19 Αυγούστου 2019

Γιατί τώρα βιάζονται και βγάζουν όλες τις βάρκες τους με τα τρυπάνια οι τούρκοι; Έχει σχέση αυτό με την υγεία του σουλτάνου;

Τρέχει με καταιγιστικές εξελίξεις η επικαιρότητα και δεν την προλαβαίνουν οι δημοσιογράφοι, όπως φαίνεται. Τούτες τις στιγμές ο Ελληνισμός πρέπει να ενωθεί και να κρατηθεί από «το φουστάνι της Παναγιάς μας» (λόγος ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ)

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Η ραγδαία επιτάχυνση των εξελίξεων στην Αν. Μεσόγειο (βλ. ΑΙΓΑΙΟ- ΑΟΖ Κύπρου) έχει άμεση σχέση με την εξέλιξη της υγείας του προέδρου Ερντογάν και τον πόλεμο που άνοιξε μεταξύ των διαδόχων πολιτικών καταστάσεων στην γείτονα χώρα. 

Η αραιή που και που εμφάνιση του κ. Ερντογάν στο τηλεοπτικό γυαλί (live) , αλλά και οι φήμες περί αυτοάνοσου νοσήματος στην ήδη επιβεβαρυμένη υγεία του προβληματίζουν. 
Εμείς του ευχόμαστε περαστικά, αλλά εμάς ποιος θα μας ευχηθεί περαστικά στα τόσα που συμβαίνουν; 

Ο σχεδιασμός των τούρκων είναι ενιαίος από όλες τις πολιτικές δυνάμεις τους ,απλώς τώρα συναγωνίζονται ποια από αυτές θα καρπωθεί την «νίκη» πριν το μοιραίο. 

«Καθοδόν προς Α. Μεσόγειο το τέταρτο τουρκικό πλοίο Ορούτζ Ρέρις, δήλωσε μέσω τουίτερ ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 

Απαντώντας στον αρχηγό του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ο οποίος διερωτήθηκε γιατί η Τουρκία δεν βρίσκεται στην ανατολική Μεσόγειο, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε πως προφανώς ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου νομίζει πως το Φατίχ, το Γιαβούζ και το Μπαρμπαρός είναι ελληνικά πλοία.» KYΠΕ
https://www.sigmalive.com/news/politics/583585/kathodon-pros-a-mesogeio-to-tetarto-tourkiko-ploio-oroutz-reris 

Οι τούρκοι παίζουν με τις λέξεις αλλά πίσω από αυτές βρίσκεται η τραγική αλήθεια μιας υποκρισίας. 

«Η αποστολή του τέταρτου σκάφους των Τούρκων στην κυπριακή ΑΟΖ δεν πρέπει ούτε να μας εκπλήσσει, ούτε να μας εντυπωσιάζει. Αυτό που θα πρέπει να μας προβληματίζει, όπως πολλές φορές έχουμε επισημάνει, είναι ο τρόπος με τον οποίο η Τουρκία επιδιώκει να επιβάλει τετελεσμένα στην Ελλάδα. Το μεγάλο της όπλο δεν είναι ούτε οι ΕΔ της, ούτε η στρατιωτική ισχύς της, όποια κι αν είναι αυτή. Το πλεονέκτημα που διαχρονικά έχει και αξιοποιεί, είναι ότι σχεδιάζει και “κυνηγά” την επίτευξη των στόχων της. Με όλες τις πολιτικές-κομματικές δυνάμεις ενωμένες σ΄ ένα μέτωπο. Απόδειξη η απόφαση της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης (Türkiye Büyük Millet Meclisi), την οποία συνυπογράφουν άπαντες οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων της Τουρκίας. Αυτή η απόφαση έχει να κάνει με την “προάσπιση των τουρκικών συμφερόντων” όπως λένε στην ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο.» https://www.militaire.gr/eniaio-metopo-toyrkon-gia-tin-kypro-kai-tin-aoz-i-apofasi-tis-toyrkikis-ethnosyneleysis/ 

Τι στιγμή που η φημολογία πέριξ της υγείας του Ερντογάν οργιάζει οι τούρκοι εφαρμόζουν τούτες τις ώρες μια εθνική ενιαία στάση. 

«Η Τουρκία συνεχίζει το πολεμικό κλίμα πραγματοποιώντας την μία άσκησή μετά την άλλη στα ανοιχτά τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου, η νέα NAVTEX «εγκλωβίζει» το Καστελλόριζο. 

Η Τουρκία δεν πτοείται και συνεχίζει να προκαλεί. Οι τουρκικές υδρογραφικές υπηρεσίες εξέδωσαν NAVTEX όπου κυριολεκτικά «κλειδώνουν» το Καστελόριζο και το εξαφανίζουν από το χάρτη για την εκτέλεση στρατιωτικών ασκήσεων. 

Το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό θα προχωρήσει σε ασκήσεις με πυρά σε θαλάσσια περιοχή που δεσμεύει νέα τουρκική προκλητική NAVTEX. Οι τουρκικές υδρογραφικές αρχές και πιο συγκεκριμένα ο υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας, εξέδωσε νέα NAVTEX που ανεβάζει το θερμόμετρο στην περιοχή νότια του Καστελόριζου, για την διεξαγωγή ασκήσεων. 

Ως αποτέλεσμα, το τουρκικό πολεμικό Ναυτικό βρέθηκε ανοιχτά του Καστελόριζου, στις 19 Αυγούστου και για δύο ώρες (14:00-16:00) πραγματοποιώντας ασκήσεις και δεσμεύοντας την γύρω περιοχή.»  

https://www.onalert.gr/ellinotourkika/navtex-nea-toyrkiki-stratiotiki-askisi-apeilitika-konta-se-elliniko-edafos/ 

Την ίδια στιγμή η Ρωσία γνωρίζει τι πρόκειται να παιχτεί στην Αν. Μεσόγειο και ετοιμάζεται ο ρωσικός στόλος μέσα στην Μαύρη Θάλασσα. 

«Ρωσία: Ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας ξεκινά πολεμικές ασκήσεις στην Κριμαία»

https://www.onalert.gr/kosmos/rosia-o-stolos-tis-mayris-thalassas-xekina-polemikes-askiseis-stin-krimaia/357568/?fbclid=IwAR12MAK8QQNQn4RYpZtXJv8nn43JN7ycfRkB5ui2SroiId1IOw5zeuPO_C4 


ΠΡΟΣΟΧΗ 

Αν πιαστούμε στο Καστελόριζο και γύρω (βλ. Ρόδο- Κάρπαθο- νότια Κρήτη) θα δεχτούμε τουρκικό αντιπερισπασμό στα νησιά του βορειοανατολικού ΑΙΓΑΙΟΥ με επιθετικές ενέργειες και πυραυλικά κτυπήματα. 

«Το Bora-2, ο τουρκικός τακτικός βαλλιστικός πύραυλος εγκαταστάθηκε σε βάσεις στην βορειοδυτική Μικρά Ασία κοντά στην χερσόνησο της Καλλίπολης και είναι ήδη σε υπηρεσία αναφέρουν πληροφορίες του Ελληνικού ΓΕΕΘΑ.

Η πρώτη έκδοση του Bora δοκιμάστηκε επιτυχώς και τέθηκε σε λειτουργία το Μάιο του 2017 ενώ πλέον παράγεται και η έκδοση Bora-2 η οποία είναι και η πλέον επικίνδυνη.

Το όχημα εκτόξευσης Bora-2 μεταφέρει 2 κιβώτια με βαλλιστικούς πυραύλους με βεληνεκές 280 χλμ. δηλαδή ολόκληρη η Θράκη και η Ανατολική Μακεδονία, και το σύνολο των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου είναι εντός της ακτίνας δράσης της βάσης, που έχει εντοπιστεί από τα ελληνικά αναγνωριστικά. 

To όπλο εγκαταστημένο στην μικρασιατική ακτή μπορεί να προσβάλει και την Αθήνα.»

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/pyraylika-systimata/698271_bora-2-aytos-einai-o-toyrkikos-pyraylos-poy-apeilei-tin 

Όλα αυτά τα είδαν πριν χρόνους ως κινηματογραφική ταινία άγιοι άνθρωποι του ΘΕΟΥ. Τα είπαμε, τα γράψαμε, χλευαστήκαμε, αλλά εκείνο που μας ενδιαφέρει και προσευχόμαστε, είναι να μην ανοίξει Ελληνικό ρουθούνι. 

Κλείνουμε με μια παραίνεση – κραυγή ενός κύπριου δημοσιογράφου. 
«Η Ελλάδα ΟΦΕΙΛΕΙ να αντιδράσει δυναμικά, αν η Τουρκία εισβάλει στην περιοχή Καστελoρίζου

Αν η Ελλάδα δεν αντιδράσει δυναμικά στην τουρκική επιθετικότητα, τότε η μεν Κύπρος θα τουρκοποιηθεί, η δε Ελλάδα πρώτα θα κατακρεουργηθεί εδαφικά από την σπάθα του Ερντογάν και μετά θα κατακτηθεί. Αυτήν την εφιαλτική προοπτική, η Αθήνα δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει μόνο με την επίκληση του Διεθνούς Δικαίου και τις αρχές της Ε.Ε.» Σάββας Ιακωβίδης  
https://simerini.sigmalive.com/article/2019/8/18/e-ellada-opheilei-na-antidrasei-dunamika-an-e-tourkia-eisbalei-sten-periokhe-kastelorizou/ 

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Καλή λευτεριά πατρίδα από τους κινδύνους που σε περιζώνουν. 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.