18 Απριλίου 2009

Αντεθνικοί χειρισμοί της κυβέρνησης Χριστόφια στο θέμα του Εθνοφρουρού που έκλεψε την τουρκική σημαία, ο οποίος θα κάνει Ανάσταση στο κελί !!!!


Αποσπάσματα από την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου Κυπρίων Φοιτητών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το πρόσφατο συμβάν με την υποστολή τουρκικής σημαίας και την υφαρπαγή στρατιωτικού εξοπλισμού από φυλάκιο του κατοχικού στρατού δεν έτυχε του κατάλληλου πολιτικού χειρισμού από την Κυπριακή Δημοκρατία. Αποτέλεσμα της νέας επίδειξης αδυναμίας στη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων ήταν ο ίδιος ο Πρόεδρος να υπονομεύει και να εξευτελίζει το κράτος μας, την Εθνική Φρουρά και τον αγώνα του λαού μας κατά της κατοχής. Εμείς δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τα προσωπικά ή/και πολιτικά κίνητρα πίσω από την πράξη αυτή του εθνοφρουρού. Αλλά, καλή ή κακή, η πράξη του στρεφόταν κατά της κατοχής και έτσι αναπόφευκτα το ζήτημα αποκτά πολιτική χροιά και επιβάλλεται λεπτός χειρισμός.

Η κριτική μας ως προς τις πράξεις του Υπουργείου Άμυνας και του Προέδρου Χριστόφια έχουν ως εξής:

  1. Η Εθνική Φρουρά έχει τον δικό της εσωτερικό νομικό και πειθαρχικό μηχανισμό, για να χειριστεί την περίπτωση του στρατιώτη και να επιβάλει τις όποιες ποινές. Η πρωτοφανής και αχρείαστη δημοσιοποίηση του θέματος από πλευράς κυβέρνησης προσβάλλει ανεπανόρθωτα την Εθνική Φρουρά, αφού, για χάριν του κατοχικού στρατού (;), η κυβέρνηση υποδεικνύει ότι ο στρατιώτης που κατέβασε την κατοχική σημαία πρέπει να δικαστεί ως κοινός ληστής από Στρατοδικείο!
  2. Η διαπόμπευση της πράξης του στρατιώτη στα ΜΜΕ υπονομεύει ανεπανόρθωτα τον αγώνα μας. Δεν είναι δυνατόν να θεωρείται έγκλημα του κοινού ποινικού κώδικα η «κλοπή» της κατοχικής σημαίας και εξοπλισμού του τουρκικού στρατού, ο οποίος, από το 1974, έχει κλέψει 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, και μαζί με αυτό έχει κλέψει τις ζωές νεκρών, αγνοουμένων, εγκλωβισμένων και προσφύγων.
  3. Το αποκορύφωμα της ξεκάθαρης αμφισβήτησης των αρμοδιοτήτων, της κυριαρχίας, της νομιμότητας και της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας από την ίδια την εκλελεγμένη της κυβέρνηση, είναι η εγκληματική πράξη να επιστραφούν, μέσω της UNFICYP, τα «λάφυρα» στον τουρκικό στρατό κατοχής!
Το ΜΕΤΩΠΟ Κ.Φ.Η.Β. θεωρεί πως ο ίδιος ο Πρόεδρος και ο Υπουργός Άμυνας επέδειξαν ασύγγνωστη επιπολαιότητα, σε σημείο που ο λεγόμενος «εκπρόσωπος προεδρίας» του ψευδοκράτους Χασάν Ερτσακιτσά να κομπάζει πως «δεν υπήρξε ‘κλοπή’ της σημαίας» και μάλιστα να δηλώνει με στόμφο πως «δεν έγιναν διαβήματα προς την ελληνοκυπριακή πλευρά, επειδή έχει διαταχθεί έρευνα» και διότι η ε/κ πλευρά «έχει προβεί στις αναγκαίες ενέργειες»! Μόνο που δεν ευχαρίστησε, δηλαδή, την Κυπριακή Δημοκρατία, για την συνεργασία και την προσφορά της στις κατοχικές δυνάμεις! Ποιός επέτρεψε στην πολιτική πτέρυγα του κατοχικού στρατού να θεωρεί σχεδόν αυτονόητο πως η Εθνική Φρουρά (η οποία είναι επιφορτισμένη με την προστασία μας από τον ίδιο!) θα τιμωρεί όσους στρέφονται εναντίον του! Ας μην ξεχνάμε πως αν ο εθνοφρουρός γινόταν αντιληπτός και εκτελείτο από τους Τούρκους στρατιώτες, καθώς κατέβαζε την τουρκική σημαία, θα είχαμε άλλη μια περίπτωση δολοφονίας Κύπριου πολίτη που εισήλθε νόμιμα σε παρανόμως κατεχόμενο έδαφος της δικής του πατρίδας, όπως και στις περιπτώσεις Ισαάκ, Σολωμού και των άλλων εθνοφρουρών που εκτελέστηκαν κατά καιρούς. Τί θα έκανε τότε η Κυβέρνηση; Θα τον καταδίκαζε στον επικήδειο για παραβίαση της σκλαβιάς του, που δεν βοηθά στην διατήρηση καλού κλίματος; ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μετωπο Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου

Δείτε όλο το κείμενο εδώ

Στο κελί θα κάνει Πάσχα ο Εθνοφρουρός.

Την ώρα που εμείς θα τρώμε, θα πίνουμε και θα γλεντάμε ο Εθνοφρουρός που τόλμησε και μπήκε στα κατεχόμενα αρπάζοντας από τουρκικό φυλάκιο τη σημαία του εχθρού και στρατιωτικό εξοπλισμό χώρις κανένας Τούρκος στρατιώτης να τον πάρει χαμπάρι, αυτή την ώρα ο Εθνοφρουρός θα βρίσκεται στο κελί του στο πειθαρχείο της Αθαλάσσας.

Ο Εθνοφρουρός που ξύπνησε τις κοιμισμένες συνειδήσεις των ραγιάδων σε Ελλάδα και Κύπρο (όσων δηλαδή πληροφορήθηκαν το γεγονός καθώς τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης φρόντισαν να θάψουν το θέμα) θυσιάζεται στο βωμό της ψευτοφιλίας και καταδικάζεται άνευ δίκης από το Σταλινικό καθεστώς του νεκροθάφτη του νησιού Χριστόφια.

Ο Εθνοφρουρός που ξεβράκωσε τους Τούρκους δεν θα ξεχαστεί τόσο εύκολα όπως νομίζουν οι προσκυνημένοι της Νέας Τάξης. Εμείς δεν θα τον ξεχάσουμε και όσο περνάει από το χέρι μας θα θυμίζουμε σε όλους πως υπάρχουν ακόμα Έλληνες Στρατιώτες που τιμούν το Εθνόσημο και είναι πραγματικοί Φρουροί του Έθνους.

Σήμερα το βράδυ της Ανάστασης του Κυρίου και αύριο Κυριακή του Πάσχα ας κάνουμε το ελάχιστο.

Ας βάλουμε ένα επιπλέον πιάτο στοι τραπέζι και ας πιούμε ένα ποτήρι κρασί προς τιμήν του.
Ας κάνουμε τουλάχιστον αυτό.
ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ.

πηγή ΕΓΕΡΣΙΣ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.