2 Οκτωβρίου 2024

Με λύση δύο κρατών ξέρουν τι θα πάθουν οι Τουρκοκύπριοι;

 
Την αναγνώριση του ψευδοκράτους είναι η δεύτερη χρονιά που την ζήτησε ο Ερντογάν από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Και στην περσινή του ομιλία τα ίδια έλεγε. Επιμένουν να απαιτούν δύο κράτη ακόμα κι όταν όλοι -ΟΗΕ, ΕΕ, Αμερική, Ελλάδα- τους απαντούν ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο.
 
Από τη στιγμή, όμως, που δεν διακρίνεται άλλη προοπτική, ας αναλάβει η κυβέρνηση και τα κόμματα να εξηγήσουν στους Τουρκοκύπριους, τουλάχιστον, τι σημαίνει λύση δύο κρατών. Το εξηγούν στους Ελληνοκύπριους, που ούτως ή άλλως το απορρίπτουν. Ας εξηγήσουν και στους Τ/κ τι σημαίνει για τους ίδιους. 
 
Επιμένετε να διαπραγματευτούμε λύση δύο κρατών και δεν συζητάτε τίποτε άλλο; Ωραία. Κοπιάστε να το συζητήσουμε. Θα είναι εύκολο, διότι το μόνο που θα διαπραγματευτούμε θα είναι το εδαφικό. Πόσο έδαφος θα επιστραφεί στους Ελληνοκύπριους. Οι Ελληνοκύπριοι δεν έχουν να δώσουν, έχουν να πάρουν. Ας το δούμε και αυτό, διότι μέχρι τώρα έδιναν οι Ε/κ χωρίς να παίρνουν τίποτε. 
 
Αν, λοιπόν, θα καταλήξουμε στα δύο κράτη, πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι μόνο η Κυπριακή Δημοκρατία. Η «τδβκ» δεν μπορεί αυτομάτως να ενταχθεί. Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει περάσει από βασανιστική ενταξιακή διαδικασία και με μεγάλο κόστος για να ενταχθεί. Και είναι πλέον πλήρες μέλος. Όπως και στην Ευρωζώνη. 
 
Επομένως, ούτε οι Τ/κ ως πολίτες θα είναι Ευρωπαίοι πολίτες. Διότι θα επιλέξουν προφανώς να είναι πολίτες της «τδβκ» και σε περίπτωση συμφωνημένης λύσης δύο κρατών, δεν θα μπορούν να είναι ταυτόχρονα πολίτες και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σήμερα είναι διότι η Κυπριακή Δημοκρατία εντάχθηκε ολόκληρη με προσωρινή αναστολή του ευρωπαϊκού κεκτημένου στα εδάφη που δεν ελέγχει. Αλλά, οι πολίτες της, όπου κι αν ζουν είναι Ευρωπαίοι πολίτες. Όχι, όμως, μετά τη λύση δύο κρατών, διότι η προσωρινή αναστολή θα γίνει μόνιμη και νόμιμη. 
 
Επίσης, τερματίζεται και η οικονομική βοήθεια για την τουρκοκυπριακή κοινότητα. Πριν λίγες μέρες εγκρίθηκαν €39,5 εκατομμύρια, που είναι η βοήθεια του 2024. Κάθε χρόνο δίνονται περίπου τόσα εκατομμύρια. Ως «χρηματοδότηση από την ΕΕ για τη διευκόλυνση της επανένωσης της Κύπρου», όπως λένε και οι σχετικές ανακοινώσεις της Κομισιόν. Επομένως, αφού η επανένωση τερματίζεται και δεν θα χρειάζεται διευκόλυνση, τερματίζονται και τα εκατομμύρια. 
 
Αν οι Τουρκοκύπριοι επιθυμούν να ενταχθούν στην ΕΕ μάλλον θα περιμένουν να ενταχθούν μαζί με την Τουρκία. Και, για να εξηγούμαστε, αφού θα λυθεί το Κυπριακό με αυτό τον τρόπο, η Κυπριακή Δημοκρατία ως κράτος – μέλος, δεν θα έχει κανένα λόγο να στηρίξει ένταξη της Τουρκίας. Ούτε και της «τδβκ». Θα τραβήξει ο καθένας το δρόμο του. Εμείς τον ευρωπαϊκό, οι Τ/κ τον τουρκικό. 
 
Όσο για το φυσικό αέριο, εκεί να δεις εξελίξεις! Όπως έλεγε προχτές ο Ερντογάν, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση «η Τουρκία έχει δικαιώματα στην υφαλοκρηπίδα στα βόρεια και δυτικά του νησιού της Κύπρου, ενώ οι Τουρκοκύπριοι έχουν δικαιώματα σε ολόκληρο το νησί». Ε, τελειώνει κι αυτό. Άμα συμφωνήσουμε τα δύο κράτη, οι Τ/κ θα έχουν δικαιώματα στα βόρεια και δυτικά του νησιού κι ας τα βγάλουν πέρα με την Τουρκία. Διότι, τα θαλάσσια οικόπεδα 4, 5, 6, 7, που θα μπορούσαν οι Τ/κ να θεωρήσουν δικά τους, είναι από αυτά που η θρασύτατη τουρκική ηγεσία θεωρεί αυθαίρετα ότι εμπίπτουν εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας. Άλλωστε, ως γνωστό τα οικόπεδα με το φυσικό αέριο σε εκείνο το κομμάτι της ΑΟΖ είναι περιορισμένα. Τα περισσότερα με φυσικό πλούτο βρίσκονται νότια, κοντά στα ισραηλινά και τα αιγυπτιακά οικόπεδα. 
 
Με τη λύση δύο κρατών θα ξεκαθαρίσει πολύ πιο απόλυτα, καταλυτικά, η θέση των Τουρκοκυπρίων στο νησί. Θα είναι πλέον επίσημα οι υπηρέτες της Άγκυρας, που θέλει την Κύπρο ως στρατιωτική ισλαμιστική βάση για να έχει ορίζοντα σε όλη τη Μέση Ανατολή. Θα έχουν κράτος κατ΄ όνομα οι Τ/κ αλλά στην ουσία θα έχουν μια επαρχία της Τουρκίας. Την οποία ούτε καν θα διοικούν διότι θα την διοικούν οι έποικοι, που θα έρχονται χωρίς καν να τους ρωτούν ούτε για τους τύπους, ο Τούρκος αντιπρόεδρος, ο Τούρκος πρέσβης, ο Τούρκος στρατηγός, οι Τούρκοι εργολάβοι και οι Τούρκοι μαφιόζοι. Το ενδεχόμενο να διαφυλάξουν την ταυτότητά τους και να αυτονομηθούν ως κοινότητα με τη βοήθεια της ενταγμένης Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα εξανεμιστεί οριστικά. 
 
Έχουν να χάσουν και πολλά άλλα οι Τ/κ με λύση δύο κρατών. Αλλά, αν δεν το καταλαβαίνουν ας το συζητήσουμε ανοικτά, ίσως κάτι καταλάβουν. 
 
Φιλελεύθερος 
 
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Ολα είναι ακριβώς όπως τα λέει ο αρθρογράφος....
Φυσικά οι Τ/Κ πρέπει να ξέρουν ότι ΠΟΤΕ δεν θα δεχθούν οι Ελληνες της Κύπρου αλλά και όλοι οι απανταχού Ελληνες της υφηλίου να γίνει νόμιμο κράτος το κατεχόμενο κομμάτι της Κύπρου μας...
Διότι μπορεί οι Τ/κ να χάσουν όλα τα παραπάνω αλλά οι Ελληνες θα χάσουν τα ιστορικά εδάφη τους που είναι πολλαπλασίως χειρότερο...
Η λύση είναι ΜΟΝΟ μία...
Η απελευθέρωση των κατεχομένων.
Ούτε Διζωνικές Ομοσπονδίες, ούτε και άλλες αηδίες που σκαρφίζονται κάθε τόσο οι ξένοι και ντόπιοι προδότες...

Να πούμε μόνο ένα και μόνο επιχείρημα...
Αν ω μη γένοιτο γίνει ποτέ Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία αυτό θα σημαίνει ότι αυτομάτως αναγνωρίζεται και νομιμοποιείται το βόρειο κατεχόμενο ομοσπονδιακό κράτος....
Και μόλις με την εντολή και προβοκάτσια της Τουρκίας η Ομοσπονδία σπάσει με πολεμικό ή και με "βελούδινο" τρόπο ως μη βιώσιμη, αυτομάτως το ομόσπονδο κράτος της Βόρειας Κύπρου θα αναγνωριστεί επισήμως ως ανεξάρτητο...
Να θυμίσουμε ότι π.χ. κάπως έτσι (με ένοπλη εξέγερση) δημιουργήθηκε η Ιρλανδία που μέχρι το 1922 ήταν μέρος της Μεγάλης Βρετανίας και ακριβώς έτσι (με πόλεμο) δημιουργήθηκαν και τα ανεξάρτητα κρατίδια της πρώην Γιουγκοσλαβικής Ομοσπονδίας, αλλά (και βελούδινα) χωρίστηκαν η Τσεχία και η Σλοβακία...



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.