21 Ιουλίου 2019

Η ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου 
egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr 


Ειδικότερα επί των ημερών της πρωθυπουργίας του Κωνσταντίνου Σημίτη – που τα χρόνια διακυβέρνησης της χώρας αποτελούν ρεκόρ στην νεότερη ιστορία της Ελλάδος (1996-2004) – η Ελλάς υπέστη τα πάνδεινα σε όλους τους τομείς! Τα έργα και οι ημέρες του ΠΑΣΟΚ του Σημίτη “έστρωσαν το χαλί” στη σημερινή ολική καταστροφή που βιώνει η Πατρίδα! 

Από τις πρώτες του ημέρες ως Πρωθυπουργός, όταν στις 18 Ιανουαρίου 1996 η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ τον εξέλεξε Πρωθυπουργό, μετά την παραίτηση του εκλεγμένου από το λαό Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου για πολύ σοβαρούς λόγους υγείας, άρχισαν οι μεγάλες περιπέτειες για την Ελλάδα! 

Την εποχή εκείνη η αντιπαράθεση με την Τουρκία είχε χτυπήσει κόκκινο και οι Τούρκοι αμφισβητούσαν έντονα την ελληνική θαλάσσια κυριαρχία! Ως αποκορύφωμα αυτής της κρίσεως και ως αποφράδα ημέρα για τον ελληνισμό λογίζεται η 31η Ιανουαρίου 1996 όταν στις βραχονησίδες των Ιμίων κατέπεσε ελικόπτερο του Πολεμικού μας Ναυτικού από τις τουρκικές δυνάμεις και σκοτώθηκαν τα τρία μέλη του πληρώματός του, ο υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός! 

Ωστόσο, δυο μέρες πιο μπροστά ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή υποσχόταν στον ελληνικό λαό, στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα στην Τουρκία, ότι η Ελλάς θα αντιδράσει δυναμικά σε οποιαδήποτε τουρκική πρόκληση! 

Δυστυχώς όμως, με ευθύνη του Έλληνα Πρωθυπουργού, του Υπουργού Εξωτερικών Θεόδωρου Πάγκαλου, του Υπουργού Εθνικής Αμύνης Γεράσιμου Αρσένη και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου Λυμπέρη (καλό είναι να τα θυμόμαστε με οργή αυτά τα ονόματα) οι Τούρκοι καθόρισαν “γκρίζες ζώνες” στην θαλάσσια περιοχή μας και ο Κώστας Σημίτης ευχαριστούσε την κυβέρνηση των ΗΠΑ (Μπιλ Κλίντον) για τη βοήθειά τους (;;;) στην αποκλιμάκωση της κρίσεως! 
Την ίδια ώρα, ο τότε αρχηγός της ΝΔ Μιλτιάδης Έβερτ χαρακτήριζε προδοτική τη στάση του Κώστα Σημίτη! 
Έτσι, η πρώτη “λεηλασία” του ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη έγινε πράξη…

Οι πάτρωνες της ΟΝΕ και του ευρώ Σημίτης και Παπαδήμος…

Όμως ο άνθρωπος αυτός, ο άνθρωπος της Goldman Sachs (του περίφημου “currency swap”) τον Μάρτιο του 2000 ένταξε την Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ (χωρίς η χώρα να πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις με “εκσυγχρονιστικές αλχημείες”) και δυο χρόνια μετά (2002) χωρίς καμιά προετοιμασία έριξε τον ελληνικό λαό στην παραζάλη της καθιερώσεως του ευρώ ως νομίσματος της Ελλάδος, καταργώντας το εθνικό μας νόμισμα τη δραχμή, ύστερα από 169 χρόνια κυκλοφορίας! Περιχαρής δε, έβγαζε από ΑΤΜ τα πρώτα χαρτονομίσματα του ευρώ! Δίπλα του, η μετέπειτα καταστροφική φιγούρα ως Πρωθυπουργός (Νοέμβριος 2011 – Μάιος 2012), του Λουκά Παπαδήμου, που την εποχή εκείνη ήταν Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος και στη συνέχεια διορίσθηκε αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (2002-2010)!

Μαζί με τον Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη θεωρούνται οι πρωτεργάτες της εισόδου της Ελλάδος στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση (ΟΝΕ) και την Ευρωζώνη! 

Επίσης, υπό τον Κώστα Σημίτη “προετοιμάστηκε” η χώρα μας για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 2004, που οδήγησε στα “βράχια” την οικονομία της Ελλάδος και που ουδέποτε έγινε απολογιστικό έργο αυτής της Ολυμπιάδας… Της μοναδικής Ολυμπιάδας παγκοσμίως… 
Άλλη μια “λεηλασία” του ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη έλαβε χώρα…

https://thecaller.gr/wp-content/uploads/2018/12/352307.jpg
Πολέμιο της Ορθοδοξίας το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη… 

Ο άνθρωπος λοιπόν των Αγορών και του Διεθνή Παράγοντα, το 2001 πρωτοστάτησε στην αφαίρεση της αναγραφής του θρησκεύματος των Ελλήνων από τις αστυνομικές ταυτότητες, τάχατες επικαλούμενος οδηγίες της ΕΕ! Όμως η ίδια η ΕΕ τον διέψευσε διά μέσω της Επιτρόπου του, η οποία απάντησε πως ουδέποτε η ΕΕ ζήτησε αυτό από την ελληνική κυβέρνηση! Έτσι, και παρά τις σφοδρές αντιδράσεις του τότε Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, ο Κώστας Σημίτης πέτυχε τον θρησκευτικό αποχρωματισμό των Ελλήνων! Παρά τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη του ελληνικού λαού! Χωρίς να ρωτήσει τη γνώμη του μέσω δημοψηφίσματος! 

Έτσι επιβεβαιώθηκε ότι ο Κώστας Σημίτης ήταν σφόδρα αντιδημοκρατικός και πολέμιος της Ορθοδοξίας και του Έθνους των Ελλήνων!
Άλλη μια “λεηλασία” του ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη δρομολόγησε χειρότερες εξελίξεις…

Ο Εθνολετήρας Γιώργος Παπανδρέου του ΠΑΣΟΚ…

Μετά από μια κυβερνητική θητεία της ΝΔ και του Κώστα Καραμανλή (2004-2009) την Εξουσία κατέλαβε πάλι το ΠΑΣΟΚ και έγινε Πρωθυπουργός ο Εθνολετήρας Γιώργος Παπανδρέου! Ο οποίος με τα ασύστολα προεκλογικά του ψέματα, παραμυθιάζοντας τον ελληνικό λαό πως “λεφτά υπάρχουν”, επιτέλεσε την τελευταία πράξη του δράματος της θεατρικής παράστασης της Ελλάδος, οδηγώντας μας στις δαγκάνες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Κομισιόν) και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), υποδουλώνοντας την Ελλάδα στον “Μηχανισμό Στήριξης” με την υπαγωγή μας στα Μνημόνια! 

Άριστα σκηνοθετημένες παραστάσεις – επί σειρά ετών - από τον Διεθνή Παράγοντα με πρωταγωνιστές τους Κώστα Σημίτη και Γιώργο Παπανδρέου, του ίδιου κόμματος! Του ληστρικού ΠΑΣΟΚ, των κομπιναδόρων, των μακρυχέρηδων, των απατεώνων! Όταν επιφανή στελέχη του και τα οποία άσκησαν Εξουσία από υψηλά πόστα (Υπουργοί, Διοικητές Δημοσίου και Οργανισμών) απασχόλησαν τη Δικαιοσύνη και μερικοί πέρασαν και το κατώφλι των φυλακών!

Ωστόσο, ο αδηφάγος Διεθνής Παράγοντας, “υποχρέωσε” τον Γιώργο Παπανδρέου να εξαγγείλει την υπαγωγή μας στα Μνημόνια από το ακριτικό Καστελόριζο, για να σηματοδοτήσει – προφανώς - τις γεωστρατηγικές εξελίξεις στην περιοχή, εις βάρος βεβαίως της Ελλάδος και προς όφελος της Τουρκίας, όπως τόσες φορές κατά το παρελθόν… Συνειδητή “λεηλασία” της Ελλάδος από το ΠΑΣΟΚ!
Αυτή τη φορά από τον Γιώργο Παπανδρέου…

Γιατί όλοι πάνε Καστελλόριζο; - Οι συμβολισμοί πίσω από τις επισκέψεις στο νησί | tanea.gr
Το ΠΑΣΟΚ έγινε ΣΥΡΙΖΑ…

Ωστόσο ο Διεθνής Παράγοντας εκτίμησε ότι το ΠΑΣΟΚ εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις του απέναντί του και έτσι έπρεπε να γίνει η δική του λεηλασία! Έπρεπε να περιθωριοποιηθεί στην ελληνική Κοινωνία και τη θέση του να καταλάβει η “Αριστερά”! Ο ΣΥΡΙΖΑ του 3%! Που από κόμμα της διαμαρτυρίας απορρόφησε συστηματικά πολλά παραδοσιακά στελέχη του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ! Πολλά εξ αυτών τα χρησιμοποίησε και σε υπουργικές θέσεις τα τεσσερσήμισι χρόνια που βρέθηκε στην Εξουσία! Χρόνια στα οποία από κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς μετεξελίχτηκε σε κόμμα της κεντροαριστεράς! Που τα επικίνδυνα βαρίδια της αντίδρασης (Κωνσταντοπούλου, Λαφαζάνη και άλλους) φρόντισε έγκαιρα να τα καρατομήσει για να μην είναι ενοχλητικά στον Αλέξη Τσίπρα και τον Διεθνή Παράγοντα! Τον Αλέξη Τσίπρα, που από το “φονιάδες των λαών Αμερικάνοι”, έγινε ως Πρωθυπουργός το καλύτερο αμερικανικό εργαλείο στα σχέδιά τους!

Στην εκπλήρωση αυτών, συμπεριελάμβαναν την παραχώρηση κυριαρχικών εδαφικών δικαιωμάτων της Μακεδονίας μας με τη Συμφωνία των Πρεσπών! Αλλά και άλλων υποχωρήσεων σε εθνικά μας ζητήματα, όπως στο Βορειοηπειρωτικό, στους Μουφτήδες της Θράκης, στην ενθάρρυνση των διεκδικήσεων της Τουρκίας στο Αιγαίο κλπ. 

Η λεηλασία του ΠΑΣΟΚ μόλις ξεκίνησε…

Βέβαια ο Διεθνής Παράγοντας, γνώριζε ότι αυτή η προδοτική πολιτική των κυβερνήσεων των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ακολούθως του ΣΥΡΙΖΑ με κάποιους “δεξιούς” πρόθυμους, θα είχε πολιτικό κόστος! Το γνώριζε και ήταν πανέτοιμος ο Διεθνής Παράγοντας για την επόμενη ημέρα! 

Την επόμενη ημέρα που φέρνει την απόλυτη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε κεντροαριστερό κόμμα! Με την στρατηγική μιας πρωτόγνωρης πόλωσης στην πλευρά του ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ) με τη βοήθεια του Γιώργου Παπανδρέου! Από τη στιγμή που “έφαγε” τον Ευάγγελο Βενιζέλο, προχωρούν Τσίπρας – Παπανδρέου από κοινού στην επόμενη ημέρα, που θα τους φέρει πάλι στην Εξουσία!

Όλο αυτό το σκηνικό, το έχει πάρει χαμπάρι η “Ομάδα των 53” της οποίας ηγείται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και αντέδρασε στην πρώτη συνεδρίαση της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου! Εντονότατη αντίδραση, που ανάγκασε να ξεχειλίσει από οργή ο Αλέξης Τσίπρας και να εκστομίσει το “άντε μην τα πάρω στο κρανίο”! 

Βέβαια, θα θέλαμε να γνωρίζουμε πως αντιδρά σήμερα η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά! Εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι και τον Σεπτέμβριο του 2015, όταν είχε δηλώσει:

«H λεηλασία του πολιτικού χώρου του ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει οριστικά»!

Αλλ, όμως, η λεηλασία του ΠΑΣΟΚ δεν γίνεται μόνο από τα αριστερά! Γίνεται κι από τα δεξιά! Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η Λίνα Μενδώνη που υπουργοποιήθηκαν στη νέα κυβέρνηση της ΝΔ είναι τρανταχτά παραδείγματα! Τους οποίους βεβαίως και διέγραψε η Φώφη Γεννηματά από στελέχη του ΠΑΣΟΚ! 

Και θα μου επιτρέψει η Φώφη Γεννηματά να της πω, πως ακόμη δεν είδε τίποτε!
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα την “χρησιμοποιήσει” μέχρι την αλλαγή του εκλογικού νόμου! Μετά θα είναι τελείως άχρηστη, τόσο εκείνη, όσο και η Κοινοβουλευτική της Ομάδα! Όσοι θα μείνουν σε αυτήν…

Άλλωστε προχτές στην ορκωμοσία των βουλευτών στη Βουλή, ο βουλευτής Αρκαδίας του ΚΙΝΑΛ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος δήλωσε:
«Κοιτάω δεξιά, κοιτάω αριστερά, παντού ΠΑΣΟΚ»! 
Οσονούπω επανέρχομαι…



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.