23 Σεπτεμβρίου 2024

Ποιος έδωσε στην Ευρωπαϊκή Ένωση (βλ. Κομισιόν) το δικαίωμα να υπαγορεύει τους ολοκληρωτικούς κανόνες της στο Διαδίκτυο;

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΒΕΛΓΙΟ: Η ΕΕ έχει καταστρέψει το διαδίκτυο με μυριάδες ολοκληρωτικούς κανόνες και κανονισμούς για να εμποδίσει την ελευθερία σε κάθε επίπεδο.
 
 
Στο συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπίο της ψηφιακής σφαίρας, η έννοια της ελευθερίας έχει μετατραπεί σε λείψανο μιας άλλης εποχής. Κάποτε ένα προπύργιο της απεριόριστης έκφρασης, το διαδίκτυο βρίσκεται τώρα παγιδευμένο στον ιστό των γραφειοκρατικών ρυθμίσεων και της πολιτικής μηχανορραφίας που ενορχηστρώνεται από ένα μη εκλεγμένο σώμα απρόσωπων απολυταρχών στις Βρυξέλλες που εκτοξεύουν μια συνεχή ροή ολοκληρωτικών κανόνων. Για να το θέσουμε με ελαφρά λόγια - η ΕΕ γάμησε το διαδίκτυο για τα καλά.
 
Σκεφτείτε το, τι συνέβη όταν έπεσε το Τείχος του Βερολίνου και η Ανατολική Γερμανία ενώθηκε με τη Δύση; Όλοι οι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Στάζι, οι μαρξιστές, οι κομμουνιστές πέρασαν σε κορυφαίες θέσεις στην ΕΕ.
 
Αποφασίζουμε για κάτι, το αφήνουμε να αιωρείται και περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί. Εάν κανείς δεν κάνει φασαρία, επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν τι έχει αποφασιστεί, συνεχίζουμε βήμα προς βήμα μέχρι να μην υπάρχει επιστροφή. 
~Jean-Claude Juncker
 
Έχουν περάσει ανεπιστρεπτί οι μέρες της αχαλίνωτης δημιουργικότητας και του αφιλτράριστου περιεχομένου, όπου οι μικρότεροι ιστότοποι με ποιοτικό υλικό είχαν ισότιμη βάση με τις καθιερωμένες αυτοκρατορίες των μέσων ενημέρωσης. Η ολέθρια αυγή μιας νέας εποχής έχει εγκαινιάσει μια δρακόντεια εποχή σοβιετικού ελέγχου και λογοκρισίας της ΕΕ, όπου τα καπρίτσια των υπερεθνικών οντοτήτων υπαγορεύουν τη ροή των πληροφοριών και τα όρια του λόγου.
 
Σε αυτόν τον γενναίο νέο κόσμο, η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέκτησε με εκφοβισμό τη θέση του κριτή κάθε αλήθειας, χρησιμοποιώντας τη ρυθμιστική και οικονομική της ισχύ για να διαμορφώσει τον ίδιο τον ιστό του κυβερνοχώρου. Μέσα από έναν λαβυρινθώδη λαβύρινθο κομμουνιστικών οδηγιών και πράξεων, επιδιώκει να επιβάλει την πολιτική της βούληση στο ψηφιακό τοπίο, κάμπτοντάς το ώστε να συμμορφωθεί με το όραμά του για μια αποστειρωμένη και ομογενοποιημένη φυλακή μυαλού όπου ελέγχεται κάθε πτυχή της σκέψης.
 
Οδηγία για τα Δικαιώματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας στην Ψηφιακή Ενιαία Αγορά
 
Στο επίκεντρο αυτού του οργουελιανού εφιάλτη βρίσκεται η οδηγία για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας στην ψηφιακή ενιαία αγορά, ένα μοχθηρό και σατανικό διάταγμα που ρίχνει μια σκιά πάνω από την κάποτε ζωντανή σφαίρα της διαδικτυακής έκφρασης. Το άρθρο 17 αυτής της οδηγίας λειτουργεί ως σιδερένια γροθιά της λογοκρισίας, καθιστώντας τις διαδικτυακές πλατφόρμες υπόλογες για τη διάδοση περιεχομένου που προστατεύεται από δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Η σιδερένια γροθιά των πνευματικών δικαιωμάτων χρησιμοποιείται από την ΕΕ για να κλείσει το στόμα των ανθρώπων. Η ΕΕ δεν ενδιαφέρεται ούτε για ένα δευτερόλεπτο για τα δικαιώματα των δημιουργών και το μόνο που κάνει είναι να χειραγωγεί και να υπονομεύει τη νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων ως έναν τρόπο για να φιμώσει κάθε μορφή διαφωνίας, ελεύθερης σκέψης ή ελεύθερης έκφρασης. Για το σκοπό αυτό, το διαδίκτυο έχει πλέον μετατραπεί σε ένα άθλιο ναρκοπέδιο νομικής λεξιλογικής σαλάτας και άχρηστων, περιττών κανονισμών που μολύνουν κάθε σημείο της ίδιας της δομής του.
 
Όταν γίνεται σοβαρό, πρέπει να πεις ψέματα.
~Jean-Claude Juncker
 
Κάτω από τους άγρυπνους κακούς ολοκληρωτικούς κανόνες του Big Brother των Βρυξελλών, πλατφόρμες όπως το YouTube και το Facebook αναγκάζονται να τηρούν τη γραμμή ή να αντιμετωπίζουν την οργή των υπερβολικά ζηλότυπων ρυθμιστικών αντιποίνων. Το φάντασμα της οικονομικής καταστροφής είναι μεγάλο, καθώς η απειλή της ευθύνης κρέμεται πάνω από τα κεφάλια τους σαν τη δαμόκλειο σπάθη.
 
Νόμος για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες
 
Αλλά ο τυραννικός δυστοπικός εφιάλτης δεν τελειώνει εκεί. Εισάγετε τον νόμο για τις ψηφιακές υπηρεσίες, ένα ανατριχιαστικό σταλινικό μανιφέστο ελέγχου και εξαναγκασμού που επιδιώκει να σφίξει ακόμη περισσότερο τον ασφυκτικό κλοιό της ρύθμισης. Μέσα από μια σειρά οργουελιανών μέτρων, επιδιώκει να επιβάλει ένα καθεστώς ελέγχου της σκέψης και χειραγώγησης της πληροφορίας που θα έκανε τον Χίτλερ ή τον Στάλιν να τρέχουν τα σάλια τους.
 
Υπό το πρόσχημα της καταπολέμησης της ρητορικής μίσους και της παραπληροφόρησης, το μ̲η̲ ̲ε̲κ̲λ̲ε̲γ̲μ̲έ̲ν̲ο̲ όργανο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναλαμβάνει το ρόλο της αστυνομίας σκέψης, υπαγορεύοντας τους ολοκληρωτικούς κανόνες του αποδεκτού λόγου με σιδερένια σοβιετική γροθιά. Όροι όπως «ρητορική μίσους» και «παραπληροφόρηση» γίνονται όπλα στα χέρια του καταπιεστή, χρησιμοποιούνται ατιμώρητα για να φιμώσουν τη διαφωνία και να καταπνίξουν τη συζήτηση. Αυτοί οι ανοιχτοί γενικοί όροι-κλειδιά μπορούν να ερμηνευθούν και να χειραγωγηθούν από την ΕΕ με όποιον τρόπο θέλουν, έτσι ώστε να είναι εμφανής μόνο η άποψή τους. Πολιτικά, η ΕΕ μπορεί να χειραγωγήσει τις εκλογές όπως επιθυμεί, απλώς χαρακτηρίζοντας τα αντίπαλα κόμματα ως προμηθευτές «ρητορικής μίσους» και «παραπληροφόρησης». Η μαρξιστική ΕΕ έχει εξουσία πάνω στους αλγόριθμους συστάσεων όλων των μηχανών αναζήτησης, επιτρέποντας στη σοβιετική εξουσία να ελέγχει ποιες πληροφορίες βλέπουν οι περισσότεροι άνθρωποι όταν θέλουν να μάθουν κάτι από το διαδίκτυο. Αυτή η τεράστια δύναμη είναι το κλειδί για τον έλεγχο ολόκληρων πληθυσμών παγκοσμίως μέσω χειραγώγησης, εξαναγκασμού, εκβιασμού και πολιτικής προκατάληψης.
 
Αν είναι Ναι, θα πούμε «πάμε» και αν είναι Όχι θα πούμε «συνεχίζουμε».
~Ο Jean-Claude Juncker σχετικά με το γαλλικό δημοψήφισμα του 2005 για τη Συνθήκη της Λισαβόνας
 
Σε αυτό το δυστοπικό κολασμένο τοπίο, η ίδια η ουσία της ελευθερίας κρέμεται από μια κλωστή. Μικρά ασήμαντα πλάσματα όπως το Daily Squib παραγκωνίζονται, η ελευθερία του λόγου και το δικαίωμα έκφρασης καλλιτεχνικής/πολιτικής/θεωρητικής ελευθερίας χάνονται από την υπερβολική ρύθμιση, τις άχρηστες υπαγορεύσεις και την ακύρωση. Η δύναμη να διαμορφώνουν την πραγματικότητα και να ελέγξουν την αφήγηση βρίσκεται στα χέρια λίγων εκλεκτών, ενώ οι μάζες αφήνονται να μαραζώνουν σε μια κατάσταση διαρκούς άγνοιας και υποταγής.
 
Βρισκόμαστε ήδη στο μέλλον, κανείς δεν είναι ελεύθερος, επειδή έχουμε ήδη χάσει τις θεμελιώδεις ελευθερίες μας επιτρέποντας στους ολοκληρωτικούς κανόνες της καταπιεστικής Σοβιετικής ΕΕ να αντικαταστήσουν τα πάντα και να υπαγορεύσουν οποιοδήποτε αφήγημα θέλουν να μας ελέγξουν. Τι διαφορά κάνει το Brexit για το Ηνωμένο Βασίλειο όταν είμαστε ακόμα φυλακισμένοι στο διαδίκτυο από την ΕΕ και τους γελοίους υπερβολικούς μαρξιστικούς κανονισμούς τους σχετικά με τους κανονισμούς; Με την οικοδόμηση ενός τοξικού ιστού γραφειοκρατικών κανονισμών και νόμων στο πλαίσιο νόμων και ακόμη περισσότερων κανονισμών, η ΕΕ έχει κάνει ένα φρικτό ξόρκι σε ένα διαδίκτυο που κάποτε ήταν ένα ελεύθερο μέρος έκφρασης. Είναι τώρα μια θλιβερή, σκοτεινή φουσκωτή τρύπα ανισότητας, μια ωχρή παρασιτική μολυσμένη μισαλλόδοξη φυλακή της Στάζι της ΕΕ, όπου οι φρουροί χτυπούν τους αθώους κρατούμενους με τεράστια γκλομπ και προκαλούν ηλεκτροπληξία στα γεννητικά τους όργανα μέχρι να υποκύψουν στον οργουελιανό εφιάλτη του 1984 των μη εκλεγμένων καταπιεστών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
 
Δικτυογραφία:
Who Gave the EU the Right to Dictate its Totalitarian Rules on the Internet? - Daily Squib



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.