Μπαρτσελόνα-Μπάγερν 4-0
Λίβερπουλ- Τσέλσι 1-3
Μαντσεστερ Γιουνάϊτεντ- Πόρτο 2-2
Βιγιαρεάλ- Αρσεναλ 1-1
Μπάγερν-Μπαρτσελόνα 1-1
Τσέλσι-Λίβερπουλ 4-4
Πόρτο-Μαντσεστερ Γιουνάϊτεντ 0-1
Αρσεναλ-Βιγιαρεάλ 3-0
Ημιτελικοί
Μπαρτσελόνα-Τσέλσι
Μάντσεστερ-Αρσεναλ
Τι θα δούμε στην συνέχεια.......
Παλιούς γνώριμους. Εάν η συνάντηση της Τσέλσι με τη Λίβερπουλ σε κάποιο σημείο του φετινού θεσμού έδινε… 1.05 στο στοίχημα, αυτή των Λονδρέζων με την Μπαρτσελόνα δεν έχει πολύ μεγαλύτερη απόδοση. Εκτός με εξαίρεση την περσινή σεζόν, οι δύο ομάδες δεν παραλείπουν να δώσουν δύο αγώνες μεταξύ τους από το 2004-05 και έπειτα. Βέβαια από την τελευταία χρονιά που συναντήθηκαν έχουν αλλάξει πολλά, μιας και από τους μεν λείπει ο Ζοζέ Μουρίνιο και από τους δε ο Ροναλντίνιο, οι δύο κεντρικές φιγούρες των πρότερων αναμετρήσεων. Από την προϊστορία δεν πρέπει να λησμονούμε και τον εκπληκτικό προημιτελικό του 2000, όταν η Τσέλσι νίκησε 3-1 στο Λονδίνο, η Μπαρτσελόνα ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα στο 83’ του επαναληπτικού χάρη στο γκολ του Λάρα Γκασία Ντάνι (παρακαλώ) και εν τέλει προκρίθηκε με 5-1 στην παράταση σε μία ιστορική ανατροπή.
Φέργκιουσον vs Βενγκέρ στην Ευρώπη. Στην Αγγλία τους έχουμε χορτάσει, τους έχουμε βαρεθεί και ευτυχώς που ήρθαν τα νέα πρόσωπα το 2004, ο Ζοζέ Μουρίνιο και ο Ράφα Μπενίτεθ, για να τονίσουν λίγο το ενδιαφέρον με νέες κόντρες. Πρωτάθλημα, κύπελλο, λιγκ καπ, σούπερ καπ, έχουν τεθεί αντιμέτωποι παντού, έχουν νικήσει, έχουν χάσει, έχουν έρθει ισόπαλοι, έχουν λογομαχήσει, έχουν ρίξει «δηλητήριο», έχουν κάνει τα πάντα. Ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον και ο Αρσέν Βενγκέρ, όμως, οι δύο μακροβιότεροι τεχνικοί στην Αγγλία, δεν έχουν τεθεί αντιμέτωποι σε ένα τόσο κρίσιμο. Ποτέ στις αναμετρήσεις της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Αρσεναλ δεν διακυβεύεται κάτι τόσο σημαντικό, όπως το Τσάμπιονς Λιγκ. Διότι όπως και να το κάνουμε, από τη στιγμή που δεν είμαστε κάτοικοι του Νησιού, άρα στενόμυαλοι, η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση είναι πιο σημαντική από τον πιο ιστορικό ποδοσφαιρικό θεσμό, το κύπελλο… ρεζερβών Αγγλίας ή η την Premiership των δύο, ενίοτε τριών και ποτέ τεσσάρων διεκδικητών.
Πείρα εναντίον ενθουσιασμού. Ο Γκους Χίντινκ είναι ένας από τους πιο ηλικιωμένους προπονητές του θεσμού, ένας από τους πιο έμπειρους και ένας από τους πιο καλούς. Απέναντί του ο Πεπ Γκουαρντιόλα, ένας από τους πιο νεαρούς τεχνικούς της διοργάνωσης, από τους πιο άπειρους και από τους πιο φερέλπιδες. Και οι δύο έχουν φέρει τις ομάδες που προπονούν στα μέτρα τους. Στην Τσέλσι όλοι «πίνουν νερό» στο όνομα του Ολλανδού τεχνικού και μόνο ο Νικολά Ανελκά κάθεται σε μια γωνιά και ματαιοπονεί. Στην Μπαρτσελόνα θα συνέβαινε το ίδιο, εάν ο Καταλανός τεχνικός τους το επέτρεπε. Οι εντολές του, όμως, είναι απαράβατες, όπως και διαφορετική μουσική εκτός από Coldplay στο MP3 του πούλμαν των «μπλαουγκράνα». Δύο διαφορετικοί κόσμοι, λοιπόν, έρχονται να απαντήσουν στο ερώτημα ο νέος και ωραίος ή ο παλιός που είναι αλλιώς...
πηγή contra.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου