29 Ιουλίου 2019

Απολύεσαι! Τώρα!

Ποια ανάπτυξη; Αυτή που διαρκώς έρχεται. Και όλο έρχεται. Και ποτέ δεν έρχεται. Το περιστατικό που θα σας αφηγηθώ τα έχει όλα. Και πάνω απ' όλα τρέλα. Η επιτομή της επάρκειας και της αποτελεσματικότητας των κρατικών μηχανισμών.

Όπως ακριβώς μου το αφηγήθηκε κάποιος γνωστός. Ύστερα από τρεις ολόκληρους μήνες μιας εξωφρενικής Οδύσσειας. Που όμοιά της άλλη καμιά. Σε ολόκληρο τον ντουνιά. Συμπεριλαμβανομένης της Τανζανίας.

Έπρεπε, λοιπόν, να πουληθεί κάποιο παραθαλάσσιο εξοχικό. Συμβαίνει. Έπρεπε να πουληθεί λόγω μεγάλης ανάγκης. Έτσι και ύστερα από αρκετό χρόνο βρέθηκαν αγοραστές από το Μόναχο της Γερμανίας. Ζευγάρι της τρίτης ηλικίας. Τόσο τους άρεσε που ο σύζυγος, εντελώς αυθόρμητα, αναστενάζοντας είπε «εδώ αποφάσισα να πεθάνω και να θαφτώ».

Από εκεί και πέρα αρχίζει ο Γολγοθάς ο γνωστός. Ο πάντα νεοελληνικός. Άφαντα όλα τα απαραίτητα χαρτιά, πιστοποιητικά και άλλα τέτοια από την Πολεοδομία. Τι έγινε παιδιά; Σάμπως ξέρουμε κι εμείς; Προφανώς χάθηκαν.

Ετσι φτου και από την αρχή. Προκειμένου να εκδοθούν όλα τα πιστοποιητικά. Άσε το κόστος. Άσε τα λεφτά. Πάμε παρακάτω. Έπρεπε να εκδοθούν από δύο τράπεζες, δύο βεβαιώσεις που να πιστοποιούν το ακριβές ποσό ισάριθμων τραπεζικών, στεγαστικών δανείων. Τα οποία εξυπηρετούνται. Και τα οποία δάνεια οι αγοραστές επιθυμούν να τα εξοφλήσουν με την υπογραφή των συμβολαίων.

Εδώ αρχίζει μεγαλύτερη τρέλα. Γιατί αυτές οι απλές βεβαιώσεις που εκδίδονται με το πάτημα ενός πλήκτρου, εκχωρούνται μόνο από το συγκεκριμένο υποκατάστημα της συγκεκριμένης τράπεζας. Δηλαδή ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να το προμηθευτεί μόνο αν ταξιδέψει στην επαρχία, στο υποκατάστημα από το οποίο εκταμιεύθηκε το δάνειό του.

Μιλάμε για τράπεζες του ιδιωτικού τομέα. Πράγμα που σημαίνει πως ελάχιστα απέχει η γραφειοκρατία και η γραφειολαγνεία από την αντίστοιχη του Δημοσίου. Δηλαδή ο άνθρωπος έπρεπε να διανύσει εξακόσια χιλιόμετρα, να καταναλώσει αμόλυβδη και να χάσει δύο εργάσιμες ημέρες. Για μια απλή βεβαίωση. Μούρλια στη νιοστή. Τ ακούει ο κύριος Στουρνάρας; Αμφιβάλλω.

Να προχωρήσω; Περιττό. Ένα έχω να πω. Έχουν περάσει δύο μήνες και ακόμα να εκδοθούν όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Ποιο το κόστος; Οι Γερμανοί αγοραστές περιμένουν να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για να εμβάσουν χρήματα στις ελληνικές τράπεζες. Αλλά το ελληνικό δημόσιο με την παροιμιώδη και ανεξάντλητη γραφειοκρατία είναι σα να τους λέει «μη βιάζεστε παιδιά, άλλωστε δεν τα χρειαζόμαστε τα δικά σας λεφτά».

Πάμε παρακάτω. Έτσι οι ελληνικές τράπεζες δεν έχουν εισπράξει μέχρι στιγμής χιλιάδες ευρώ από Γερμανία. Έτσι το χρήμα που θα προέκυπτε με τη συντόμευση αυτής της μεταβίβασης, δεν κυκλοφορεί στην Αγορά. Έτσι το ζευγάρι των Γερμανών δεν έχει αρχίσει από τώρα να καταναλώνει εν Ελλάδι. Κι έτσι μηδέν στο πηλίκον.

Αν για την πώληση ενός στρέμματος με κτίσμα εκατό τετραγωνικών απαιτείται διάστημα τριών μηνών, πόσος χρόνος χρειάζεται μέχρι να εισβάλουν μπουλντόζες στο Ελληνικό; Ένας αιώνας;

Και κάτι ακόμα. Κανονικά κάθε υπάλληλος του Δημοσίου που δεν κάνει καλά την δουλειά του και που με την αμέλειά του η την τεμπελιά του φρακάρει επενδύσεις, ακόμα και για τις μεταβιβάσεις οικοπέδων και κτισμάτων, πρέπει αμέσως να απολύεται και να βλέπει πόρτα.

Για ένα λόγο πολύ σημαντικό. Επειδή εμποδίζει κάθε ίχνος ανάπτυξης. Επειδή ενεργεί σαν κακόβουλος και σαν εχθρός της πατρίδας. Τέτοια φαινόμενα σε κάνουν να επιθυμείς την κατάργηση της μονιμότητας!
Απολύεσαι! Τώρα!


Δημήτρης Δανίκας
Πρώτο Θέμα

το είδαμε ΕΔΩ



Share

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Υστατη ελπίδα να
γλιτώσουμε το
ξεπούλημα-επένδυση(;),

η γραφειοκρατία
λοιπόν!

Γιατί όχι;


Μήπως δεν γλύτωσε
την Κύπρο μας
...η μεγαλομανία
του Ερντογάν;

(βλ. σχετική
αναφορα από τον
...υψιπέτη αετό
της Μ ό ρ φ ο υ )

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.