Τελευταίες αναρτήσεις

21 Μαρτίου 2013

Η ώρα των Ελλήνων...

Οι δυσκολίες πάντα γαλουχούσαν τους Έλληνες. Η δια πυρός και σιδήρου πορεία μας είχε σφυρηλατήσει την ιδιοσυγκρασία γενεών και γενεών. Σήμερα παρά την διαστρέβλωση της ιστορίας και την καταρράκωση των αρχών του Ελληνισμού από «φωτισμένους Ευρωπαϊστές», οι Κύπριοι δείχνουν αποφασισμένοι ακόμα και για την «έξοδο τους Μεσολογγίου», σε περίπτωση που οι «φασίζοντες» δυτικοευρωπαίοι με μπροστάρηδες τους Γερμανούς συνεχίσουν την ξεδιάντροπη συμπεριφορά τους. Ότι δεν λύνεται, κόβεται!

Στην Ελλάδα μας έβαλαν με το έτσι θέλω στο μνημόνιο της παγκόσμιας διαπλοκής. Ακόμα και έτσι, υπήρχε διαφυγή. Από αυτήν την ιστοσελίδα, παρά την πλήρη απογοήτευσή μας σε σχέση με το πολιτικάντικο σύστημα στην Ελλάδα, καταθέσαμε και καταθέτουμε με πυγμή προτάσεις σε θέματα εξωτερικής, πολιτιστικής και οικονομικής πολιτικής, οι οποίες έχουν σίγουρα διαβαστεί…

Ωστόσο, φίλοι μας, η διαφορά ψυχοσύνθεσης μεταξύ ελλαδικού και κυπριακού Ελληνισμού είναι γιγαντιαία. Η κομματική Βουλή είπε όχι με τους πολιτικούς όλων των παρατάξεων να βγαίνουν χωρίς πρόβλημα έξω στον κόσμο, ο οποίος βρισκόταν εκεί χωρίς τα ματ, χωρίς δακρυγόνα και στημένους κουκουλοφόρους. Νέοι άνθρωποι, σαν κι εμάς που γράφουμε εδώ, μιλούσαν στις κάμερες με περηφάνια και συγκίνηση για τα ιδανικά του Ελληνισμού, τα οποία οι Ελλαδίτες τα θεωρούμε πλέον κάτι το ξεπερασμένο και ασχολούμαστε με «κουλτουριάρικα και πιασάρικα» θέματα.

Στην Αθήνα άκρα του τάφου σιωπή. Ποιος έχει τα πολιτικά κότσια ν’ ανορθώσει ανάστημα στην Ευρώπη, τώρα που οι αδερφοί μας οι Κύπριοι μας έδωσαν το «άλλοθι»; Έστω κι ένας πολιτικός που δεν ανήκει απαραίτητα στην τρικομματική κυβέρνηση, δεν έπρεπε να βγει με πραγματικό πατριωτικό λόγο να ξεσηκώσει τους Έλληνες; Δυστυχώς όλοι είναι βαθιά μέσα στο «τρυπάκι» αυτού που λέμε «Ευρωπαϊσμός», τον οποίο ποτέ δεν πίστεψαν οι δυτικοί «εμπνευστές» του. Ακόμα και τώρα που η Ευρωζώνη βρίσκεται προ της διαλύσεως της, αδυνατούν να αποδεχθούν την πραγματικότητα και δεν ετοιμάζουν εναλλακτικό σχέδιο. Τα έχουν χαμένα, σαν το παιδάκι που δεν δέχεται ότι το παιχνίδι του «έσπασε».

Τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα για όλον τον κόσμο. Η μόνη λύση είναι η κοινή πλέον «εκστρατεία» Ελλάδας, Κύπρου και όλων των απανταχού Ελλήνων ενάντια στον όποιο δεσποτισμό. Πρέπει να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις και να κρατάμε ίσες αποστάσεις απ’ όλους. Μην περιμένουμε λύσεις από σωτήρες. Θα απογοητευθούμε πάλι. Όλοι ζητούν ανταλλάγματα. Όπου μας συμφέρει να πλησιάζουμε. Όπου όχι ν’ απομακρυνόμαστε με τρόπο.

Την βολή μας θα την χάσουμε ούτως ή άλλως μ’ αυτά που έπονται. Ας την χάσουμε τουλάχιστον με αξιοπρέπεια και ας εμποδίσουμε το ξεπούλημα της πατρίδας μας. Ήδη πληρώνουμε νοίκι στο σπίτι μας, στο αυτοκίνητό μας. Φορολογούνται ακόμα και τα παιδιά.

Παρ’ όλα αυτά ποιος αντιδρά; Εδώ την ώρα που οι Κύπριοι περνούσαν -και περνούν- κρίσιμες στιγμές, εμείς πετούσαμε χαρταετούς. Ποιος βγήκε στον δρόμο να υποστηρίξει τ’ αδέλφια μας; Εάν όμως το έλεγαν οι «αγανακτισμένοι» ή οποιοδήποτε κόμμα, τότε κάποιοι θα έβγαιναν.

Παραδεχτείτε το! Είμαστε έρμαια του συστήματος. Είτε ξυπνάμε είτε παραμένουμε «ακάλυπτοι» στην μπόρα που φουντώνει. Ο καθένας για τον εαυτό του και όλοι μαζί. 
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.