25 Σεπτεμβρίου 2023

Χωρίς κρέας, χωρίς αυτοκίνητο, χωρίς ταξίδια: SDG και οι πόλεις C40

Με πρόσχημα την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, προωθείται ένα σχεδόν δυστοπικό πρόγραμμα με το όνομα C40 Cities. Από το 2030, οι άνθρωποι θα ζουν χωρίς κρέας, γάλα, δικά τους αυτοκίνητα και ταξίδια διακοπών. Αυτό δεν είναι αστείο.
 
Από Anti-Spiegel
31 Αυγούστου 2023, 08:00 π.μ.
 
Ακούγεται σαν κάτι βγαλμένο από δυστοπική ταινία, αλλά είναι αλήθεια. Σχεδόν 100 πόλεις από όλο τον κόσμο έχουν σχηματίσει έναν συνασπισμό που ονομάζεται "C40 Cities Climate Leadership Group" (C40). Το C40, που προωθείται και υποστηρίζεται από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Klaus Schwab, έχει θέσει «φιλόδοξους στόχους» για το 2030. Αυτοί περιλαμβάνουν τους ακόλουθους στόχους, οι οποίοι είναι μόνο μια επιλογή, οι ακόλουθοι υποχρεωτικοί κανόνες πρέπει να ισχύουν για τους κατοίκους των πόλεων: μηδέν κιλά κατανάλωσης κρέατος, μηδέν κιλά γαλακτοκομικών προϊόντων, κατ' ανώτατο όριο τρία νέα είδη ένδυσης ανά άτομο ετησίως, μηδενικά ιδιόκτητα ιδιωτικά οχήματα, μία πτήση μικρών αποστάσεων (λιγότερο από 1500 χιλιόμετρα) κάθε τρία χρόνια ανά άτομο.
 
Αυτό δεν είναι ένα καθυστερημένο πρωταπριλιάτικο αστείο, οι στόχοι των πόλεων C40 μπορούν να βρεθούν στην έκθεσή τους "Το μέλλον της αστικής κατανάλωσης σε έναν κόσμο 1,5 ° C" (https://expose-news.com/wp-content/uploads/2023/06/Arup-C40-The-Future-of-Urban-Consumption-in-a-1-5C-World.pdf). Οι στόχοι που αναφέρονται είναι οι «φιλόδοξοι στόχοι», αλλά οι λιγότερο φιλόδοξοι στόχοι δεν είναι πιο ευχάριστοι, οπότε εάν η κατανάλωση κρέατος δεν μπορεί να μειωθεί στο μηδέν έως το 2030, θα πρέπει να επιτρέπεται να είναι το πολύ 16 κιλά κρέατος ετησίως και άτομο, δηλαδή λίγο κάτω από 44 γραμμάρια την ημέρα. Και αντί για τρία νέα είδη ένδυσης, θα επιτρέπονται οκτώ νέα είδη ένδυσης ετησίως.
 
Αν νομίζετε ότι αυτό είναι αστείο, θα πρέπει να σταματήσετε να γελάτε αν ζείτε στο Βερολίνο, τη Φρανκφούρτη, το Αμβούργο, το Ανόβερο, τη Χαϊδελβέργη ή το Μόναχο, για παράδειγμα, για να αναφέρουμε μόνο μερικές από τις γερμανικές πόλεις που έχουν ενταχθεί στον συνασπισμό C40. Ο πλήρης κατάλογος των πόλεων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα μπορεί να βρεθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του C40 (https://www.c40.org/cities/).
 
Παρεμπιπτόντως, αυτός είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο είμαι ευτυχής να ζω στη Ρωσία, επειδή δεν υπάρχει ούτε μία ρωσική πόλη που να αναφέρεται στον ιστότοπο. H Ρωσία, δόξα τω Θεώ, δεν συμφωνεί με τις ανοησίες που στήνονται στις HΠΑ και την ΕΕ.
 
Η υλοποίηση τέτοιων στόχων
 
Πολλοί αναγνώστες είναι πιθανό να θεωρήσουν αυτό που μόλις διάβασαν ως καθαρή ανοησία, μια ουτοπία από κροτίδες που δεν εφαρμόζονται. Πρέπει να σας απογοητεύσω, αυτό θα εφαρμοστεί. Είναι ακόμα πολύς χρόνος μέχρι το 2030, που τα μέσα ενημέρωσης και οι πολιτικοί μπορούν να υποβάλλουν τα μυαλά των ανθρώπων στη Δύση σε πλύση εγκεφάλου, έτσι ώστε να πιστεύουν ότι είναι υπέροχο.
'Ωστε, δεν το πιστεύετε αυτό;
 
Ας δούμε: Πριν από δέκα χρόνια, κανείς δεν ήξερε ότι υποτίθεται ότι υπήρχαν 60 (ή πόσα ακριβώς;) φύλα. Σήμερα, στη Δύση, οι βιολόγοι που τολμούν να ισχυριστούν ότι υπάρχουν μόνο δύο φύλα ξυλοκοπούνται από τα μέσα ενημέρωσης. Πριν από δέκα χρόνια, οι άνθρωποι στη Δύση θα γελούσαν αν τους έλεγαν ότι δέκα χρόνια αργότερα θα τους δίνονταν αλεσμένα έντομα ως πρόσθετο σε σχεδόν όλα τα τρόφιμα. Σήμερα, αυτή είναι μια πραγματικότητα.
 
Πριν από τέσσερα χρόνια, οι άνθρωποι στη Δύση θα είχαν διαμαρτυρηθεί αν οι εργοδότες τους είχαν τη δυνατότητα να ζητήσουν τις πληροφορίες για την υγεία τους ακριβώς έτσι. Εκείνη την εποχή, υπήρχε ακόμα κάτι που ονομάζεται «προστασία δεδομένων», το οποίο υπονομεύτηκε και καταργήθηκε αποτελεσματικά χάρη στον Covid-19. Χάρη στην πανδημία, δημιουργείται στην ΕΕ κεντρική βάση δεδομένων ιατρικών δεδομένων όλων των πολιτών της ΕΕ με το πρόσχημα των ηλεκτρονικών διαβατηρίων εμβολιασμού.
 
Ω, ξέχασα εντελώς: Ήδη από τον Δεκέμβριο του 2021, ανέφερα (https://www.anti-spiegel.ru/2021/wie-bill-gates-die-eu-uebernimmt-id2020-ein-eu-weites-vermoegensregister-und-breakthrough-energy/) ότι η ΕΕ εργαζόταν επίσης για ένα «Ευρωπαϊκό Μητρώο Πλούτου», δηλαδή μια βάση δεδομένων στην οποία πρέπει να αποθηκεύονται τα περιουσιακά στοιχεία όλων των πολιτών της ΕΕ (συμπεριλαμβανομένων κοσμημάτων ή πινάκων ζωγραφικής). Το 2023, ο νόμος εισήχθη στο Κοινοβούλιο της ΕΕ. (https://www.anti-spiegel.ru/2021/wie-bill-gates-die-eu-uebernimmt-id2020-ein-eu-weites-vermoegensregister-und-breakthrough-energy/)
 
Αυτά ήταν μόνο παραδείγματα του τι συμβαίνει πίσω από τα παρασκήνια στη Δύση και τι αποδέχονται οι άνθρωποι όταν εφαρμόζεται.
 
Ο κατάλογος των πραγμάτων που οι άνθρωποι στη Δύση έβρισκαν αδιανόητα μόλις πριν από λίγο καιρό, αλλά τα οποία τώρα υποστηρίζουν ακόμη και χάρη στο τεράστιο έργο των μέσων ενημέρωσης, είναι πολύ μακρύς και δείχνει πόσο τέλεια είναι τα δυτικά μέσα ενημέρωσης στη χειραγώγηση των ανθρώπων.
 
Μεγάλη επαναφορά
 
Θυμάστε τη «θεωρία συνωμοσίας» της Μεγάλης Επαναφοράς; Το αποτέλεσμα της Μεγάλης Επαναφοράς, ενός έργου του Klaus Schwab, συνοψίστηκε με λίγα λόγια: «Δεν θα σου ανήκει τίποτα και θα είσαι ευτυχισμένος». Αυτό το ζήτημα παίζει ρόλο εδώ, επειδή το WEF προωθεί και υποστηρίζει ρητά τον συνασπισμό C40 (https://www.weforum.org/organizations/c40-cities-climate-leadership-group).
 
Παρεμπιπτόντως, ο κατάλογος των χρηματοδοτών του C40 έχει επίσης ενδιαφέρον, επειδή μπορείτε να δείτε από αυτό ποιος από τους χρηματοδότες δεν θέλει να ονομαστεί. Στη Wikipedia, το Rockefeller Brothers Fund μπορεί να βρεθεί μεταξύ των χορηγών, αλλά ο Rockefeller δεν αναφέρεται πλέον στην ιστοσελίδα των χορηγών και των εταίρων του C40 (https://www.c40.org/funders-partners/), αλλά σε μια ολόκληρη σειρά άλλων ολιγαρχικών ιδρυμάτων (για παράδειγμα, η Ανοιχτή Κοινωνία του Σόρος).
 
Ωστόσο, εκτός από το Ίδρυμα Κλίντον και άλλους, το C40 αναφέρει επίσης το "London School of Hygiene &; Tropical Medicine" μεταξύ των συνεργατών του, το οποίο γνωρίζω από τη δουλειά μου στο βιβλίο μου "Inside Corona" επειδή ο διευθυντής του Peter Piot έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εφαρμογή της πανδημίας του κορωνοϊού.
 
Η Σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου έχει χρηματοδοτηθεί όλα αυτά τα χρόνια τόσο από τον Bill Gates όσο και από τον Rockefeller με το ποσό των σχεδόν 200 εκατομμυρίων δολλαρίων. Το γεγονός ότι αυτό το ινστιτούτο, το οποίο ασχολείται στην πραγματικότητα με την έρευνα ασθενειών, είναι συνεργάτης του C40 μπορεί μόνο να σημαίνει ότι ο Gates και ο Rockefeller υποστηρίζουν το C40, αλλά θέλουν να το συγκαλύψουν.
 
Η απόκρυψη τέτοιων πληρωμών είναι φυσιολογική και ο Ροκφέλερ ειδικότερα κρύβει πολλά από τα έργα του πίσω από ενδιάμεσους οργανισμούς και ιδρύματα, προκειμένου να αποκρύψει αυτά που χρηματοδοτεί. Το περιέγραψα επίσης λεπτομερώς στο "Inside Corona".
 
2030
 
Τώρα ίσως αναρωτιέστε γιατί το έτος 2030 είναι τόσο σημαντικό. Αυτό εξηγείται επίσης γρήγορα, επειδή το C40 αποτελεί μέρος της υλοποίησης των λεγόμενων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs). Έχω γράψει ένα ξεχωριστό κεφάλαιο σχετικά με αυτό στο "Inside Corona", το οποίο θα δημοσιεύσω εδώ ελαφρώς συντομευμένο ως απόσπασμα.
 
Πρώτα απ' όλα, οι ΣΒΑ υποτίθεται ότι βελτιώνουν τη ζωή όλων των ανθρώπων στον κόσμο, αλλά δυστυχώς ισχύει το αντίθετο όταν εξετάζουμε τα μέσα με τα οποία πρόκειται να υλοποιηθούν αυτοί οι στόχοι. Αυτό είναι ένα θέμα για ένα δικό του βιβλίο, αλλά ακόμη και το σύντομο κεφάλαιο από το "Inside Corona" δίνει μια καλή ιδέα για το τι είναι. Φυσικά, οι πηγές για όλες τις πληροφορίες αναφέρονται στο βιβλίο.
 
Αρχή αποσπάσματος:
 
Το 2000, ο ΟΗΕ έθεσε τους λεγόμενους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας (ΑΣΧ) στη Σύνοδο Κορυφής της Χιλιετίας. Αυτοί ήταν οκτώ στόχοι με έναν κατάλογο μέτρων που αποσκοπούσαν στην επίτευξη του πρωταρχικού στόχου της μείωσης κατά το ήμισυ της φτώχειας στον κόσμο έως το 2015 με συγκεκριμένους στόχους και χρονοδιαγράμματα. Αυτό δεν πέτυχε, όπως γνωρίζουμε, αλλά στα χαρτιά η δράση ήταν αρκετά επιτυχής. Ωστόσο, οι επικριτές έχουν παραπονεθεί ότι αυτές οι επιτυχίες έχουν προκύψει μόνο μέσω μαθηματικών τεχνασμάτων.
 
Οι ΑΣΧ αντικαταστάθηκαν το 2015 από τους τρέχοντες Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ), γνωστούς και ως Ατζέντα 2030. Μπορώ να δώσω μόνο παραδείγματα εδώ, διότι υπάρχουν 17 στόχοι, οι οποίοι με τη σειρά τους χωρίζονται σε πολλούς επιμέρους στόχους. Η γερμανική έκδοσή της, η γερμανική στρατηγική για την αειφόρο ανάπτυξη, περιλαμβάνει 249 σελίδες. Η ανάλυση αυτού θα ήταν ένα θέμα για ένα άλλο βιβλίο. Επομένως, μπορούμε να αγγίξουμε μόνο το θέμα εδώ και να δείξουμε μερικά παραδείγματα.
 
Οι ΣΒΑ έχουν υιοθετηθεί από τα κράτη του ΟΗΕ και το γεγονός ότι η Γερμανία έχει τον δικό της κατάλογο μέτρων για το σκοπό αυτό (τη γερμανική στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης) αναδεικνύει ήδη ένα κεντρικό πρόβλημα: κάθε κράτος ερμηνεύει τους στόχους με τον δικό του τρόπο.
 
Αυτό είναι σημαντικό για την κατανόηση, όπως δείχνει ένα παράδειγμα. Ο αριθμός 5 του ΣΒΑ αναφέρει:
«Ισότητα των φύλων – επίτευξη της ισότητας των φύλων και χειραφέτηση όλων των γυναικών και των κοριτσιών»
 
Το γεγονός ότι η Σαουδική Αραβία έχει επίσης προσχωρήσει σε αυτόν τον στόχο του ΟΗΕ δείχνει ότι αυτό μπορεί να ερμηνευθεί πολύ διαφορετικά. Αυτό που εννοούμε με τον όρο ισότητα για τις γυναίκες στη Δύση είναι διαφορετικό από αυτό που εννοούμε με αυτήν στο Ιράν ή στις αραβικές χώρες.
 
Είναι σημαντικό να το κατανοήσουμε αυτό, διότι αν κοιτάξετε τι εννοούν οι ΜΚΟ μας και οι χρηματοδότες τους με τους στόχους και προς την κατεύθυνση προς την οποία εργάζονται, αναρωτιέστε πώς κράτη όπως η Σαουδική Αραβία μπόρεσαν να τους υπογράψουν. Αλλά αυτό δεν ισχύει μόνο για τη Σαουδική Αραβία, η Ρωσία, για παράδειγμα, θα ερμηνεύσει επίσης πολλά πράγματα με τη δική της έννοια.
 
Για παράδειγμα, ο αριθμός SDG 2 έχει τίτλο ως εξής:
«Επισιτιστική ασφάλεια – τερματισμός της πείνας, επίτευξη επισιτιστικής ασφάλειας και καλύτερης διατροφής και προώθηση της βιώσιμης γεωργίας»
 
Κανείς δεν μπορεί να έχει κάτι εναντίον αυτού, αλλά αν θυμηθούμε την "Πράσινη Επανάσταση για την Αφρική", τότε δημιουργείται η υποψία ότι οι ΜΚΟ μας θέλουν να επικεντρωθούν περισσότερο στη γενετική μηχανική.
 
Αυτό επιβεβαιώνεται από την εξέταση του υποσημείου 2.5 και των υποσημείων του, τα οποία αφορούν τη διατήρηση των γενετικών πόρων σε ειδικές "εγκαταστάσεις διατήρησης". Η Ρωσία, για παράδειγμα, η οποία έχει απαγορεύσει τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, είναι πιθανό να το καταλάβει διαφορετικά από τον Μπιλ Γκέητς και τους συνδιοργανωτές της «Πράσινης Επανάστασης για την Αφρική». Το σημείο 2.5 μπορεί να θεωρηθεί ότι, για παράδειγμα, λαμβάνονται και χρησιμοποιούνται φυσικοί σπόροι ή μπορεί να θεωρηθεί ότι σημαίνει ότι χρησιμοποιούνται γενετικά τροποποιημένοι σπόροι και οι φυσικοί σπόροι αποθηκεύονται κάπου σε εργαστήρια και, συνεπώς, "διατηρούνται". Υπάρχουν πολλά περιθώρια ερμηνείας για πολλούς ΣΒΑ.
 
Όπως είναι γνωστό, το Παγκόσμιο Ταμείο και οι υποστηρικτές του έχουν μεγάλη εμπειρία στο να παρουσιάζουν στους ανθρώπους εύηχους στόχους, αλλά εφαρμόζοντας κάτι διαφορετικό από αυτό που καταλαβαίνει ο μέσος πολίτης από αυτό. Πάντα πρέπει να σκέφτομαι τον Όργουελ.
 
Αυτό δεν είναι υπερβολή, όπως δείχνει μια ματιά στο υποσημείο 2.β, το οποίο αποτελεί επίσης μέρος του μεγάλου προγράμματος για την καταπολέμηση της πείνας. Το σημείο 2, στοιχείο β́, έχει ως εξής:
«Διόρθωση και πρόληψη των εμπορικών περιορισμών και στρεβλώσεων στις παγκόσμιες γεωργικές αγορές, μεταξύ άλλων μέσω της παράλληλης κατάργησης όλων των μορφών γεωργικών εξαγωγικών επιδοτήσεων και όλων των εξαγωγικών μέτρων ισοδυνάμου αποτελέσματος, σύμφωνα με την εντολή του αναπτυξιακού γύρου της Ντόχα»
 
Η γερμανική κυβέρνηση το έχει επίσης επισημάνει αυτό στη γερμανική στρατηγική για την αειφόρο ανάπτυξη:
"Οι εμπορικοί περιορισμοί και στρεβλώσεις στις γεωργικές αγορές πρέπει να διορθωθούν και όλες οι γεωργικές εξαγωγικές επιδοτήσεις με παρόμοιο αποτέλεσμα πρέπει να καταργηθούν"
 
Οι γεωργικές επιδοτήσεις με τις οποίες η ΕΕ και οι ΗΠΑ στηρίζουν τις εταιρείες τροφίμων τους είναι δηλητήριο για τις φτωχές χώρες, για παράδειγμα στην Αφρική. Ενώ οι δυτικές εταιρείες τροφίμων μπορούν να παράγουν κοτόπουλα βιομηχανικά για λιγότερο από δύο ευρώ, η εκτροφή ενός κοτόπουλου κοστίζει σε έναν αφρικανό αγρότη περίπου 3,30 ευρώ. Κανένας αγρότης στην Αφρική δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τις δυτικές εταιρείες. Αλλά αντί να επιτραπεί στα κράτη της Αφρικής να προστατεύσουν τους αγρότες τους μέσω εισαγωγικών δασμών, ώστε να μην χρεοκοπήσουν, η εστίαση είναι στη μείωση των δασμών.
 
Επιπλέον, ούτε η γερμανική κυβέρνηση ούτε η ΕΕ ούτε οι ΗΠΑ βιάζονται να μειώσουν τις γιγαντιαίες επιδοτήσεις στη γεωργία, αν και το υποσημείο 2.β των ΣΒΑ δύσκολα μπορεί να ερμηνευθεί διαφορετικά. Αναφέρει σαφώς ότι οι γεωργικές επιδοτήσεις πρέπει να καταργηθούν, αλλά η μεγαλύτερη δαπάνη της ΕΕ είναι οι γεωργικές επιδοτήσεις.
 
Αυτό δείχνει για άλλη μια φορά ότι εδώ ανακοινώνεται ένα πρόγραμμα με ωραία λόγια, για το οποίο συγκεντρώνονται πολλά χρήματα, αλλά το οποίο προφανώς έχει διαφορετικούς στόχους από αυτούς που αναφέρθηκαν. Και διακυβεύονται πολλά χρήματα. Το Ίδρυμα Ροκφέλερ έγραψε το 2017 ότι ο ΟΗΕ χρειάζεται 4 τρισεκατομμύρια δολλάρια για την εφαρμογή των SDGs. Ναι, καλά διαβάσατε, μιλάμε για 4.000 δισεκατομμύρια δολλάρια, που είναι περίπου ισοδύναμα με το ετήσιο ακαθάριστο εθνικό προϊόν της Γερμανίας. Και σύμφωνα με τον Rockefeller, ο ΟΗΕ δεν χρειάζεται αυτό το ποσό για να εφαρμόσει τους SDGs συνολικά, αλλά ανά έτος!
 
Αυτό επιβεβαιώνεται και από την οργάνωση Sphaera, η οποία εκτιμά ότι θα χρειαστούν συνολικά 50 τρισεκατομμύρια δολλάρια για την επίτευξη των SDGs. Η Sphaera έχει μόνο έναν στόχο: να εφαρμόσει τους SDGs και υποστηρίζεται από τον Bill Gates, το Ίδρυμα Rockefeller και άλλους.
 
Θα ήθελα να δώσω ένα τελευταίο παράδειγμα των ΣΒΑ. Ο 16ος ΣΒΑ αναφέρει:
«Προώθηση ειρηνικών και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνιών για βιώσιμη ανάπτυξη, παροχή πρόσβασης στη δικαιοσύνη για όλους και οικοδόμηση αποτελεσματικών, υπεύθυνων και χωρίς αποκλεισμούς θεσμών σε όλα τα επίπεδα»
 
Κανείς δεν μπορεί πραγματικά να ταχθεί εναντίον αυτού. Και πάλι, το πρόβλημα βρίσκεται στις λεπτομέρειες. Θυμάστε το ID2020, δηλαδή την ψηφιακή ταυτότητα όλων των ανθρώπων, την οποία ο Bill Gates θέλει να εφαρμόσει και ήδη υλοποιεί ως πρότυπο έργο στο Μπαγκλαντές, δίνοντας σε όλα τα νεογέννητα μια ψηφιακή ταυτότητα, συμπεριλαμβανομένου ενός ψηφιακού πιστοποιητικού γέννησης;
 
Αυτό ακριβώς αφορά εν μέρει ο 16ος ΣΒΑ, διότι το υποσημείο 16.9 έχει ως εξής:
«Έως το 2030, δημιουργία νομικής ταυτότητας για όλους, συμπεριλαμβανομένης της καταχώρισης των γεννήσεων»
 
Και το υποσημείο 16.9.1 δίνει τον δείκτη για τη μέτρηση της επίτευξης του στόχου:
"Ποσοστό παιδιών ηλικίας κάτω των 5 ετών των οποίων οι γεννήσεις έχουν καταχωρηθεί σε πολιτική αρχή, ανά ηλικία"
 
Το ID2020 βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και ο στόχος είναι να αποτυπώσει ψηφιακά όλους στον κόσμο. Αυτό σημαίνει απόλυτο και ολοκληρωτικό έλεγχο όλης της ανθρωπότητας, αλλά είναι τυλιγμένο σε όμορφα λόγια. Και το όλο θέμα δεν είναι μια συγκεχυμένη φαντασίωση ή μια συζήτηση, αυτοί είναι στόχοι που αποφασίζονται από τον ΟΗΕ, οι οποίοι επεξεργάζονται και δισεκατομμύρια δαπανώνται για την εφαρμογή τους.
 
Στόχος των ΣΒΑ είναι η περαιτέρω προώθηση των συμπράξεων δημόσιου-ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα με τις οποίες οι αποφάσεις δεν πρέπει να λαμβάνονται από τους πολιτικούς ή ακόμη και από τους ψηφοφόρους, αλλά από τους ολιγάρχες. Επιδιώκουν ανοιχτά την (παγκόσμια) εξουσία. Αν θυμηθούμε τον Klaus Schwab και τους στόχους του, τους οποίους διατύπωσε στην τέταρτη βιομηχανική επανάσταση, η εικόνα γίνεται στρογγυλή.
 
Αυτό δεν είναι καθόλου υπερβολή, δουλεύεται επίσης πολύ δραστήρια στη Γερμανία και βασικά αφορά την πλήρη κατάργηση της δημοκρατίας. Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών, για παράδειγμα, δημοσίευσε τον Χάρτη Έξυπνης Πόλης. Σε ένα από τα έγγραφα, το οποίο είχε τίτλο «Χάρτης Έξυπνης Πόλης – Διαμορφώνοντας τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό στους Δήμους με Βιώσιμο Τρόπο» και είχε ήδη συνταχθεί το 2017, το προοίμιο αναφέρει, μεταξύ άλλων:
«Ο Χάρτης υποστηρίζει την εφαρμογή της Γερμανικής Στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης και την επίτευξη των παγκόσμιων στόχων βιωσιμότητας της Ατζέντας 2030 των Ηνωμένων Εθνών (Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης)».
 
Στο έγγραφο των 108 σελίδων, μπορεί κανείς να διαβάσει το σημείο 43 στη σελίδα 6 υπό τον τίτλο "Οράματα ενός υπερσυνδεδεμένου πλανήτη":
«Κοινωνία μετά την ψηφοφορία 
Επειδή γνωρίζουμε ακριβώς τι κάνουν και τι θέλουν οι άνθρωποι, υπάρχει λιγότερη ανάγκη για εκλογές, πλειοψηφίες ή ψήφους. Τα δεδομένα συμπεριφοράς μπορούν να αντικαταστήσουν τη δημοκρατία ως σύστημα κοινωνικής ανατροφοδότησης».
 
Μιλούν ανοιχτά για κατάργηση των εκλογών γιατί, σύμφωνα με τα σχέδιά τους, θα πρέπει να είμαστε ψηφιακά τόσο σχολαστικά καταγεγραμμένοι και ελεγχόμενοι, ώστε να μπορούμε να συμπεράνουμε από τα δεδομένα τι θέλει η πλειοψηφία. Επομένως, δεν υπάρχει πλέον ανάγκη για εκλογές, οι αποφάσεις μπορούν να ληφθούν χωρίς εκλογές.
 
Και ποιος θα αξιολογούσε τότε τα δεδομένα και θα έπαιρνε τις αποφάσεις που υποτίθεται ότι θέλει η πλειοψηφία; Σωστά: χταπόδια δεδομένων όπως η Microsoft με ID2020 ή το Google ή το Facebook. Το ερώτημα δεν είναι αν πρέπει να συμβεί έτσι, το μόνο ερώτημα είναι ποιος θα κερδίσει τον αγώνα και στη συνέχεια θα μας πει στο μέλλον τι υποτίθεται ότι θέλουμε. Οι εταιρείες του Διαδικτύου αγωνίζονται για την απόλυτη εξουσία και το γερμανικό Υπουργείο Εσωτερικών αποτελείται από πειθήνιους αξιωματούχους που ήδη συντάσσουν έννοιες σε προληπτική υπακοή.
 
Το ερώτημα είναι γιατί μπορούν να το κάνουν αυτό αρκετά ανοιχτά, εξάλλου, μια τέτοια κατάργηση της δημοκρατίας θα ήταν αντίθετη με τον Βασικό Νόμο και θα έπρεπε να τιμωρηθεί. Αλλά συμβαίνει ούτως ή άλλως - έχει δουλευτεί ανοιχτά εδώ και χρόνια.
 
Αυτό είναι το πραγματικό αντικείμενο των «Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης» του ΟΗΕ, των SDGs. Πρόκειται για την απόλυτη εξουσία, πρόκειται για την αποδυνάμωση των κρατών και, συνεπώς, την κατάργηση της δημοκρατίας. Η εξουσία πρέπει να ασκείται από τους ολιγάρχες – βλέπε την ιδέα του «δημόσιου-ιδιωτικού ΟΗΕ» του Klaus Schwab – ο ρόλος του λαού είναι μόνο να συνεισφέρει τα απαραίτητα χρήματα.
 
Αλλά ακόμα και εκεί σκέφτεστε μπροστά, γιατί κάτω από τον τίτλο "Οράματα ενός υπερ-δικτυωμένου πλανήτη" μπορείτε επίσης να μάθετε κάτω από το σημείο 3:
«Μία κοινωνία πέρα από την ιδιοκτησία
Χάρη στις πληροφορίες σχετικά με τα διαθέσιμα κοινά αγαθά και πόρους, έχει λιγότερο νόημα να κατέχουμε κάτι: ίσως η ιδιωτική ιδιοκτησία να γίνει πράγματι πολυτέλεια. Τα δεδομένα θα μπορούσαν να συμπληρώσουν ή να αντικαταστήσουν το χρήμα ως νόμισμα».
 
Δεν υπάρχει τίποτα που να λέει ότι οι ολιγάρχες πρέπει να απαρνηθούν την ιδιωτική τους περιουσία, αντίθετα, βασίζονται σε συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα που κάνουν τους ολιγάρχες ακόμη πλουσιότερους και ισχυρότερους. Ο μέσος πολίτης, από την άλλη πλευρά, δεν χρειάζεται πλέον ιδιωτική ιδιοκτησία σε αυτό το όραμα και ως νόμισμα θα πρέπει να κάνουμε διαθέσιμα τα δεδομένα μας, δηλαδή όλες τις πληροφορίες για εμάς. Ένας γενναίος νέος κόσμος.
 
Το τρομακτικό είναι ότι η πανδημία έχει διευκολύνει πολύ την επίτευξη αυτών των στόχων. Έχει δείξει τι μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι αν μόνο τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σπείρουν αρκετό πανικό και οι κυβερνήσεις περιορίσουν μαζικά τις ελευθερίες μας. Φυσικά, όλα αυτά γίνονται μόνο για την προστασία μας.
 
Θυμάστε όμως το έτος 2019; Εκείνη την εποχή, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι στην υποτιθέμενη ελεύθερη Δυτική Ευρώπη, θα μπορούσε κανείς να επιβάλει αυθαίρετα απαγορεύσεις κυκλοφορίας ή να απαγορεύσει στους ανθρώπους να μείνουν περισσότερα από τόσα χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους. Μόλις δύο χρόνια αργότερα, περιγράφεται ήδη ως η «νέα κανονικότητα» ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε ένα μεγάλο μέρος των ελευθεριών μας ή ότι θα πάρουμε πίσω τα δικαιώματά μας, τουλάχιστον εν μέρει, μόνο εάν εμβολιαστούμε με ένα πειραματικό εμβόλιο mRNA. Και ξανά και ξανά, αν είναι δυνατόν αρκετές φορές το χρόνο.
 
Το παράδειγμα δείχνει πόσο εύκολο είναι να πείσουμε τους ανθρώπους να αποδεχτούν ριζικές αλλαγές που η συντριπτική πλειοψηφία τους θα είχε απορρίψει ως απαράδεκτες μόλις δύο χρόνια νωρίτερα. Η πανδημία έχει οδηγήσει σε μια τεράστια αλλαγή στις αξίες της κοινωνίας και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μας προετοιμάζουν από την αρχή της πανδημίας για το γεγονός ότι μας περιμένει μια «νέα κανονικότητα».
 
Αν κοιτάξετε τους στόχους εκείνων που προετοιμάζονται εντατικά για μια (περιγράφεται ως πιθανή) πανδημία από το 2017 έως το 2019 και που τυχαίνει να είναι οι ίδιοι που κερδίζουν τώρα εκατοντάδες δισεκατομμύρια από την πανδημία Covid-19, τότε σίγουρα μπορείτε να κάνετε υποθέσεις για το πώς μπορεί να μοιάζει αυτή η «νέα κανονικότητα». Είναι πιθανό να συμπίπτει περίπου με αυτό που έγραψε ο Klaus Schwab στην τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση του, και μια ανάγνωση του τι λένε οι μετανθρωπιστές θα πρέπει επίσης να είναι χρήσιμη, επειδή οι στόχοι που περιγράφονται εκεί είναι ήδη ιατρικά εφικτοί. Θα είναι επίσης ενδιαφέρον να δούμε ποιες κατευθυντήριες γραμμές για τις αλλαγές στο ανθρώπινο γονιδίωμα αναπτύσσει η Margaret Hamburg και οι συνεργάτες της για τον ΠΟΥ.
 
Επειδή όλα αυτά ακούγονται τόσο τρελλά, πρέπει να σας υπενθυμίσω ξανά: δεν τα επινόησα όλα αυτά, απλά εξήγησα εδώ τι δημοσιεύουν οι ίδιοι αυτοί οι άνθρωποι για τα έργα τους. Αυτό που περιγράφω εδώ δεν είναι η αρρωστημένη φαντασία μου, αλλά η αρρωστημένη φαντασίωση αυτών των ισχυρών ανθρώπων. Και τα κάνουν όλα αυτά τώρα, ενώ τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μας διασκέδαζαν με κάθε είδους ανοησίες αντί να αναφέρουν αυτά τα πράγματα. Αλλά θα έρθουμε στο ρόλο των μέσων ενημέρωσης σε ένα επόμενο κεφάλαιο.
 
Όπως είπα, θα μπορούσε κανείς να γράψει ένα ξεχωριστό βιβλίο για τους SDGs, εδώ θα μπορούσα να αγγίξω μόνο το θέμα. Δυστυχώς, θα υπήρχαν πολύ περισσότερα να αναφερθούν σχετικά με αυτό και σχετικά με τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται για την εφαρμογή των ΣΒΑ και να καταστούν εύγευστοι στους ανθρώπους. Αλλά αυτό θα ξεπερνούσε το πεδίο εφαρμογής αυτού του βιβλίου.
 
Ωστόσο, στο τέλος αυτού του κεφαλαίου για τους ΣΒΑ, δεν θέλω να σας στερήσω ένα «μεζέ» για το πόσο έξυπνα εξαπατώνται οι άνθρωποι.
 
Έχετε ακούσει ποτέ για το Global Citizen; Πρόκειται για μια ΜΚΟ που αγωνίζεται – και πάλι με υποδειγματικό τρόπο – κατά της παγκόσμιας φτώχειας. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, φυσικά, τα θέματα του Global Citizen είναι επίσης τα δικαιώματα των γυναικών, η υγεία (χωρίς εμβολιασμούς, φυσικά, τίποτα δεν λειτουργεί ούτε εδώ), η εκπαίδευση, η καταπολέμηση της πείνας και για την επισιτιστική ασφάλεια, την κλιματική αλλαγή και ούτω καθεξής. Για το σκοπό αυτό, το Global Citizen έχει καταλήξει σε μια ιδιαίτερα καινοτόμο ιδέα για να επηρεάσει την κοινή γνώμη. Το Global Citizen παρέχει αναφορές που μπορούν να υπογραφούν και στη συνέχεια να σταλούν στα μέλη του κοινοβουλίου, ώστε να εφαρμόσουν τη βούληση της αναφοράς, την οποία πολλοί άνθρωποι έχουν υπογράψει.
 
Επιπλέον, έχουν επίσης έτοιμα tweets στη σελίδα τους, τα οποία μπορείτε εύκολα να αντιγράψετε και να δημοσιεύσετε στο Twitter. Αυτό προωθεί αφηγήσεις και hashtags που αρέσουν στους Παγκόσμιους Πολίτες και δίνει την εντύπωση ότι πολλοί άνθρωποι υποστηρίζουν αυτά τα πράγματα.
 
Αυτό είναι ψευδοδημοκρατικό, διότι δεν είναι οι άνθρωποι που αναπτύσσουν τις αναφορές ή καταλήγουν στα tweets, αλλά είναι ο Global Citizen. Και για να μπορούν οι άνθρωποι να υπογράφουν ή να κάνουν tweet επιμελώς, υπάρχει ένα πρόγραμμα ανταμοιβής. Μπορείτε να διαβάσετε εκεί:
"ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΤΑΜΟΙΒΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΆΘΕΙΕΣ ΣΑΣ (σσ. ΒΟΔΙΑ): ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ, ΚΟΥΠΟΝΙΑ, ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ, VIP ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ (σσ. ΔΕΙΝΑ) ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ GLOBAL CITIZEN."
 
Το Global Citizen «αγοράζει» την υποστήριξή του και δελεάζει τους νέους να υποστηρίξουν αυτά τα πράγματα υποσχόμενο βραβεία σε αντάλλαγμα. Μπορείτε εύκολα να δημοσιεύσετε μερικά tweets, σωστά;
 
Με αυτόν τον τρόπο, επηρεάζεται και η κοινή γνώμη, εάν τα μέσα ενημέρωσης μπορούν στη συνέχεια να αναφέρουν ότι αυτό ή εκείνο το θέμα θα συγκινήσει πολλούς ανθρώπους στο Twitter και ότι αυτό ή εκείνο το hashtag θα έχει ιδιαίτερα μεγάλη υποστήριξη. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να ασκήσει πίεση σε βουλευτές που φοβούνται για την επανεκλογή τους και, ως εκ τούτου, να προωθήσει ορισμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες επειδή πιστεύουν ότι οι ψηφοφόροι τους πιστεύουν ότι είναι σπουδαίοι. Στην πραγματικότητα, θέλουν απλώς να κερδίσουν μερικά εισιτήρια για μια συναυλία.
 
Και τι είναι πραγματικά το Global Citizen; Η Global Citizen ιδρύθηκε το 2008 για να υποστηρίξει την υλοποίηση των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας και σήμερα η Global Citizen είναι πλήρως αφοσιωμένη στους SDGs. Το Global Citizen είναι πολύ επιτυχημένο και συγκεντρώνει πολλά χρήματα. Η Deutsche Welle, για παράδειγμα, ανέφερε τον Σεπτέμβριο του 2021:
«Η Billie Eilish, ο Elton John και οι Coldplay μίλησαν στο Global Citizen Live για το κλίμα, ενάντια στη φτώχεια και τις συνέπειες της πανδημίας. Συγκέντρωσαν 940 εκατομμύρια ευρώ για έναν δικαιότερο κόσμο».
 
Ποιος πήρε τα χρήματα δεν είναι δύσκολο να το μαντέψετε.
 
Και δεν είναι δύσκολο να μαντέψει κανείς ποιος πιστεύει ο Global Citizen ότι είναι σπουδαίος. Όταν ο Bill Gates ανακοίνωσε τη δωρεά του ύψους 100 εκατομμυρίων δολλαρίων στην αρχή της πανδημίας, την οποία στη συνέχεια συνέβαλε στη διάσκεψη δωρητών της ΕΕ τον Μάιο του 2020, το Global Citizen ανέφερε με ευφορία:
«Ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέητς δωρίζουν 100 εκατομμύρια για την καταπολέμηση του κορωνοϊού. Για άλλη μια φορά, το ζευγάρι αποδεικνύει τη δέσμευσή του για την παγκόσμια υγεία».
 
Μία από τις δράσεις της Global Citizen, η οποία μπορεί να υποστηριχθεί με μια υπογεγραμμένη αναφορά, έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τις χώρες του κόσμου να διαθέσουν περισσότερα χρήματα στον μηχανισμό COVAX. Με άλλα λόγια, για το πρόγραμμα που ελέγχει de facto ο Bill Gates.
 
Φυσικά, ο Bill Gates είναι ένας από τους χρηματοδότες της Global Citizen, έχοντας μεταφέρει πάνω από 45 εκατομμύρια δολλάρια στην Global Citizen όλα αυτά τα χρόνια. Μέσω των δράσεων και των δωρητών της, η Global Citizen έχει συγκεντρώσει συνολικά 484 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2020, τα οποία θα δαπανηθούν για την υποστήριξη των στόχων του Bill Gates και των φίλων του και τελικά θα επιστρέψουν στις τσέπες τους.
 
Αλλά οι άνθρωποι που υποστηρίζουν το Global Citizen πιστεύουν ότι πρόκειται για την καταπολέμηση της φτώχειας, της πείνας, της κλιματικής αλλαγής και των δικαιωμάτων των γυναικών.
 
Τέλος του αποσπάσματος
 
το είδαμε ΕΔΩ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.