30 Απριλίου 2009

Ξέφραγκο αμπέλι η χώρα μας. Αθρόα η προσέλευση λαθρομεταναστών. Οργανωμένο σχέδιο της Τουρκίας για πρόκληση κοινωνικής αναταραχής.

ΚΑΤΙ περισσότερο από ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από την έκθεση του υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με τους λαθρομετανάστες που διαβιούν –παράνομα στη συντριπτική πλειοψηφία τους– στην Ελλάδα. Στοιχεία που αποκαλύπτουν ένα σημαντικό πρόβλημα προκαλούν ποικίλες παρενέργειες και ενισχύουν την αγωνία των ελλήνων πολιτών.

Σύμφωνα με την έκθεση αυτή, μόνο το 2008 από τις αρχές της χώρας μας συνελήφθησαν πάνω από 146.000 παράνομοι μετανάστες και 2.211 δουλέμποροι, ενώ παράλληλα αναδεικνύεται και η άρνηση συνεργασίας από την πλευρά της Τουρκίας.
Παρότι η γειτονική χώρα έχει υπογράψει πρωτόκολλο επανεισδοχής, μετά το 2002 έχει σταματήσει να συνεργάζεται και από τα 57.428 αιτήματα που υπέβαλε η Ελλάδα έχει κάνει δεκτά μόνο τα 7.442.

Την άρνηση της γειτονικής χώρας να συνεργαστεί επισήμανε η Ντ. Μπακογιάννη στη διάρκεια σύσκεψης στο υπουργείο Εξωτερικών, με τη συμμετοχή των Π. Παυλόπουλου και Χρ. Μαρκογιαννάκη, όπου και οι τρεις εξέφρασαν τις έντονες ανησυχίες τους για τις διαστάσεις που έχει πάρει το πρόβλημα. Κοινή συνισταμένη των εκτιμήσεών τους ήταν ότι πρέπει να ληφθούν αμέσως μέτρα και κυρίως να αλλάξει το καθεστώς χορήγησης ασύλου – ο αριθμός των αιτήσεων φθάνει σύμφωνα με πληροφορίες τις 30.000. Η εκτίμηση είναι ότι με τη χορήγηση ασύλου πρώτον θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και δεύτερον θα μπορεί στη συνέχεια το κράτος να κάνει τους αναγκαίους χειρισμούς, είτε για να φύγουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, είτε για να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Στα επιμέρους προβλήματα συγκαταλέγεται η άρνηση της Τουρκίας να δεχθεί στο έδαφός της μετανάστες που έχουν ζητήσει οι ίδιοι να επιστρέψουν, αλλά και το γεγονός ότι όσοι Αλβανοί απελαύνονται πολύ σύντομα επιστρέφουν στην Ελλάδα διά της παρανόμου οδού.
Η κατάσταση που επικρατεί με τους μετανάστες δημιουργεί κλίμα φοβίας στους πολίτες, που βλέπουν έξαρση της εγκληματικότητας από αλλοδαπούς, αλλά και αύξηση της ανεργίας, καθώς προτιμώνται οι ξένοι λόγω χαμηλότερων αποδοχών. Όλα αυτά αποτυπώθηκαν σε πρόσφατη δημοσκόπηση, όπου το 54,6% θεωρεί τους μετανάστες «απειλή» και ένα 32,5% απλώς τους... ανέχεται!
πηγή: το "ΠΑΡΟΝ"

από την Ελληνική Αφύπνιση

ΣΧΟΛΙΟ

Σίγουρα πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο της Τουρκίας για να προκληθεί κοινωνική αναταραχή. Και από ότι φαίνεται το σχέδιο προχωράει πολύ καλά αφού η κυβέρνηση δεν επιθυμεί (γιατι το αδυνατεί είναι ψέμα) να ελέγξει με δρακόντεια μέτρα, την λαθρομετανάστευση και να θωρακίσει την χώρα μας. Φυσικά οι εντολές για την "αδυναμία" της κυβέρνησης δίνονται από αλλού..........
Από ξένα κέντρα εξουσίας που συμπράττουν με την Τουρκία.
Σας φαίνονται όλα αυτά πολυ συνομωτικά; Πολυ Λιακοπουλικά;
Σκεφτείτε τα όμως πρίν θεωρήσετε ότι ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση με την βοήθεια των Σωμάτων Ασφαλείας και του Στρατού, δηλαδή σύσωμη η εκτελεστική εξουσία του τόπου, αδύνατει να ελέγξει τα Ελληνικά σύνορα και ειδικά προς την Αλβανία καθώς και τις τουρκικές βάρκες και τα φουσκωτά που προσεγγίζουν τα νησιά μας.
Καθήστε εσεις κ. Μπακογιάννη να διαμαρτύρεστε στους διεθνείς οργανισμούς για την Τουρκία που δεν συνεργάζεται..
Ρε τι γέλια θα ρίχνουν εκει στην Αγκυρα με τους χειρισμούς σας..............Share

1 σχόλιο:

elen είπε...

Η κατάσταση έχει ξεφύγει τελείως!!!
Εδώ στη Σάμο η κατάσταση πλέον είναι απελπιστική. Έχουμε κέντρο φιλοξενίας λαθρομεταναστών το οποίο είναι υπερπλήρες και καθημερινά καταφθάνουν δεκάδες λαθρομεταναστών από τη γειτονική μας Τουρκία. Πλέον οι αρχές αδυνατούν να τους ελέγξουν με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν ελεύθεροι στην πόλη και στους δρόμους. Είναι καθημερινό φαινόμενο να βλέπουμε ταλαιπωρημένες ψυχές όλες τις ώρες της ημέρας να περπατούν στους δρόμους ρακένδυτοι και μουσκεμένοι αφού κάποια βάρκα τους έβγαλε σε κάποια παραλία του νησιού. Εκτός ων άλλων απειλείται και η δημόσια υγεία πλέον. Κάτι πρέπει να γίνει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.