Τελευταίες αναρτήσεις

31 Μαρτίου 2013

Μήπως είναι αναγκαίο ένα Νέο Εθνικό Τάμα για την εκπλήρωση του Πρώτου?

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Πάμε πίσω σε εκείνα τα ηρωικά χρόνια για να κεντρίσουμε την ιστορική μνήμη μας με ανεκπλήρωτες υποσχέσεις. 

Άργος την 31.7.1829 διακηρύσσεται: 

ΨΗΦΙΣΜΑ Η΄ ἡ Δ΄ ΕΘΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ  
Νομίζει εαυτὴν ευτυχή, γενομένη το όργανον, δι ου το έθνος εκπληροί το πλέον εφετὸν των χρεών του, τὸ νὰ αναπέμψη τὴν ευγνωμοσύνην του πρὸς τὸν Θεόν, Όστις έδειξε τοσαύτα θαύματα δια την σωτηρίαν του...

H Συνέλευσις δεν ηδύνατο κάλλιον να εκπληρώσῃ τὸ χρέος τούτο, ειμή δίδουσα τὴν πληρεξουσιότητα εις τὴν Κυβέρνησιν νὰ λάβη τὰ προσφυέστερα μέτρα, ώστε νὰ διαιωνίση εις τὰς επερχομένας γενεὰς τὰ δείγματα της ευγνωμοσύνης της Ελλάδος με  την ανεξάλειπτον μνήμην των συμβάντων, τα οποία προητοίμασαν τήν επανόρθωσιν της.

Κατά συνέπειαν, Ἡ Δ΄ Ἐθνική τῶν Ἑλλήνων Συνέλευσις
Ψ η φ ί ζ ε ι:

[Ἄρθρον] Α΄. Όταν ἡ τοπικὴ περιφέρεια της Ελλάδος και η καθέδρα της Κυβερνήσεως της κατασταθώσι οριστικώς και οι οικονομικοὶ πόροι του κράτους επιτρέψωσι, θέλει ανεγερθή κατὰ διαταγὴν της Κυβερνήσεως εις τὴν καθέδραν αυτής Ναὸς επ ονόματι του Σωτήρος τιμώμενος... 

Τὸ  ἐν λόγῳ Διάταγμα τὸ ὑπέγραψεν και ο Ἐθνάρχης Ἰωάννης Καποδίστριας.
Ο Γέρος του Μοριά και οι υπόλοιποι μπαρουτοκαπνισμένοι αγωνιστές του 21 που είχαν ταυτίσει τους  προσωπικούς αγώνες τους για την Πολυπόθητη Λευτεριά πάνω στις ακρογωνιαίες έννοιες για ΠΙΣΤΗ και ΠΑΤΡΙΔΑ είχαν ήδη ψηλαφήσει το ΘΑΥΜΑ που επιτελείτο κάθε στιγμή με την έναρξη της Παλιγγενεσίας της Ρωμηοσύνης από εκείνη την αποφράδα ημέρα που συνέπεσε σημειολογικά με τον Ευαγγελισμό της Υπεραγίας Θεοτόκου τον Μάρτιο του 1821.

Το ΘΑΥΜΑ στον ευγνώμονα πιστό δημιουργεί πάντα πνευματικές υποχρεώσεις και σαν τέτοιοι που ήταν οι Αγωνιστές μας αποτύπωσαν την υποχρέωση τους αυτή στο παραπάνω ψήφισμα δίνοντας ουσιαστικά διαχρονική πληρεξουσιότητα στην εκάστοτε  Ελληνική Κυβέρνηση  ότι μετά την απελευθέρωση να ανοικοδομήσει στην οριστική πρωτεύουσα της Ελλάδας Μεγαλοπρεπή Καθολικό Ιερό Ναό αφιερωμένο στον ΣΩΤΗΡΑ ΚΥΡΙΟ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ.

Το Τάμα του  Έθνους  μέχρι σήμερα δεν πραγματοποιήθηκε. 

Είμασθε λοιπόν αχάριστοι εδώ και 192 χρόνια?
Η ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ?  

Η Νεώτερη Ιστορία μας κατέδειξε ότι
αντί για μεγαλοπρεπές μνημείο στην Ελλάδα μας στήθηκε το επιβλητικότερο !! ιστορικό ψηφιδωτό διαχρονικής προδοσίας και υποτέλειας σε Λαό Αγιοτόκο και ηρωικό αρχόμενο από την άνανδρη δολοφονία του Πρώτου Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια που συμπληρώθηκε με τις υπόλοιπες αιματοβαμμένες ψηφίδες εθνικών καταστροφών, πτωχεύσεων, τραγωδιών, εθνικών γενοκτονιών, κατοχής υπό βαρβαρικών φυλών, πολιτειακών ανωμαλιών κ.α για να φτάσει μέχρι των ημερών μας με  πρωτόγνωρες φτηνιάρικες αλλά πονεμένες ψηφίδες που αναγράφουν επάνω τους την φράση ΜΝΗΜΟΝΙΟ και ΔΥΣΤΥΧΙΑ.

Για να ρωτήσουμε λοιπόν τώρα τους Αγωνιστές του 21. Αυτού του είδους την απελευθέρωση επιθυμούσαν για τους απογόνους τους?  
Και φυσικά δεν φταίνε αυτοί για την πνευματική εξαχρείωση της Ελευθερίας μας γιατί την σκυτάλη την έδωσαν σε μας, αλλά εμείς αβίαστα την παραδώσαμε αμέσως στους Βαυαρούς και στους εκάστοτε διεθνείς τοκογλύφους για να κάνουνε ανενόχλητα την σκυταλοδρομία τους μέσα στο Εθνικό μας γήπεδο που επέφερε τόσες τραγωδίες. Και φυσικά αυτά τα νέα αφεντικά για δημιουργία εντυπώσεων εξέδωσαν  μάλιστα και βασιλικό διάταγμα με το  από 3.4.1838 (ΦΕΚ υπ αρ. 12/11.4.1838) ότι αναγνωρίζεται ο Ναὸς του Σωτήρος και θα θεωρείται ως εθνικὸ μνημείον, εκφράζον τὴν πρὸς τὸν Ύψιστον ευγνωμοσύνην του Έθνους, μὲ τὴν ἐλπίδα ότι κάθε Έλλην θα φιλοτιμηθεί καὶ θα συνεισφέρει στο θεάρεστον τούτο έργον. 

Eυτυχώς που οι Βαυαροκρατία δεν μας έφτιαξε τότε μεγαλοπρεπές τέμενος για να το εγκαινιάσει ο γερμανόφωνος βασιλιάς  Όθωνας!! Εκτός από το Εθνικό όνειδος γλιτώσαμε επίσης από το γεγονός να μας ζητούν και τα έξοδα της ανέγερσης του με τους οφειλόμενους τόκους συμπεριλαμβάνοντας τα στα τωρινά μνημόνια!! Έχω και εγώ ένα παράπονο όπως και άλλα παιδάκια της δεκαετίας 60-70 το ότι οφείλουν σε εμένα προσωπικά οι επόμενοι σκυταλοδρόμοι των εθνικών περιπετειών μας, βλέπε επταετία και επερχόμενη μεταπολίτευση δέκα ολόκληρες Ελληνικές δραχμές με τους αναλογούντες τόκους υπερημερίας όταν μαθητής του δημοτικού έσπασα τον κουμπαρά μου για να συνεισφέρω τον οβολό μου στο Τάμα του Έθνους!! Ας πρόσεχα. 

Όμως  ας σταθούμε ευλαβικά σε κάποιες φράσεις του ανωτέρου ψηφίσματος και ας προσπαθήσουμε να ψηλαφήσουμε αλήθειες που ταυτίζονται με τους θρύλους μας.
Άλλωστε κανένας ανιστόρητος δεν μπορεί να μας το απαγορεύσει... διαβάζουμε δηλαδή στο ψήφισμα μὲ τὴν ανεξάλειπτον μνήμην των συμβάντων, τα οποία προητοίμασαν την επανόρθωσιν της Ελλάδος.

Οι συντάκτες του παραπάνω κειμένου δεν μιλούσαν για την Λευτεριά κάποιου περιορισμένου εθνικού  ζωτικού χώρου, αλλά για την ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ της Ελλάδας, δηλ. την πλήρη αποκατάσταση της στην πάλαι μορφή και έκταση της. Αυτό άλλωστε διατυπώνει και ο βυζαντινολόγος Στήβεν Ράνσιμαν όταν αναφέρεται στους Αγωνιστές του 21 ότι όταν ξεκίνησαν την Επανάσταση στο μυαλό τους δεν είχε εγκλωβισθεί η ιδέα ενός κρατικού μορφώματος μέχρι την Θεσσαλία, αλλά στην ψυχή τους κυριαρχούσε η ιδέα του ΠΟΘΟΥΜΕΝΟΥ γιατί με τα δημώδη άσματα περί αυτού ανδρώθηκαν στα 400 χρόνια της βάρβαρης Τουρκοκρατίας. 

Προσωπική εκτίμηση μου είναι ότι στην θέση του Ποθούμενου προσδιόριζαν στο ψήφισμα τους και την Οριστική  Πρωτεύουσα της Ελληνικής Κυβερνήσεως σύμφωνα με την φράση...  και η καθέδρα της Κυβερνήσεως της κατασταθώσι οριστικώς... Το γεγονός ότι πριν από την φράση αυτή αναφέρουν... Όταν η  τοπικὴ περιφέρεια της Ελλάδος... ενισχύει την άποψη που είχανε για τον περιορισμένο ζωτικό χώρο που απελευθέρωσαν μέχρι εκείνη την στιγμή. 

Μήπως όμως οι συντάκτες αυτού του ψηφίσματος κυριολεκτούσαν επακριβώς περιγράφοντας  και την μελλοντική οικονομική δυσπραγία των ημερών μας όταν λένε... και οι οικονομικοὶ πόροι του κράτους επιτρέψωσι, θέλει ανεγερθή κατὰ διαταγὴν της Κυβερνήσεως εις τὴν καθέδραν αυτής Ναὸς επ ονόματι του Σωτήρος τιμώμενος... 

Και αν κάποιος δικαιολογημένα αντιλέξει και ισχυρισθεί ότι στην οικονομική διαδρομή του Έθνους στα τελευταία χρόνια υπήρχαν περίοδοι παχέων αγελάδων που μας έριχναν .. τον παρά τον πολύ.. κατά τον ΑΓΙΟ ΚΟΣΜΑ τον Αιτωλό και θα μπορούσε με το υστέρημα!! των υπερτιμολογήσεων των Ολυμπιακών έργων !! να εκπληρωθεί και η υποχρέωση μας αυτή, θα ισχυριζόμασθαν και εμείς με την σειρά μας ότι οι αγωνιστές του 21 Κλήρος και Λαός γνώριζαν ότι οι Περίβλεπτες Ορθόδοξες Εκκλησιές και τα Μοναστήρια μας γεννήκανε με καθαρά Ρωμέικα χρήματα  Ρωμηών Αυτοκρατόρων, δωρεές Ρωμηών Αρχόντων και το δίλεπτο της χήρσς και φυσικά οι συντάκτες του ανωτέρου ψηφίσματος δεν γνώριζαν για τον πακτωλό των επιδοτούμενων Ευρωπαικών προγραμμάτων που θα έπεφταν επί των κεφαλών μας.

Αυτό το ΑΓΙΟ ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ μας πρέπει οπωσδήποτε να γίνει γιατί κάθε γενιά που περνά  το χρωστάει στην άλλη.

Ο λαός λέει μη τάξεις σε παιδί και σε Άγιο πόσο μάλλον στον ίδιον μας τον  ΚΥΡΙΟ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ και ΣΩΤΗΡΑ μας που υπέγραψε προσωπικά για την Λευτεριά μας όπως έλεγε ο Κολοκοτρώνης.

Είναι καιρός να ανανεώσουμε αυτήν την υπόσχεση μας με ένα ΝΕΟ ΤΑΜΑ που δεν χρειάζεται οικοδομικά υλικά  και χρήματα αλλά κυρίως απαιτεί αδούλωτη Ρωμαίικη Ελληνική καρδιά που θα πρωταγωνιστήσει στα σημερινά παγκόσμια δρώμενα της επερχόμενης καταδυνάστευσης των λαών της γης από την σύγχρονη Ιερά συμμαχία των σατανοκίνητων  μελλών της.

Η Θεία Οικονομία προγνώριζε ότι και σήμερα θα φτάναμε σε αυτό το σημείο να κινδυνεύει και πάλι η Εθνική μας Υπόσταση από χίλιες δύο αιτίες. Τώρα εκτός από το ΤΑΜΑ του ΕΘΝΟΥΣ χρωστάμε στον ΣΩΤΗΡΑ μας ΧΡΙΣΤΟ  και το ΤΑΜΑ της προσωπικής μετανοίας και της επιστροφής μας στις πανανθρώπινες αξίες ουσιαστικό λιθαράκι για την Εθνική Επιβίωση μας.

Μόνο έτσι λεβέντικά μπορούμε να εκπληρώσουμε τις υποσχέσεις μας στον  ΑΓΙΟ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ και ΑΥΤΟΣ συγκαταβατικά να ολοκληρώσει την Επανόρθωση της Ελλάδος σύμφωνα με το παραπάνω ψήφισμα των Αγωνιστών του 21.

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ
ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

(ύλη μηνιαίου περιοδικού ΞΗΡΟΝΟΜΗΣ)Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.