19 Μαρτίου 2013

ΚΑΝΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.


Ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημα.
Η επιχείρηση σου που δεν πάει καλά, ο μισθός σου που δεν φτάνει πια, η δουλειά που δεν μπορείς να βρεις, τα φάρμακα που δεν μπορεί να αγοράσει η μάνα σου, το χρέος που δεν μπορείς να πληρώσεις,
το σπίτι που δεν μπορείς να γλιτώσεις, οι άστεγοι που δεν μπορείς να βοηθήσεις, το μεταναστευτικό που δεν μπορείς να λύσεις, το παιδί που δεν μπορείς να μορφώσεις, ο αδερφός που έφυγε στα ξένα και δε βλέπεις πια, όλα σου τα καθημερινά προβλήματα, είναι όλα απόρροια πολιτικών αποφάσεων και πολιτικών συμφωνιών. Είναι όλα συμπτώματα της πολιτικής μας αρρώστιας.  

Ξέρεις τι φταίει.
Το γεγονός ότι άλλοι αποφασίζουν για εμάς, χωρίς να μας ρωτούν, και αποφασίζουν με γνώμονα το συμφέρον τρίτων και όχι το δικό μας.

Ξέρεις τι πρέπει να γίνει για να διορθωθεί.

Να συμμετέχεις στις αποφάσεις. Να ερωτάσαι όταν πρόκειται να παρθούν σημαντικές αποφάσεις. Να αποφασίσεις εσύ με δημοψήφισμα τι είδους παιδεία θέλεις να παρέχεις στα παιδιά σου, τι είδους πρόνοια να παρέχεις στους γονείς σου, τι είδους μεταναστευτική πολιτική θέλεις να ακολουθήσει η χώρα σου, και να αναθέσεις σε μια κυβέρνηση να υλοποιήσει αυτά που θέλεις εσύ χωρίς διαλέξεις από ανεπάγγελτους ρήτορες.

Ξέρεις πως θα γίνει αυτό.

Αλλάζοντας το σύνταγμα, καταργώντας τα άρθρα περί βουλευτικής ασυλίας και νόμου περί ευθύνης υπουργών (άμεσα με δημοψήφισμα) και εκδημοκρατίζοντας το ώστε να προκαλούνται δημοψηφίσματα με πρωτοβουλία των πολιτών, να παρέχεται ισηγορία σε όλα τα κόμματα αντί να παίζουν τα ιδιωτικά κανάλια τον αγαπημένο τους πολιτικό, και να γίνεται έλεγχος της εξουσίας με σώματα κληρωτών πολιτών, αντί για τις σημερινές εξεταστικές επιτροπές όπου κόρακας δεν βγάζει μάτι κοράκου.

Ξέρεις τι πρέπει να κάνεις

Να έρθεις στο Μαραθώνα, την πρωτομαγιά και να απαιτήσεις:
1. Αμεση παραίτηση της κυβέρνησης.
2. Αμεση ανάληψη καθηκόντων από την Ομάδα Σύνταξης του Νέου Συντάγματος που θα εξασφαλίζει ισηγορία, ισονομία, ισοκρατία, δημοψηφίσματα με πρωτοβουλία των πολιτών, έλεγχο της εξουσίας από Σώματα Κληρωτών Πολιτών
3. Ανάληψη καθηκόντων από Προσωρινή Κυβέρνηση Εθνικής Εμπιστοσύνης μέχρι την ολοκλήρωση της συνταγματικής αλλαγής και την ψήφιση του νέου συντάγματος, με μοναδική αποστολή την συνέχιση της λειτουργίας του κράτους και την εγγύηση της ασφάλειας της χώρας.
4. Αμεση παύση πληρωμών προς τους δανειστές της χώρας μέχρι να ολοκληρωθεί η συνταγματική αλλαγή, να γίνει έλεγχος του χρέους και διακανονισμός των οφειλομένων ποσών με τον ν τρόπο που θα αποφασίσει ο Ελληνικός λαός.

Ξέρεις ποιους να εμπιστευτείς

Εμπιστεύεσαι, όχι αυτούς που σου δείχνουν στα κανάλια όλη την ημέρα, αλλά αυτούς που έχεις διαλέξει εσύ, γιατί τους έχεις ακούσει να μιλάνε και σε άγγιξαν, και τους θαυμάζεις όχι για τα πλούτη τους αλλά για την κοινωνική τους προσφορά και το φως που δίνουν στο λαό μας, και θα τους διαλέξεις με το μοναδικό εργαλείο που είναι διαθέσιμο σε απλούς πολίτες, το διαδίκτυο, και θα το κάνεις εδώ http://ellinonvoulisi.org/forum/showthread.php?t=234
Με το εργαλείο αυτό θα επιλέξεις εσύ ποιους εμπιστεύεσαι να διασφαλίσουν τη συνέχεια του κράτους και την ασφάλεια της χώρας μέχρι να επικυρωθεί με δημοψήφισμα το νέο σύνταγμα και ποιους εμπιστεύεσαι να σου συντάξουν το νέο σύνταγμα.

Ξέρεις πότε θα γίνει

Θα γίνει την πρωτομαγιά στο Μαραθώνα.

Ξέρεις τι είναι η κρίση
Μια ευκαιρία.

Να γίνει το όνειρο πραγματικότητα.


Αυτήν την πρωτομαγιά.


Στο Μαραθώνα.


http://2013marathon.org 




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.