1 Νοεμβρίου 2015

Τα πετρέλαια του Αιγαίου και η «Μεγάλη Ελλάδα».

Γράφει ο Αριστοτέλης Βασιλάκης

«Η πτώση της Κωνσταντινούπολης για το έθνος μας, δεν είχε τέτοια σημασία, όπως αυτή η έξοδος του ελληνισμού από ολόκληρη την Ανατολή». Τα παραπάνω λόγια της Διδώς Σωτηρίου αποδείχτηκαν προφητικά. Η Μικρασιατική καταστροφή αποτέλεσε αναμφίβολα την μεγαλύτερη συμφορά στην ιστορία του νεότερου Ελληνισμού…

Τα παραπάνω λόγια της Διδώς Σωτηρίου μπορεί να φαντάζουν λίγο υπερβολικά, αφού το Ελληνικό Έθνος έχει βιώσει και πιο «ηχηρές» ιστορικά συμφορές, όπως είναι η πτώση της Κωνσταντινούπολης, ωστόσο αν προσεγγίσουμε τα ιστορικά γεγονότα, με γεωστρατηγικά και συνακόλουθα με οικονομοτεχνικά κριτήρια, δεν έχουμε παρά να συμφωνήσουμε με την μεγάλη Ελληνίδα συγγραφέα…

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως η Ελλάδα δεν απελευθερώθηκε από τους Έλληνες, αλλά από τις τρεις μεγάλες δυνάμεις της εποχής εκείνης, Αγγλία, Γαλλία και Ρωσία. Κάποιοι θεωρούν ότι η Ελληνική επανάσταση υποκινήθηκε απ’ αυτές τις δυνάμεις, για να διαλυθεί η Οθωμανική Αυτοκρατορία, σ’ ένα πλαίσιο γεωπολιτικών ανακατατάξεων της εποχής εκείνης, που στόχο είχε την αναδιανομή του πλούτου που διαχειριζόταν η Οθωμανική Αυτοκρατορία, τον οποίο οι μεγάλες δυνάμεις ήθελαν να τις καρπωθούν προς όφελος τους, σε μια νέα μορφή αποικιοκρατίας.

Αν συνυπολογίσουμε ότι το νεοσύστατο Ελληνικό κράτος υποθηκεύτηκε από τα δάνεια που μας έδωσαν οι Άγγλοι, θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα πως η παραπάνω άποψη δεν απέχει πολύ από την αλήθεια…

Μόλις οι μεγάλες δυνάμεις διαπίστωσαν ότι οι Έλληνες είχαν το «θράσος» να θέλουν να έχουν πραγματική ανεξαρτησία (πόσο αφελές φαντάζει αυτό, στην πραγματικότητα του σύγχρονου κόσμου), αποφάσισαν να επέμβουν δραστικά και τα αποτελέσματα απέδειξαν πως  κατάφεραν τον σκοπό τους… Με εκτελεστικά τους όργανα μια σειρά από πειθήνιους ξενοτραφείς πολιτικούς της εποχής εκείνης, κατάφεραν να σπείρουν τον εθνικό διχασμό (προαιώνια οι Έλληνες, έχουν μια δυσκολία στο να ενεργούν συλλογικά), να απογοητεύσουν τους πραγματικούς πατριώτες και να περιορίσουν την επανάσταση στα όρια της Ανατολικής Πελοποννήσου και των νησιών. Λίγο πριν την ολική καταστροφή, ως από μηχανής θεοί Άγγλοι, Γάλλοι και Ρώσοι διέλυσαν τον Αρβανιτικοαιγυπτιακό στόλο (Ο Μεχμέτ Αλή και ο γιος του Ιμπραήμ ήταν Αρβανίτες και εχθροί του Σουλτάνου), ο οποίος ήταν άρτια εκπαιδευμένος από τους Γάλλους!!! Περίεργες συμπτώσεις…

Αποτέλεσμα όλων αυτών το νεοσύστατο ανεξάρτητο κράτος, να είναι υποθηκευμένο οικονομικά, ηθικά και πολιτικά στους ξένους προστάτες του.  Η Ελλάδα, από τότε που απελευθερώθηκε από τους Οθωμανούς έχει στηθεί ως κράτος 100% από τους ξένους. Μην ξεχνάμε πως τα πρώτα κόμματα που υπήρξαν ήταν το Αγγλικό, το Γαλλικό και το Ρωσικό. 

Στη συνέχεια (και μετά τη δολοφονία του μοναδικού ανθρώπου που προσπάθησε να δημιουργήσει κράτος, του Καποδίστρια), είχαμε ηγεμόνες Βαυαρούς, Δανούς και Γερμανούς. «Στηθήκαμε» ως κράτος, με μεγάλα δάνεια και χρέη προς τις οικονομικά ισχυρές χώρες.

Μετά τους Βαλκανικούς πολέμους και τον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο, τότε που οι μεγάλες δυνάμεις ήθελαν να κατασπαράξουν τον πλούτο της καταρρέουσας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, εκμεταλλεύτηκαν την «Μεγαλοϊδεατική» δίψα των Ελλήνων και μας χρησιμοποίησαν στυγνά… Η αλήθεια είναι πως στους Βαλκανικούς πολέμους η Ελλάδα μεγάλωσε… Η πικρή αλήθεια όμως είναι πως η Ελλάδα των 2 ηπείρων και των 5 θαλασσών, ήταν πολύ επικίνδυνη για τους μεγάλους, για να γίνει αληθινή…

Θα ήταν σαν να έβγαζαν ΜΟΝΟΙ τους τα μάτια τους… Τι θα έκαναν δηλαδή; Θα διέλυαν μια Οθωμανική Αυτοκρατορία και θα έφτιαχναν στη θέση της μια νεοΕλληνική; Η οποία αντικειμενικά θα ήταν απείρως πιο επικίνδυνη για τους ίδιους, αφού οι Έλληνες είναι απείρως πιο προοδευτικός και πολιτισμένος λαός από τους Τούρκους, με Χριστιανική (άρα πιο κοντινή στον δυτικό πολιτισμό) θρησκεία, με φοβερή δύναμη – ακόμα και τότε – στη ναυτιλία και το κυριότερο με πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες να διαχειριστεί τον πλούτο του υπεδάφους της, σε σχέση με τους Τούρκους…

Μπορείτε να φανταστείτε μια Ελλάδα και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου (χωρίς υφαλοκρηπίδες και ΑΟΖ) και με τον έλεγχο των στενών του Βοσπόρου;

Πόσο διαφορετικά θα είχε γραφτεί η ιστορία;
Αποδεικνύεται πως από το 1922 οι μεγάλες δυνάμεις γνώριζαν τι θα γίνει 100 χρόνια μετά… Και έπραξαν αναλόγως… Εξυπηρετώντας φυσικά τα δικά τους συμφέροντα… 

πηγή



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.