14 Μαΐου 2016

Για πρώτη φορά από το 1894 η Ελλάδα χωρίς εκπρόσωπο στη ΔΟΕ. (λίγες σκέψεις)

Μπορεί η Ελλάδα να απέφυγε το Grexit από την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αλλά δεν το γλύτωσε από την ΔΟΕ. Χωρίς εκπρόσωπο στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή θα παραμείνει η χώρα μας για τουλάχιστον ένα χρόνο, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή». Από την ίδρυση της ΔΟΕ το 1894 θα είναι η πρώτη φορά που η «μητέρα» των Ολυμπιακών Αγώνων δεν θα έχει μέλος στη Λωζάννη! 

Οι πληροφορίες θέλουν τους ιθύνοντες του «κλαμπ των Αθανάτων» να δυσαρεστήθηκαν από τις πιέσεις που άσκησαν κάποιοι εκ των Ελλήνων υποψηφίων και, έτσι, αποφάσισαν να τοποθετήσουν, προς το παρόν, στον... πάγο το «ελληνικό ζήτημα». Πριν από λίγες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες εκπρόσωποι της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής έστειλαν στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή επιστολή στην οποία αναφέρεται ότι στη Σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο στο Ρίο, δεν θα ενταχθεί κανένας Ελληνας στη ΔΟΕ. Η επίσημη θέση κάνει λόγο για πληθώρα Ελλήνων υποψηφίων.

Επικεφαλής της Επιτροπής Εκλογής είναι η πριγκίπισσα Αννα του Ηνωμένου Βασιλείου. Η Επιτροπή ετοιμάζει τις προτάσεις για τη ΔΟΕ, ενώ την τελική απόφαση την παίρνει η Γενική Συνέλευση.

Υποψήφιοι για τη θέση του «Αθανάτου» είναι τα μέλη της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, Ισίδωρος Κούβελος, Στέλιος Αγγελούδης και Πέτρος Συναδινός. Η χώρα μας δεν έχει εκπρόσωπο στη ΔΟΕ από τις αρχές του 2016 όταν ο Λάμπης Νικολάου αποχώρησε λόγω υπέρβασης του ηλικιακού ορίου. Υπάρχουν δύο επίτιμα (ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος και ο Λάμπης Νικολάου) αλλά δεν έχουν δικαίωμα ψήφου.

«Αποτελεί ένα πλήγμα για την Ελλάδα να μην έχει μέλος στη ΔΟΕ. Η χώρα των Ολυμπιακών Αγώνων πάντα είχε ένα ή δύο μέλη», μας είπε ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος όταν του ζητήσαμε να σχολιάσει τις πληροφορίες. 

Ο πρώτος πρόεδρος της ΔΟΕ ήταν ο Δ. Βικέλας (1894-1899). Μέλος υπήρξε ο Αλ. Μερκάτης (1899-1925), ενώ η θέση έμεινε κενή για λίγους μήνες. Τη «σκυτάλη» πήραν οι Γιώργος Αβέρωφ (1926-1930), Νικ. Πολίτης (1930-1933), Αγγ. Βολάκης (1933-1963), Ιωάννης Κετσέας (1946-1965), Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ (1963-1974), Πύρρος Λάππας (1965-1980), Επ. Πετραλιάς (1975-1977), Νικ. Νησιώτης (1978-1986), Νικ. Φιλάρετος (1981-2005) και Λ. Νικολάου (1986-2015).


ΣΧΟΛΙΟ
Η ΔΟΕ είναι από τα πιο παγκοσμιοποιημένα και διεφθαρμένα συμβούλια στον κόσμο, και οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί αγώνες δεν έχουν τίποτα κοινό με τους αρχαιοελληνικούς....

Βασιλεύει το χρήμα, η ντόπα και η ατιμία και ταυτοχρόνως κανένας πόλεμος δεν σταματά με την Ολυμπιακή εκεχειρία.... εσχάτως δε όπως σε όλα τα νεοταξίτικα "παραμάγαζα" αρχίζει να εγκαθίσταται στον παγκόσμιο αθλητισμό και η σεξουαλική διαστροφή με την συμμετοχή αθλητών με ανώμαλες ορέξεις...
Οι μίζες για την ανάληψη των Ολυμπιακών αγώνων φτάνουν σε δισεκατομμύρια ευρώ...

Στην αρχαία Ελλάδα συμμετείχαν μόνο άνδρες αθλητές και η τιμή ήταν το κυρίαρχο συναίσθημα.... Η Ολυμπιακή εκεχειρία γινόταν καθολικά αποδεκτή από όλες τις ελληνικές πόλεις και οι πολεμικές συγκρούσεις σταματούσαν καθόλη την διάρκεια των αγώνων. Οι αθλητές αγωνίζονταν ΜΟΝΟ για την δόξα της πόλης τους.... Οσο για τους κίναιδους όχι μόνο δεν επιτρεπόταν να λαβαίνουν μέρος στους αγώνες αλλά συνήθως τους θανάτωναν όταν τους ανακάλυπταν...

Εν τούτοις θεωρώ ότι εφόσον η Ελλάδα απότελεί την κοιτίδα των αγώνων θα έπρεπε τμής ένεκεν να υπάρχει μονίμως ένας Ελληνας ως μέλος.

Δεν βρίσκω καθόλου κακή επίσης την ιδέα που είχα ακούσει παλιότερα από κάποιον αθλητή...

Οι Ολυμπιακοί αγώνες πρέπει να γυρίσουν για πάντα στην Ελλάδα....
Ή ακόμα καλύτερα να ξαναγεννηθούν στην Ελλάδα με τις ίδιες αρχές των αρχαίων Ελλήνων... (εξαιρείται μόνο η συμμετοχή και των γυναικών)
Οι αθλητές να είναι αποκλειστικά ερασιτέχνες κι όχι επαγγελματίες και να αγωνίζονται μόνο για την δόξα. Να απαγορεύονται οι χορηγοί, οι εταιρείες, και οι λεφτάδες γενικώς....
Να ελέγχονται υποχρεωτικώς άπαντες πριν τους αγώνες για αντιντόπινγκ και τα έπαθλα να είναι μόνο μετάλια ή κύπελλα χωρίς χρηματικές απολαβές....
Το μόνο που μπορεί να θεσπιστεί είναι ότι όσες χώρες αποφασίσουν να συμμετάσχουν να αποδέχονται ότι οι ολυμπιονίκες τους θα απολαμβάνουν τιμές και αμέριστη βοήθεια με προνόμια παρόμοια με την αρχαία Ελλάδα.

Μόνο έτσι θα αρχίσουν και πάλι να έχουν σημασία και να περικλείουν δόξα και τιμή οι Ολυμπιακοί Αγώνες...



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.