31 Οκτωβρίου 2013

Ελλάδα ¨συντετριμμένη καὶ τεταπεινωμένη¨ θα σωθείς και θα σώσεις.

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Η επιστροφή του  λαού στην νίψη ( στο ξύπνημα) σύντομα αρχίζει από τις πρωτοεμφανιζόμενες έκτακτες ανάγκες. Ο λήθαργος τελειώνει και η οδύνη των επερχομένων συμβάντων γίνεται το εθνικό ξυπνητήρι μας για να γίνει το κουδούνισμα του εγγύς ηχηρό καμπανητό της ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ του Έθνους μας.

Τόσα χρόνια πίσω από την πλάτη μας όλοι οι δαίμονες της παγκοσμιοποίησης χορέψανε με ¨τρελούς χορούς¨. Έτσι από την δεκαετία του 20 αυτοί κατέστρωσαν την εξαφάνιση του Ελληνικού κράτους  μέσα από το γεωπολιτικό γίγνεσθαι. Και το κάνανε αυτό μυστικά και δόλια για να δημιουργήσουν ένα ομοσπονδιοποιημένο μόρφωμα στο υπογάστριο της Ευρώπης. Αλλά υπολόγιζαν δίχως το Αφεντικό της Ιστορίας και ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ τους χαλνούσε πάντα τους σχεδιασμούς με απρόβλεπτες συγκυρίες. Όμως αυτοί επέμεναν από τότε μέχρι και σήμερα.

Η ομοσπονδιοποίηση  Ελλάδος- Τουρκίας από όνειρο κόντεψε να γίνει πραγματικότητα στις μέρες μας. Ουσιαστικά αυτό το σχέδιο έπαιζε διαρκώς στην γεωπολιτική σκακιέρα και αναλόγως τα κέφια των Τούρκων έμπαινε και έβγαινε στο συρτάρι. Όμως το σχέδιο αυτό συνέχεια το βελτίωναν και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να το εφαρμόσουν.

Ποιος θα διανοείτω ότι και το σχέδιο ΑΝΑΝ στην Αγιοτόκο Κύπρο μπορεί να ήταν υπο-σχέδιο αυτού του μεγάλου σχεδιασμού και μάλιστα επικαιροποιημένου με τις σύγχρονες συγκυρίες που πλέον το δρομολογούσαν πειραματικά. Να γιατί ολόκληρος ο Ελληνισμός αυθόρμητα τότε ξεσηκώθηκε εναντίον του δίχως να αντιλαμβάνεται όμως εκείνες τις κρίσιμες στιγμές την ευρύτητα του γεωπολιτικού σχεδιασμού που πιθανώς θα ενεργούσε πιλοτικά και για την Ελλάδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΥΠΡΟΣ (εντός  ΕΕ) - Κατεχόμενη Κύπρος (εκτός ΕΕ) 
ΕΛΛΑΔΑ (εντός ΕΕ) - Τουρκία (εκτός ΕΕ) 

Τι δουλειά είχε ένα κομμάτι της ΕΕ με ένα ξένο σώμα αυτής έστω και αν είχαν δρομολογηθεί οι ενταξιακές συνομιλίες με τους Τούρκους  στις οποίες πρωτοστατούσε  η πλειοψηφία του δικό μας πολιτικού δυναμικού;

Μετά την απόρριψη του Ευρωπαικού Συντάγματος από  τους Γάλλους, κάποιοι αποφάσισαν να διαχειρισθούν τις χώρες του νότου διαφορετικά καθότι ο φεντεραλισμός (ομοσπονδιοποίση) της Ευρώπης έφθινε και η χώρες της ΕΕ έτρεχαν με διαφορετικές ταχύτητες. Για εμάς όμως τους Έλληνες είχαν ήδη έτοιμο σχέδιο και ήταν το  παραπάνω. Το μόνο που τους έλειπε ήταν ότι έπρεπε να το επικαιροποιήσουν με τις ¨¨ευλογίες¨¨ της συμμάχου Τουρκίας.

Ήταν εύκολο πλέον για αυτούς να κάνουν την Ελλάδα και την Κύπρο τον ¨σκουπιδοτενεκέ¨ της Ευρώπης, την στιγμή που γνώριζαν ότι κάτω από τον σκουπιδοτενεκέ κρύβεται αμύθητος  ενεργειακός θησαυρός.

Οι αναγνώστες γνωρίζουν πολύ καλά τι είδους ¨πολιτισμικά¨  ¨γεωπολιτικά¨  και ¨οικονομικά¨ εργαλεία χρησιμοποίησαν για να ¨συσφίξουν¨ δήθεν τους δύο λαούς. Όμως η αιχμή του δόρατος αυτών των εργαλείων ήταν Α. η παράνομη λαθρομετανάστευση που δημιούργησε από μόνη της την πρωτόγνωρη για την πατρίδα μας τεχνητή έξαρση του ρατσιστικού και αντιρατσιστικού κύματος ξένων προς τα φιλόξενα ήθη της πατρίδας και
Β. η οικονομική καταδυνάστευση όπως την βιώνουμε σήμερα.

Και ξαφνικά τα πάντα ΠΑΓΩΣΑΝΕ. Ο απρόβλεπτος παράγοντας Τουρκία απεκδύθηκε τον κοσμικό χιτώνα  του κεμαλισμού και φόρεσε το ισλαμικό profile του νεοθωμανισμού, αναποδογυρίζοντας ουσιαστικά την γεωπολιτική σκακιέρα με τα πούλια, προκαλώντας μάλιστα διπλωματική ταραχή και ανησυχία στους εφησυχάζοντες εδώ νεοποχίτικους κύκλους που έμεναν με την εντύπωση ¨¨ότι όλα πάνε καλά¨¨. 

Ποιες ήταν οι αιτίες αυτής της στροφής της γείτονος χώρας;

Α. Mήπως η συγκρουσιακή πορεία με το Ισραήλ εξ αιτίας του Κουρδικού;
Β. Μήπως οι ψεύτικες υποσχέσεις των συμμάχων προς αυτήν ως αναφορά την Συρία; Ή μήπως
Γ. η πιθανή γνώση  και πληροφόρηση της γείτονος χώρας ότι μπήκαμε ήδη σε παγκόσμια οικονομική έκπτωση των ισχυρών οικονομιών της Δύσης με απρόβλεπτες συνέπειες και αποφάσισε έτσι ξαφνικά να αποδεσμευθεί από τους συμμαχικούς σχεδιασμούς και να παίξει μόνη της παιχνίδι στην ευρύτερη περιοχή, διακαής πόθος της για τον οποίο προετοιμαζόταν  μυστικά εδώ και χρόνια;

Η τουρκική αλεπού θέλει και την ΠΙΤΑ (ενεργειακά κοιτάσματα) και το ΤΑΨΙ  ( γεωπολιτικό χώρο) δικά της και δεν μπορεί να ανεχθεί άλλους κυνηγούς θησαυρών στην γειτονιά της που η μνημονιακή Ελλάδα τους έφερε πρόσφατα έξω από την πόρτα της. 

Βλέπουμε  λοιπόν ότι τα μνημόνια δεν εξαγρίωσαν μόνο τους Έλληνες αλλά και τους Τούρκους διεκδικητές του ενεργειακού πλούτου του Αρχιπελάγους. Τι συμβαίνει λοιπόν;

Οι νεοποχίτες αφού εξαθλίωσαν την Ελλάδα οικονομικά και κοινωνικά την έβαλαν ουσιαστικά μπροστά στο στόμα του Αγαρηνού που περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να ¨κολατσίσει¨, όπως φυσικά νομίζει με την υπερφίαλη αλαζονεία του. ¨καλά και έφαγε¨ θα του λέγαμε εμείς!! 

Στην πραγματικότητα όλοι είναι εναντίον μας και σήμερα η υποκρινόμενη Δύση συσκέπτεται αν θα συνεχίσει να μας ¨¨ελεεί¨¨ με τοκογλυφικό χρήμα ή αν θα αφήσει το τυρί να το φάει η αλεπού.

Να λοιπόν τα αδιέξοδα και οι εκβιασμοί που  πρόσφατα δήθεν τα ανακάλυψαν οι πολιτικοί  μας, λες και δεν γνώριζαν τι παιζόταν τόσα χρόνια πίσω από την πλάτη  μας.

Άραγε πήρανε χαμπάρι ότι οφθαλμοφανώς πλέον δακρύζουν ΑΓΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ και σε λίγο μπορεί να σηκωθούν από μόνες τους οι αγιοποτισμένες πέτρες αυτού του τόπου για να τους λιθοβολήσουν; 

Ζούμε πλέον μέσα στα δύσκολά χρόνια και στα αδιέξοδα για τα οποία μας μίλησε ο ταπεινός Αγιορείτης Γέροντας Παίσιος πριν τρείς σχεδόν δεκαετίες που μας ενίσχυε με επιπλέον παρηγορητικούς λόγους ότι ¨ο ΘΕΟΣ από το κακό αυτό θα βγάλει πολλά καλά¨.

Ανθρωπίνως  μπορεί κάποιοι καλοπροαίρετα να προτείνουν λύσεις και μακάρι να βρεθούν  στις μέρες μας αγνά και φωτισμένα  μυαλά με ψυχές για να βοηθήσουν τον χειμαζόμενο λαό.

Όμως θα σταθούμε σε ένα πνευματικό γεγονός που δειλά – δειλά αρχίζει και εκδηλώνεται στην ταλαίπωρη  πατρίδα που αισθάνεται πλέον ¨συντετριμμένη και τεταπεινωμένη¨ δίχως να χάνει το Εθνικό και ιστορικό της διαχρονικό φρόνημα και υπόβαθρο.

Αυτό το μεικτό συναίσθημα μπορεί από στιγμή σε στιγμή να ¨πυροδοτήσει¨ τον Ουρανό και την Γη εναντίον της διαπραττόμενης αδικίας και προς όφελος μας γιατί  ¨¨θυσία τώ Θεώ πνεύμα συντετριμμένον καρδίαν συντετριμμένην καί τεταπεινωμένην ο Θεός ουκ εξουθενώσε騨 (Μεγάλο Απόδειπνο) αλλά και επειδή "Ο Θεός υπερηφάνοις αντιτάσσεται, ταπεινοίς δε δίδωσι χάριν." ( Καθ. Επιστ. Ιακ. δ΄.6 ) 

Ιστορικά η Ελλάδα πολλές φορές αδικήθηκε άρα δικαίως μπορεί να αισθάνεται ¨συντετριμμένη και τεταπεινωμένη¨ αρκεί να αποκτήσει πάλι καθαρή ιστορική μνήμη την στιγμή μάλιστα που και ο Ουρανός ( θριαμβεύουσα Εκκλησία) είναι με το μέρος της.

Το ακόλουθο επεισόδιο συνέβηκε στόν Καλαμά, τις πρώτες μέρες της ιταλικής εισβολής, όταν ακόμα οι φασίστες νόμιζαν πως τίποτε δεν μπορούσε να σταματήση την προέλασή τους. Ένα μικρό μας τμήμα, κατατσακισμένο από την κούρασι, άυπνο μέρες ολόκληρες, είχε μαζευτεί σ'έναν καλαμώνα της αριστεράς όχθης τού ποταμού γιά νά ξαποστάση λίγες ώρες.

Οι άνδρες λαγοκοιμόνταν, μα πετάχθηκαν ξαφνικά στο άκουσμα μιας παράξενης, υπερκόσμιας φωνής. Καί είδαν τότε, μέσα στο σκοτάδι που τους περιτριγύριζε, μιάν αχνή οπτασία, μιά γυναίκα με πονεμένη μορφή, μα που το πρόσωπό της αχτινοβολούσε από μιά υπερκόσμια χαρά. Την γνώρισαν αμέσως, αν και ποτέ δεν την είχαν ξαναδεί: ήταν η Παναγία, που τους μιλούσε: «Τούτο εδώ είναι το ακρώτατο σημείο όπου θα φτάσουν οι αντίχριστοι. Από εδώ και πέρα, τίποτε δεν θα σταματήσει τη φυγή τους. Και σας λέγω και τούτο ακόμα: μιά μέρα, η Ελλάς θα γίνει το προσκύνημα όλων τών λαών της οικουμένης».

Και το όραμα εξαφανίστηκε. Την επομένη, άρχιζε η αντεπίθεσίς μας, οι Ιταλοί ξαναπερνούσαν τον Καλαμά άρον-άρον και η φυγή τους από τότε δεν είχε σταματημό.

(«Με τη βοήθεια του Θεού θα επικρατήσει το δίκαιον μας», εφ. Η Νίκη, 19-4-41.

Σύγχρονη δημοσίευση, στο λεύκωμα του Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου: Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ’40, σελ.146, με τον τίτλο «Φωνή υπερκόσμια»).

Πηγή ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ.

Εμείς δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτε, άλλα μόνο αυτό Ελλάδα ¨συντετριμμένην καὶ τεταπεινωμένη¨ θα σωθείς και θα σώσεις.

ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.