7 Απριλίου 2009

Αίσχη και υποκρισία από τον πρόεδρο του ΣΕΒ, Δασκαλόπουλο. Μείωση μισθών και τετραήμερη εργασία.

Σύμφωνος με το μοντέλο της μείωσης των μισθολογικών απολαβών των εργαζομένων σε μια επιχείρηση -και αφού έχει προηγηθεί συνεννόηση μαζί τους- ως μέσο αντιμετώπισης της κρίσης, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δασκαλόπουλος..

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΕΒ τάχθηκε υπέρ της τετραήμερης εργασίας, αλλά με κανόνες και εφόσον γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων.

«Τα προβλήματα οξύνονται πλέον σε τέτοιο βαθμό ώστε είμαστε αναγκασμένοι να τα αντιμετωπίσουμε αναζητώντας τολμηρές και ουσιαστικές, λύσεις -όχι υπεκφυγές. Η κρίση μας απειλεί, λοιπόν, αλλά και μας προκαλεί: προσφέρει μια μοναδική -ίσως την ύστατη- ευκαιρία να θέσουμε την ανάπτυξη και την κοινωνική πρόοδο σε νέες, υγιείς και μακρόχρονες βάσεις. Η κρίση θέτει όλους μας ενώπιον ευθυνών, που δεν μπορούμε να εξακολουθούμε να αποφεύγουμε», είπε ο κ. Δασκαλόπουλος.

ΣΧΟΛΙΟ

Οπως διαπιστώνουμε η πλουτοκρατία προσπαθεί να επιβιώσει και να εκμεταλλευτεί την τεχνητά δημιουργημένη από την ίδια, οικονομική κρίση, σε βάρος των απλών εργαζομένων που με κόπο και πόνο προσπαθούν να εξοικονομήσουν τα προς το ζείν. Τον καιρό των "παχιών αγελάδων" έτρωγαν με δέκα μασέλες και τώρα που μόνοι τους δημιούργησαν αυτό που λένε "οικονομική κρίση" προσπαθούν να αυξήσουν αν είναι δυνατόν τις μασέλες τους καταπατώντας καθε εναπομείναν εργασιακό δικαίωμα των εργαζομένων. Μείωση μισθών λοιπόν και τετραήμερη εργασία. Φυσικά με την "συμφωνη γνώμη των εργαζομένων". Αλλά ποιός θα τολμήσει να φέρει αντίρρηση; Αυτός που πρέπει να κάνει 2 δουλειές για να φάνε τα παιδιά του; Αυτός που κινδυνεύει απο στιγμή σε στιγμή να βρεθεί στον δρόμο;

Μάλιστα ο ξιπασμένος πρόεδρος του ΣΕΒ, με αλαζονικό τρόπο λέει, πως η λύση είναι μονόδρομος..... Δηλαδή απείλεί κιόλας τους εργαζομένους πως αν δεν συναινέσουν "με την σύμφωνη γνώμη τους" πάντα. οι επιχειρήσεις θα οδηγηθούν στο κλείσιμο κι αυτοί στην ανεργία. Καταλαβαίνουμε λοιπόν όλοι ότι το αν θα συναινέσουν ή όχι δεν ειναι προς διαπραγμάτευση, αφού εκεινοι θα πεινάσουν, ενώ ο επιχειρηματίας απλά θα βάλει λουκέτο και θα παει να ζήσει με τα εκατομμύρια ΕΥΡΩ τόκους από τα υπερκέρδη όλων των περασμένων ετών........

Με την λύση λοιπόν αυτή "θα θέσουμε την ανάπτυξη και την κοινωνική πρόοδο σε νέες, υγιείς και μακρόχρονες βάσεις". Ρε σε ποιούς τα πουλάτε αυτά; Ολοι ξερουμε πως αποκαλεί ο λαός τα λόγια αυτά........(ας μην τα επαναλαβουμε και εκχυδαϊσουμε την ανάρτηση).

Ανάπτυξη και κοινωνική πρόοδο για ποιούς κ. Δασκαλόπουλε; Τί ανάπτυξη θα έχω εγώ και η οικογένεια μου όταν θα παίρνω μικρότερο μισθό, αφού και τώρα καλα-καλα δεν μπορώ να ζήσω; Εγώ κ. Δασκαλόπουλε έχω αυτοκίνητο 20ετίας δηλαδή πρέπει να το πουλήσω και να πηγαίνω με το λεωφορείο για να συντηρήσεις εσυ τα 5 αυτοκίνητα μοντέλα 2007-2009 ή και να τα αυξήσεις;

Δασκαλόπουλε, εγώ έχω μια καλύτερη λύση - μονόδρομο για πραγματική ανάπτυξη και κοινωνική πρόοδο. Διπλασίασέ μου τον μισθό και παράλληλα εφάρμοσε τετραήμερη εργασία ώστε να προσλάβεις κι αλλους εργαζόμενους για τις υπόλοιπες ώρες, στους οποίους φυσικά θα δίνεις μεγάλους μισθούς να μπορούν να ζουν την οικογένειά τους. Ετσι θα έχουμε όλοι εμείς οι χιλιάδες φτωχοί, χρήματα να αγοράζουμε, να καταναλώνουμε, να κινηθεί η αγορά και όλοι να ζήσουμε καλα και τα παιδιά μας καλύτερα...

Και κλείνω με αυτό που είπες και εσυ και είναι το μονο που συμφωνώ, "Η κρίση θέτει όλους μας ενώπιον ευθυνών, που δεν μπορούμε να εξακολουθούμε να αποφεύγουμε".

Μην αποφεύγεις λοιπόν τις ευθύνες σου γιατι την κρίση την δημιούργησες εσύ κι οχι εγώ.
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.