6 Σεπτεμβρίου 2024

Ο νεοταξικός φασισμός που έφερε κορωνοϊό και μπόλια ακόμα ταλαιπωρεί τους ανθρώπους....

Ελληνοαμερικανίδα δασκάλα απολύθηκε επειδή αρνήθηκε το "εμβόλιο" του κορωνοϊού
 
 
Παρ' ότι δικαιώθηκε από τα δικαστήρια, το σχολείο αρνείται να την δεχτεί στην θέση της - Επικαλέστηκε θρησκευτικούς λόγους για την άρνησή της
 
Ελληνοαμερικανίδα δασκάλα στο Κουίνς, η οποία απολύθηκε επειδή αρνήθηκε να κάνει το εμβόλιο για τον COVID και στη συνέχεια δικαιώθηκε από το δικαστήριο, καταγγέλει ότι εξακολουθεί να μην μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο της. 
 
Η Δάφνη Χαλκιάς, μητέρα τεσσάρων παιδιών και παιδαγωγός για σχεδόν 30 χρόνια, είπε στη New York Post ότι «έκανε τα πάντα σωστά» όσον αφορά την υπόθεσή της και πλέον δηλώνει «αηδιασμένη» που συνεχίζουν να την ταλαιπωρούν.
 
«Δεν είμαι εγκληματίας και όμως με κάνουν να νιώθω ότι παραβαίνω τον νόμο», είπε η 55χρονη Χαλκιάς, αφού την απομάκρυναν από το σχολείο της στο Λονγκ Άιλαντ Σίτι. 
 
Ένας δικαστής τον περασμένο μήνα αποφάσισε ότι η Χαλκιάς επρόκειτο να επιστρέψει στο υπουργείο Παιδείας της πόλης από την 1η Αυγούστου, μετά από παρατεταμένη δικαστική διαμάχη για την εργασία της. 
 
Αρνήθηκε το εμβόλιο για θρησκευτικούς λόγους
 
Η Χαλκιάς εργαζόταν στο Judge Charles Vallone School για 23 χρόνια, όταν απομακρύνθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2022, επειδή αρνήθηκε να κάνει το εμβόλιο για θρησκευτικούς λόγους, καθώς δηλώνει Ελληνίδα Χριστιανή Ορθόδοξος. 
 
Ο δικαστής του ανωτάτου δικαστηρίου του Queens, Chereé Buggs, τον περασμένο μήνα διαπίστωσε ότι η άρνηση της θρησκευτικής εξαίρεσης της Χαλκιάς από τον DOE (Διδασκαλική Ομοσπονδία) ήταν «αυθαίρετη και ιδιότροπη, χωρίς τεκμηριωμένη βάση και επαρκή εξήγηση» και διέταξε να της καταβληθεί καθυστερημένη αμοιβή. 
 
Ωστόσο, «πήγα σήμερα για δουλειά και μου είπαν ότι δεν υπήρχε τίποτα για μένα», είπε η Χαλκιάς στη New York Post την Τρίτη 03/09. «Η διευθύντρια είπε ότι δεν της δόθηκαν οδηγίες σχετικά με την υπόθεσή μου, δεν υπήρχε θέση για μένα και δεν είμαι επίσημα καταγεγραμμένη στο σύστημα». 
 
«Και μου είπαν ότι, αν έμενα εκεί, θα έπρεπε να με συνοδέψουν έξω – κάτι που έπρεπε να κάνει ο φρουρός», τόνισε.
 
Longtime NYC teacher wins court battle over COVID vax — and is still barred from school https://t.co/J5K5e5H1j7 pic.twitter.com/ct4izBOCQ5— New York Post Metro (@nypmetro) September 3, 2024 
 
Η Χαλκιάς έβγαζε 128.000 δολάρια ετησίως μετά τα χρόνια της στην εκπαίδευση και χρειαζόταν μόνο έξι μήνες για να βγει σε πλήρη σύνταξη τη στιγμή που απολύθηκε, όπως είπε. 
 
Κατέθεσε μήνυση και κέρδισε την υπόθεση 
 
Κατέθεσε μήνυση τον Ιανουάριο του 2023 για να ακυρωθεί η απόφαση και μετά από περισσότερο από έναν χρόνο, κέρδισε την υπόθεσή της, μόλις έναν μήνα πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2024-2025. 
 
Η Χαλκιάς είπε ότι ήταν «απόλυτα ανακουφισμένη» όταν βγήκε η απόφαση. Ωστόσο, ανέφερε ότι σύντομα άρχισε να συνειδητοποιεί ότι ο αγώνας της μπορεί να μην έχει τελειώσει, αφού ειδοποίησε το σχολείο για τη νίκη της στο δικαστήριο και στη συνέχεια την έδιωξαν. 
 
Επιπλέον, ανέφερε ότι η διευθύντρια της είπε ότι ήταν υπό εξέταση και ότι έπρεπε να επικοινωνήσει με το σωματείο καθηγητών και την DOE. 
 
Ο δικηγόρος της Χαλκιάς, Τζέιμς Μερμίγκης, είπε ότι αναρωτιέται εάν το γεγονός ότι η πελάτισσά του ήταν υψηλόβαθμη δασκάλα λίγους μήνες μακριά από τη συνταξιοδότηση, εξηγεί το γιατί η DOE πάλευε τόσο σκληρά ενάντια στην επαναφορά της. 
 
«Έβγαζε πολύ καλό μισθό και πιθανότατα την αντικατέστησαν με κάποιον που έπαιρνε ελάχιστο μισθό», είπε ο Μερμίγκης. 
 
«Έκανε τα πάντα με τον σωστό τρόπο… Τώρα εξακολουθούν να της γυρίζουν την πλάτη», δήλωσε. 
 
Ο Μερμίγκης λέει ότι έλαβε πολλαπλά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την Τρίτη το πρωί από έναν δικηγόρο της πόλης που του είπε να δώσει εντολή στη Χαλκιά να φύγει από το σχολείο. 
 
«Παρακαλούμε να ενημερωθείτε ότι, επειδή η πελάτισσά σας δεν είναι υπάλληλος του DOE, δεν θα γίνει δεκτή στο σχολικό κτίριο», αναφέρει ένα email που δημοσίευσε η «Post» και το οποίο εστάλη από την Kathleen Linnane -μια δικηγόρο στο Νομικό Τμήμα της πόλης- προς τον Μερμίγκης. «Καταλαβαίνω ότι η πελάτισσά σας αρνείται να εγκαταλείψει το σχολείο και ότι ο δικηγόρος της τη συμβούλεψε να μην φύγει», αναφέρεται. 
 
Ο Μερμίγκης λέει ότι σκοπεύει να καταθέσει αγωγή για περιφρόνηση του δικαστηρίου αυτή την εβδομάδα.
 
το είδαμε ΕΔΩ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.