Τελευταίες αναρτήσεις

12 Ιουλίου 2019

Σε «κόκκινο συναγερμό» οι τουρκικές ΕΔ - Ολική ρήξη με ΗΠΑ με αφορμή αποστολή πολυεθνικής δύναμης σε Συρία

"Τέθηκαν τα θεμέλια Ομοσπονδιακής Συρίας" λέει η Αγκυρα - Μεγάλες μετακινήσεις τουρκικών δυνάμεων 

Γράφει ο Βασίλης Καπούλας

Σε "κόκκινο συναγερμό" τέθηκαν οι τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις καθώς υπάρχει συμφωνία των ΗΠΑ με τα κράτη του Κόλπου για αποστολή πολυεθνικής δύναμης στην βορειοανατολική Συρία και δημιουργίας Ομοσπονδιακού κράτους.

Αυτός είναι και ο λόγος της μεγάλης τουρκικής στρατιωτικής κινητοποίησης όπως ανέφερε το pronews.gr. 

Χιλιάδες στρατιώτες, αυτοκινούμενα πυροβόλα, άρματα μάχης, τεθωρακισμένα, στρατιώτες τoυ FSA και δυνάμεις διαφόρων φυλών έχουν τεθεί σε κατάσταση πολεμικού συναγερμού.

Οπως μεταδίδει η yenisafak, οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις τέθηκαν σε κατάσταση "κόκκινου συναγερμού" μετά από συνάντηση κορυφής εκπροσώπων των κρατών μελών του Κόλπου και των ΗΠΑ.

Η Αγκυρα χαρακτηρίζει ως "τρομοκρατικές τις συναντήσεις αυτές καθώς έγιναν με εκπροσώπους του PKK στην βόρεια Συρία"!

Για το λόγο αυτό πάνω από 50 άρματα μάχης, πυροβολικό έχουν αναπτυχθεί μόνο τις τελευταίες ώρες στην νότια Τουρκία κατά μήκος των περιοχών που ελέγχει το PKK στις περιοχές Tal Abyad και Ras al-Ayn.

Οι στρατιωτικοί διοικητές του FSA πήγαν στην Αγκυρα για συμμετοχή σε συμβούλιο πολέμου.

Η Τουρκία έχει ήδη μεταφέρει αντιαεροπορικά συστήματα στην περιοχή, τεθωρακισμένα ασθενοφόρα, δεξαμενές καυσίμων στην πρώτη γραμμή της μάχης στο νότιο προάστιο του Hatay.

Επιπλέον όλες οι μονάδες του FSA έχουν τεθεί σε "κόκκινο συναγερμό" στην βόρεια Συρία στις πόλεις al-Bab και Jarabulus.

Ο λόγος είναι ότι στις "τρομοκρατικές συναντήσεις συμμετείχαν ηγέτες και μέλη διαφόρων φυλών και εκπρόσωποι των τοπικών κοινωνιών.

Η Τουρκία έχει τονίσει διαρκώς πως δεν θα επιτρέψει τον σχηματισμό τρομοκρατικού διαδρόμου κατά μήκος των νότιων συνόρων της με την Συρία και γι αυτό έχει υποσχεθεί πως θα λάβει χώρα μια αντιτρομοκρατική επιχείρηση ανατολικά του Ευφράτη στην Συρία.

Την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ συνεχίζουν τα φορτία οπλισμού στο PKK και επιταχύνουν τα σχέδια για την βορειοανατολική Συρία.

Δημιουργούν μια "ζώνη ασφαλείας" χωρίς την συμμετοχή τουρκικών δυνάμεων.

Υπήρξαν συναντήσεις με τον εκπρόσωπο του συνασπισμού κατά του ISIS,William Roebuck και του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ, James Jeffery, με τους αξιωματούχους του PKK Shahin Cilo, Elder Halil και Ilham Ahmad.

Κατά την διάρκεια των συναντήσεων αυτών οι ΗΠΑ υποσχέθηκαν να μην συμπεριλάβουν τουρκικές δυνάμεις στην σχεδιαζόμενη ζώνη ασφαλείας η οποία δεν θα έχει βάθος μεγαλύτερο από 6 χλμ!

Σύμφωνα όμως με τοπικές πηγές, οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ είπαν στους ηγέτες του PKK πως θα υπάρξει πολυεθνική δύναμη στις ανατολικές και βόρειες περιοχές της Συρίας.

Η πολυεθνική δύναμη θα αριθμεί 15.000 στρατιώτες σε πρώτη φάση.

Θα υπάρχουν και κάποιοι Τούρκοι στρατιώτες οι οποίοι όμως δεν θα αναπτυχθούν κατά μήκος των 570 χλμ συνόρων με την Συρία αλλά θα σταλούν στις νότιες περιοχές της χώρας σε Tanaf, Mayadeen, Alboukamal και Badiyah όπου υπάρχουν σιιτικές πολιτοφυλακές και μέλη του ISIS (σσ τους απομονώνουν)

Επιπλέον γίνονται προετοιμασίες για ομοσπονδιακό συμβούλιο!
Ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ, Joel M. Rubin συναντήθηκε με τους ηγέτες του PKK σε Hasakah και Raqqa, οι οποίοι τον ενημέρωσαν ότι τα τοπικά συμβούλια στην περιοχή θα μετατραπούν σε Ομοσπονδιακά με περιφερειακό στρατιωτικό συμβούλιο το οποίο μοιάζει με την ιεραρχία του Στρατού των ΗΠΑ" καταλήγει το άρθρο.

Οι εξελίξεις αυτές επιβεβαιώνουν την εκτίμηση πως η Αγκυρα προχωρά σε μια μεγάλη χερσαία εισβολή ανατολικά του Ευφράτη προκειμένου να προλάβει δυσάρεστες εξελίξεις και να διαλύσει το σχεδιαζόμενο κουρδικό κράτος πριν καν "γεννηθεί". Ηδη είχαμε πει πως Γαλλία και Βρετανία είχαν συμφωνήσει στην αποστολή δυνάμεων στην περιοχή ενώ η Ρωσία δεν είναι αντίθετη στην δημιουργία Ομοσπονδιακής Συρίας όπως έχει πει ο γράφων. 

Οι Τούρκοι μιλούν για την μεγαλύτερη επιχείρηση με συμμετοχή 80.000 στρατιωτών.

Δείτε τι μεταφέρουν οι Τούρκοι 
πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.