16 Ιουλίου 2011

Κίνδυνος μετάδοσης επικίνδυνων ασθενειών και στον γηγενή πληθυσμό από τους λαθρομετανάστες. Χολέρα, ελονοσία κ.α.!!!!!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΚΕΕΛΠΝΟ

Ότι «υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης επικίνδυνων ασθενειών και στον γηγενή πληθυσμό από τους λαθρομετανάστες» καταγγέλλει η πρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) Τζένη Κρεμαστινού. Με τη μαζική είσοδο των λαθρομεταναστών στη χώρα μας (κυρίως από τον Έβρο) υπάρχει πιθανότητα να διασπείρουν στον πληθυσμό της Ελλάδας ασθένειες που στη χώρα μας είναι «εξαφανισμένες», όπως για παράδειγμα χολέρα, ελονοσία κ.ά. Μάλιστα, σύμφωνα με την κυρία Κρεμαστινού τα κρούσματα που καταγράφονται σε αλλοδαπούς έχουν αρχίσει να αυξάνονται. Από τη μεριά του υπουργείου Υγείας, ο κ. Λοβέρδος έδωσε ευρωπαϊκή διάσταση στο πρόβλημα για την καλύτερη αντιμετώπισή του και δηλώνει μεταξύ άλλων ότι «δεν φταίμε εμείς που είμαστε το σύνορο της Ευρώπης. Ένα μέρος απ’ αυτό τον κόσμο θέλει να πάει σε άλλες χώρες και την πληρώνει η Ελλάδα».

Ο κίνδυνος
Όλοι αυτοί οι μετανάστες που εισρέουν στη χώρα μας προέρχονται από χώρες της Αρκτικής, της Ασίας και της Ανατολικής Μεσογείου, οι οποίες έχουν διαφορετικό επιδημιολογικό προφίλ όσον αφορά στις ασθένειες απ’ ό,τι η Ελλάδα και οι χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δηλαδή εκεί υπάρχουν αρρώστιες που εδώ έχουν «εξαφανιστεί».

Η κυρία Κρεμαστινού μας δίνει ένα παράδειγμα λέγοντας ότι «εκεί υπάρχει η χολέρα που δεν έχουμε εδώ, φυματίωση, γάγγειος πυρετός, υπάρχουν κρούσματα πολιομυελίτιδας που δεν έχουμε στην Ελλάδα και στην Ευρώπη». Έτσι λοιπόν, με τους λαθρομετανάστες να έρχονται κατά χιλιάδες στη χώρα μας, υπάρχει κίνδυνος να μεταδώσουν στον γηγενή πληθυσμό νοσήματα που εδώ δεν υπάρχουν ή ασθένειες που εδώ κάνουν την εμφάνισή τους σε χαμηλά ποσοστά να αυξηθούν.

«Άρα, λοιπόν, με την αθρόα είσοδο ατόμων αιτούντων άσυλο (έτσι λέγονται επισήμως, αφού ζητάνε άσυλο ουσιαστικά) ή λαθρομετανάστες στην καθομιλουμένη, υπάρχει πιθανότητα να διασπείρουν ασθένειες στον πληθυσμό της Ελλάδας αλλά και κατ’ επέκταση της Ευρώπης, γιατί και αυτοί σταδιακά μετά φεύγουν από επάνω (Έβρο), έρχονται στην Αθήνα και προσπαθούν με κάποιον τρόπο να βγουν προς την Ευρώπη», τονίζει η πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, και συνεχίζει λέγοντας ότι «τα κρούσματα που καταγράφονται στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές (αφού δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η επιτόπια εξέταση) σε αλλοδαπούς έχουν αρχίσει να αυξάνονται. Εάν δεν ληφθούν μέτρα και δεν ξοδευτούν χρήματα, υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης των ασθενειών στον γηγενή πληθυσμό μας, όπως και κίνδυνος μετάδοσης στην Ευρώπη από όσους φεύγουν από την Ελλάδα και πηγαίνουν έξω». Δηλαδή το πρόβλημα αφορά και την Ευρώπη, γιατί μετά από εμάς αρκετοί είναι εκείνοι που φεύγουν με άγνωστο προορισμό προς χώρες της Ε.Ε.

Στη συνέχεια η κυρία Κρεμαστινού μας παραθέτει κάποια ενδεικτικά παραδείγματα για την κατάσταση που επικρατεί με τις ασθένειες που φέρνουν οι μετανάστες. «Βλέπουμε, ας πούμε, ότι έχουμε κρούσματα ελονοσίας, όπου αυτά που ανιχνεύονται στους μετανάστες είναι περισσότερα, ενώ εμείς έχουμε πολύ λιγότερα. Έχουμε ακόμα και κρούσματα φυματίωσης. Έχουμε και τα δικά μας βέβαια (δηλαδή των Ελλήνων), αλλά η τάση τους βαίνει μειούμενη ενώ στους μετανάστες είναι αυξητική. Έχουμε διαπιστώσει επίσης ότι περίπου το 20% των ανθρώπων που έχουν AIDS είναι μετανάστες. Αυτό το ποσοστό ξεκίνησε από πολύ χαμηλό και τώρα ανεβαίνει, φτάνοντας, όπως σας είπα, περίπου στο 20%».

Τα μέτρα
Σύμφωνα λοιπόν με την κυρία Κρεμαστινού, έχουν παρθεί κάποια μέτρα προς αποφυγή μετάδοσης των ασθενειών, ενώ στο μέλλον θα ενταθούν. «Λίγοι είναι συνήθως αυτοί που κρατούνται για πολύ καιρό μετά από ορισμένες εξετάσεις που γίνονται. Αφήνονται, παίρνουν νομίζω μια τρίμηνη παραμονή και εξαφανίζονται προς την Ελλάδα, προς την Αθήνα και άλλες περιοχές της χώρας μας. Εμείς λοιπόν, επειδή η εξέταση δεν έχει ξεκινήσει, αρχίζουμε τώρα και εξετάζουμε τοπικά αυτό που έχουμε δει και έχουμε παρατηρήσει από τις ασθένειες, που πια καταγράφονται από το Τμήμα Επιδημιολογικής Επικήρυξης του ΚΕΕΛΠΝΟ στην Ελλάδα», λέει η κυρία Κρεμαστινού.

Το πρόγραμμα αυτό με τις εξετάσεις έχει ξεκινήσει από την 1η Μαρτίου, ενώ τώρα ξεκινά το πρόγραμμα της επιτόπιας εξέτασης, όπου θα ελέγχονται καλύτερα οι λαθρομετανάστες. «Όπου να ’ναι ξεκινά το πρόγραμμα της επιτόπιας εξέτασης. Έτσι θα αρχίσουμε να τους κάνουμε ακτινοσκόπηση, εξετάσεις αίματος και εμβολιασμό», επισημαίνει μεταξύ άλλων η πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ. Εν συνεχεία μας λέει ότι «θα εξετάζουμε, και όταν βρίσκουμε κάποιον ο οποίος έχει οξεία νόσο ή ότι χρειάζεται θεραπεία, θα τον πηγαίνουμε για θεραπεία».

Η κυρία Κρεμαστινού τονίζει ότι εάν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα και δεν ξοδευτούν λεφτά, θα υπάρξει κίνδυνος. Όμως στη συνέχεια μας «καθησυχάζει» λέγοντας ότι «έχουμε ήδη ξεκινήσει κάποια μέτρα-προγράμματα, ενώ παράλληλα, όπως γνωρίζετε, ο υπουργός Υγείας κινεί το θέμα και κάνει ευρωπαϊκό το πρόβλημα. Έχει ζητήσει μάλιστα να υπάρξει όπως η Frontex για την ασφάλεια και μια αντίστοιχη υγειονομική».

athenapost

από το Μέγας Αλέξανδρος
Ποσειδώνας



Share

3 σχόλια:

ΑΔΗΣ είπε...

Τώρα τελευταία όλο ανακαλύψεις
είναι κάποιοι δήθεν υπεύθυνοι.
Απο το λεωφορείο μέχρι και το
Νηπιαγωγείο οι ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ
μεσα στην βρώμα πάνε κι έρχονται
ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ!

Ανώνυμος είπε...

Κανενας κινδυνος!! Με την εκλογη του Αντωνη Σαμαρα ο μελλοντικος υπουργος υγειας θα κανει τα ντηλια με τις φαρμακευτικες για εμβολιασμους, ξερει ο Αβραμοπουλος και η κυρια Κρεμαστινου ρωτηστε τους.
JOEY RAMONE.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Σωστο μαυρο χιουμορ.....
Συμφωνώ.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.