14 Ιουνίου 2024

Η ΑΝΟΧΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ, ΘΡΑΣΥΤΗΤΑ ΓΕΝΝΑ...

Η ΑΝΟΧΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ, ΘΡΑΣΥΤΗΤΑ ΓΕΝΝΑ...
 
Επιμέλεια από Ομάδα Εργασίας και Έρευνας του συγγραφέα Αντώνη Αντωνά.
 
Παρά τις πολύχρονες άκαρπες συναντήσεις Ελλάδας και Τουρκίας, για Μ.Ο.Ε. Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, η Τουρκία συνεχίζει με θρασύτητα να διεκδικεί Ελληνικά εδάφη, αέρα και θάλασσα. Το δε φερέφωνο της ηγέτης Τατάρ, του παράνομου ΤΚ καθεστώτος, δηλώνει ότι όλη η Ελληνική Κύπρος είναι ...τουρκική!!!!
 
Οι Τούρκοι διεκδικούν την κυριαρχία πάνω σε 152 ελληνικά νησιά, νησίδες και βραχονησίδες στο Αιγαίο και το Κρητικό Πέλαγος. Η λίστα τους, γνωστή ως «EGAYDAAK», περιλαμβάνει νησιά με εκατοντάδες κατοίκους, όπως οι Φούρνοι στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, οι Οινούσσες στο Βόρειο Αιγαίο και η Γαύδος στο Κρητικό Πέλαγος. Οι διεκδικήσεις αυτές περιλαμβάνουν νησιά από τη Ζουράφα στο Βόρειο Αιγαίο μέχρι το Πεταλίδι στο Κρητικό Πέλαγος. Παράλληλα, η Τουρκία ψευδόμενη αμφισβητεί την κυριαρχία της Ελλάδας σε αυτά τα νησιά, ισχυριζόμενη ότι δεν υπάρχει συμφωνία που να έχει μεταβιβάσει την κυριαρχία τους στην Ελλάδα
 
Xάρτες που είχαν εκδοθεί επισήμως από τους Ιταλούς, κατά την διάρκεια της Ιταλικής Κατοχής της Δωδεκανήσου δείχνουν ποια νησιά του ΝΑ Αιγαίου ΔΕΝ ανήκαν τότε στην Τουρκία και άρα δεν μπορούν να ανήκουν και σήμερα, επειδή εκχωρήθηκαν αμετάκλητα από την Ιταλία στην Ελλάδα! Δηλαδή κανένα νησί του Ελληνικού Αιγαίου δεν τους ανήκει.
 
Ιταλικός χάρτης φέρει και την πλέον έγκυρη σφραγίδα του “Ιταλικού Υπουργείου Αποικιών” και κυκλοφόρησε το 1929 σε ιταλική κάρτ – ποστάλ στα Δωδεκάνησα, στα πλαίσια της ιταλικής κατοχικής πολιτικής όσον αφορά Ελληνικά νησιά και δείχνει με μαύρη διακεκομμένη γραμμή την θαλάσσια μεθόριο με την Τουρκία, που αφοπλίζει διπλωματικά την Τουρκία!
 
Και άλλος ιταλικός χάρτης, εκτυπωμένος στο Μιλάνο, επίσης το 1929, είναι απόλυτα βασισμένος στον πρώτο και περιέχει περισσότερες και ευκρινέστερες λεπτομέρειες.
 
Σε χάρτη του 1929, φαίνεται και αναγράφεται ολοκάθαρα ότι το Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι και οι Βραχονησίδες Ίμια (Λιμνιά) είναι εκτός Τουρκίας, εντός τότε Ιταλικής Κατοχής και εντός πια της Ελλάδος στην οποία εκχωρήθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη και υπογραφή της Ιταλίας και των Συμμάχων!
 
Υπάρχει και μεγάλη έκπληξη, καθώς η νήσος Αρκός (τ. Καρά Αντά) που βρίσκεται μπροστά από την Αλικαρνασσό (τ. Μποντρούμ) ΔΕΝ είναι τουρκική, αλλά υπό Ιταλική Κατοχή και στο κάτω τμήμα του Β Ιταλικού Χάρτη του 1929, φαίνεται επίσης ολοκάθαρα ότι τα νησιά Ρω (Άγιος Γεώργιος), Μεγίστη (Καστελόριζο), Υψηλή (Στρογγύλη) είναι εκτός Τουρκίας, εντός τότε Ιταλικής Κατοχής και εντός πια της Ελλάδος στην οποία και εκχωρήθηκαν!
 
Επίσης τα νησιά Βόλος (Κάτω Βόλος), η Αλιμεντάρια και η Καράβολα (τ. Κέκοβα, πλάι στα υποθαλάσσια ερείπια της αρχαίας μας Δολίχης ή Δολιχίστη) ΔΕΝ είναι τουρκικά, αλλά υπό Ιταλική Κατοχή και άρα ελληνικά!
 
Άρθρο 15 Συνθήκη της Λωζάνης.
 
Στο άρθρο 15 εμπεριέχεται η συγκλονιστική παραίτηση της Τουρκίας από όλα τα Δωδεκάνησα:
«Η Τουρκία παραιτείται υπέρ της Ιταλίας παντός δικαιώματος και τίτλου επί των κάτωθι απαριθμουμένων νήσων, τουτέστι της Αστυπάλαιας, Ρόδου, Χάλκης, Καρπάθου, Κάσσου, Τήλου, Νισύρου, Καλύμνου, Λέρου, Πάτμου, Λειψούς, Σύμης και Κω, των κατεχομένων νυν υπό την Ιταλίαν και των νησίδων των εξ αυτών εξαρτωμένων, ως και της νήσου Καστελλορίζου»!
 
Η Τουρκία επειδή δεν αναφέρονται ρητά τα Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι επικεντρώνει σε αυτά την αιχμή των διεκδικήσεών της, αφού “γκριζάρισε” πρώτα τα Ίμια, αλλά σε άλλους επίσημους χάρτες χαρακτηρίζονται Ελληνικά και μόνο Ελληνικά!
 
Το 1923 που υπογράφεται η Συνθήκη της Λωζάνης, η Ιταλία κατέχει ήδη τα Δωδεκάνησα, νησιά, νησίδες, βραχονησίδες, όπως φαίνονται στους χάρτες και άρα η Τουρκία αποδέχεται με την υπογραφή της, την τότε κυριαρχία από Ιταλία τα οποία παρεχώρησε νόμιμα στην Ελλάδα αφού σε αυτή και μόνο ανήκαν από γένεσης τους….
 
Ενδεικτικοί παλαιοί επίσημοι Ιταλικοί χάρτες με βάση την Συνθήκη Λωζάνης.
 
ΙΤΑΛΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ 1932
 
Πιέζοντας η Τουρκία και παρά τις υπογραφές της, καταφέρνει να πείσει την Ιταλία η οποία μεγάλα οικονομικά συμφέροντα είχε στη Τουρκία να της παραχωρήσει μια σειρά νησιών τα οποία δεν της ανήκαν και τα οποία παραχωρήθηκαν τελικά κατά παράβασης της Λωζάνης. Τα Ελληνικά νησιά αυτά είναι τα παρακάτω 20, όπως αναφέρονται στην επισήμως υπογεγραμμένη Ιταλο-Τουρκική Συμφωνία της 4ης Ιανουαρίου 1932:
 
“Volo (Gatal-Ada), Ochendra (Uvendire), Fournachia (Furnakya), Kato Volo (Katovolo), Prassoudi (Prasudi) (south-east of Catovolo). The islets of Tchatallota, Pighi, Nissi-Tis-Pighi, Agricelia reef, Proussecliss (rock), Pano Makri, Kato Makri (including the rocks), Marathi, Roccie Voutzaky (Rocci Vutchaki), Dacia (Dasya), Nissi-Tis Dacia, Prassoudi (north of Dacia), Alimentarya (Alimentaria), Caravola (Karavola)”. Και το “Kara-Ada” (σ.σ. Αρκός) στον κόλπο της Αλικαρνασού! Επαναλαμβάνω όλα με Ελληνικές ονομασίες…..
 
Στο δια ταύτα,
 
ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΙΤΑΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ, ΠΕΡΙΗΛΘΑΝ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. 
 
ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ.
 
Τους απαντούν οι Κρητικοί ….«Τούρκοι τήν Κρήτη άν θέλετε αμέτε νά ρωτάτε, τόν Χίτλερ είς τήν κόλαση ίντα γι αυτήν θυμάται…….»
 
ΜΙΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΣΕ ΣΤΙΧΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΑΝΤΙΝΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΜΕΤΗΔΕΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.... ΛΙΑΝ ΕΠΙΚΑΙΡΗ !!!!!!
 
''Τούρκοι αν εγίνη πόλεμος δέν έχετε ελπίδες δικά μας είναι τά νησιά καί οι βραχονησίδες . Δικά μας είναι τά ΙΜΙΑ μήν θέτε φασαρία όπως μιά καί Ελληνική είν’η Κύπρος και η Μακεδονία. Μά κι άν εθέτε πόλεμο δέν θά σάς φοβηθούμε καί μέσα στήν Αγιά Σοφιά θά πά να λειτουργηθούμε. Η ανοχή της Ελλάδας μας θά πρέπει νά τελειώσει κι ο Τούρκος κάθε πρόκληση πού κάνει νά πληρώσει. Δέν είναι τό Αιγαίο μας ένα ξέφραγο αμπέλι νά μπαινοβγαίνει η Τουρκιά νά κάνει ότι θέλει. Ότι στήν Κύπρο κάνατε καλά νά τό σκεφτείτε καί στό Αιγαίο πάψετε όλο νά προκαλείτε. Ο Φάρος του Πολιτισμού είν’τό Πατριαρχείο τιμήστε το κι ανοίξετε της Χάλκης τό Σχολείο. Οί S 300 βρίσκονται στήν Κρήτη αρματωμένοι καί τούς έχουνε στά χέρια τους Κρήτες αντρειωμένοι. Τούρκοι τήν Κρήτη άν θέλετε αμέτε νά ρωτάτε τόν Χίτλερ είς τήν κόλαση ίντα γι αυτήν θυμάται. Έλα της Κύπρου ο αναστεναγμός όλους νά μάς ενώσει καί μάθημα είς τήν Τουρκιά ο Ελληνισμός νά δώσει, έλα της Κύπρου τόν αναστεναγμό νά κάμω μαντινάδα χιλιάδες χαιρετίσματα απόλη τήν Ελλάδα. Έλατε Τούρκοι ναλλάξετε μυαλά καί νά θα συμμορφωθείτε ειδ΄άλλιως θα χαθείτε . Έλατε ο Κρητικός τό αίμα του μελάνι τόχει κάνει σφραγίδες καί υπογραφές τήν Λευτεριά νά βάνει''.
 
Να ζήσει αυτός,
που την έγραψε, 
το όνομα δεν κατέχω,
μα μέστην καρκιάν
τζιαι την ψυσιήν
πάντα εννά τον έχω.
 
Η Κρήτη με την Κύπρο μας
είναι σαν αδελφάδες,
στη Κύπρο λαλούμεν τσιαττιστά
στη Κρήτη Μαντινάδες.
 
Απαιτούν οι Βάρβαροι, τον αφοπλισμό 16 κυρίως μεγάλων νησιών μας και διεκδικούν 152 Ελληνικά νησιά και βραχονησίδες! Ξεχνώντας βέβαια να μιλήσουν για την Τουρκική Εισβολή στο ελληνικό νησί της Κύπρου, για την αποβατική Στρατιά του Αιγαίου που παραμονεύει, την εισβολή στα Ίμια και την συνεχή παραβίαση τουρκικών μαχητικών στον εθνικό εναέριο χώρο, αλλά και πάνω από τα νησιά μας, την παραβίαση της Ελληνικής και Κυπριακής ΑΟΖ.
 
Το δικαίωμα της Άμυνας και της προπαρασκευής για Άμυνα είναι διεθνώς κατοχυρωμένο, όταν συνεχίζουν οι ιταμές απειλές και διεκδικήσεις της άφρονος προκλητικής γείτονος
 
152 ΝΗΣΑΚΙΑ ΚΑΙ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ.
 
Η Yeni Safak αναφέρει την διεκδίκηση 152 νησίδων και βραχονησίδων. ΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕΝΑ ΝΗΣΑΚΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΤΡΙΤΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ κ.ά. Την Γαύδο, την Χρυσή ή Γαϊδουρονήσι, το Κουφονήσι, τις Διονυσάδες και την Δία, τα οποία πλέον ο τουρκικός στόλος περικυκλώνει. Η Yeni Safak γράφει ξεκάθαρα, πως σε περίπτωση Πολέμου, η Τουρκία θα εφορμήσει σε όλα αυτά τα νησιά μας! 
 
ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ, Η ΚΡΗΤΗ, ΤΑ ΑΚΡΙΤΙΚΑ ΜΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ, Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟΣ … ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ «ΠΗΔΗΜΑ» … ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙΤΕ…! 
 
Πρόκειται:
1. Για 20 ελληνικά νησιά στην περιοχή Δωδεκανήσων, που παράνομα και αντίθετα από την Συνθήκη της Λωζάνης παραχώρησε η Ιταλία στην Τουρκία
2. Για 21 ακόμη ελληνικά νησιά του Μαρμαρά (Προποντίδα) τα οποία βρίσκονται μακρύτερα από τα 3 μίλια από την ακτή, όπως ορίζει ρητά η Συνθήκη της Λωζάνης (δείτε εδώ)! Και υπάρχουν και άλλα στην περιοχή του ΒΑ Αιγαίου...
 
Επί πλέον ας λάβουν υπ όψιν ότι παράνομα κατέχουν 41 Ελληνικά νησιά!!!! ( Εκτός της καταπατημένης Ελληνικής Μικράς Ασίας και το 37% της ακριτικής Κύπρου.)
Μα πρέπει επί τέλους η Ελληνική Κυβέρνηση να τα βγάλει ΟΛΑ στην φόρα για να κλείσουν το θρασύτατο αθυρόστομο τους οι δόλιοι «γείτονες» …. , που θωπεύουν οι άπιστοι μας «σύμμαχοι» …
Το θράσος είναι χρήσιμο σ’ αυτούς που ξέρουν να εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες. ( Που τους δίνουμε!)
Μαρσέλ Προυστ, 1871-1922, Γάλλος συγγραφέας.
 
ΣΕ ΚΑΤΑΠΑΤΗΜΕΝΑ ΣΚΛΑΒΩΜΈΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΑΦΗ ΖΕΙΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ.
 
Και ένα μικρό αφιέρωμα στην ημικατεχόμενη Ελληνική Κύπρο ….
 
ΚΥΠΡΟΣ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑΣ, ΑΝΕΣΠΕΡΟ ΦΩΣ ΣΕ ΦΩΤΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΙ ΒΑΡΝΑΒΑ, ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Τ’ ΑΘΑΝΑΤΟ ΝΕΡΟ, ΑΙΩΝΙΑ ΣΕ ΠΟΤΙΖΕΙ. ΟΥΡΑΝΙΑ ΧΩΡΑ, ΑΛΑΣΙΑ, ΔΑΣΟΕΣΣΑ, ΚΟΡΗ ΩΡΑΙΟΤΑΤΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΑΛΛΗΣ, ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΗΡΩΩΝ, ΓΕΝΝΕΤΕΙΡΑ, ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΜΥΘΙΚΟΣ ΑΕΙΘΑΛΗΣ, ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΗΣΟΣ, ΣΤΟΛΙΔΙ ΑΕΝΑΟ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΦΙΛΟΜΕΙΣΤΗΡΑ, ΘΕΙΟΤΑΤΗ, ΙΜΕΡΤΗ, ΕΥΕΛΑΙΟΥ ΤΟΥ ΣΤΡΑΒΩΝΑ ΛΟΓΙΑ, ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ, ΩΡΑΙΟΤΑΤΗ, ΘΕΟΓΝΗ ΖΑΘΕΑ ΤΟΥ ΠΑΥΣΑΝΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ, ΕΣ ΤΕΜΕΣΗΝ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ ΜΕΤΑ ΧΑΛΚΟΝ, ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ, ΕΡΩΤΙΚΗ, ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΔΑΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑ, ΑΜΑΘΟΥΣΙΑ, ΑΣΠΕΛΙΑ, ΑΚΑΜΑΝΤΙΣ, ΑΣΣΕΛΙΑ, ΑΕΙΦΟΡΟΣ, ΚΥΟΦΟΡΟΣ, ΑΘΑΝΑΤΗ ΑΓΙΩΤΑΤΗ, ΔΙΗΝΕΚΗΣ…. ΤΗ ΜΕΣΑΡΚΑ, ΚΕΡΥΝΕΙΑ, ΜΟΡΦΟΥ, ΛΑΠΗΘΩ, ΑΜΜΟΧΩΣΤΩ, ΚΑΡΠΑΣΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΘΑΡΣΙΔΑ, ΗΡΩΙΔΑ ΜΑΚΑΡΙΑ ΝΗΣΩ ΚΥΠΡΩ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΘΕΙΑ ΘΑ ΑΠΟΔΩΘΕΙ….
Του Α.Α..
 
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΜΟΓΓΟΛΟΙ, ΑΠΟ ΓΕΝΕΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΉ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕ ΝΑ ΓΕΝΕΙ…. ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
 
Ο Τουρκοαρμένιος αντιφρονούντας διανοούμενος Σεβάν Νισανιάν, δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του έναν χάρτη με ανάλυση των τοπωνυμιών 81 πόλεων στην Τουρκία και με τίτλο “Η Τουρκία των Ρωμιών”. Τα περισσότερα τοπωνύμια είναι ελληνικά ή “ρωμέικα”, όπως τα χαρακτηρίζει ο ίδιος, καθώς οι Τούρκοι προτιμούν να αποκαλούν τους Κωνσταντινουπολίτες – και εν γένει τους Έλληνες στη χώρα – Ρωμιούς. Ο λόγος είναι ότι η ρωμαϊκή αυτοκρατορία είναι νεκρή και δεν απειλεί, αλλά η Ελλάδα υπάρχει ακόμη. 
 
ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ, ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΛΟΣ, ΕΝΑΣ ΠΑΛΑΙΟΣ ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΠΟΥ “ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ” ΤΗΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΙΤΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΟΖ. ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.
 
ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ.
 
ΚΑΙ Η ΓΑΛΑΖΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΓΑΛΑΖΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΚΟΚΚΙΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΩΝ ΑΜΑΧΩΝ
 
Το πιόνι και φερέφωνο Ερντογάν Μπαχτσελί με τον Αρχηγό των Γκρίζων Λύκων.
 
Και …….
 
Υ/Γ. Με αυτούς τους βαρβάρους επιζητούμε επαναπροσέγγιση και Μ.Ο.Ε.;
 
«Από την πρώτη μαύρη μέρα που μπήκαν στην Ευρώπη, ήταν το μόνο δείγμα της ανθρωπότητας που έδειξε τη μεγαλύτερη έλλειψη ανθρωπισμού. Οπουδήποτε κι αν πήγαν, μια πλατιά κηλίδα αίματος έδειχνε τα ίχνη της διαβάσεώς τους και σ΄ όλη την έκταση της κυριαρχίας τους ο πολιτισμός εξαφανιζόταν».
Γλάδστων, Πρωθυπουργός της Βρετανίας, 1876
 
-«Δεν υπάρχει περίπτωση στην Ευρώπη, στην Ασία ή στην Αφρική, η εγκαθίδρυση της τουρκικής κυριαρχίας να μην είχε σαν συνέπεια την υποβάθμιση του πολιτισμού. Η Τουρκία, όπου βγήκε νικήτρια έφερε την καταστροφή».
Κλεμανσώ, πρωθυπουργός της Γαλλίας (Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος)
 
-«Για την τουρκική λογική το σπαθί αποτελεί το πιο σίγουρο μέσον επίλυσης των προβλημάτων».
Ντομινίκ Ντυφούρ ντε Πραντ, Γάλλος διπλωμάτης (Dominique Dufour De Pradt 1759-1837)
 
-Αυτή η χώρα πέρασε από την βαρβαρότητα στην παρακμή χωρίς ποτέ να γνωρίσει τον πολιτισμό …Τσώρτσιλ…..
 
-Τούρκοι διαβήκαν. Χαλασμός, θάνατος πέρα ως πέρα. Β. Ουγκώ.
 
-Οι Τούρκοι είναι ο λαός της οργής του Θεού.
Μαρτίνος Λούθηρος, 1483-1546, Γερμανός θεολόγος, Μεταρρυθμιστής
 
-Η Τουρκία είναι ο μεγάλος ασθενής της Ευρώπης.
Τσάρος Νικόλαος Α’, 1796-1855, Ρώσος ηγεμόνας 
 
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΠΟ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΩΝΑ. Σημ. ‘Ολα τα μέλη της ομάδας είναι πρόσφυγες, που θρήνησαν δολοφονημένους από βαρβάρους εισβολείς, στενούς συγγενείς, φίλους και τις πατρογονικές τους εστίες.



Share

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ενα συμπυκνωμένο άρθρο, που πέραν πάσης αιτιολογίας ψευδούς των βαρβάρων, αποδεικνύει την Ελληνικότητα του Αγαίου εδώ και 34 αιώνες.
Νίκη

Ανώνυμος είπε...

Ελάτε τούρκοι βάρβαροι να πάρετε το Ελληνικό Αιγαίοι και κολυμπώντας στη τουρκιά θα επιστρέψετε ... όσοι επιβιώσετε.
Μίνως

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή σε αυτούς που υποκλίνωνται στους τούρκους. Σηκώστε το κεφάλι Έλληνες ... ΙΤΕ ΠΑΙΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ.
Χ.Λ.

Ανώνυμος είπε...

Θα ρθούνε ένα βράδυ είπαν ο νεοσουλτάνος Ερντογάν και ο φασίστας των Γκρίζων Λύκων Μπαχτσελί......
ΕΛΑΤΕ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΝΥΧΤΑ ΝΥΧΤΟΒΑΤΕΣ ΚΑΙ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΙ .... ΚΑΙ ΜΑΥΡΗ ΚΑΤΑΧΝΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΦΑΕΙ.
Αφιερώνω.
Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά ή Ο κλέφτης ονομάζεται εμβατήριο του Ελληνικού στρατού. Οι στίχοι είναι του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή και η μουσική είναι βασισμένη σε Βαυαρικό εμβατήριο.
Στίχοι
Μαύρ' είν' η νύκτα στα βουνά,
στους βράχους πέφτει χιόνι.
Μες στ' άγρια, στα σκοτεινά,
στες τραχιές πέτρες, στα στενά,
ο κλέφτης ξεσπαθώνει.
Στο δεξί χέρι το γυμνό
βαστά αστροπελέκι.
Παλάτι έχει το βουνό
και σκέπασμα τον ουρανό,
κ' ελπίδα το τουφέκι.
Φεύγουν οι τύραννοι χλωμοί
το μαύρο του μαχαίρι·
μ' ιδρώτα βρέχει το ψωμί,
ξέρει να ζήσει με τιμή,
και να πεθάνει ξέρει.
Τον κόσμ' ο δόλος διοικεί
κι η άδικ' ειμαρμένη.
Τα πλούτη έχουν οι κακοί,
κι εδώ στους βράχους κατοικεί
η αρετή κρυμμένη.

Π.Β. Μικρασιάτισσα.



Ανώνυμος είπε...

Τεκμηριωμένο ιστορικά το κείμενο. Μακάρι να το διαβάσουν όλοι οι Έλληνες. Συγχαρητήρια!
ΓΝΠ

Ανώνυμος είπε...

Απόσπασμα αρχείου προς γνώση ιστορίας και διεθνούς δικαίου.

Σύμφωνα με την μυθολογία, το Αιγαίο Πέλαγος από τον 13ο π.Χ. αιώνα, πήρε το όνομά του από τον μύθο του βασιλιά της Αθήνας, Αιγαία, ο οποίος έπεσε στα νερά του Αιγαίου όταν είδε το πλοίο του γιού του, Θησέα, να έχει μαύρο πανί στην επιστροφή από την Κρήτη, νομίζοντας ότι σκοτώθηκε από τον Μινώταυρο. Σύμφωνα με άλλη ετυμολογική εκδοχή οι αρχαίοι ονόμαζαν τα μεγάλα κύματα της θάλασσας αίγες, αφού όταν η θάλασσα φουρτουνιάζει ασπρίζει και μοιάζει σαν κοπάδι κατσικιών. Πέρα από την ιστορία, τα ποσοστά στο Αιγαίο είναι συντριπτικά υπέρ της Ελλάδας.

Σύμφωνα με την παρούσα κατάσταση, η Ελλάδα ασκεί κυριαρχία στο 35% των υδάτων του Αιγαίου, η Τουρκία στο 8,8%, ενώ το 56,2% αποτελεί διεθνή ύδατα. Σε περίπτωση που η Ελλάδα ασκήσει το νόμιμο και αναφαίρετο δικαίωμά της για επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια, η κυριαρχία της θα αυξανόταν στο 64% από 35% ενώ η ανοικτή θάλασσα θα περιοριστεί στο 26,1% από 56% που είναι σήμερα.

Η Τουρκία, με απόφαση της Εθνοσυνέλευσης από το 1995, μόλις τέθηκε σε ισχύ η Σύμβαση του Δικαίου της Θάλασσας, η οποία παραχωρεί στην Ελλάδα το παραπάνω δικαίωμα και την οποία η ίδια δεν αποδέχεται, εξέδωσε το «casus belli» (αιτία πολέμου) την επέκταση στα 12 μίλια των ελληνικών χωρικών υδάτων σε περίπτωση.

Τα συμφέροντα της Τουρκίας λοιπόν εξυπηρετούνται από το να χαρακτηρίζεται από δημόσια χείλη το Αιγαίο ως ελληνική, που είναι, λίμνη, που δεν είναι, καθώς υποστηρίζεται το επιχείρημα της Άγκυρας ότι αποκλείεται η πρόσβαση τους στην ανοιχτή θάλασσα παρόλο που δεν εμποδίζεται η δραστηριότητα του εμπορικού ναυτικού. Στην περίπτωση δε των πολεμικών πλοίων, για να μεταβούν από λιμάνια του Αιγαίου ή της Μεσογείου σε λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας πρέπει να διέλθουν από ελληνικά χωρικά ύδατα, εκτελώντας «αβλαβή διέλευση».

Dr K.K.

Ανώνυμος είπε...

Ελληνες πατριωτες αποστομωνουν τους νεοβαρβαρους.
Χαρης

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ""ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ"" ΚΑΙ ΑΣ ΠΩ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΣΟΦΑ ΛΕΕΙ..... ΟΣΟ ΑΜΟΛΑΣ ΣΧΟΙΝΙ ΤΟΣΟ Ο ΑΛΛΟΣ ΜΑΖΕΥΕΙ !!!!
ΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΦΙΔΙ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ...ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΤΟΥ..
ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΗΤΑΝ Κ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΙΑ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΚΟΠΑΔΙΩΝ.
ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΛΑΘΟΣ ΜΑΣ ΓΕΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΝΗΚΟΜΕ ΣΤΗΝ ....ΑΛΛΟΙΩΜΕΝΗ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΛΕΟΝ ΔΥΣΗ.
ΑΝΗΚΟΜΕΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Κ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΗΝ.

Ανώνυμος είπε...

Αιγαιο και Κυπρος για παντα ελληνικα.
Δρν ξεχναμε και αγωνιζομαστε.
Μινα

Ανώνυμος είπε...

Ελληνες ειμαστε. Τι δουλεια εχουμε με τους βσρβαρους ;
Μακρυα μην μολυμθουμε απο τη βρωμια τους.
Χρυσσ

Ανώνυμος είπε...

Τεκμηριωμενο αρθρο. Ας το διαβασουν ολοι οι Ελλνες και ειδικα οι ηρωικοι μας ακριτες αλλα και οι Ελληνες τηε Κυπρου μας.
Ντ.

Ανώνυμος είπε...

Κυπραιοι αδελφοι οσο επιδοτειτε τους κατακτητες κσι χιλιαδες απο εσας πατε στα κατχομενα και αφηνετε συναλλαγμα εκατομυριων στο παρανομο καθεστως γιστι να θελουν λυση οι βαρβαροι; κλειστε τσ οδοφραγμτα .
Πηλιτσης ΕΛΔΥΚ

Ανώνυμος είπε...

 Δεν ξεχνούμε, αντιστεκομαστε, διεκδικούμε την απελευθέρωση των κατεχομένων εδαφών μας. 
Φιλικά. 
Γιώργος Σ. 

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΥΡΚΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ, ΟΥΤΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΟΥΤΕ Η ΕΛΛΗΝΚΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ, ΟΥΤΕ Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ.
ΣΤΙΣ ΣΤΕΠΠΕΣ ΤΗΣ ΒΑΘΥΤΕΡΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΤΕ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΣΑΣ ΔΕΧΤΟΥΝ, ΔΙΟΤΙ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΑ ΖΩΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΠΑΤΗΣΑΤΕ ΠΟΔΙ ΜΟΛΥΝΑΤΕ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΕΔΑΦΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ ....
ΚΡΙΤΩΝΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ανώνυμος είπε...

Θερμά ευχαριστούμε όλους τους φίλους και φίλες για τα χρήσιμα πατριωτικά τους σχόλια και ιδιαίτερα τον κ. Θάνο, για την δημοσίευση και άψογη εικονογράφηση του κειμένου.
Στους προσωπικούς μας αποδέκτες επίσης ευχαριστίες για τα δεκάδες σχόλια. που μας απέστειλαν.
Εμείς έστω με τον κονδυλοφόρο μας ως σπαθί, θα αγωνιζόμαστε μέχρι ύστατης στιγμής, κατά των βαρβάρων κατακτητών της Ελληνικής Κύπρου, που επιβουλεύονται και το Ελληνικό μας Αιγαίο.
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΝΕΟΒΑΡΒΑΡΟΙ. Η ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΣΑΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΡΘΕΙ.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση.
ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ολα τα σχολια συμπληρωνουν το εξαιρετικο αρθρο
Μαρια Μπ. Κρητη

Ανώνυμος είπε...

Σημ.
Όπως ενημερωθήκαμε από τον ίδιο, το σχόλιο με ΚΕΦΑΛΑΙΑ 15 ΙΟΥΝ. 09.18, προέρχεται από τον πολύ αγαπητό μας φίλο ΔΑΝΑΟ, ο οποίος πάντα συμμετέχει με τα εξαιρετικά του σχόλια στα σχετικά μας άρθρα.
Ευχαριστούμε πολύ.
ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.