Σελίδες

29 Ιουνίου 2024

Προμήθεια F-35: Υψηλό κόστος και υψηλός κίνδυνος εθνικής ασφάλειας

Δελτίο Τύπου
Προμήθεια F-35: Υψηλό κόστος και υψηλός κίνδυνος εθνικής ασφάλειας  
 
Η πρόθεση της κυβέρνησης να προμηθευτεί αεροσκάφη F-35 αποτελεί μια επένδυση υψηλού ρίσκου και υψηλού κόστους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ (ανυπολόγιστο κόστος με ακρίβεια). 
 
Η Ελλάδα επιθυμεί να αγοράσει ένα πανάκριβο αεροσκάφος με μηδενική συμμετοχή της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας χωρίς να συμμετέχει σε υποκατασκευαστικό έργο. Είναι αυτό παραγωγική επένδυση ή αποικιακού τύπου εξάρτηση; 
 
Η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει να χρεώσει τον Ελληνικό λαό με δισεκατομμύρια ευρώ όταν οι οικονομικοί δείκτες για την πορεία της χώρας μέχρι το 2030 δεν είναι ευοίωνοι. Το Δημόσιο Χρέος έχει ξεπεράσει τα 400 δις. ευρώ και η εξυπηρέτηση του θα καταστεί πολύ δυσκολότερη τα επόμενα χρόνια έως το 2033 καθώς οι δαπάνες αποπληρωμής θα υπερδιπλασιαστούν. 
 
Επιπλέον υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις για ζητήματα εθνικής ασφάλειας καθώς τα ηλεκτρονικά συστήματα του αεροσκάφους θα είναι άμεσα διαχειρίσιμα από τις ΗΠΑ επηρεάζοντας την επιχειρησιακή κατάσταση. Οι διευκολύνσεις που ήδη παρέχουμε στις ΗΠΑ σε επίπεδο στρατιωτικών δραστηριοτήτων είναι πολλές και επιβάλλουν να εξασφαλίσουμε ευνοϊκότερους όρους στην προμήθεια πανάκριβων οπλικών συστημάτων όπως είναι το F-35.
 
Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ θεωρεί ότι η προμήθεια του F-35 δεν είναι σκόπιμη καθώς υπάρχουν οικονομικότερες λύσεις που εξασφαλίζουν ισοδύναμη αποτρεπτική ισχύ έναντι της Τουρκίας. Οι πόροι δε που θα εξοικονομηθούν, θα μπορέσουν να επενδυθούν στην εγχώρια έρευνα αμυντικών συστημάτων (π.χ. drones) που αποδεικνύουν την αξία τους καθημερινά απέναντι σε πανάκριβες πλατφόρμες.
 
Με Εκτίμηση,
Γραφείο Τύπου ΝΙΚΗΣ
2310 232999 Press@NIKH.gr

8 σχόλια:

  1. Το f-35 είναι ο καλύτερος αντικαταστάτης των F-4 phantom, δυστυχώς τέτοιες θέσεις της Νίκης μας οδηγούν στην απόχη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητε μου Σταυρο δεν ξερω αν εισαι ειδημονας περι των μαχητικών αλλά σου παραθετω τις κρίσεις ενός ανθρώπου που ασχολείται με την Πολεμικη Αεροπορία.
    https://www.youtube.com/watch?v=q_O2eSU15Ws

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι το καλύτερο αεροσκάφος στον ρόλο του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ Θάνο,οι φίλοι μου που υπηρετούν στα f-4,μου λένε ότι το f-35 είναι το καλύτερο στον ρόλο του !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συνεπως οι αποψεις διιστανται για την ποιοτητα του αεροσκαφους.
    Εγω εχω να σου αντιπαραθεσω τα οσα διαβαζουμε σε εγκυρα και αδεσμευτα στρατιωτικά σάιτ και συγκεκριμενα σε ένα που εκτιμω παρα πολυ οπως το militaire του Παρη Καρβουνόπουλου.

    https://www.militaire.gr/i-kyvernisi-paraggelnei-20-f-35-choris-na-apantisei-se-vasika-erotimata-poy-den-ethese-i-antipoliteysi/

    https://www.militaire.gr/ti-den-mas-lene-gia-ta-f-35/

    https://www.militaire.gr/ti-einai-to-f-35-enas-pterarchos-exigei-gia-na-mi-mas-pernane-gia-amerikanakia/

    Ανεξαρτητως απο ολα αυτα ομως ενα ειναι που με καίει...
    Μπορουν ΝΑΙ ή ΟΧΙ οι αμερικανοι να το απενεργοποιησουν σε πριπτωση ελληνοτουρκικης συρραξης;
    Αν ΝΑΙ τοτε η αγορα του αγγιζει τα ορια της προδοσίας...
    Δεν μπορουμε να υπονομεύουμε τις ενοπλες δυναμεις μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατί να τα απενεργοποιήσουν, αισθάνεσαι ότι οι Αμερικάνοι σήμερα είναι με τους Τούρκους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομιζεις οτι η αμερικανοι ενδιαφερονται για τις ελληνοτουρκικες διενεξεις;
      Αυτοι νοιαζονται μονο να μην καταρρευσει η νοτιοανατολικη πτερυγα του ΝΑΤΟ.
      Συνεπως το σεναριο ειναι, χτυπανε οι τουρκοι βουτανε δυο τρια νησια και ιι αμερικανοι σταματανε την δυρραξη εντος δυο τριων ημερων για να μην καταστραφουν οι νατοικες δυναμεις μεταξυ τους.
      Επισης να σου θυμισω μερες που ειναι οτι σταματησαν τα ελληνικα υποβρυχια που πηγαιναν στην Κυπρο το 1974...
      Και ναι το πιστευω οτι σε περιπτωση πολεμου θα πανε με τους Τουρκους.
      Τους εχουν περισσοτερη αναγκη....

      Διαγραφή
  7. Στα όρια της προδοσίας η αγορά του καλύτερου αεροσκάφους,που οι Αμερικάνοι αρνούνται να πουλήσουν στην Τουρκία;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.