22 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

Γράφει ο Διόνυσος (και μας παραθέτει και το άρθρο από το Ποντίκι)

Δεν χρειάζεται να γράψω κανένα σχόλιο, ούτε δε να κάνω χιούμορ.

Οποιος έχει μυαλό προς σκέψην, ας το διαβάσει και ας διαλογιστεί όχι μόνον τις συνέπειες που ήδη εν μέρει περιγράφονται και ας προσπαθήσει να καταλάβη ποιο θα είναι το μέλλον της Πατρίδος μας.

Όταν ο γερο-Παπανδρέου, μας έβαζε μέσα με τα δάνεια («Τσοβόλα, δως τα όλα», ηταν μόνον για τα ψίχουλα σε εκατομύρια Ελλήνων, ενώ κάτω από χίλια τω αριθμώ, άτομα, έτρωγαν τα υπόλοιπα), ήξερε τι έκανε... Δεν του έμενε πολύ μέλλον και το γλένταγε άγρια όσο ήταν «επάνω», ενώ τα κερατιάτικα, θα τα πλήρωναν οι επόμενες γενιές, με αίμα.

ΤΩΡΑ, δεν θα έχουμε ΜΟΝΟΝ να ξοφλήσουμε τα κερατιάτικα, που τόσον εκείνος κατά μείζονα ποσά δημιούργησε αλλά και ο γερο-Καραμανλής, που έκανε την αρχή. Πήγαν στράφι όλα τα οικονομικά που ήσαν, σαν κρατικά χρέη, μηδενικά κατά την περίοδο της επάρατης....

Θα καταλήξετε να πληρώνετε ενοίκιο και στα δικά σας σπίτια (όπως κι εγώ) και να δέχεστε κάθε εκβιασμό που θα κάνουν τα «αφεντικά», με σκυμένο κεφάλι. Και να είστε τυχεροί, εάν δεν καταλήξετε σε κανένα σκλαβοπάζαρο.... Πριν ξεκουμπιστούν, μια και όλοι τους έχουν κάνει την μπάζα τους, και τα έχουν μεταφέρει σε οικονομικούς παραδείσους η σε επενδύσεις σε φερέγγυα Κράτη.

Διόνυσος 

(Ακολουθεί το άρθρο του Ποντικιού)

Πουλάνε ΓΑΔΑ και υπουργεία για να δώσουν τα χρήματα στους δανειστές!

Χαράς Ευαγγελία για τους δανειστές μας καθώς βλέπουν οι πιέσεις τους να αποδίδουν και στον Ειδικό Λογαριασμό να μπαίνουν χρήματα από την πώληση της Δημόσιας Περιουσίας.
Παράλληλα οι αγοραστές εξασφαλίζουν πολλαπλάσια κέρδη μέσω των ενοικίων τους!

Έτσι λοιπόν ανακοινώθηκε πως η Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ αγόρασε έναντι 145,81 εκ ευρώ (λεφτά που θα πάνε αμέσως στους δανειστές μας) 14 συνολικά ακίνητα του Δημοσίου με το Ελληνικό κράτος να υπογράφει ότι θα συνεχίσει τη μίσθωσή τους για 20 έτη έναντι τουλάχιστον 14 εκατομμυρίων ευρώ ανά έτος (αναπροσαρμοζόμενο).

Αυτό σημαίνει ότι στην καλύτερη περίπτωση ότι το Δημόσιο σε βάθος 20ετίας θα καταβάλει πάνω από 300 εκατομμύρια!

Πρόκειται για μια δομημένη επιφάνεια των ακινήτων που ανέρχεται σε περίπου 189.000 τμ.
Στα ακίνητα περιλαμβάνονται τα κτίρια του υπ. Δικαιοσύνης και η ΓΑΔΑ.

Συνολικά 28 ακίνητα του Δημοσίου ξεπουλήθηκαν για 261,31 εκατομ. ευρώ ενώ προβλέπεται και η επαναμίσθωσή τους. 

Τα 28 ακίνητα: 

1. Υπουργείο Πολιτισμού
2. Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων
3. ΕΛ.ΑΣ Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών
4. Εθνική Στατιστική Υπηρεσία Ελλάδος (EΛΣΤΑΤ)
5. Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης
6. Αρχηγείο Αστυνομίας Θεσσαλονίκης
7. Τμήμα Αλλοδαπών Aττικής
8. Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών
9. ΔΟΥ Ξάνθης (A&B) και Χημείο Ξάνθης
10. A’ ΔΟΥ Αθηνών
11. IZ ΔΟΥ Αθηνών
12. B’ ΔΟΥ Κορίνθου
13. B’ ΔΟΥ Χαλκίδας
14. ΔΟΥ Σταυρούπολης
15. ΔΟΥ Αλεξανδρούπολης
16. ΔΟΥ Αγίων Αναργύρων
17. ΔΟΥ Παλλήνης
18. IΘ’ ΔΟΥ Αθηνών
19. ΔΟΥ Γλυφάδας
20. ΔΟΥ Χολαργού
21. ΔΟΥ Κηφισιάς
22. Υπουργείο Εσωτερικών Κεντρικό Κτίριο
23. Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών
24. Υπουργείο Δικαιοσύνης
25. Υπουργείο Υγείας
26. Υπουργείο Παιδείας
27. Γενικό Χημείο του Κράτους
28. Υπουργείο Πολιτισμού (Μπουμπουλίνας)


Τα άλλα 14 ακίνητα στον πλουσιότερο άνθρωπο του Ισραήλ: 

Η Εθνική Πανγαία, που αγόρασε τα υπόλοιπα 14 ακίνητα, θα μεταβιβαστεί σε fund που ελέγχεται από τον Beny Steinmetz, τον πλουσιότερο άνθρωπο στο Ισραήλ.

«Στον τομέα των ακινήτων έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία της Εθνικής Τράπεζας για τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου της εταιρείας διαχείρισης ακινήτων Πανγαία στο ισραηλινών συμφερόντων private equity, Invel Real Estate II BV με έδρα στην Ολλανδία», έγραφε χθες η Καθημερινή, ενώ οικονομικές σελίδες όπως το toxrima.gr στις 10/10 ανέφεραν:

«Η Εθνική τράπεζα ανακοίνωσε ότι εξετάζει  τo ενδεχόμενο συμφωνίας με τον υποψήφιο επενδυτή με την επωνυμία Invel Real Estate (Netherlands) II BV, εταιρεία private equity με έδρα στην Ολλανδία, που έχει σκοπό τη διενέργεια επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία στην Ευρώπη.

Οι βασικοί όροι των διαπραγματεύσεων περιλαμβάνουν τη μεταβίβαση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της «Εθνική Πανγαία  Α.Ε.Ε.Α.Π.» στον υποψήφιο επενδυτή έναντι ανταλλάγματος που θα συμφωνηθεί, με ταυτόχρονη διατήρηση του ελέγχου της εταιρείας από την Εθνική Τράπεζα.

Ο πρώην παγκόσμιος επι κεφαλής του τμήματος RREEF Opportunistic Investments της Deutsche Bank, Κρις Παπαχριστοφόρου, προσελήφθη από την Beny Steinmetz Group Real Estate προκειμένου να αναλάβει επι κεφαλής  ενός ιδιωτικού fund που στοχεύει σε επενδύσεις  2 δισ. δολαρίων.

Το fund, που θα ονομάζεται Invel, σχεδιάζει να επενδύσει στην Ευρώπη.
Η BSG Real Estate, μονάδα του Beny Steinmetz Foundation, αντλεί κεφάλαια καθώς διάφορα ευρωπαϊκά κράτη, συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Ιταλίας προσπαθούν να προσελκύσουν επενδυτές στον τομέα του real estate.

Σημειώνεται ότι ο Steinmetz, ο πλουσιότερος άνθρωπος στο Ισραήλ, κατατάσσεται στη θέση 137 της λίστας των δισεκατομμυριούχων του Bloomberg».

Σύμφωνα με πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που έχει υπογραφεί από τον πρωθυπουργός Αντώνη Σαμαρά, το τίμημα που θα εισπράττει το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) από την αξιοποίηση των περιουσιακών του στοιχείων, θα μεταφέρεται το αργότερο μέσα σε 10 ημέρες από την είσπραξή του, σε πίστωση του ειδικού λογαριασμού με την ονομασία «Ελληνικό Δημόσιο Εισπράξεις και Πληρωμές για την εξυπηρέτηση του Δημοσίου χρέους». 

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.