25 Σεπτεμβρίου 2023

Το Αρτσάχ είναι Αζερμπαϊτζάν; Ποιος τα έχτισε όλα αυτά αιώνες πριν; (όπως παντού οι απολίτιστοι Τουρκομογγόλοι οικειοποιούνται τους αρχαίους πολιτισμούς)

Ισχυρίζονται οι Αζέροι πως η περιοχή που ονομάζουν Ναγκόρνο Καραμπάχ είναι ιστορικά δικά τους εδάφη, στα οποία εισέβαλαν αρμενικοί πληθυσμοί. Ιστορικά είναι ένα από τα μεγαλύτερα ψεύδη που έχουν διατυπωθεί παγκοσμίως που δυστυχώς αναπαράγουν διάφοροι κύκλοι και στην Ελλάδα, που έχουν αποκλειστικά οικονομικά συμφέροντα και εξυπηρετούν γεωπολιτικές σκοπιμότητες. 
 
Η Λαϊκή Δημοκρατία του Αζερμπαϊτζάν ανακήρυξε την ανεξαρτησία της το 1918, ενώ η σύγχρονη δημοκρατία του Αζερμπαϊτζάν ανακήρυξε την ανεξαρτησία της στις 30 Αυγούστου 1991, με την πτώση της ΕΣΣΔ.
 
Πως λοιπόν διεκδικούν την κυριαρχία μιας περιοχής στην οποία έχουν παρουσία μόλις 100 ετών, όταν η περιοχή αυτή έχει ιστορία καταγεγραμμένη περίπου 1.800 ετών; Είναι τυχαίο ότι στην περιοχή της Δημοκρατίας του Αρτσάχ κατοικείται σχεδόν αποκλειστικά από αρμενικούς πληθυσμούς; Πως δημιουργήθηκαν τα πολιτισμικά μνημεία, αιώνων, από εξωγήινους;
 
Το Αρτσάχ είναι Αζερμπαϊτζάν; Και ποιος τα έχτισε όλα αυτά; 
 
Μονή Gandzasar (4ος αιώνας) και εκκλησία Βαπτιστών Αγίου Χοβάνες (1216-1238)
Dadivank (4ος αιώνας) και Καθολικός (9-11ος αιώνας)
Μονή Αμαράς (4ος αιώνας)
Άγιος Γεώργιος του Τσιτσερναβάνκ (4-5ος αιώνας) 
Gtchavanq (4-13ος αιώνας)
Μονή Yeghishe Arakyal (Jrvshtik) (5ος αιώνας), 
Mataghis Vankasar Λευκός Σταυρός (5ος αιώνας)
Μονή Κατάρω Ντιζαπάυτ και Αγίας Μαρίας (5ος αιώνας)
Το ψωμί του ψωμιού (7-17 αιώνας)
Η διαθήκη του Μοχρένη (7-17ος αιώνας)
Άγιος Hakobavanq του Kolatak (9ος αιώνας)
Τσόρι Ιερός Σωτήρος (9ος αιώνας)
Άγιος Στέφανος του Σμάκσογ (9-10ος αιώνας)
Μονή Λευκού Σταυρού του χωριού Hadrut Vank (10ος αιώνας)
Αρχιτέκτονας Yeghisha Kus έρημος (12η περιοδεία)
Άγιος Γεώργιος του Chankatagh (12ος αιώνας)  
hotavank (12-13ος αιώνας)
Η Αγία Μαρία της Καρβαχάρ γεννήθηκε στην έρημο (12-13ος αιώνας)
Άγιου Σωτήρος Παύλου (12-13ος αιώνας)
Shoshkavanq St. Astvatsatsatsin
Μονή Horeka (13ος αιώνας)
Καβακαβάνκ (14ος αιώνας)
Ευαγγέλιο της Αγίας Gayane παρθένου ερήμου (1616)
Ιερά Ανάσταση του Hadrut (1621)
Pirumashen (1641)
Αγία Θεοτόκος του Ευαγγελίου (1651)
Αγίος Στέφανος του Σταυρού (1654)
Shoshi Νέα εκκλησία (1655)
Αγιος Πανδαλέων του Μπερντατζόρ (Parin PJ) (1658)
Έρημος Moskhmhat Ghevondyan (1658)
Άγιος Μηνάς του Χακί (1673)
Ιερός Ναός Αγίου Γρηγορίου (1676)
Αγία Μαρία (1682)
Μονή Γέριτσμαν (1691)
Εκκλησία Masrik του Kashunik (1694)
Έρημος Ιερός Σωτήρος (Napat) (17ος αιώνας)
Αγιος Στέφανος τῆς Χοχάντς (17ος αιώνας)
Μοναστηριακό συγκρότημα Bovurkhan (17ος αιώνας)
Άγιος Ιωάννης ο Βαπτιστής (1736)
Αγία Παναγία η Χνατσάχ (1740)
Άγιος Στέφανος της Παδάρας (18ος αιώνας)
Αγία Μαρία της Μουσκαπάτης (18ος αιώνας)
Αγία Παρθένος του Dashushen (1843)
Άγιος Ιωάννης ο Βαπτιστής του Shushi (1847)
Αγία Μαρία η Νγκή (1853)
Άγιος Ιωάννης Καραπέτ του Μαρτάκερτ (1857)
Αγία Μαρία της Αιγεστάνης (1860)
Αγία Μαρία κάτω από την πέτρα (1862)
Άγιος Σωτήρας του Shushi (1868-1887)
Αγία Παρθένος του Ασάν (1896)
Άγιος Γεώργιος του Astghashen (1898)
Άγιος Γεώργιος του Ματάγκις (1898)
 
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Οι Τουρκομογγόλοι που έφτασαν στην ευρύτερη περιοχή με διάφορα φύλα περίπου το 1000 μ.Χ. όντας βαρβαρικές απολίτιστες και καταστρεπτικές ορδές (μόνο πολεμιστών) αφού βίασαν, κατέστρεψαν και ξερίζωσαν τους ντόπιους πληθυσμούς κυρίως Ελληνες και Αρμένιους προσπάθησαν και προσπαθούν  να οικειοποιηθούν τα επιτεύγματά τους... 
Τα ίδια κάνουν σε Μικρά Ασία, Κύπρο, Κουρδιστάν, Αρμενία, και τώρα και στο Αρτσάχ...
Γνωστή πρακτική...



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.