21 Ιουνίου 2024

Ενα οφειλόμενο αφιέρωμα στην εκπληκτική παρουσία των Ελλήνων κολυμβητών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Βελιγράδι.

Ξεκινάμε ένα μικρό αφιέρωμα με την μέχρι σήμερα πορεία των αθλητών μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στο Βελιγράδι.
 
«Χρυσός» ο Παπαστάμος
 
Την κούρσα της ζωής του έκανε ο Απόστολος Παπαστάμος στον τελικό των 400μ. μικτή ατομική, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης του Βελιγραδίου.
 
Ο Ελληνας πρωταθλητής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 4:10.83, κατέρριψε μετά από πέντε χρόνια το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ και ταυτόχρονα έπιασε το όριο για το Παρίσι, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, για δεύτερη φορά στην καριέρα του.
 
Ο Παπαστάμος κατάφερε στο 100άρι της πεταλούδας (που δεν είναι το καλό του στιλ) να ακολουθήσει από κοντά τους δύο Ούγγρους, Μπάλαζ Χόλο και Γκάμπορ Ζόμπορι, και στο ύπτιο «πήρε κεφάλι» στην κούρσα, για να αυξήσει σημαντικά τη διαφορά του στο πρόσθιο. Αν και δεν είχε πολλές δυνάμεις στο τελευταίο 50άρι, άντεξε στην αντεπίθεση των Μαγυάρων και εξασφάλισε το χρυσό μετάλλιο.
 
Τερμάτισε σε 4:10.83, βελτιώνοντας κατά ένα και πλέον δευτερόλεπτο το 4:11.93 που είχε κάνει στις 24 Αυγούστου 2019 στη Βουδαπέστη, όταν αναδείχθηκε πρωταθλητής κόσμου σε επίπεδο εφήβων (η επίδοσή του μάλιστα ήταν τότε παγκόσμιο ρεκόρ της κατηγορίας). Παράλληλα, ο 23χρονος κολυμβητής εκμεταλλεύθηκε την τελευταία ευκαιρία του για να πάρει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς, πιάνοντας με μεγάλη διαφορά το όριο (4:12.50).
 
 
Ασημένιο μετάλλιο για την εθνική καλλιτεχνικής κολύμβησης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου
 
Η εθνική ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ακροβατικό, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος υγρού στίβου που διεξάγεται στο Βελιγράδι. 
 
Σε έναν τελικό που άρχισε με καθυστέρηση λόγω βροχής και στον οποίο μετείχαν τρεις χώρες, η ελληνική ομάδα, την οποία συγκροτούσαν οι: Μαρία Αλζιγκούζη-Κομηνέα, Θάλεια Δαμπάλη, Αθηνά Καμαρινοπούλου, Ζωή Καράγγελου, Μαρία Καραπαναγιώτου, Άρτεμη Κουτράκη, Ιφιγένεια Κρομμυδάκη και Βασιλική Θάνου, συγκέντρωσε 191.8100 βαθμούς και έμεινε στη δεύτερη θέση πίσω από τη Γερμανία που βαθμολογήθηκε με 192.7166 βαθμούς.
 
 
Ιστορικό χρυσό μετάλλιο για την Εθνική ομάδα στην καλλιτεχνική κολύμβηση
 
Το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων υγρού στίβου πανηγύρισε η ελληνική καλλιτεχνική κολύμβηση στο Βελιγράδι.
 
Η εθνική ομάδα κατέκτησε την πρώτη θέση στον τελικό του ελεύθερου ομαδικού και, άσχετα από την περιορισμένη συμμετοχή (μόλις τέσσερις χώρες), «έγραψε ιστορία», καθώς μέχει σήμερα η χώρα μας μετρούσε πέντε ασημένια και έξι χάλκινα μετάλλια στο άθλημα, χωρίς να έχει ανέβει ποτέ στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.
 
Η ελληνική ομάδα αγωνίστηκε με μία αλλαγή σε σχέση με τον προκριματικό, καθώς η Άρτεμη Κουτράκη πήρε τη θέση της Ιφιγένειας Κρομμυδάκη και πλαισίωσε τις Μαρία Αλζιγκούζη-Κομηνέα, Θάλεια Δαμπάλη, Αθηνά Καμαρινοπούλου, Ζωή Καράγγελου, Μαρία Καραπαναγιώτου, Σοφία Ρηγάκου και Βασιλική Θάνου. Οι Ελληνίδες αθλήτριες έπεσαν τελευταίες στο νερό (καθώς είχαν πάρει την πρώτη θέση στον προκριματικό) και, παρότι νωρίτερα η νεανική Ιταλία είχε κάνει μία πολύ καλή προσπάθεια, δεν πτοήθηκαν. Πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση, συγκέντρωσαν 270.1980 βαθμούς και πήραν πανηγυρικά την πρώτη θέση, με διαφορά περίπου 15,5 βαθμών από τη δεύτερη Ιταλία (254.7354β.)
 
 
«Χρυσός» και ο Στέργιος Μπίλας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
 
Ο 23χρονος Στέργιος Μπίλας κατέκτησε την κορυφή, χαρίζοντας στη χώρα το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου, μετά τον Απόστολο Παπαστάμο που αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στα 400μ. μικτή ατομική. Ο 23χρονος κολυμβητής κατέλαβε την πρώτη θέση στον τελικό των 50μ. πεταλούδα με χρόνο 23.15.
 
Αυτό είναι το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στο συγκεκριμένο αγώνισμα και το δεύτερο χρυσό στη δεύτερη μέρα του πρωταθλήματος, κάτι που δεν είχε καταφέρει ποτέ πριν στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων. Για τον Στέργιο Μπίλα, αυτή αποτελεί σημαντικότερη επιτυχία της καριέρας του μέχρι σήμερα.
 
 
Χάλκινο μετάλλιο η Ελλάδα στα 4Χ200 ελεύθερο ανδρών
 
Η ομάδα 4Χ200μ. ελεύθερο ανδρών, με τους Δημήτρη Μάρκο, Κώστα Εγγλεζάκη, Κώστα Στάμου και Ανδρέα Βαζαίο, κατέλαβε την τρίτη θέση στον τελικό με χρόνο 7:09.73 και χάρισε στη χώρα μας μετάλλιο (χάλκινο) σε ομαδικό αγώνισμα μετά από 18 χρόνια, ξανά στην ίδια «σκυταλοδρομία» που είχε ανέβει δύο φορές στο τρίτο σκαλί του βάθρου, το 2002 και το 2006. Το χρυσό μετάλλιο πήρε η Λιθουανία με 7:08.04 και το ασημένιο η Ουγγαρία με 7:09.59.
 
Ο Μάρκος έπεσε αυτή τη φορά πρώτος και κολύμπησε σε 1:47.12, όχι μακριά από το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ (1:46.65) και έδωσε δεύτερος, πίσω από την Ουγγαρία. Ακολούθησε ένα εξαιρετικό 200άρι από τον Κώστα Εγγλεζάκη, ο οποίος έκανε ανεπίσημο πέρασμα σε 1:46.60 και «πήρε κεφάλι» στην κούρσα. Ο Κώστας Στάμου άντεξε στο πρώτο 100άρι του, αλλά στη συνέχεια υποχώρησε δεύτερος (πέρασμα 1:48.61), πίσω από την Ουγγαρία, με το Ισραήλ και τη Λιθουανία να ακολουθούν από κοντινή απόσταση. 
 
Η χώρα της Βαλτικής είχε όμως τελευταίο τον πολύ δυνατό και έμπειρο Ντάνας Ράπσις, που πέρασε μπροστά και της χάρισε τη νίκη και το πρώτο της χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στους άνδρες (η Λιθουανία είχε ως σήμερα τρία χρυσά, όλα με τη Ρούτα Μεϊλουτίτε). Ο Ανδρέας Βαζαίος (1:47.40) υποχώρησε τέταρτος, αλλά στα τελευταία μέτρα κατάφερε να ξεπεράσει τον Ισραηλινό Κουέν Γκρούμι και να χαρίσει στη χώρα μας το χάλκινο μετάλλιο, πρώτο σε ομαδικό αγώνισμα μετά από 18 χρόνια, στο ίδιο αγώνισμα που είχαν έρθει και τα δύο προηγούμενα (επίσης χάλκινα).
 
 
Νέα μετάλλια το Πανευρωπαϊκό κολύμβησης – Στο βάθρο Μάρκος, Σίσκος και Ντουντουνάκη
 
Ο Δημήτρης Μάρκος κατέκτησε το τρίτο μετάλλιο της Ελλάδας την Τετάρτη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου του Βελιγραδίου, παίρνοντας το ασημένιο στα 800 μέτρα με πανελλήνιο ρεκόρ. 
 
Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε σε 7.48.59, σημειώνοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ στο αγώνισμα και καταρρίπτοντας το δικό του 7:49.97 από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα τον περασμένο Φλεβάρη. 
 
«Χαίρομαι για το χρόνο, πλησιάζω τους κορυφαίους αθλητές στον κόσμο», δήλωσε ο ίδιος μετά την κούρσα του. 
 
Νικητής της κούρσας ήταν ο Ουκρανός Μιχάιλο Ρόμαντσουκ, ο οποίος τερμάτισε σε 7:46.20, και τρίτος ο Ούγγρος Ζάλαν Σάρκανι με 7:49.29. 
 
 
«Ασημένιος» με πανελλήνιο ρεκόρ ο Σίσκος 
 
«Έσπασε τα χρονόμετρα» ο Απόστολος Σίσκος. Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό των 200 μέτρων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου του Βελιγραδίου με πανελλήνιο ρεκόρ 1.55.42, καταρρίπτοντας το 1.56.34 του Απόστολου Χρήστου από τον περασμένο Μάιο κι έγινε ο πρώτος Έλληνας κολυμβητής που κατέβηκε το 1.56 στο αγώνισμα, ενώ κατέκτησε το πρώτο του μετάλλιο στην κατηγορία ανδρών. 
 
Πρώτος οριακά τερμάτισε ο Ουκρανός Ολεξάντρ Ζελτιάκοφ με 1.55.39. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Ελβετός Ρόμαν Μιτιούκοφ με 1.55.75. 
 
«Δεν περιγράφεται αυτό που νιώθω, το χρυσό θα έρθει την επόμενη φορά», δήλωσε πανευτυχής ο Σίσκος. 
 
«Χάλκινη» στα 50 μέτρα πεταλούδα η Ντουντουνάκη 
 
Στα «χνάρια» του Απόστολου Σίσκου κι η Άννα Ντουντουνάκη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου του Βελιγραδίου. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια τερμάτισε δεύτερη στον τελικό των 50 μέτρων πεταλούδα στη σερβική πρωτεύουσα με 26.18 και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο αγώνισμα, «σπάζοντας» την κατάρα της τέταρτης θέσης στο αγώνισμα. 
 
Έτσι, η Χανιώτισσα κατέκτησε το δεύτερο μετάλλιο της στη διοργάνωση μετά το χρυσό στα 100 μέτρα πεταλούδα το 2021. «Δεν είχα έρθει έτοιμη στους αγώνες αυτούς, με ενδιαφέρουν τα 100μ», δήλωσε μετά τη μεγάλη της επιτυχία η Ντουντουνάκη. 
 
Νικήτρια στην κούρσα ήταν η Σουηδέζα Σάρα Γιούνεβικ με 25.68 και δεύτερη η Βελγίδα Ρος Βανότερντικ με 26.08. 
 
 
Τα κατάφερε η Νόρα Δράκου - Πρώτο μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση!
 
Μετά από σχεδόν αδιάλειπτη παρουσία 14 ετών σε μεγάλες διοργανώσεις, συμμετοχή σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες (θα πάει και σε τέταρτους στο Παρίσι), οκτώ Παγκόσμια και επτά Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, με τρεις και εννέα τελικούς αντίστοιχα, η Νόρα Δράκου τα κατάφερε!
 
Στα 32 της χρόνια, η κορυφαία σε διάρκεια Ελληνίδα κολυμβήτρια όλων των εποχών εκπλήρωσε το μεγάλο όνειρό της και πανηγύρισε ένα μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση, ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου των 50μ. ύπτιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου.
 
Η πρωταθλήτρια του Παναθηναϊκού κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον τελικό του αγωνίσματος με χρόνο 27.87, μένοντας πίσω μόνο από το φαβορί, την ιρλανδή Ντανιέλε Χιλ, που δικαίωσε τα προγνωστικά και πήρε τη νίκη με 27.73. Το βάθρο συμπλήρωσε η Αντέλα Πισκόρσκα από την Πολωνία με 28.00.
 
 
Νεότερη ενημέρωση 21-06-2024
 
Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Ελλάδα εξασφάλισε δύο μετάλλια στο ίδιο αγώνισμα σε μεγάλη διοργάνωση της κολύμβησης
 
Ο Απόστολος Χρήστου υπερασπίστηκε τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης στα 50 μ. ύπτιο στο Βελιγράδι, κερδίζοντας τον τελικό με 24.39, ενώ ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης πήρε την τρίτη θέση με 24.74 και πανηγύρισε το πρώτο του μετάλλιο στην κατηγορία ανδρών. Ανάμεσά τους βρέθηκε ο Πολωνός Κσαβέρι Μάσιουκ με 24.63 
 
Νεότερη ενημέρωση 23-06-2024
 
Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβηση: Οι Κριστιάν Γκολομέεβ και Στέργιος Μπίλας πέτυχαν το ανεπανάληπτο «1-2» 
 
Οι Κριστιάν Γκολομέεβ και Στέργιος Μπίλας πέτυχαν το ανεπανάληπτο «1-2» στα 50μ. ελεύθερο στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Βελιγραδίου
 
Ο 31χρονος κολυμβητής του Παναθηναϊκού να παίρνει τη νίκη με 21.72 και να ανεβαίνει επιτέλους στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, μετά από τρία συνεχόμενα μετάλλια, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα (συν ένα ασημένιο σε Παγκόσμιο), στις προηγούμενες διοργανώσεις.
 
Μόλις ένα εκατοστό πιο πίσω (21.73), ο Στέργιος Μπίλας πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ νέων Κ23 και πρόσθεσε στη συλλογή του από τη σερβική πρωτεύουσα ένα ασημένιο μετάλλιο, μετά το χρυσό στα 50μ. πεταλούδα και το χάλκινο στα 4Χ100μ. ελεύθερο.
 
Το βάθρο συμπλήρωσε ο Ουκρανός Βλάντισλαβ Μπούκοφ (πρωταθλητής κόσμου στη Ντόχα, τον περασμένο Φεβρουάριο) με 21.85.

 
Νεότερη ενημέρωση 24-06-2024
 
Απόστολος Χρήστου και Βαγγέλης Μακρυγιάννης δικαίωσαν απόλυτα τον τίτλο των φαβορί στα 100μ. ύπτιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου που ολοκληρώνεται απόψε στο Βελιγράδι, καθώς κατέκτησαν τις δύο πρώτες θέσεις στον μεγάλο τελικό.
 
Έτσι, πριν καλά-καλά κοπάσουν οι ελληνικοί πανηγυρισμοί για το «1-2» των Γκολομέεβ – Μπίλα στα 50μ. ελεύθερο, η χώρα μας πανηγύρισε και δεύτερο «νταμπλ» με τους Χρήστου, και Μακρυγιάννη να κατακτούν το χρυσό και το ασημένιο μετάλλιο, αντίστοιχα, με εμφατικό, μάλιστα, τρόπο, καθώς όχι μόνο βελτίωσαν το «1-3» που είχαν κάνει οι δυο τους πριν από δύο ημέρες στα 50μ. ύπτιο, αλλά σημείωσαν και εκπληκτικούς χρόνους.
 
Ειδικότερα, ο Χρήστου, ο οποίος κατέκτησε το τρίτο χρυσό της καριέρας του και πρώτο στο συγκεκριμένο αγώνισμα (ένα ασημένιο και τρία χάλκινα η προηγούμενη συγκομιδή του), τερμάτισε με το εκπληκτικό 52.23 – δεύτερη καλύτερη επίδοσή του μετά το 52.09 που είχε κάνει το 2022, στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης. Από την πλευρά του, ο Μακρυγιάννης κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο, συντρίβοντας το ατομικό του ρεκόρ με 52.83.
 
Αργυρό μετάλλιο, όμως, κατέκτησε σήμερα και ο Δημήτρης Μάρκος, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος στα 400μ. ελεύθερο, κάνοντας μεν νέο πανελλήνιο ρεκόρ, αλλά χωρίς, δυστυχώς, να πιάσει το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ελληνική αποστολή έφτασε, έτσι, τα 17 μετάλλια στη συγκεκριμένη διοργάνωση, τα πέντε εκ των οποίων χρυσά!
 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.