21 Απριλίου 2020

Επαρχιώτικος διεθνισμός... αλλιώς: Τσιόδρας ή Ιωαννίδης

Γράφει ο Χαράλαμπος Μηνάογλου

Κακά τα ψέμματα.... 
Η επίκληση στην επιστημονική αυθεντία και μάλιστα την διεθνή είναι ένα ισχυρό όπλο προπαγάνδας στον νεωτερικό κόσμο. Στην χώρα μας δε ακόμη ισχυρότερο από ό,τι στις περισσότερες άλλες χώρες της Ευρώπης. Αυτό έχει να κάνει με τις καταβολές του ελληνικού πνεύματος και την έμφυτη συμπάθεια του Έλληνα για την γνώση. Όποιος, λοιπόν, είναι καθηγητής πανεπιστημίου στην Ελλάδα έχει ένα κύρος αδιαμφισβήτητο. Και, όταν, όπως ο κ. Τσιόδρας βγαίνει να μιλήσει για κάτι τόσο σοβαρό, όσο είναι ο εγκλεισμός και το σταμάτημα της οικονομίας λόγω κορωνοϊού, αυτό το κύρος είναι απαραίτητο. 

Το πρόβλημα ξεκινάει όταν κάποιοι άλλοι επιστήμονες με πολύ μεγαλύτερο επιστημονικό κύρος, με πολύ μεγαλύτερη αποδοχή στην διεθνή βιβλιογραφία (αυτό είναι ίσως το πιο αντικειμενικό κριτήριο για το επίπεδο ενός επιστήμονα, δηλαδή πόσοι άλλοι επιστήμονες στον τομέα του παραπέμπουν σε αυτόν, χρησιμοποιούν τις δημοσιεύσεις του στις δικές τους δημοσιεύσεις) διαφωνούν με την αντίληψη του κ. Τσιόδρα για την κατάσταση, διαφωνούν για τα μέτρα που χρειάζονταν και χρειάζονται και τέλος εκτιμούν τελείως διαφορετικά την όλη υπόθεση του κορωνοϊού. Τότε τι βλέπουμε; Βλέπουμε μια ενορχηστρωμένη επίθεση από τα ανθελληνικά ΜΜΕ στον διεθνώς καταξιωμένο επιστήμονα, ώστε να πληγεί το κύρος του στους πολλούς, που δεν γνωρίζουν και ούτε μπορούν να κρίνουν ή έστω υποψιάζονται τι σημαίνει να έχει κανείς κάποιες εκατοντάδες ή και χιλιάδες ετεροαναφορές περισσότερες από κάποιον άλλον. Το άσπρο γίνεται μαύρο από τα ΜΜΕ και ο καθηγητής του ΕΚΠΑ γίνεται ο παντογνώστης, ενώ εκείνος με την διεθνή καταξίωση είναι ο ανίδεος, ο συνωμοσιολόγος και ο επικίνδυνος.

Και μην νομίζετε ότι αυτό ισχύει μόνο στον χώρο της ιατρικής.... Σε όλους τους επιστημονικούς κλάδους συμβαίνει... Επιστήμονες με μηδενικές αναφορές στο έργο τους στην διεθνή βιβλιογραφία γίνονται καθηγητές πρώτης βαθμίδας στα ελληνικά ΑΕΙ, ενώ άλλοι με εκατοντάδες ή χιλιάδες τέτοιος αναφορές αποκλείονται συστηματικά από τα ελληνικά πανεπιστήμια, τα οποία προτιμούν στην θέση τους συνήθως επιστημονικά ανύπαρκτους... Και γιατί γίνεται αυτό; Μα γιατί είπαμε η θέση του καθηγητή ΑΕΙ έχει κύρος.... Κύρος απαραίτητο για την επικράτηση της ανθελληνικής προπαγάνδας κάθε είδους... 

Για παράδειγμα ένας καταξιωμένος στην διεθνή βιβλιογραφία ιστορικός, που δεν γράφει όμως διεθνιστικά παραμύθια, είναι διττώς επικίνδυνος.... Πρώτα γιατί είναι καταξιωμένος και άρα είναι πολύ δυσκολότερο να πειθαρχεί προς τας υποδείξεις και δεύτερον γιατί δεν γράφει ό,τι θέλει η παγκοσμιοποιητική ελίτ, αλλά αυτά που προκύπτουν από τις ιστορικές πηγές. Κατά τον ίδιο τρόπο και ο κ. Τσιόδρας επελέγη για αυτήν την κρίσιμη θέση, επειδή και συμμορφούμενος προς τας υποδείξεις φαίνεται και το γενικό κλείσιμο της χώρας βρήκε ως λύση (ίσως αυτό πράγματι να ήταν το καλύτερο που μπορούσε να σκεφθεί ο άνθρωπος, δεν είναι υποχρεωτικό να υπάρχει κάποιος δόλος σε αυτό). 

Οι επιστήμονες υποστηρικτές της παγκοσμιοποίησης οποιασδήποτε ειδικότητας και αν είναι, έχουν επίσης ένα άλλο κοινό χαρακτηριστικό... τον επαρχιώτικο διεθνισμό... όσο λιγότερο γνωστοί είναι στην διεθνή βιβλιογραφία, τόσο περισσότερο την επικαλούνται... και από αυτήν βέβαια μνημονεύουν μόνο τις απόψεις όσων επιστημόνων υποστηρίζουν τις ντιρεκτίβες του Γκαίητς, του Σόρος και των υπολοίπων παγκοσμιοποιητών που πληρώνουν καλά για να κάνουν τον κόσμο ολόκληρο περιουσιακό τους στοιχείο (όπως ο κ. Τσιόδρας, ο οποίος ως εκπρόσωπος τύπου των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ έσπευσε την ημέρα που ο Τράμπ μίλησε για κατασκευασμένο ιό, να χαρακτηρίσει αυτήν την άποψη συνωμοσιολογία.... τι κι αν το ίδιο με τον Τράμπ υποστηρίζουν καταξιωμένοι επιστήμονες σε ολόκληρο τον κόσμο με σπουδαιότερο ίσως τον Γάλλο που ανακάλυψε τον ιό του Έιτζ). 

Από την άλλη μεριά καταξιωμένοι διεθνώς επιστήμονες, όπως ο Ιωαννίδης στην ιατρική ή ο Βρυώνης στην ιστορία δεν έχουν το άγχος να επικαλούνται συνεχώς στις τοποθετήσεις τους την διεθνή βιβλιογραφία.... τους επικαλείται αυτή.... Ακόμη περισσότερο, όμως, καταλήγουν σε συμπεράσματα στα οποία οι επιστημονικές μέθοδοι, που χρησιμοποιούν, τους οδηγούν.... και όχι τα συμφέροντα του ενός ή του άλλου ολιγάρχη.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.