24 Οκτωβρίου 2024

Διαπραγματεύονται με την Τουρκία όπως στη λαϊκή για ένα σακί πατάτες;

Το μειοδοτικό ΕΛΙΑΜΕΠ που «συμβουλεύει» διαχρονικά τις Ελληνικές κυβερνήσεις να είναι υποχωρητικές σε σχέση με τις Τουρκικές διεκδικήσεις, ώστε δήθεν να υπάρχει ηρεμία, θεωρεί ότι η κυβέρνηση έχει δικαίωμα να διαπραγματευτεί τα πάντα. 
 
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ η Μαρία Γαβουνέλη, Γενική διευθύντρια του ΕΛΙΑΜΕΠ και καθηγήτρια νομικής ΕΚΠΑ, ουσιαστικά αποκάλυψε το που μπορούν να φτάσουν οι υποχωρήσεις του Γιώργου Γεραπετρίτη και της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε σχέση με τις παράλογες Τουρκικές διεκδικήσεις.
 
Το παζάρι στο οποίο έχει εμπλακεί η Ελλάδα με την Τουρκία, δεν βασίζεται στο Διεθνές Δίκαιο, όπως είπε ο Τούρκος Πρόεδρος πριν λίγες ημέρες, αλλά κυριολεκτικά σε όρους λαϊκής αγοράς. 
 
Ας δούμε τα κύρια σημεία των λεγομένων της επικεφαλής του ΕΛΙΑΜΕΠ: 
«Οι δύο υπουργοί εξωτερικών κρατάνε αυτή τη διαπραγμάτευση πάρα πολύ κοντά τους. Δεν έχουν επιτρέψει σε κανέναν άλλον να κάνει αυτήν την συζήτηση. Στην πραγματικότητα μιλάνε οι δυο τους. Αυτό που προσπαθούνε να κάνουνε είναι να δούνε αν μπορούν να περάσουν στην επόμενη μέρα». 
 
«Όταν ξεκινάει κανείς μια διαπραγμάτευση ξεκινάει από το μέγιστο που μπορεί να ζητήσει και από κει και πέρα θα δει ακριβώς τι μπορεί να κάνει, πόσο τον παίρνει και που είναι οι κόκκινες γραμμές».
 
Ποιο όμως είναι το μέγιστο που μπορεί να διεκδικήσει η Ελλάδα, από τη στιγμή που δεν διεκδικεί τίποτα περισσότερο από όσα της αναλογούν βάσει του Διεθνούς Δικαίου; Αυτό σημαίνει ότι στη διαπραγμάτευση, θα χάσει ένα σημαντικό μέρος όσων της αντιστοιχούν από το Διεθνές Δίκαιο! Η Τουρκία, διεκδικεί πράγματα που δεν της ανήκουν. Ε, στο τέλος, κάτι θα κερδίσει. Εάν η Ελλάδα διεκδικούσε, ακόμη και παράλογα πράγματα (όπως η Τουρκία και όπως έχουμε γράψει πολλές φορές τα τελευταία 10 χρόνια), τότε στο τέλος θα συμφωνούσαμε ακριβώς στις προβλέψεις του Διεθνούς Δικαίου. Τώρα; Πόσα θα χάσουμε; 
 
«Ο ορισμός του εύρους της αιγιαλίτιδας ζώνης είναι μονομερής πράξη […] που προβλέπει το δίκαιο της θάλασσας. Θεωρητικά, η Ελλάδα μόνη της θα καθορίσει το εύρος της αιγιαλίτιδας ζώνης, όπως το έκανε στο Ιόνιο. Εν τοις πράγμασι, θα είναι κομμάτι της διαπραγμάτευσης». 
 
Αν είναι δυνατόν! Θα απεμπολήσουμε το δικαίωμά μας για μονομερή καθορισμό εύρους αιγιαλίτιδας ζώνης 12 μιλίων και θα το διαπραγματευτούμε!!! Υπήρχε ποτέ περίπτωση η Τουρκία να δεχτεί να υποχωρήσει από ένα τέτοιο δικαίωμα που θα της παρείχε το Διεθνές Δίκαιο;;; 
 
Η κ. Γαβουνέλη αφού επανέλαβε ότι σε μια διαπραγμάτευση πάντα υπάρχουν υποχωρήσεις, ρωτήθηκε μέχρι που θα φθάνουν τα χωρικά μας ύδατα.
 
«Στα 12, στα 6 ναυτικά μίλια, που θα είναι;», τη ρώτησε ο δημοσιογράφος και εκείνη απάντησε: «Στα 8, στα 9 μίλια, να μια διαπραγμάτευση». 
 
Άρα, ξεχνάμε τα 12 ν.μ. στο Αιγαίο. Διαπραγματευόμαστε την θαλάσσια Εθνική μας κυριαρχία! 
 
«Θα το ορίσουμε, αλλά δεν θα υπολογίσει κανείς όταν βάζει σ’ ένα χαρτί μια σειρά πράγματα και λες να του προτείνω και να πάω εκεί και να προτείνει να πάει εκεί και να δούμε που μπορούμε να βρούμε την όλη ιστορία και πως θα το διαχειριστούμε όλο αυτό; Μου φαίνεται απολύτως αυτονόητο». 
 
Παζάρι Τουρκικού τύπου για το ΕΛΙΑΜΕΠ και την κυβέρνηση! 
 
«Είναι η απόλυτη λογική της οποιασδήποτε διαπραγμάτευσης, είτε αγοράζουμε πατάτες στη λαϊκή είτε φτιάχνουμε την Αιγιαλίτιδα». 
 
Η Αιγιαλίτιδα ζώνη, εξισώνεται με το παζάρι για τις πατάτες στην λαϊκή αγορά! Μα τι σπουδάζουν αυτοί οι άνθρωποι; Πως καταλαμβάνουν τις θέσεις στις οποίες βρίσκονται;; Με παζάρι μειοδοσίας των Εθνικών συμφερόντων;;; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΖΑΡΕΨΟΥΝ. 
 
«Δεν μπορούμε να συζητήσουμε ποτέ επί την κυριαρχία των νησιών, δεν θα συζητηθεί, είναι σίγουρο, δεν θα συζητηθούν τα θέματα της αποστρατιωτικοποίησης». 
 
Ε, μετά από τα προηγούμενα, αυτό έλειπε; Να συζητηθεί και η κυριαρχία των νησιών του Αιγαίου, που προβλέπεται ρητά από την Συνθήκη της Λωζάννης: «όσα νησιά και σχηματισμοί απέχουν άνω των 3 ν.μ. από τις ακτές της Μικράς Ασίας, ανήκουν στην Ελλάδα». Αυτό το θυμούνται στο ΕΛΙΑΜΕΠ και στην κυβέρνηση.
 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.