Τελευταίες αναρτήσεις

26 Οκτωβρίου 2013

1940 - ΟΧΙ σε όλα 2010- ΝΑΙ σε όλα 2013- Πάρτε τα όλα η φύγετε τώρα...?

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Πολλές φορές η επικεφαλίδα  είναι από μόνη της κείμενο, δίχως  να χρειάζονται  περισσότερα λόγια.  Όμως θα επιμείνουμε στην ιστορική λέξη ΟΧΙ  του έπους του 40 που μπορεί να μας φιλοτιμήσει όψιμα να ξυπνήσουμε από τον πνευματικό ¨¨αεροψεκασμό¨¨ της σημερινής ακηδίας μας. Από εμάς εξαρτάται αν το ΟΧΙ του 40 θα είναι και το τελευταίο ΟΧΙ που είπε η Ρωμαίικη Ράτσα.

Λοιπόν λεβέντες και λεβέντισσες πάμε παρακάτω...

Ήμουν από τους τυχερούς γιατί τα πρώτα παραμύθια που άκουσα και ζωγραφίσθηκαν με ανεξίτηλα χρώματα στην παιδική ψυχή ήταν του μακαρίτη παππού  μου Κώστα που συμμετείχε σε πολεμικές επιχειρήσεις στην Βόρειο Ήπειρο το 40 και τις μετέτρεψε σε ιστορικά ακούσματα. Κάθε φορά όμως που σαν παιδάκι αντίκριζα το πληγωμένο χέρι του καταλάβαινα ότι δεν ήταν παραμύθια αλλά μια μεγάλη αλήθεια που θα με ζύμωνε με την ιστορία.

Και μετά όταν μεγάλωσα λίγο άρχισα να συγκρατώ και κάποιες ιδιαίτερες εκφράσεις του. 

¨ ξέρεις γιατί  η ΠΑΝΑΓΙΑ μας εμφανιζόταν πολλές φορές δίπλα μας;¨
¨γιατί είπαμε ΟΧΙ  ΣΕ ΟΛΑ¨
¨δεν είπαμε μόνο το ΟΧΙ στο Μουσολίνι και τον Φασισμό αλλά και στην Κακοδοξία της Δύσης¨
¨ η ΠΑΝΑΓΙΑ μας γνώριζε ότι δεν κατεβαίνουν μόνο οι φασίστες αλλά και οι αιρετικοί ορθοδοξομάχοι κάτι που απέδειξαν με τον άνανδρο τορπιλισμό της Έλλης ανήμερα της Εορτής ΤΗΣ στα γαλάζια νερά της Τήνου και αργότερα με τα αποτρόπαια εγκλήματα που διέπραξαν σε όλη την Ρωμαίικη επικράτεια¨
¨σε  ΟΛΟΥΣ αυτούς λοιπόν είπαμε το ΟΧΙ¨ 

Τότε που να καταλάβω ότι ο Ελληνισμός δεχόταν εναντίον του την επίθεση μιας νέας  βάρβαρης σιδηρόφρακτης φασιστικής Σταυροφορίας που είχε την υποστήριξη του Βατικανού. Διότι αν σου χαρίζει ένας εγκληματίας πολέμου χρήματα και εσύ τα αποδέχεσαι συμμετέχεις ηθικά στις δραστηριότητες αυτού όπως φαίνεται από τα παρακάτω που ήρθαν στο φώς της επικαιρότητας και μετά από πολλά χρόνια καταλάβαινα το ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ του παππού μου. 

¨Πολυτελή ακίνητα στη Βρετανία, τη Γαλλία και την Ελβετία και ένα διεθνές χαρτοφυλάκιο 600 εκατομμυρίων ευρώ μέσω υπεράκτιων εταιρειών θα ταίριαζαν απόλυτα στο προφίλ κάποιας μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας. Ανήκουν όμως στο Βατικανό και προέρχονται από χρήματα που αρχικά είχαν δοθεί στην Καθολική Εκκλησία  από τον δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι σε αντάλλαγμα για την παπική αναγνώριση του φασιστικού του καθεστώτος το 1929.
Εκτοτε η διεθνής αξία αυτής της περιουσίας πολλαπλασιάστηκε και πλέον ξεπερνά τα 600 εκατομμύρια ευρώ. 

Το εκπληκτικό όμως είναι  μέχρι ποιου σημείου έφτασε το Βατικανό για να διατηρήσει την μυστικότητα της προέλευσης αυτών των χρημάτων. Το συγκρότημα γραφείων της Σεν Τζέιμς Σκουέρ ιδιοκτησίας του Βατικανού αγοράστηκε μέσω μιας βρετανικής εταιρείας, της Grolux Investements.

Η έρευνα της βρετανικής εφημερίδας Guardian σε παλιά αρχεία αποκάλυψε την αλήθεια. Η Grolux Investements βρέθηκε τελικά να ελέγχεται από την ελβετική εταιρεία Profima, που όπως επιβεβαιώνουν τα βρετανικά αρχεία ανήκει στο Βατικανό και μάλιστα κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο είχε κατηγορηθεί ότι «εμπλέκεται σε δραστηριότητες που έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα των Συμμάχων».. 
Τα χρήματα του Μουσολίνι ήταν απολύτως αναγκαία για τα οικονομικά του Βατικανού, διότι έτσι εξασφάλιζε την οικονομική άνεση και ασφάλεια σε ένα μεγάλο βάθος χρόνου.

Ενώ όμως η μυστικότητα σχετικά με την φασιστική προέλευσης του πλούτου του Βατικανού ήταν ίσως κατανοητή κατά τη διάρκεια του πολέμου, εκείνο που είναι λιγότερο κατανοητό σήμερα, παρά το γεγονός ότι οι οικονομικές δομές των επίμαχων εταιρειών έχουν ταυτοποιηθεί είναι γιατί το Βατικανό συνεχίζει να τηρεί σιγή ιχθύος για την όλη υπόθεση. ( Η αυτοκρατορία πίσω από την... τσέπη του Μουσολίνι) 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  22/01/2013 14:30 (REUTERS/Osservatore Romano)  
http://www.tovima.gr/# 

Πίσω από ένα καλά μεταμφιεσμένο υπεράκτιο εταιρικό πλέγμα, η παπική εκκλησία έχει χτίσει με τα χρόνια ένα διεθνές portfolio, χρησιμοποιώντας τα τεράστια χρηματικά ποσά που της πρόσφερε ο Μουσολίνι με αντάλλαγμα την αναγνώριση του ιταλικού φασιστικού καθεστώτος το 1929. 

Το βέβαιο είναι, όπως αναφέρει ο ιστορικός του Κέμπριτζ Τζον Πόλαρντ, ότι αυτά τα χρήματα αποδείχθηκαν υψίστης σημασίας για τα οικονομικά του Βατικανού: «Η παπική εκκλησία ήταν πλέον οικονομικά εξασφαλισμένη. Δεν θα ήταν ποτέ ξανά φτωχή». 
Πηγή: Πώς το Βατικανό έχτισε μία μυστική αυτοκρατορία με τα εκατομμύρια του Μουσολίνι iefimerida.gr  

Τελικά η  Δύση έχει μια ιδιαίτερη ¨μανία¨ με τα ακίνητα όπως φαίνεται και στην σημερινή μνημονιακή πραγματικότητα του ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ. 

Το 40 ο Έλληνας είχε πιο νωπή την  μνήμη του Ισαπόστολου και  Εθνάρχη μας Πατρο- Κοσμά που  έλεγε ¨τον Πάπα να καταράσθε , αυτός θα είναι η αιτία¨ και έτσι αυθόρμητα ταύτισε το ηρωικό ΟΧΙ του με την ρήση αυτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και στάθηκε ανάχωμα στην κακοδοξία της Ευρώπης που επέλαυνε για να ¨επενδύσει¨ στην Ορθόδοξη Ελλάδα. 

Σήμερα οποιαδήποτε σύγκριση με το παρελθόν μας πληγώνει αφάνταστα γιατί οι Ήρωες του ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ   μεταμορφώθηκαν σε υποτακτικούς του ΝΑΙ. Η Ιστορία επαναλαμβάνεται αλλά οι άνθρωποι προς το παρόν φαίνεται να διαφέρουν...

Από εμάς εξαρτάται  πλέον αν το ΟΧΙ του 40 θα είναι και το τελευταίο ΟΧΙ που είπε η Ρωμαίικη Ράτσα.

ΖΗΤΩ ΤΟ ΟΧΙ  του 40 και όλων των ηρωικών στιγμών  του Αδούλωτου Ελληνισμού. 

ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.