Τελευταίες αναρτήσεις

22 Αυγούστου 2019

ΑΙΓΑΙΟ- ΑΟΖ Κύπρου «θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι»

«ΠΙΣΩ ΕΧΕΙ Η ΑΧΛΑΔΑ ΤΗΝ ΟΥΡΑ» κάθε φορά που λαμβάνουν το μέρος μας οι ισχυροί. Δεν φταίμε εμείς που είμεθα καχύποπτοι, αλλά η διαχρονική συμπεριφορά των «φίλων» μας. 
Κάτι άσχημο εκτυλίσσεται τις τελευταίες ώρες στα νερά της Κύπρου και σύντομα στα νερά του ΑΙΓΑΙΟΥ. 
Να γιατί παρουσιάστηκε η ΠΑΝΑΓΙΑ και είπε: 
«για αυτά που θα γίνουν θα είμαι η ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ του ΑΙΓΑΙΟΥ» 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Ο τούρκος διθυραμβικά ανακοινώνει επιχειρήσεις τώρα σε τρία μέτωπα δηλ. εναντίων των Κούρδων στο εσωτερικό της τουρκίας, στην Βόρειο Συρία και στο βόρειο Ιράκ δυτικά του Ευφράτη. 

Ταυτόχρονα κατεβάζει όλα του τα γεωτρύπανα στα Ελληνικά νερά της Αν. Μεσογείου συνοδεία πολεμικών σκαφών και υποβρύχιας κάλυψης. Πάνω από αυτά πετάει και δικά του drones. 

Όλα αυτά δείχνουν ότι «δένει το γλυκό» … την στιγμή που οι ΗΠΑ μαλώνουν λεκτικά τον θαλασσόλυκο μογγόλο, αλλά ουσιαστικά επιθυμούν να μας ανακοινώσουν κάτι άλλο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ 

Οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν για πρώτη φορά «παράνομες» τις τουρκικές γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ! 
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρντμεντ αναφέρει: 
«Οι ΗΠΑ ανησυχούν για τις δραστηριότητες του πλωτού γεωτρύπανου Γιαβούζ το οποίο λειτουργεί εντός των χωρικών υδάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτό το προκλητικό βήμα αυξάνει τις εντάσεις στην περιοχή. 

Παροτρύνουμε τις τουρκικές αρχές να τερματίσουν αμέσως τις παράνομες δραστηριότητες και να απομακρύνουν το Γιαβούζ από τα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ενθαρρύνουμε όλα τα μέρη να ενεργούν συγκρατημένα. 

Η ανάπτυξη των πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο πρέπει να προωθεί τη συνεργασία και να παρέχει μια βάση για διαρκή ενεργειακή ασφάλεια και οικονομική ευημερία σε όλη την περιοχή. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε την εξεύρεση μιας ακριβοδίκαιης λύσης για διαμοιρασμό των ωφελημάτων από τους υδρογονάνθρακες της Κύπρου μεταξύ των δυο κοινοτήτων» Πέτρος Αναστασίου.
https://www.pronews.gr/kypros/798261_oi-ipa-haraktirisan-gia-proti-fora-paranomes-tis-toyrkikes-geotriseis-stin-kypriaki 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 
Ακριβοδίκαια Συν διαχείριση με τον τούρκο είναι το καλύτερο ανέκδοτο όλων των εποχών.
Αποσπάσματα επισημάνσεων του Θόδωρου Καρυώτη μας προσγειώνουν στην πραγματικότητα και την λογική της κρίσης. 
«Στην Ανατολική Μεσόγειο σταδιακά αυξάνεται η ένταση λόγω της εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου της περιοχής, καθώς η Τουρκία ζυγίζει τις αντιδράσεις της Αιγύπτου, Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ σε μια ενδεχομένως επικίνδυνη διαμάχη για τα πιθανά πλούτη των βυθών. 
Το διακύβευμα είναι τεράστιο. 
Η Αμερικανική Γεωλογική Υπηρεσία εκτιμά ότι τα αποθέματα φυσικού αερίου στην περιοχή θα ανέλθουν σε 223 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Αυτό αρκεί για να μετατρέψει την περιοχή σε μία από τις σημαντικότερες πηγές φυσικού αερίου στον κόσμο δίνοντας στις χώρες παραγωγής μια σημαντική οικονομική ώθηση για αρκετές δεκαετίες.

Η Άγκυρα πιστεύει πως τώρα παρουσιάζεται μια μεγάλη ευκαιρία για να δημιουργήσει τετελεσμένα στην ΑΟΖ της Κύπρου και είναι διατεθειμένη να χοντρύνει το παιχνίδι. Περιφρονεί τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS) και υποστηρίζει ότι διαθέτει θαλάσσια σύνορα με την Αίγυπτο.

Ο μόνος τρόπος να στηρίξει αυτόν τον ισχυρισμό είναι να επιμένει ότι η Ελλάδα δεν έχει θαλάσσια σύνορα με την Κύπρο.

Το οικόπεδο 4 της κυπριακής ΑΟΖ, όμως, δείχνει ξεκάθαρα ότι η Κύπρος διαθέτει θαλάσσια σύνορα με την Ελλάδα. 

Επομένως η Τουρκία δεν διαθέτει θαλάσσια σύνορα με την Αίγυπτο, ούτε βέβαια με την Λιβύη. 
Το φάντασμα της ΑΟΖ συνεχίζει να καταδιώκει την Τουρκία. 

Είναι γνωστό σε όλους ότι η Τουρκία θεωρεί την έννοια της ΑΟΖ τον μεγαλύτερο εχθρό της στην Ανατολική Μεσόγειο. Αλλά ξαφνικά συζητά την οριοθέτηση ΑΟΖ με την Λιβύη, που θα αποτελέσει ένα τεράστιο πλήγμα για την Ελλάδα και την Κύπρο, εάν όντως πραγματοποιηθεί.

Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να προλάβουμε την ανεπανόρθωτη ζημιά και αυτός είναι να ενημερώσουμε τις ΗΠΑ και την ΕΕ ότι θα οριοθετήσουμε την ελληνική ΑΟΖ με την ΑΟΖ της Κύπρου.

Το πρόβλημά μας όμως είναι ότι οι σύμμαχοί μας, και ιδιαίτερα οι Αμερικανοί, θέλουν να λύσουν την ελληνοτουρκική διαφορά με συνεκμετάλλευση (συνδιαχείριση) του ορυκτού μας πλούτου με την Τουρκία.» 
ΘόδωρουΚαρυώτη  

https://shmantikanea.blogspot.com/2019/08/o_20.html#more  
https://slpress.gr/ethnika/o-mitsotakis-antimetopos-me-tis-kinezikes-taktikes-toy-erntogan/ 

Στην μεν περίπτωση της Ελληνικοτάτης Μακεδονίας μας απωλέσαμε ΙΣΤΟΡΙΑ, στην περίπτωση όμως του Ελληνικού Αρχιπελάγους, τι λέτε να χάσουμε; 

Στην μεν περίπτωση της Ελληνικοτάτης Μακεδονίας μας διαμαρτυρόμασταν στις πλατείες και στους δρόμους για τα ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΙΚΑΙΑ, ενώ τώρα θα παρακολουθούμε δρώμενα και τετελεσμένα στο ΑΓΙΟ ΑΙΓΑΙΟ και στην ΑΓΙΑ Κύπρο, να πειράζουν δηλαδή πολύτιμα κομμάτια της πατρίδος; 

Ακούσατε βρε μια φορά.. 
Με την φόρα που πήραν οι τούρκοι δεν θα μείνουν μόνο στα νερά θα ορμήσουν και στην στεριά και τότε …« θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι» 
Να γιατί παρουσιάστηκε η ΠΑΝΑΓΙΑ και είπε: 
«για αυτά που θα γίνουν θα είμαι η ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ του ΑΙΓΑΙΟΥ»  
https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2019/07/blog-post_68.html 

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος ΒαρδάκαςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.