26 Ιουλίου 2019

«Κακή η αντίληψη ότι η Μακεδονία είναι μόνο ελληνική» η άποψη του Τάσου Αβραντίνη, συνεργάτη του Κ. Μπακογιάννη και υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ.

Γράφει η Μακεδονίτισσα

Το εγκώμιο του Τάσου Αβραντίνη πλέκει ο Κώστας Μπακογιάννης, σε βίντεο που αναρτήθηκε από τον ίδιο τον Τάσο Αβραντίνη στις 22/6/2019. Στο βίντεο εμφανίζεται ο Κώστας Μπακογιάννης να καλεί τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν τον Τάσο Αβραντίνη, υποψήφιο στις βουλευτικές εκλογές του 2019 στην Α’ Πειραιώς με τη Ν.Δ. (Πηγή βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=mPB4a4c0NM8) 

Ποιος είναι, όμως, ο φίλος, συνεργάτης και σύμμαχος του Κώστα Μπακογιάννη, όπως ο ίδιος ο Κώστας Μπακογιάννης τον αποκαλεί στο βίντεο;

Αναφορικά με το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 21/1/2018, ο Τάσος Αβραντίνης, σε επανειλημμένες αναρτήσεις του στο facebook, συγχαίρει για τη στάση του τον (τότε) δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, τον οποίο χαρακτηρίζει «όαση λογικής», που «μπορεί να αντισταθεί στους νευροπαθείς ψευδοπατριώτες», διατυπώνοντας τη θέση ότι «κακή η αντίληψη ότι η Μακεδονία είναι μόνο ελληνική» και μιλά για μακεδονική γλώσσα που απαγόρευσε το ελληνικό κράτος. Επιπλέον δεν διστάζει να αποκαλέσει Μελανόλευκη τη σημαία του έθνους των Ελλήνων.

Συγκεκριμένα γράφει: «Από χθες ολόκληρη η Ελλάς πλέει για μια ακόμη φορά «εις την μελανόλευκον». Για όσους τυχερούς «δεν αφουγκράζονται το λαϊκό αίσθημα» και παραμένουν σκεπτόμενοι πολίτες έστω και με μικρότερο IQ από 185 θυμίζω το παρακάτω. Στην Εθνική Βιβλιοθήκη στα ξενόγλωσσα έντυπα είναι καταχωρημένο με κωδικό «Γλωσ.1 ΗC/-α» το Αμπετσένταρ. Είναι το αλφαβητάριο της μακεδονικής γλώσσας που εξέδωσε η ελληνική κυβέρνηση το 1925. Το βιβλίο προοριζόταν για τη διδασκαλία της μακεδονικής γλώσσας στη μειονότητα της Βορείου Ελλάδος. Για την απαγορευμένη αυτή γλώσσα σας προτείνω να διαβάσετε αντί άλλων το εξαιρετικό βιβλίο του Τάσου Κωστόπουλου «Η απαγορευμένη γλώσσα» (εκδ. Μαύρη Λίστα).»

Σε επόμενες αναρτήσεις του προωθεί τις απόψεις του Σταύρου Θεοδωράκη «γιατί δεν είμαι στο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη», καθώς και την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για παραβίαση από την Ελλάδα της Ενδιάμεσης Συμφωνίας στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ τον Απρίλιο του 2008.

Ο δικηγόρος Τάσος Αβραντίνης διετέλεσε αντιπρόεδρος του κόμματος Δράση του Θεόδωρου Σκυλακάκη και αντιδήμαρχος δημοτικής αστυνομίας με τον Γιώργο Καμίνη, ενώ παράλληλα ήταν υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές του 2015 στην Α’ Πειραιώς με το Ποτάμι. 

Πλέον ανήκει στη Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη και μάλιστα στις 26/5/2017, τοποθετήθηκε στην «Ομάδα Δράσης» της Ν.Δ. με επικεφαλής τον Θεόδωρο Σκυλακάκη. (Πηγή: https://www.kathimerini.gr/911257/article/epikairothta/politikh/nd-sygkrothsh-omadas-drashs-gia-thn-epixeirhmatikothta-me-epikefalhs-ton-8-skylakakh και: https://el.wikipedia.org/wiki/)

Ο Τάσος Αβραντίνης ήταν υποψήψιος στις βουλευτικές εκλογές του 2019 στην Α’ Πειραιώς με τη Ν.Δ. 

Ίσως ο κύριος Μπακογιάννης να μη γνωρίζει καλά την ιστορία του Μακεδονομάχου παππού του που πολέμησε για την απελευθέρωση της Μακεδονίας το 1912. Ίσως ο κύριος Μπακογιάννης να μη γνωρίζει καλά την ιστορία του Μακεδονικού Αγώνα. Ίσως να μη γνωρίζει τον αριθμό των μικρών αγοριών στη Μακεδονία που έμειναν ορφανά από τους τρομοκράτες κομιτατζήδες. 

Πηγές: https://dominonews.gr/
και: https://fonaklas.blogspot.com/



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.