23 Σεπτεμβρίου 2024

Φύλλα Φθινοπωρινά

Όταν θα πέσουνε ξανά κι αυτά τα φύλλα
θα φύγει άλλη μια φορά ένα φθινόπωρο
για να θυμάμαι πιο πολύ εσένα αγάπη
σ’ έχω χαράξει μες τη καρδιά
 
Και για να τύχει ποτέ να σε ξεχάσω
πρέπει χειμώνας να ‘ρθει κοντά
μα πάντα θα ‘ρχονται τα φύλλα
τα φύλλα που είναι φθινοπωρινά
 
Κάπου εκεί στο 1970, ο Φίλιππος Νικολάου, ένας εξαίρετος και μελωδικότατος τραγουδιστής, καλωσόριζε το Φθινόπωρο που ερχόταν και αποχαιρετούσε το Καλοκαίρι που έφευγε. Οι στίχοι και η μουσική του τραγουδιού ήταν δικοί του.
 
Tου Χρήστου Μπολώση
 
Τους βρήκα κατάλληλους για να μας βάλουν στο κλίμα της εποχής, που μόλις υποδεχθήκαμε.
 
Καλό Φθινόπωρο φίλοι μου με υγεία.
 
Όταν ο Ουμπέρτο Έκο έγραφε την διάσημη πια φράση του «δεν υπάρχουν ειδήσεις τον Αύγουστο», δεν εννοούσε ότι δεν υπάρχουν πραγματικές ειδήσεις. Εννοούσε ότι τον Αύγουστο οι δημοσιογράφοι πάνε διακοπές και επομένως μειώνεται ο όγκος άχρηστων και ανούσιων «πληροφοριών» και «ρεπορτάζ».
 
Και δεν είχε καθόλου άδικο, πώς θα μπορούσε άλλωστε, ο διάσημος συγγραφέας και σημειολόγος. Εννοούσε δηλαδή ότι τουλάχιστον για ένα μήνα θα απαλλαγούμε από το ότι η τάδε… τικτόκερ έγινε μαμά, κάτι που κάνουν εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο, αλλά, φευ δεν είναι τικτόκερ, για να το κάνουν βούκινο. Ακόμα δεν μαθαίνουμε (έτσι τουλάχιστον το εννοεί ο Έκο) ότι η τάδε που πλησιάζει τα 60 φωτογραφήθηκε με μαγιό και μοίρασε εγκεφαλικά. Το ότι μπορεί τα εγκεφαλικά να προήλθαν από τις πατσές και τα ποδαράκια, που θυμίζουν πάγκο της Βαρβακείου, ουδένα απασχόλησε.
 
Γενικώς δεν αποφεύγουμε αυτές τις ειδήσεις, τις τόσο ενοχλητικά αδιάφορες .
 
Και ενώ κατά τον Έκο, δεν έχουμε μεν ειδήσεις για τα μπάζα (μη λες μπάζα και μπάζωμα…), έχουμε όμως σοβαρές εξελίξεις σε διάφορα θέματα που συνέβησαν το καλοκαίρι που μας αποχαιρέτησε.
 
Για να τα δούμε
 
Ευρωεκλογές
 
Στις 9 Ιουνίου, ακριβώς ένα χρόνο μετά τις Εθνικές εκλογές, έγιναν ευρωεκλογές και στην Ελλάδα. Τα αποτελέσματα έμοιαζαν με μια μεγαλοπρεπή φάπα, που το τσαφ της ακούστηκε μέχρι τας Βρυξέλλας. Και τούτο διότι ένα χρόνο πριν τα αποτελέσματα ήταν πολύ διαφορετικά. Τα, επί τοις εκατό, αποτελέσματα (σε παρένθεση αυτά των εθνικών εκλογών): ΝΔ 28,31 (40,79), ΣΥΡΙΖΑ 14,92 (20,07), ΠΑΣΟΚ 12,79 (11,46), ΚΚΕ 9,25 (7,23), Ελληνική Λύση 9,3 (4,45), Νίκη 4,37 (3,70). Να σημειώσουμε ότι η συμμετοχή το 2023 ήταν 61,76%, ενώ το 2024 ήταν 41,24%.
 
Και από δω και πέρα αρχίζουν τα ευτράπελα καθώς όλοι πήραν το μήνυμα, αλλά εξακολουθούν να κάνουν τις ίδιες χαζομάρες. Πάντως για να δείτε πού βαδίζομεν, ένας φίλος νεοδημοκράτης, σε σχετικό σχόλιό μου, απάντησε ότι άλλο οι Εθνικές εκλογές και άλλο οι Ευρωεκλογές. Τώρα πώς, αφού είναι άλλο το ένα και άλλο το άλλο, ο ίδιος ο πρωθυπουργός είπε ότι το πήρε το μήνυμα, είναι ένα θέμα.
 
Κατά τα άλλα η ΝΔ πανηγύρισε διότι… το πήρε το μήνυμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, πανηγύρισε που πήρε μόνο 6 μονάδες… λιγότερο από τις εθνικές. Το ΠΑΣΟΚ πανηγύρισε έξαλλα διότι αύξησε την δύναμή του κατά το θηριώδες ποσοστό του 1,33% ! Δεν το λες και λίγο. Το ΚΚΕ 2,02 % περισσότερο από τις εθνικές εκλογές και ξεκόλλησε από το σχεδόν μπετόν αρμέ του 7%. Η Ελληνική Λύση και η Νίκη αύξησαν τα ποσοστά τους.
 
Α ναι! Οι αδελφοί μας οι Κύπριοι μας ξεπέρασαν. Έστειλαν στην Ευρωβουλή έναν… youtubερ (!!!;;;), ο οποίος κάνει την μία γκάφα μετά την άλλη. Εσχάτως δε δήλωσε ότι του μάθανε την μισή ιστορία, που είναι να… μισεί τους Τούρκους. Όχι δεν είναι βλαξ. Είναι επικίνδυνος.
 
Κλείσιμο «ΑΥΓΗΣ»
 
«ΑΥΓΗ. Καθημερινή δημοκρατική εφημερίδα του λαού». Την θυμάμαι, πιτσιρικάς εγώ, κρεμασμένη στα περίπτερα. Όπως και να το κάνουμε αν και ουδεμία συμπάθεια της είχα, ήταν μια ιστορική εφημερίδα του χώρου της Αριστεράς, που είχε κυκλοφορήσει στις 24 Αυγούστου του 1952, στο πόδι του παράνομου τότε «Ριζοσπάστη». Και ξαφνικά στις 22 Ιουνίου του 2024, οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας κρέμασαν τα μολύβια τους και έπιασαν τις απεργίες καθώς το φιλολαϊκό κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ ο εργοδότης τους δηλαδή τους χρωστά τα μαλλιά της κεφαλής του. Το αγλάϊσμα της συνεπείας της Αριστεράς προς τους εργαζομένους. Ένα ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε: «Όταν ό ΣΥΡΙΖΑ είχε 3% η ΑΥΓΗ κυκλοφορούσε. Σήμερα με το 20% κλείνει». Αλλά λέτε να είναι θέμα χρημάτων ή μήπως κάτι άλλο;
 
Μία προσφορά στους φίλους μας είναι ένα παλιό φύλλο της «ΑΥΓΗΣ». Δυστυχώς δεν φαίνεται η ημερομηνία του φύλλου. Δύο παρατηρήσεις. Οι οπαδοί της τότε Αριστεράς (κατά την άποψη της εφημερίδος βέβαια), απεικονίζονται ωε άνθρωποι του μόχθου και της βιοπάλης. Σήμερα παντρεύονται, όπως παντρεύονται και κάνουν τετραήμερα χλιδάτα γλέντια. Όπως όλος ο λαός άλλωστε… Η άλλη παρατήρηση είναι ότι η κομμουνιστική εφημερίδα απευθυνόταν στις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης απευθύνεται στους συμπολίτες του…
 
Πώληση της ΑΕΚ
 
Ψιθυριζόταν από καιρό και έγινε πράξη. Η ΑΕΚ στις 10 Ιουνίου άλλαξε χέρια και από τον Δημήτρη Μελισσανίδη, πέρασε στον Μάριο Ηλιόπουλο. Τα αποτελέσματα θα τα δείξει η… νεκροψία όπως είπε και ο Δημήτρης Μελισσανίδης.
 
Γαλλικές εκλογές
 
Και ερχόμαστε στις Γαλλικές εκλογές, που θύμισαν ένα διάλογο από τον «Θανασάκη τον πολιτευόμενο». Ο Λάζαρος (Γιώργος Νάκος), που περιμένει να φορτώσει εμπόρευμα για την επαρχία που έχει μαγαζί, συζητάει με τον Μελέτη (Ντίνος Ηλιόπουλος) και τον ενημερώνει ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με το πλειοψηφικό σύστημα. «Δηλαδή;» ζητάει διευκρινίσεις ο Μελέτης. «’Όποιος πάρει τους πιο πολλούς» εξηγεί ο Λάζαρος, με τον Μελέτη να απορεί: «Και μέχρι τώρα τι ήτανε. Όποιος πάρει τους πιο λίγους;». Ακριβώς αυτό συνέβη στη Γαλλία αγαπητοί μου. Δηλαδή, ο Συναγερμός για τη Γαλλία (RN) πήρε 10.121.846 ψήφους, ποσοστό 37,4%, αλλά 142 έδρες, το Νέο Λαϊκό Μέτωπο του Μελανσόν πήρε μόλις 6.948.090 ψήφους, ποσοστό 26,8%, αλλά 177 έδρες και ο συνασπισμός του Μακρόν πήρε 6.574.233 ψήφους, ποσοστό 22,3%, αλλά 148 έδρες! Δηλαδή, ενώ το κόμμα της Μαρίν Λεπέν ήταν μπροστά από τον δεύτερο, την Αριστερά, ρίχνοντάς τους στ’ αυτιά κατά 3.173.000 ψήφους, βρέθηκε τρίτο! Άρα εξελέγη αυτός που πήρε τους πιό λίγους. Μετά πώς να μη δικαιολογήσουμε το κλάμα της Μπριτζίτ Μπαρντό, της θρυλικής Μπε Μπε του γαλλικού και του παγκόσμιου κινηματογράφου.
 
Πώς είπατε; 
 
Απόπειρα κατά Τραμπ
 
Στις 14 Ιουλίου, είχαμε την απόπειρα δολοφονίας κατά τους αμερικανού υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρεία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Ήτανε λέει ένα νεαρός, φανατικός ρεπουμπλικάνος (!) που ανέβηκε σε μία ταράτσα τον οποίο είχαν δείξει μεν στους αστυνομικούς οι κάτοικοι, αλλά δεν τον είδε κανένας και τελικά παραλίγο να του φάει το αυτί του προέδρου. Φυσικά οι εδώ προοδευτικάντζες μόνο που δεν μας είπαν ότι αυτοπυροβολήθηκε ο Ντόναλντ, ενώ οι θεωρίες συνωμοσίας, ένθεν κακείθεν, έδωσαν και πήραν.
 
Μετά από λίγες μέρες ο νυν πρόεδρος κ. Μπάϊντεν δήλωσε ότι άμα τον ξαναδούμε υποψήφιο να του γράψουμε και όρισε διάδοχό του την κα Κάμαλα Ντέιβι Χάρις, η οποία είναι Αμερικανίδα πολιτικός και δικηγόρος, που υπηρετεί ως 49η Αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών από το 2021. 
 
Είναι η πρώτη γυναίκα Αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, η υψηλότερη θέση που έχει αναλάβει γυναίκα στις ΗΠΑ, ενώ είναι και η πρώτη Αφροαμερικανίδα και η πρώτη Ινδοαμερικανή Αντιπρόεδρος και αυτό είναι που έκανε τους απανταχού δικαιωματάκηδες να πάθουνε μια ψυχολογία, που έλεγε και ο Μπιθικώτσης. 
 
Πέθανε ο Αλέν Ντελόν
 
Στις 18 Αυγούστου πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο μεγάλος γάλλος ηθοποιός Αλέν Ντελόν, σκορπίζοντας θλίψη στα εκατομμύρια θαυμαστές του και ευκαιρία να χύσουν την χολή τους χιλιάδες κομπλεξικοί χολερικοί, επειδή ο Ντελόν ήταν εθνικιστής και όχι γιαλαντζί κομμουνιστής. Ξέρετε απ’ αυτούς που κόπτονται για τα δίκια και τα κόπια του λαού και οι ίδιοι κινούνται μεταξύ ελβετικών σαλέ, αστεράτων ξενοδοχείων της Κυανής Ακτής και άλλων δημοκρατικών δυνάμεων και απεχθάνονται τον… γιό της πλύστρας
 
«Τουρκική μειονότητα» και Ελληνοτουρκική φιλία
 
Στις 17 Ιουλίου, ανήμερα της Αγίας Μαρίνας βοήθειά μας, είχε προγραμματιστεί να γίνει στο Τσεσμέ της Σμύρνης μία συναυλία στην οποία είχε κληθεί και η ημετέρα (πραγματικά ημετέρα) Δέσποινα Βανδή. Ετοιμάζεται λοιπόν ν’ ανέβει στην σκηνή η Δέσποινα, η οποία σημειωτέον έλκει την καταγωγή από τον Πόντο και τι να δει. Ένα τεράστιο πορτραίτο του Μουσταφά Κεμάλ, δίπλα σε μία, επίσης τεράστια, τουρκική σημαία.
 
- Συγγνώμη ρε παιδιά, εδώ ήρθαμε να τραγουδήσουμε όχι να κάνουμε Εθνική Ηθική Διαπαιδαγώγηση.
 
Οι Τούρκοι έγιναν… τούρκοι από το κακό τους η Πόντια έγινε πόντια και με λίγα λόγια η νύφη εφταρνίστηκε και σχόλασε ο γάμος και μπράβο στη Δέσποινα.
 
Όμως έχουμε και άλλα. Στις 28 Ιουνίου, δημοσίευσα στην «δημοκρατία» την παρακάτω «Ριπή»:
 
Τι γίνεται στη Ξάνθη;
 
«Μαριάννα τι γίνεται στο Αιγαίο;», έλεγε μια παλιά διαφήμιση. Τότε κάτι γινόταν, που φθάνει μέχρι το τώρα. Στην Ξάνθη σήμερα, πάλι κάτι γίνεται. Εκεί κυκλοφορεί μία τουρκόφωνη εφημερίδα που τιτλοφορείται «Millet», που σημαίνει «Άνθρωποι» ή κάτι τέτοιο. Ως εδώ όλα καλά. Κάτω από τον τίτλο της όμως, η εφημερίδα αναφέρει: «Bati Trakya Turklerinim Gazetesi», όπερ σημαίνει: «Εφημερίδα Τούρκων της Δυτικής Θράκης». Bardon icin (για μπαρντόν) που λένε και οι «Τούρκοι της Θράκης», από πότε στην Ξάνθη και γενικώς στην Δυτική Θράκη εγκαταστάθηκαν Τούρκοι και δεν το ξέρουμε; Η Συνθήκη της Λωζάννης μιλάει για Μουσουλμάνους, που εγκατασταθήκαν στην Δυτική Θράκη και Έλληνες στην Κωνσταντινούπολη. Λόγω των εξαιρετικών διπλωματικών χειρισμών, φτου να μη τις ματιάσουμε, της Ελλάδος, στην Πόλη έμειναν ελάχιστοι Έλληνες και στην Δυτική Θράκη αυγάτισαν οι… Τούρκοι. Παιδιά, μήπως, παράλληλα με τον σίριαλ Λύτρα-Πολυζωγοπούλου και τις σέξι αστυνομικίνες, πρέπει να στρέψουμε το βλέμμα μας και λίγο βορειότερα από την Αθήνα; Μήπως κάποιος πρέπει να τραβήξει το αυτί των ασύδοτων μουσουλμάνων της Θράκης; Κατεβάζουν στις εκλογές «τούρκικα» κόμματα, εκδίδουν «τούρκικες» εφημερίδες, ιδρύουν συλλόγους φιλάθλων «τούρκικων» ομάδων και εμείς εδώ ξυνόμαστε; Πάτε καλά ρε σεις, αρμόδιοι και αναρμόδιοι; Για ξυπνήστε και κάντε αυτό που πρέπει και που προβλέπουν οι διεθνείς συνθήκες.
Χρήστος Μπολώσης
 
Στις 15 Ιουλίου, απήντησε με Δελτίο Τύπου ο πρόεδρος του Avrupa Bati Trakya Turk Federasyonu (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης). Όλα αυτά όμως, θα τα δούμε με λεπτομέρειες καθώς και την απάντηση προσεχώς, διότι έχουν και συνέχεια.
 
Και μέσα σ’ όλα αυτά, έχουμε και τον δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γκαράνη, ο οποίος δεν βρήκε τίποτα μεμπτό σε εκδήλωση του «Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας» της πόλεως κατά την οποία η τουρκάλα τραγουδίστρια Ισίν Καρατζά, τραγούδησε και το «Εμβατήριο της Σμύρνης», ένα τραγούδι ύμνο για την είσοδο του σφαγέα των Ελλήνων Κεμάλ στην Σμύρνη το 1922. Ο κ. Δήμαρχος είπε ότι δεν πήγε στην εκδήλωση αλλά ούτε του είπανε και τίποτα. Ωραία, μετά που έμαθε τράβηξε το αυτί των διοργανωτών; Τρίχες.
 
Ολυμπιακοί Αγώνες
 
Στις 26 Ιουλίου, έγινε στο Παρίσι η τελετή έναρξης των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων του 2024. Τα σχετικά τα είδατε και μάλλον θα φρίξατε κι’ εσείς όπως ο περισσότερος κόσμος αφού κύριος σκοπός της τελετής ήταν να αποθεωθούν οι ΛΟΑΤΚΙ και το κουσούρι τους, που έλεγε και ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.
 
Το γαλλικό σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo είναι πασίγνωστο και για την ύλη του αλλά και για την περιπέτειά του, στις 7 Ιανουαρίου 2015, όταν δύο οπλισμένα άτομα επιτέθηκαν στα γραφεία του με αποτέλεσμα τη δολοφονία 12 ανθρώπων, ανάμεσα στους οποίους ήταν μέλη της συντακτικής ομάδας του περιοδικού και τον τραυματισμό πολλών άλλων. Το περιοδικό λοιπόν με αφορμή τα όσα αισχρά συνέβησαν κατά την τελετή ενάρξεως της Ολυμπιάδας, δημοσιεύει μια πολύ τολμηρή αλλά άκρως επιτυχημένη γελοιογραφία που διακωμωδεί τις ακρότητες που μας παρουσίασαν οι διοργανωτές με την ειρωνική λεζάντα: «Η τελετή λήξεως θα είναι καλύτερη». Το Charlie Hebdo, έχει αριστερό προσανατολισμό αλλά φαίνεται ότι οι Γάλλοι αριστεροί δεν έχουν πρόβλημα να βλέπουν καθαρά τα πράγματα. Και είδαν τους ξεδιάντροπους ΛΟΑΤΚΙ να γελοιοποιούν τον Μυστικό Δείπνο (οι μπούρδες που πρόβαλαν οι διοργανωτές για να δικαιολογηθούν ήταν απλώς … μπούρδες). Είδαν τα μυστηριώδη με τις μάσκες και την Ολυμπιακή φλόγα να πηδάνε πολλά παλούκια. Α, είχαμε και τον κ. Μακρόν να δέχεται περιπαθή ασπασμόν από την υπουργό του επί του Αθλητισμού. Ο συμπατριώτης του Βίκτορ Ουγκό είχε πει ότι έρως είναι «Ο ασπασμός των Αγγέλων προς τα άστρα», αλλά βρε παιδί μου έτσι μπροστά σε όλους; Αμ αυτοί δεν είναι Ολυμπιακοί. Αυτοί είναι κανονική τσόντα, ακατάλληλη για κάτω των 18 ετών.
 
Αλλά, σχετικώς με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είχαμε και ημέτερα ευτράπελα:
 
α. Η σύζυγος του πρωθυπουργού κα Μαρέβα, δημοσίευσε την παρακάτω φωτογραφία, με την εμφάνιση που βλέπετε, ανακλαδιζομένη να συγχαίρει τον «χάλκινο» Ολυμπιονίκη μας Εμμανουήλ Καραλή που πέταξε στα 5,90 μ. στο άλμα επί κοντώ.
 
Τα σχόλια δικά σας.
 
β. Από κοντά και η κα Ελίζα Βόζεμπεργκ, η οποία έκανε άλλη πονηριά.
 
Κυκλοφόρησε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης την παραπάνω εικόνα που παρουσιάζει τον κορυφαίο αθλητή μας και χρυσό Ολυμπιονίκη Μίλτο Τεντόγλου, περίπου σαν μέλος της ΝΔ και του Ευρωπαϊκού λαϊκού Κόμματος. Της διέφυγε να γράψει ότι είναι «δημιούργημα του προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη». Όπως ήταν φυσικό έπεσε η σχετική πρόγκα της αρκούδας και η κα Ελίζα το κατέβασε άρον άρον ζητώντας και συγγνώμη. 
 
Και για να μη ξεχνιόμαστε, μετά τα παραπάνω καραγκιοζιλίκια, να θυμηθούμε τους νέους μας που πήραν μετάλλια: Μίλτος Τεντόγλου (χρυσό στο άλμα εις μήκος), Απόστολος Χρήστου (ασημένιο στα 100μ ύπτιο), Θοδωρής Τσελίδης (χάλκινο στο τζούντο), Παπακωνσταντίνου/Γκαϊδατζής (χάλκινο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών), Κοντού/Φίτσιου (χάλκινο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών), Λευτέρης Πετρούνιας (χάλκινο στους κρίκους), Εμμανουήλ Καραλής (χάλκινο στο επί κοντώ) και Νταουρέν Κουρουγκλίεφ (χάλκινο στην ελευθέρα πάλη).
 
Πάντως η τελετή λήξης (ή κατ’ άλλους «πλήξης») έσωσε μερικώς τα προσχήματα, αφού είχε μέσα της μπόλικη Ελλάδα και καθόλου ΛΟΑΤΚΙ…
 
Μαθήματα οικιακής οικονομίας
 
Εν αρχή ην η κα Θεανώ Φωτίου, που επί αλήστου μνήμης ΣΥΡΙΖΑ, είχε λύσει το πρόβλημα της διατροφής μας με το περίφημο πλέον «Τρώτε γεμιστά». Βέβαια δεν είχε διευκρινίσει πόσες φορές την ημέρα ή την εβδομάδα θα πρέπει να τρώμε το όντως εκλεκτό αυτό έδεσμα, αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες. Ακολούθησε και ο άνκορμαν κ. Άκης Παυλόπουλος, που είπε κι΄ αυτός την παπάτζα του, ότι δηλαδή μια τετραμελής οικογένεια χορταίνει με 4 τοστ… Πέρασαν χρόνια δίσεκτα και μήνες οργισμένοι και ήρθε ο κ. Πορτοσάλτε να μας προτρέψει να μη κάνουμε μπάνιο στην θάλασσα (εξαιρείται η στέρνα – βόθρος του κ. Κασσελάκη) και η πισίνα της κας Ακρίτα, από 15 Ιουλίου έως 30 Αυγούστου, διότι τότε μπανιαρίζονται οι… τουρίστες! Αμέσως μετά την σκυτάλη πήρε η κα Βούλτεψη, που επειδή στα νησιά η τιμή του μουσακά είναι ισοδύναμη με μια πλάκα χρυσού και ο καφές στοιχίζει όσο ένα βαρέλι αργό πετρέλαιο, συμβουλεύει (τσάμπα γαρ οι συμβουλές) να πάει ο κόσμος για διακοπές στα χωριά και στα βουνά. Με άλλα λόγια η κα Βούλτεψη μας λέει: «Επειδή στα νησιά ο καθένας κάνει ό,τι του γουστάρει και η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει κάτι, γι’ αυτό πάρτε τα βουνά». Βεβαίως εμείς δεν περιμέναμε την κα Βούλτεψη και προ πολλού έχουμε πάρει τα βουνά. Το θέμα είναι αν κατέβουμε τι θα γίνει…
 
Ο γάμος του Αιώνα ή μάλλον της χιλιετίας
 
Και μέσα σ’ όλα είχαμε και τον γάμο της χιλιετίας. Παντρευτήκαν, δόξη και τιμή ο Στέφανος Κασσελάκης με τον σύζυγό του (μπερδεμένα πράγματα) Τάϊλερ Μακμπέθ
 
Βέβαια ήταν ένας γάμος, λίγο κάπως αλλά μη περιμένετε να σας κάνω σχόλια, διότι δεν ξέρεις τα γίνεται.
 
Όμως μπορώ να πω δύο λόγια, εκτός της ουσίας του γάμου. Ο κ. Stefanos ποιός και κυρίως τι είναι; Είναι κάποιος που μας τον έφερε από το Αμέρικα ο κ. Τσίπρας, ο οποίος τώρα δεν τον θέλει και ο οποίος Stefanos, δεν ξέρει τι έχει. Κατά τα άλλα εκπροσωπεί άριστα τον βασανισμένο λαό (αυτόν ντε που δεν ξεχνά τον Ωρωπό…).
 
Με την ευκαιρία και επειδή το γέλιο κάνει πάντα καλό στο πικραμένο χειλάκι μας, σας προσφέρουμε δύο γελοιογραφίες, που «πατάνε» στην επικαιρότητα
 

Κι’ ενώ λοιπόν το νιόπαντρο ζευγάρι έπλεε σε πελάγη ευτυχίας, ήρθε η σφαλιάρα. Να μια πρόταση μομφής, να μια ψηφοφορία και μόλις μας τελείωσε ο Κασσελάκης και πάμε για φρέσκα. Ε, δεν θα σκάσουμε κιόλας…
 
Αλλά, σαν πολλά μας πέσανε για πρώτη μέρα. 
Καλό μας Φθινόπωρο.
 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.