29 Ιουλίου 2019

ΤΡΟΜΕΡΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Στημένα αποτυχημένο πραξικόπημα με πρωταγωνιστή τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου-έγγραφα !

Ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Hulusi Akar σύμφωνα με μυστικά σχέδια του πραξικοπήματος ήταν ηγέτης των πραξικοπηματιώνΝέα αποδεικτικά στοιχεία που αποκτήθηκαν από την Nordic Monitor δείχνουν τότε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου και ο σημερινός υπουργός Άμυνας Hulusi Akar ήταν ο επικεφαλής της ομάδας πραξικοπηματιών που εξέδωσε εντολές κινητοποίησης και κήρυξε στρατιωτικό νόμο στην Τουρκία στις 15 Ιουλίου 2016.

Τα μυστικά έγγραφα που αποκτήθηκαν από έναν υπολογιστή στην έδρα του Γενικού Επιτελείου που χρησιμοποιήθηκε για να γράψουν τη δήλωση πραξικοπήματος, περιελάμβαναν σχέδια εκδόσεων που υπέγραψαν ο ίδιος ο ίδιος ο Ακάρ εξ ονόματος του Συμβουλίου της Ειρήνης στην Πατρίδα (Yurtta Sulh Konseyi), ένα όνομα που έδωσαν οι ίδιοι. Σε ένα έγγραφο προσδιορίζεται ως πρόεδρος του συμβουλίου, ενώ σε άλλο σχέδιο το όνομά του αφαιρέθηκε αλλά η λέξη “υπογεγραμμένο” εισήχθη, υποστηρίζοντας την άποψη ότι ο αρχηγός του γενικού επιτελείου υπέγραψε πραγματικά την οδηγία.

Η απόρρητη οδηγίας περί πραξικοπήματος που φέρει το όνομα του Hulusi Akar 

Τα μέλη του Συμβουλίου της Ειρήνης στην Πατρίδα ουδέποτε εντοπίστηκαν παρά το γεγονός ότι χιλιάδες αξιωματικοί που προφανώς δεν συμμετείχαν στην κινητοποίηση των πραξικοπηματιών, έχουν διερευνηθεί, κατηγορηθεί και καταδικαστεί με αμφισβητούμενες κατηγορίες πραξικοπήματος και τρομοκρατίας από το 2016. Τότε που η απόπειρα πραξικοπήματος μυστηριωδώς ξεκίνησε σε ώρα μεγάλης τηλεθέασης, με παράξενες κινήσεις όπως η παρεμπόδιση της γέφυρας μεταξύ της ευρωπαϊκής και της ασιατικής πλευράς της Κωνσταντινούπολης. Οι πολιτικοί συνεργάτες που είναι απαραίτητοι για κάθε ομάδα πραξικοπηματιών για τη διατήρηση ενός καθεστώτος, μετά το πραξικόπημα δεν αποκαλύφθηκαν, υποδηλώνοντας έτσι μια εσκεμμένη βούληση και συνωμοσία πλαστού παιχνιδιού στον προγραμματισμό, το οποίο σχεδιάστηκε για να δημιουργήσει ένα πρόσχημα για την κυβέρνηση για να στήσει μαζικές διώξεις των αντιπάλων της.

Στην έκδοση του κειμένου που μεταδόθηκε μέσω ασφαλών καναλιών, το όνομα του συμβουλίου ήταν στο τέλος της οδηγίας των τριών σελίδων, η οποία κοινοποιήθηκε με περαιτέρω εντολές. Η έκδοση που ανακοινώθηκε αργότερα από τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα και δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα των Τούρκων Ένοπλων Δυνάμεων (TSK) κυκλοφόρησε όπως υπογράφηκε από το συμβούλιο χωρίς να αναφέρεται το όνομα του Akar, αν και άλλα σχέδια περιλάμβαναν το όνομά του και την υπογραφή του.

Παραπάνω είναι η συνοδευτική επιστολή της έκθεσης εμπειρογνωμόνων που εξέτασε τα μυστικά σχέδια εγγράφων που έδειξαν το όνομα του Akar ως επικεφαλής των πραξικοπηματιών. 

Όπως αναμενόταν, αυτό δημιούργησε σύγχυση μεταξύ των στρατηγών και των ναυάρχων που έλαβαν τις αρχικές εντολές από το αρχηγείο, οι οποίες μεταδόθηκαν χρησιμοποιώντας το ασφαλές κανάλι επικοινωνίας του τουρκικού στρατού MEDAS. Το μεταδιδόμενο μήνυμα περιελάμβανε τον τίτλο του ταξίαρχου ως αξιωματούχος που ενέκρινε το μήνυμα, κάτι που ήταν ασυνήθιστο, δεδομένου ότι οι οδηγίες ανέφεραν ανακατατάξεις στις ανώτερες βαθμίδες, δηλ.σε επίπεδο στρατηγού και ναύαρχου.

Με άλλα λόγια, ο τρόπος με τον οποίο γράφτηκε η οδηγία, με κατώτερο αξιωματικό να αναθέτει καθήκοντα σε ανώτερους αξιωματικούς, ήταν κάτι ενάντιο στην αλυσίδα της διοίκησης. Εάν είχε μεταδοθεί το σχέδιο οδηγίας με το όνομα του Akar, το πραξικόπημα θα είχε πετύχει, δεδομένης της τεράστιας ισχύος που διαθέτει ο τουρκικός στρατός, μια ισχύ που καμία άλλη δύναμη στη χώρα δεν μπορεί να αμφισβητήσει. Πολλοί διοικητές στον τομέα διαπίστωσαν ότι το μήνυμα ήταν ύποπτο, αμφισβητούσε την αλυσίδα διοίκησης και δεν συμμετείχαν στο πραξικόπημα ή στη στρατιωτική κινητοποίηση, η οποία περιορίστηκε σε μόλι 1% του τουρκικού στρατού. Η επιχείρηση που σύμφωνα με τους ειδικούς σχεδιάστηκε για να αποτύχει από την αρχή, , αναχαιτίστηκε εύκολα και γρήγορα.

Παρόλο που το όνομά ¨Ακάρ¨ συμπεριλαμβανόταν στα κατασχεθέντα έγγραφα ως ο άνθρωπος που διέταξε την απόπειρα πραξικοπήματος, ο Akar δεν κατηγορήθηκε και δεν κλήθηκε για περαιτέρω εξέταση . Κλήθηκε από βουλευτές του κοινοβουλίου της αντιπολίτευσης που διερευνούσαν το πραξικόπημα, αλλά ο Akar αρνήθηκε να εμφανιστεί. Όταν επικρίθηκε για αποτυχία συνεργασίας , έστειλε γραπτή εξήγηση, αλλά δεν εμφανίστηκε για ακρόαση στην κοινοβουλευτική επιτροπή.

Η απόπειρα πραξικοπήματα έλαβε χώρα μπροστά στα μάτια του, ωστόσο, δεν θεωρήθηκε υπεύθυνος για τα κωμικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στην καρδιά του στρατού, στην έδρα του Γενικού Επιτελείου. Αντίθετα, προήχθη ως υπουργός Άμυνας στο νέο υπουργικό συμβούλιο του Ερντογάν και ολόκληρη η στρατιωτική μηχανή πέρασε στο χαρτοφυλάκιό του με νέες νομικές αλλαγές. Τα έγγραφα εξετάστηκαν από έναν εμπειρογνώμονα της αστυνομίας και υποβλήθηκαν στο δικαστήριο κατά τη διάρκεια των δικών για το πραξικόπημα, αλλά ούτε οι εισαγγελείς ούτε οι δικαστές ερεύνησαν γιατί εμφανίζονταν ο Akar ως ο υπογράφων στις στρατιωτικές οδηγίες για τον στρατιωτικό νόμο.

Σύμφωνα με την έκθεση εμπειρογνωμόνων σχετικά με τα διάφορα σχέδια που υποβλήθηκαν στις 14 Μαρτίου 2017 στον εισαγγελέα στο πλαίσιο του φακέλου υπόθεσης αρ. 2016/103566, φαίνεται ότι οι αξιωματικοί που εργάστηκαν στο Γενικό Επιτελείο χρησιμοποίησαν πρότυπα για την εκπόνηση διαφόρων εντολών που μεταδόθηκαν στους κλάδους του στρατού. Τα πρότυπα που προετοιμάστηκαν χρησιμοποιήθηκαν στη δήλωση κήρυξης στρατιωτικού νόμου. Σύμφωνα με τις ιδιότητες του εγγράφου στο Microsoft Word, τα πρότυπα διαφορετικών εκδόσεων δημιουργήθηκαν πολύ πριν από το περιστατικό της 15 Ιουλίου 2016. Φαίνεται ότι αυτά τα πρότυπα χρησιμοποιήθηκαν επανειλημμένα για τη σύνταξη διαφόρων οδηγιών από το Γενικό Επιτελείο με εντολή των επικεφαλής εκεί.
Το πρώτο έγγραφο ανταλλαγής μηνυμάτων που δημιουργήθηκε στις 22:15:24 με το όνομα DİREKTİF MESAJ FORMATI.doc μετατράπηκε σε τυποποιημένο μορφότυπο που χρησιμοποιείται στο σύστημα μηνυμάτων MEDAS. 


Σφραγίστηκε επειγόντως (Harekat Yıldırım) και ταξινομήθηκε ως απόρρητο. Δεδομένου ότι το ασφαλές σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων στον τουρκικό στρατό απαιτεί τις υπογραφές του αξιωματικού που συνέταξε την οδηγία και του ανώτερου αξιωματικού που την ενέκρινε προτού διαβιβαστούν σε στρατιωτικές μονάδες, το σχέδιο διατάγματος έφερε την υπογραφή του κ. Cemil Turhan ως συντάκτη και του Mehmet Partigöç ως ταξίαρχου που εξέπεμψε το μήνυμα. Στο τέλος του κειμένου του μηνύματος, αναφερόταν ότι ήταν “υπογεγραμμένο” (İmzalıdır) πέρα από τις λέξεις “Πρόεδρος του Συμβουλίου της Ειρήνης”. Στο υστερόγραφο, επιπρόσθετα επισυνάφθηκε μια νέα εντολή εκχώρησης στην οδηγία στα τρία άλλα παραρτήματα που περιλαμβάνονται στα άλλα σχέδια.

περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.