28 Μαρτίου 2013

ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΠΟΝΗΔΕΣ ΘΑ ΣΩΘΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ.

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου (egerssi@otenet.gr) 
Επικεφαλής πολιτικής Στρατηγικής κόμματος «Ελλήνων Πολιτεία»

Διαβάζω με μεγάλη προσοχή στον ημερήσιο πολιτικό τύπο, των προηγουμένων ημερών, πως η τρικομματική-μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά σκοπεύει πολύ σύντομα (εντός Απριλίου) να «τελειώνει» τον πολύ ενοχλητικό γι΄αυτούς, εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος, κ. Γρηγόρη Πεπόνη, παρ΄ότι η θητεία του ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο του 2013. Η σταδιοδρομία του Γρηγόρη Πεπόνη ταυτίστηκε με σκληρές διώξεις εναντίον οικονομικών παραγόντων, με υποθέσεις για εικονικά τιμολόγια, δωροδοκίες και «σημαδεμένα χαρτονομίσματα». Άσκησε ακόμη δίωξη και για συνεργάτη του ο οποίος έθαβε δικογραφίες. Αργότερα ως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πειραιώς ασχολήθηκε με το ναυάγιο του « Εξπρές Σαμίνα» το 2000, με την υπόθεση της ανακρίτριας Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια και ειδικότερα με το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου σε σχέση με τις ιατρικές βεβαιώσεις για την αποφυλάκισή της. Η υπόθεση πάντως που σημάδεψε την καριέρα του ήταν το σκάνδαλο δομημένων ομολόγων της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, την οποία ανέλαβε μαζί με τον Α. Λιόγα το 2007. Αμέσως ζήτησε να σταλεί ο φάκελος στη Βουλή, γεγονός που σκόνταψε στις αντιρρήσεις του τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργου Σανιδά, κάτι που προκάλεσε τη δυσαρέσκειά του. Από τον Μάρτιο του 2011 είναι οικονομικός εισαγγελέας και διενεργεί ανακρίσεις για την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ, των Παπακωνσταντίνου-Βενιζέλου, και απαίτηση όλης της κοινωνίας είναι να αφεθεί ελεύθερος προκειμένου να σπάσει το απόστημα της διαφθοράς και της διαπλοκής του πολιτικού και επιχειρηματικού συστήματος του τόπου μας.

Έτσι, γνωρίζοντας οι τρικομματικοί πως το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο, προετοιμάζουν το ξεφόρτωμα του Πεπόνη. Όμως, αυτό που δεν έχουν καταλάβει είναι ότι η ισορροπία της κοινωνίας κρέμεται σε μία κλωστή. Ελπίδα της, ότι ο ηρωικός εισαγγελέας θα καταφέρει να ολοκληρώσει το έργο του κλείνοντας στην φυλακή τη συμμορία των μνημονίων που κρύβεται και πίσω από τη λίστα Λαγκάρντ. Αντίστοιχα με το έργο του Ντι Πιέτρο απέναντι στην Μαφία, από όπου βγήκε νικητής. Βέβαια, εάν τολμήσουν να «ακυρώσουν» τον Πεπόνη για να φυγαδεύσουν τους δικούς τους, να είναι σίγουροι ότι θα ανάψουν το φυτίλι της ανεξέλεγκτης κοινωνικής έκρηξης αφού κάθε ελπίδα για λειτουργία των θεσμών, θα έχει εξαφανιστεί. Και κάτι επίσης, πολύ σημαντικό: Στην Ελλάδα πριν από κάθε ανατροπή δεν προηγήθηκε λαϊκή εξέγερση, αλλά κατάρρευση των θεσμών. Πρώτα κατέρρεαν οι θεσμοί, έπειτα ερχόταν η εξέγερση. Ο τελευταίος θεσμός που στέκεται όρθιος, είναι εισαγγελείς σαν τον Πεπόνη. Προσοχή, δεν λέμε για "λειτουργούς" που με πολιτικές εντολές φυγαδεύουν Κυριακίδηδες οι οποίοι με την σειρά τους κάνουν πλιάτσικο σε λογαριασμούς που θα έπρεπε να είναι δεσμευμένοι υπέρ δημοσίου. Μιλάμε για τον Πεπόνη. Εάν "πέσει" ο Πεπόνης, τότε θα δείτε τι εστί Κολοκοτρώνης. Ο "αστός", νοικοκύρης, τίμιος και πατριώτης που θα εξεγερθεί. ...και θα στείλει στο διάολο δοσίλογους και ινστρούχτορες της τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά. Μιας κυβέρνησης Σαμαρά, που πρέπει να γνωρίζει πως ο Ελληνικός λαός δεν θα επιτρέψει κανενός είδους πολιτικές παρεμβάσεις στο δικαστικό έργο των εισαγγελέων, αφ΄ ενός, και αφ΄ εταίρου πρόσκαιρη παύση από τα καθήκοντά του, όμοιες με αυτές της κυβερνήσεως Παπαδήμου το  Δεκέμβριο του 2011, όταν και τον οδήγησε σε παραίτηση. Γιατί, ο λαός έχει μνήμη και θυμάται τις καταγγελτικές δηλώσεις των Πεπόνη - Μουζακίτη: «δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ΄ υπαγόρευση, πολλώ μάλλον δε, δεν δεχόμαστε να αποτελέσουμε άλλοθι και μια θεσμική κολυμπήθρα του Σιλωάμ, για τα πολυποίκιλα οργανωμένα συμφέροντα και τους ποικιλώνυμους εκφραστές τους, που δραστηριοποιούνται και αναπτύσσονται στην γκρίζα ζώνη του οικονομικού εγκλήματος». 

Διαβάζω επίσης, παραίνεση-προτροπή προς τον κ. Πεπόνη της Ελεύθερης Ώρας της Κυριακής (24/3/2013): «Παρά τις στενές σχέσεις-επαφές και συνεργασίες της Intracom του κ. Κόκκαλη με τη Siemens και τον κ. Χριστοφοράκο, η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής δεν άγγιξε καθόλου την περίπτωση της Intracom. Η δικαιοσύνη δείχνει να κοιμάται τον ύπνο του δικαίου με την περίπτωση της Siemens- Intracom. Η κ. Νικολακέα, λες και έχει βάλει την υπόθεση στο ψυγείο και δεν ασχολείται καθόλου με αυτή. Τον δε Ε.Σέκερη τον έχει ξεχάσει παντελώς, παρά το ότι αρχικά τον κάλεσε, αμέσως μετά μετάνιωσε, για να τον διαβεβαιώσει τελικά, ότι θα τον καλούσε. Πέρασαν τρία χρόνια και η ειδική ανακριτής κ. Νικολακέα λες και έχει πάθει αμνησία. Πριν από τη συγκεκριμένη ανακρίτρια, την υπόθεση χειριζόταν ο κ. Ζαγοριανός, ο οποίος κατηγορήθηκε για το ότι διέφυγαν στο εξωτερικό οι Χριστοφοράκος-Καραβέλας. Καλούμε τον αδέκαστο κ. Πεπόνη να παρέμβει στην υπόθεση και να δει τις πτυχές της, όπως ακριβώς αρμόζει, ώστε να μη δίνεται η εντύπωση ότι η Δικαιοσύνη καθεύδει!». 

Αξιότιμε, κ. Πεπόνη, συνεχίστε χωρίς φραγμούς τις έρευνές σας και την ταχύτατη απονομή δικαιοσύνης. Είναι λαϊκή απαίτηση να μην πειράξει αυτή η άθλια τρικομματική κυβέρνηση τον θεσμό της ανεξάρτητης δικαιοσύνης. Οι πρόσφατες ανακοινώσεις για μειώσεις ειδικών επιδομάτων σε δικαστικούς και στρατιωτικούς φανερώνουν το σχέδιο γενοκτονίας που έχουν υπογράψει οι κυβερνώντες με τους δανειστές. Ο Ελληνικός λαός στηρίζει τη δικαιοσύνη, στηρίζει τις Ελληνίδες και τους Έλληνες δικαστές. Η ανθρωπιστική κρίση έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις. Τρία χρόνια τώρα αυτοί που μας κυβερνούν μιλάνε για μεταρρυθμίσεις και ανάπτυξη χωρίς καμιά ουσιαστική πρόταση. Ξεπουλάνε την χώρα μας στους δανειστές μας και χαϊδεύουν όλους όσους εμπλέκονται σε φοροδιαφυγή και απάτες κατά του δημοσίου. Και έρχονται και νομοθετούν εις βάρος του Έλληνα πολίτη παραβιάζοντας σχεδόν όλες τις διατάξεις του Συντάγματος. Τρομοκρατούν τον κόσμο και κάθε μέρα δεκάδες εκατοντάδες πολίτες κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους και τις εναπομείνασες καταθέσεις, που απέκτησαν με αίμα και ιδρώτα δουλεύοντας οι περισσότεροι από το πρωί μέχρι το βράδυ. Τσαλαπάτησαν και διέσυραν την αξιοπρέπεια, την περηφάνια και τον εγωισμό των πολιτών της πατρίδας μας. Παραβίασαν θεμελιώδη δικαιώματα των ανθρώπων. Η διαφθορά στον πολιτικό κόσμο είναι ανεξέλεγκτη σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας. Η πατρίδα μας κυβερνιέται από ένα θίασο ανθρώπων-συμμορία ο οποίος έχει χάσει την αίσθηση της ισότητας, της νομιμότητας, της δικαιοσύνης. Και από τη στιγμή που έχει απολέσει όλες αυτές τις αξιακές αρχές, έρχονται Εθνικές τραγωδίες (δραματική σημερινή εξέλιξη της Κύπρου μας).

Αξιότιμε, κ. Πεπόνη, η Ελληνική κοινωνία σας καλεί εσάς προσωπικά αλλά και όλους τους τίμιους και ηθικούς δικαστές να φυλάξετε «Θερμοπύλες» εις βάρος αυτής της αντεθνικής λαίλαπας, της αισχρής συντεχνίας που κυβερνά τη χώρα. Ο Ελληνικός λαός καλεί όλες τις καθαρές πολιτικές δυνάμεις, τους δικαστικούς, τους στρατιωτικούς, τους ακαδημαϊκούς και όλους τους Έλληνες πολίτες, να αντισταθούν προκειμένου να πέσει αυτή η καταστροφική για τον τόπο, Κυβέρνηση. Για να ανοικοδομηθεί εκ βάθρων η πατρίδα μας και να αποκατασταθεί  η Δημοκρατία μας.     



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.