17 Οκτωβρίου 2024

Ο Yuval Noah Harari αποκαλύπτει τα πάντα: «Απλά δεν χρειαζόμαστε τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού»

Μετάφραση: Απολλόδωρος
15 Αυγούστου 2022 | Leo Hohmann | Διαβάστε το εδώ. 
 
Η τεχνολογία θα «καταστήσει δυνατή την αντικατάσταση των ανθρώπων»
 
Ο κορυφαίος σύμβουλος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) Yuval Noah Harari δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι η «συντριπτική πλειοψηφία» των 7,5 δισεκατομμυρίων ανθρώπων στον κόσμο απλώς δεν χρειάζεται πλέον λόγω της τεχνολογικής προόδου στην τεχνητή νοημοσύνη, τη μηχανική μάθηση και τη βιομηχανική.
 
Με μια φράση, ο Harari επικύρωσε αυτό που εμείς οι «θεωρητικοί συνωμοσίας» λέμε εδώ και χρόνια, ότι οι παγκοσμιοποιημένες ελίτ εξουσίας θέλουν να απαλλάξουν τον κόσμο από τους ανθρώπους που θεωρούνται «άχρηστοι» στα μάτια τους. Γι' αυτό τους αποκαλούμε παγκόσμιους θηρευτές.
 
«Απλώς δεν χρειαζόμαστε τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού», δήλωσε ο Harari, ο οποίος είναι ιστορικός, μελλοντολόγος, δημοφιλής συγγραφέας και, κυρίως, ο κύριος σύμβουλος του Klaus Schwab, ιδρυτή και διευθυντή του εξαιρετικά επιδραστικού WEF.
 
Το WEF φιλοξενεί χιλιάδες αφοσιωμένους οπαδούς στις ετήσιες συναντήσεις του στο Νταβός της Ελβετίας. Στους πιστούς αυτούς περιλαμβάνονται αρχηγοί κρατών, βουλευτές, κυβερνήτες, κορυφαίοι διευθύνοντες σύμβουλοι επιχειρήσεων, ακόμη και διασκεδαστές του Χόλιγουντ και αστέρες του αθλητισμού και της μουσικής. Τρέφονται με μια πλήρη δίαιτα προπαγάνδας που μαγειρεύουν διανοούμενοι με εωσφορική επιρροή όπως ο Harari και ο Schwab.
 
Συνιστώ ανεπιφύλακτα να ακούσετε τη συνέντευξη του Harari με τον Chris Anderson (αναρτήθηκε στις 9 Αυγούστου), ο οποίος είναι επικεφαλής της ομάδας μέσων ενημέρωσης του TED. Πείτε μου στα σχόλια τι πιστεύετε για τις δηλώσεις του και την κοσμοθεωρία του.
 
Ο Harari επαναλαμβάνει τις προηγούμενες προβλέψεις του για μια «άχρηστη τάξη» «μη απασχολήσιμων» ανθρώπων. Σε προηγούμενες δηλώσεις του ο Harari έχει πει ότι αυτοί οι άχρηστοι άνθρωποι θα πρέπει να διατηρούνται ήρεμοι με φάρμακα και ψυχαγωγία, αλλιώς έχουμε ένα πρόβλημα στα χέρια μας. Πώς θα απαλλαγούμε από δισεκατομμύρια άχρηστους φαγάδες, ή τουλάχιστον θα περιορίσουμε τον θυμό και τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι τους πετάξαμε στο κοινωνικό πεζοδρόμιο;
 
Ο Harari λέει ότι ο 20ός αιώνας σημαδεύτηκε από τρεις μεγάλες «ιστορίες» που οι άνθρωποι έλεγαν στον εαυτό τους για να εξηγήσουν τον κόσμο: Ο φασισμός, ο κομμουνισμός και ο φιλελευθερισμός.
 
Και τα τρία αυτά κινήματα έδωσαν έμφαση στον «κοινό άνθρωπο» στα προπαγανδιστικά τους μηνύματα προς τον λαό, σε αντίθεση με προηγούμενες περιόδους της ιστορίας, όταν οι βασιλιάδες και οι βασίλισσες κυβερνούσαν με θεϊκό δικαίωμα και οι ευγενείς κατείχαν την ιδιοκτησία της γης, χρησιμοποιώντας τους υπόλοιπους ανθρώπους ως δουλοπάροικους.
 
Τώρα, στον 21ο αιώνα, οι άνθρωποι «δεν αποτελούν πλέον μέρος της ιστορίας του μέλλοντος», λέει ο Harari. Απλώς δεν έχουν κανένα ρόλο. Η Ανθρωπότητα 1.0 καταργείται σταδιακά και μόνο εκείνοι οι άνθρωποι που είναι πρόθυμοι να κάνουν τη ΜΕΤΑΒΑΣΗ στην Ανθρωπότητα 2.0 και να ενταχθούν στο ολοκαίνουργιο είδος των υπερ-ανθρώπων, θα είναι ευπρόσδεκτοι στην αναδυόμενη τεχνοκρατική κοινωνία.
 
«Είναι πολύ χειρότερο, ψυχολογικά, να νιώθεις ότι είσαι άχρηστος από το να νιώθεις ότι σε εκμεταλλεύονται», λέει ο Harari στην παραπάνω συνέντευξη.
 
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Schwab είπε στην ετήσια συνάντηση του WEF τον Μάιο του 2022, ότι «πρέπει να προετοιμαστούμε για έναν πιο θυμωμένο κόσμο».
 
Ετοιμάζονται να καταργήσουν σταδιακά την ανθρωπότητα 1.0 και προβλέπουν πλήρως ότι θα υπάρξουν ταραχές, αυξανόμενη βία και χάος, καθώς πολλοί άνθρωποι θα ξυπνήσουν και θα συνειδητοποιήσουν ότι δεν τους χρειάζονται πλέον, ούτε από τον εργοδότη τους, ούτε από τον στρατό, ούτε από κανέναν άλλο εκτός από την οικογένειά τους, την οποία πρέπει ακόμα να φροντίσουν.
 
Είναι αλήθεια ότι το να μην έχεις σκοπό στη ζωή σου είναι το απόλυτο μειονέκτημα.
 
Αλλά, όπως πάντα, ο Harari λέει τη μισή αλήθεια, ενώ αποκρύπτει την απόλυτη αλήθεια.
 
Ανεξάρτητα από το πού οδηγεί η τεχνολογία τον κόσμο, ένας πιστός στον Ιησού Χριστό αισθάνεται πάντα ότι έχει ένα σκοπό επειδή δεν αντλεί το νόημά του στη ζωή από τη δουλειά του, τη φήμη του ή την αποδοχή του από οποιοδήποτε άτομο ή ομάδα. Προσπαθούμε να ευαρεστούμε τον Θεό και μόνο Αυτόν.
 
Παίρνουμε το νόημά μας από το γεγονός ότι είμαστε πλασμένοι κατ' εικόνα Θεού, γεννημένοι με ελεύθερη βούληση να αποφασίσουμε αν θα Τον ακολουθήσουμε ή θα ακολουθήσουμε τα υπόλοιπα πρόβατα που ακολουθούν ματαιόδοξους ηγέτες, τυφλούς οδηγούς όπως ο Harari και ο Schwab, απλοί θνητοί που νομίζουν ότι είναι πιο έξυπνοι από όλους τους άλλους, ενώ στην πραγματικότητα είναι αξιολύπητα ανθρώπινα όντα που στερούνται της διάκρισης του Αγίου Πνεύματος του Θεού. Είναι κενές ψυχές, που εκφέρουν ανόητες ανθρώπινες «υποθέσεις», επειδή δεν έχουν κανένα πηδάλιο να τους κρατήσει στο μονοπάτι που οδηγεί στη ζωή, στην αιώνια ζωή. Το μόνο που μπορεί να προσφέρει ο Harari είναι η απελπισία. Ω, αλλά ακούγεται τόσο έξυπνος όταν παραδίδει το θλιβερό του μήνυμα.
 
Ενώ τα τρία κινήματα για τα οποία μιλάει – ο φασισμός, ο κομμουνισμός και ο φιλελευθερισμός – κυριάρχησαν πράγματι στο πολιτικό και πολιτιστικό τοπίο από την περίοδο περίπου μεταξύ 1800 και 2000, υπάρχει μια τέταρτη ιστορία, μια αιώνια ιστορία χωρίς αρχή και τέλος, που τα ξεπερνά όλα. Αυτή η ιστορία είναι η βιβλική ιστορία ενός Παντοδύναμου Δημιουργού Θεού και του Χριστού Του, ο οποίος δημιούργησε την ανθρωπότητα κατ' εικόνα Του και τους έδωσε ένα σύνολο κανόνων για να ζήσουν. Σηκώνει και γκρεμίζει όλα τα ανθρώπινα βασίλεια, είτε αυτά βασίζονται στη βασιλική καταγωγή, τον φασισμό, τον κομμουνισμό, την τρέχουσα «φιλελεύθερη παγκόσμια τάξη» ή το αναδυόμενο τεχνοκρατικό σύστημα θηρίων που ξεπερνά τα έθνη.
 
Το βιβλίο του Δανιήλ εξηγεί λεπτομερώς πώς μια σειρά από επίγεια βασίλεια θα ανέβουν και θα πέσουν, με μόνο ένα να μένει όρθιο στο τέλος, δηλαδή η Βασιλεία του Θεού και του Χριστού Του.
 
Ο Harari, όντας άθεος, παραβλέπει τη μεγαλύτερη «ιστορία» από όλες. Είναι τόσο παγιδευμένος στην ιστορία της ανθρωπότητας, τόσο εγωκεντρικός, που δεν μπορεί να δει την κυρίαρχη ιστορία του Θεού στην εξήγησή του για το από πού προερχόμαστε ως ανθρώπινα όντα και πού κατευθυνόμαστε καθώς τα πράγματα ξεφεύγουν όλο και περισσότερο από τις ράγες. Η τεχνολογία δεν πρόκειται να είναι ο σωτήρας μας. Η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να μας σώσει. Στην πραγματικότητα, πολλοί που θα παραδοθούν στο ελεγχόμενο από την Τεχνητή Νοημοσύνη σύστημα θηρίων θα χάσουν την ψυχή τους.
 
Ο Harari μπορεί να πει ότι οι άνθρωποι έχουν αντικατασταθεί από την τεχνητή νοημοσύνη, τη μηχανική μάθηση, το blockchain και τη βιοϊατρική και είναι αλήθεια ότι αυτές οι τεχνολογίες οδηγούν τώρα τις οικονομίες του κόσμου, καθώς η τεχνοκρατία και η παγκοσμιοποίηση οδηγούν σε ένα παγκόσμιο δυστοπικό κράτος σκλάβων των έσχατων καιρών.
 
Αλλά η τεχνοκρατία οδεύει προς την ίδια μοίρα με τις άλλες «ιστορίες» που αναφέρει ο Harari. Και, θα έλεγα, το τεχνοκρατικό σύστημα των θηρίων δεν θα διαρκέσει καν όσο ο κομμουνισμός ή ο φιλελευθερισμός πριν υποβιβαστεί στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.
 
Ο Harari υποθέτει ότι το άγχος για τον εκτοπισμό από την AI και μια τάξη «τεχνολογίας» με υψηλό μορφωτικό επίπεδο βρίσκεται στη ρίζα της «απογοήτευσης και της αντίδρασης του κόσμου ενάντια στη φιλελεύθερη τάξη».
 
«Μέρος αυτού που μπορεί να συμβαίνει [είναι] ότι οι άνθρωποι συνειδητοποιούν - και είναι σωστό να σκέφτονται ότι, «Το μέλλον δεν με χρειάζεται. ... Ίσως αν είναι ευγενικοί, να μου πετάξουν μερικά ψίχουλα, όπως το καθολικό βασικό εισόδημα».
 
«Τώρα, γρήγορα προς τα εμπρός στις αρχές του 21ου αιώνα, όταν απλά δεν χρειαζόμαστε τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού», συνέχισε ο Harari, «επειδή το μέλλον αφορά την ανάπτυξη όλο και πιο εξελιγμένης τεχνολογίας, όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η βιοτεχνολογία».
 
Ο Harari πρόσθεσε ότι «αυτές οι τεχνολογίες όλο και περισσότερο θα καταστήσουν περιττές» ... «ό, τι εξακολουθούν να κάνουν οι άνθρωποι που είναι χρήσιμο» και έτσι «θα καταστήσουν δυνατή την αντικατάσταση των ανθρώπων».
 
Ενώ παραδέχτηκε ότι τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη θα ανοίξουν νέες και «πιο ενδιαφέρουσες θέσεις εργασίας», ο Harari υποστήριξε ότι «δεν είναι σαφές ότι πολλοί άνθρωποι θα είναι σε θέση να τις κάνουν, επειδή θα απαιτήσουν υψηλές δεξιότητες και πολλή εκπαίδευση».
 
Σε αυτό το σημείο η σύγχρονη τεχνοκρατία αρχίζει να μοιάζει με τον παλιό γνωστικό παγανισμό, όπου μια ορισμένη ελιτίστικη τάξη ανθρώπων έχει πρόσβαση σε μυστική γνώση την οποία ο απλός λαός απλά δεν είναι σε θέση να αξιοποιήσει.
 
Όλα είναι απελπιστικά αν ακούσετε τον Harari.
 
Ο Harari είναι γεμάτος έξυπνα ψέματα και μισές αλήθειες. Είναι έξυπνος στα βιβλία, αλλά του λείπει το είδος της αληθινής σοφίας και διάκρισης που έρχεται από ψηλά. Έτσι, δεν μπορεί να δει ότι βρίσκεται σε πορεία προς την καταστροφή. Ή ίσως το βλέπει, αλλά θέλει να πιστεύει ότι μόνο οι απλοί άνθρωποι θα καταστραφούν.
 
Είτε έτσι είτε αλλιώς, είναι τόσο χαμένος όσο χαμένος μπορεί να είναι, και φαίνεται αποφασισμένος να πάρει μαζί του όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους στο σκοτεινό μονοπάτι προς την καταστροφή.
 
Δικτυογραφία:
Yuval Noah Harari spills the beans: ‘We just don’t need the vast majority of the population’ – LeoHohmann.com



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.