ (ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΛΠ), ΠΕΡΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΒΙΝΤΕΟ, Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ, ΣΕ ΑΛΛΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ, ΟΠΟΤΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ΜΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ (ΣΤΟ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΧΡΟΝΟ), ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΜΑΣ).

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΕ ΑΚΟΥΣΑΤΕ.
ΝΑ΄ΣΤΕ ΚΑΛΑ, ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ !

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Σας ευχαριστουμε κι εμεις για τον σχολιασμο και παντα χαιρομαστε να βλεπουμε και τα σχολια και τα βιντεο σας.
Τα ιστολογια εχουν σαν κυριο χαρακτηριστικο την επικοινωνια και ανταλλαγη αποψεων, συνεπως ο σχολιασμος ειναι κατι εξαιρετικα βασικο.
Σε γενικες γραμμες συμφωνω με το σχολιο που βαλατε απλα θα ηθελα να πω ότι η ενασχοληση με την επιστημη της αστροφυσικης δεν ειναι αμαρτία...
Αυτό νομιζω δεν βρισκει ουτε τους Γεροντες μας και τους πνευματικους μας αντιθετους....
Τουλαχιστον τον δικο μου πνευματικο που ρωτησα μου ειπε ότι δεν υπαρχει περιπτωση πνευματικος να πει σε εναν αστροφυσικο επιστημονα οτι το επαγγελμα σου ειναι αμαρτωλο ή ανηθικο...

Βίντεο Ορθοδοξίας είπε...

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΙ ΕΓΩ.
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ, ΟΤΙ Η ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ, Ή ΑΝΗΘΙΚΗ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ, (ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΟΥΣ 3 ΜΑΓΟΥΣ) ΑΡΚΕΙ ΟΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΩΝΤΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΡΕΣ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΟΥΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΘΑΥΜΑΖΕΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝΩΘΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Η ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ, ΕΠΟΜΕΝΩΣ Η ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΜΑΛΙΣΤΑ.

ΟΜΩΣ ΟΛΑ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΔΟΥΜΕ, ΔΗΛ. ΑΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΣΤΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΤΟΤΕ ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ.

ΚΑΘΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΩΦΕΛΙΜΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ ΣΥΝΑΜΑ. ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΜΕ.

ΕΝΑΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΑΥΜΑΖΕΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΩΡΟ ΕΞΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΡΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΣΥΝΑΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΟΤΑΝ ΔΙΑΠΡΑΤΕΙ ΜΙΑ ΕΚΤΡΩΣΗ.

ΤΟ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΟΜΩΣ, ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ Ή ΟΧΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΩΦΕΛΙΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗ ΘΕΩΣΗ ΜΑΣ (ΛΙΓΟ Ή ΠΟΛΥ), Ή ΤΟ ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΩΦΕΛΙΜΟ, ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΚΑΘΟΛΟΥ" ΩΦΕΛΙΜΟ (ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΟΥΣΑ ΠΡΙΝ), ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΚΛΕΨΙΜΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ.

ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΕΙ ΚΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥ, ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ (ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΡΚΗ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ) ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΜΟΙΒΗ ΜΕ ΚΑΤΙ ΩΦΕΛΙΜΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΟΠΟΤΕ ΕΛΠΙΖΩ ΣΤΗ ΦΙΛΕΥΣΠΛΑΧΝΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΤΑΙΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΜΟΥ ΧΡΟΝΟ, ΟΠΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ
ΚΑΛΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.