30 Απριλίου 2020

Ο εποικισμός της Ελλάδας με παράνομους μετανάστες

Του Δαμιανού Βασιλειάδη, εκπαιδευτικού, συγγραφέα

Αθήνα, 29 Απριλίου 2020

Το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης εξετάζεται διεξοδικά στο βιβλίο Παγκοσμιοποίηση, Νέα Τάξη, Ελληνισμός, και σε πολλές άλλες αναλύσεις και άρθρα, όπου τονίζεται ρητά ότι αναμφίβολα η παράνομη μετανάστευση αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά και εθνικά προβλήματα της Ελλάδας(1). Ζήτημα επιβίωσης του Ελληνισμού». Επίσης το πρόβλημα αυτό δεν έχει να κάνει με τους ίδιους τους παράνομους μετανάστες, που ζητούν την μοίρα τους κάτω από τον ήλιο, εκτός βέβαια από τα κακοποιά στοιχεία πάσης μορφής, αλλά αποκλειστικά με την ενδοτική και αντεθνική πολιτική των κομμάτων εξουσίας. Αυτή η δήλωση με αυτήν την απολυτότητα διατυπώνεται για να μην δοθεί αφορμή σε κάποιους «καλοθελητές» να προβούν σε συκοφαντίες ότι τα βάζουμε με τους παράνομους μετανάστες, για λόγους ρατσισμού, ξενοφοβίας κ.λπ. 

Αντιθέτως η κριτική που ασκείται αναφέρεται και αφορά την καταστροφική πολιτική των κομμάτων εξουσίας, μαζί με όλες τις άλλες καταστροφικές πολιτικές τους και φυσικά όσων ταυτίζονται άκριτα και αντεθνικά υπέρ των παράνομων μεταναστών, δήθεν υπερασπιζόμενοι υποκριτικά τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος και της οικονομίας, με τον εμβολιασμό της ελληνικής κοινωνίας με παράνομους μετανάστες, όπως διατείνεται η Νέα Δημοκρατία και αποδέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Φαίνεται από τα γεγονότα ότι τα κόμματα εξουσίας προκειμένου να αναδειχτούν στην κυβέρνηση υποτάσσονται στην αντεθνική και αντιλαϊκή τους πολιτική, με ανταλλάγματα την οικονομική τους στήριξη από τα ντόπια συμφέροντα και από τους λεγόμενους «άσπονδους φίλους και συμμάχους μας», κυρίως Γερμανούς και Αμερικανούς.

Ο ισχυρισμός αυτός μπορεί να φαίνεται στους αδαείς αστήρικτος, αλλά τα ντοκουμέντα αποδεικνύουν την ισχύ του. Οι επίσημες δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στις 4 Οκτωβρίου 2019 στην Βουλή αποκαλύπτουν, χωρίς καμία αμφισβήτηση, την πρόθεση της κυβέρνησης να συναινέσει στον εποικισμό της Ελλάδας με παράνομους μετανάστες, οι οποίοι προέρχονται αποκλειστικά σχεδόν από μουσουλμανικές χώρες της Ασίας και της Αφρικής, υπακούοντας στις εντολές των εξωθεσμικών κέντρων εντός και εκτός Ελλάδας με κύριους συντελεστές την Ύπατη Αρμοστεία του ΗΟΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση (2).

Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι αποκαλυπτική για τις προθέσεις τις κυβέρνησης. Στην ομιλία του που θεωρείται ως ιδεολογικό και πολιτικό μανιφέστο της Νέας Δημοκρατίας για το «μεταναστευτικό» δήλωσε με απόλυτη σαφήνεια πως η ελληνική κοινωνία μπορεί να μετατραπεί σε πολυπολιτισμική, χωρίς αισθήματα ξενοφοβίας και ρατσισμού. Συγκεκριμένα για την ενσωμάτωσή των «μεταναστών» στην ελληνική κοινωνία τόνισε ότι «οι πρόσφυγες μπορούν και πρέπει να μπολιάσουν μια οικονομία, η οποία γερνάει και χρειάζεται ανθρώπινο δυναμικό, αλλά αυτό πρέπει να γίνει με κανόνες και διαδικασίες. Έτσι φυσικά μπορούμε να συζητήσουμε και για το πώς οι πρόσφυγες μπορεί να απορροφηθούν στη χώρα μας, για το που πρέπει να πάνε και πώς πρέπει να ενσωματωθούν στις τοπικές κοινωνίες». Ποιο ξεκάθαρη δήλωση για τον εποικισμό της Ελλάδας με παράνομους μετανάστες δεν γίνεται. 

Στις δηλώσεις αυτές γίνεται λόγος για πρόσφυγες γενικά, χωρίς καν να γίνεται διάκριση σε παράνομους οικονομικούς μετανάστες και πολιτικά διωκόμενους παράνομους μετανάστες. Ο λόγος είναι, όπως εξηγεί ο ίδιος ότι η Ελλάδα χρειάζεται του παράνομους μετανάστες για να λύσει τόσο το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας όσο και το πρόβλημα της οικονομίας. Βασικά προγραμματίζει την ενσωμάτωση (λέγεται και «απορρόφηση») στην ελληνική κοινωνία αποκλειστικά μουσουλμάνων παράνομων μεταναστών που στέλνει η Τουρκία. Η μόνη επιφύλαξη από μέρους της κυβέρνησης είναι ότι όλη αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνει με «κανόνες και διαδικασίες». Αν αυτό δεν λέγεται εποικισμός της χώρας με παράνομους μετανάστες, μουσουλμανικής προέλευσης από όλες τις μουσουλμανικές χώρες της Ασίας και τις Αφρικής που προωθεί ο Ερντογάν, τότε και οι λέξεις και οι έννοιες έχουν χάσει το νόημά τους. 

Η διασπορά λοιπόν των παράνομων μεταναστών στην ενδοχώρα δεν έχει καμία άλλη σκοπιμότητα παρά να εφαρμόσει στην πράξη η Νέα Δημοκρατία το ιδεολογικό και πολιτικό μανιφέστο της, όπως διατυπώθηκε ανωτέρω και εκφράζεται με τα λόγια: «Είμαι περήφανος όταν πηγαίνω σε παρελάσεις και βλέπω την κοινωνία μας να μετατρέπεται σιγά σιγά σε πολυπολιτισμική». Πρόσθεσε συμπληρωματικά: «Και αν η Ευρώπη και η Ελλάδα θέλει να κάνει μια συγκεκριμένη μεταναστευτική πολιτική για να ενισχύσει το δημογραφικό της πρόβλημα, έχει τη δυνατότητα να το κάνει αλλά οργανωμένα και με κανόνες». 

Είναι χαρακτηριστική επιπρόσθετα και η φράση της αδελφής του πρωθυπουργού Ντόρας, η οποία πηγαίνοντας μετά την συζήτηση στην Βουλή προς το γραφείο του πρωθυπουργού δήλωσε: «Σήμερα κατάλαβαν όλοι ότι η χώρα έχει φιλελεύθερο πρωθυπουργό»(3).

Για τον σκοπό αυτό εφαρμόζει η κυβέρνηση ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου της κυβέρνησης κ. Νότης Μηταράκης προκήρυξε, όπως φαίνεται από δημοσιεύσεις, 40.000 θέσεις στο πρόγραμμα ESTIA II, δηλαδή δωρεάν διαμερίσματα και επιδόματα για «αιτούντες άσυλο», το οποίο επανέφερε σε ισχύ η κυβέρνηση, μετά τα γεγονότα του Έβρου.

Εάν οι πληροφορίες αληθεύουν, ο εποικισμός της Ελλάδας με παράνομους μετανάστες συνεχίζεται με τη συγκατάθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στα πλαίσια του πολυπολιτισμού, ο οποίος βέβαια δεν σημαίνει τίποτε άλλο παρά την δημιουργία στην Ελλάδα εθνοτικών, θρησκευτικών και φυλετικών μειονοτήτων.

Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη μια πανηγυρική ανακοίνωση:

«Τίθεται σε εφαρμογή το πρόγραμμα στέγασης “ESTIA II”, επανακαθορίζονται οι όροι εισαγωγής και παραμονής σε αυτό.
Κατά κύριο λόγο, η στέγαση των δικαιούχων πραγματοποιείται με μισθώσεις διαμερισμάτων σε όλη τη χώρα. Μέχρι και τις 23 Μαρτίου είχαν δημιουργηθεί 25.516 θέσεις στέγασης».

Η εφαρμογή του προγράμματος προβλέπει: «Με την ως άνω διάταξη αναμένεται να προκύψουν έξι χιλιάδες θέσεις στέγασης εντός του Β’ τριμήνου, ενώ παράλληλα στόχος του προγράμματος είναι να αυξηθούν τελικά οι θέσεις το 2020 στις 30.000 και το 2021 στις 40.000. Οι επιπλέον αυτές θέσεις θα διατεθούν για την αποσυμφόρηση των νησιών».

Τέλος η κυβέρνηση, ενώ απαγόρευσε για ένα μήνα την υποβολή αίτησης ασύλου για όσους μπήκαν στη χώρα μας παράνομα κατά την περίοδο της «πολιορκίας μας» στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, τελικά με την πίεση της επιτρόπου Ελευθεριών του Ευρωκοινοβουλίου Ίλβα Γιόχανσον, παρουσία του κ. Μηταράκη και Χρυσοχοϊδη, προχώρησε στην κατάργηση αυτής της απαγόρευσης, υποτασσόμενη πλήρως στις «ντιρεκτίβες» της ΕΕ. Οπότε: και οι «μετανάστες» που μπήκαν τον Μάρτιο στην χώρα μας έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν άσυλο.

Αν πιστέψουμε στη ρύθμιση που ετοιμάζει η κυβέρνηση με σχέδιο νόμου, οι αιτήσεις ασύλου από μετανάστες οι οποίοι έχουν ζήσει σε τρίτη χώρα περισσότερο από δύο μήνες, χωρίς να υποστούν διώξεις, θα απορρίπτονται και οι αιτούντες θα επαναπροωθούνται νομίμως. Έτσι, όπως εκτιμά η κυβέρνηση, όσοι «μετανάστες» έχουν έρθει από την Τουρκία – η οποία είναι «τρίτη χώρα» (καθότι μη εμπόλεμη) – και έχουν διαμείνει στην Τουρκία περισσότερο από δύο μήνες (δηλ. η συντριπτική πλειονότητα των μεταναστών που στέλνει το τουρκικό κράτος) θα επιστρέφονται, αφού θα απορρίπτονται οι αιτήσεις ασύλου τους.

Τι θα γίνει όμως, αν τα έγγραφα με τα στοιχεία των μεταναστών καταστρέφονται ή, όπως καταγγέλλεται πρόσφατα, κατακρατούνται από τις τουρκικές αρχές; Θα πρέπει λοιπόν να διευκρινιστεί ότι και αυτή η περίπτωση θα εμπίπτει στους λόγους απόρριψης για αίτηση ασύλου. 

Βασικά, η Ελλάδα διαφημίζεται πανταχόθεν ως επίγειος παράδεισος για τους παράνομους μετανάστες. Προσφάτως φέρεται ότι υπέγραψε συμφωνία που προβλέπει ότι όλοι οι παράνομοι μετανάστες από τη Λιβύη, χωρίς να είναι Λίβυοι, και οι οποίοι θα συλλαμβάνονται στη Μεσόγειο, θα μεταφέρονται και θα εγκαθίστανται στην Κρήτη. Άραγε, επειδή δεν δέχτηκε καμιά άλλη χώρα να τους φιλοξενήσει, δέχτηκε η μεγαλόκαρδη Ελλάδα; 

Το πρόβλημα όμως δεν τελειώνει στα ανωτέρω. Προαναγγέλλεται επί πλέον και η πολιτογράφηση όλων αυτών των παράνομων μεταναστών. Παράλληλα το πρόγραμμα επικεντρώνεται όχι μόνο στην βέλτιστη φιλοξενία τους με επιδόματα και λοιπές παροχές, τέτοιες που κανένας άνεργος στην Ελλάδα δεν απολαμβάνει. Ενδεικτικό είναι ότι το 73% αυτών έχει ήδη ΑΜΚΑ, το 58% ΑΦΜ, το 24% έχει εγγραφεί στα μητρώα του ΟΑΕΔ, καθώς και το 73% των παιδιών έχει εγγραφεί σε κάποιο σχολικό ίδρυμα. Προσεχώς θα λάβουν και εκλογικά δικαιώματα. Όλα αυτά τα μέτρα, αν υλοποιηθούν θα αποτελέσουν μαγνήτη για τον περαιτέρω εποικισμό της Ελλάδας από παράνομους μετανάστες. Εκτός εάν για όλους τους παράνομα αφιχθέντες μετανάστες καταργηθεί οριστικά και αμετάκλητα το δικαίωμα πολιτογράφησης.

Η κυβέρνηση αθέτησε την υπόσχεσή της τα Κέντρα Φιλοξενίας να είναι Προαναχωρησιακά και δημιούργησε προς το παρόν συνολικά 28 κέντρα στην ενδοχώρα, με την προοπτική όλοι οι «φιλοξενούμενοι» να ενσωματωθούν αργότερα (αυτός είναι ο απώτερος σκοπός, εφόσον δεν υπάρξει αντίδραση) στις τοπικές κοινωνίες σε όλη την επικράτεια. Απ’ ό,τι φαίνεται, προκειμένου να αποσυμφορήσει τα νησιά μας, η κυβέρνηση δημιουργεί στην ενδοχώρα νέες δομές φιλοξενίας, ενώ στα νησιά μας θα δεχτούμε καινούργιες εισροές από την Τουρκία!

Το πρόγραμμα αυτό κατ’ απαίτηση κυρίως της Γερμανίας αλλά και των άλλων «άσπονδων φίλων και συμμάχων μας» καλείται να εφαρμόσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη που σκοπό έχει την ενσωμάτωση όλων των παράνομων μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Φυσικά όλα αυτά αποτελούν προαναγγελία για το τι θα ακολουθήσει στο μέλλον, γιατί δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ το μεταναστευτικό ρεύμα. Επειδή όμως στην αποκλειστική τους πλειοψηφία όλοι οι παράνομοι μετανάστες προέρχονται καθαρά από μουσουλμανικές χώρες, παρά την θέληση ενσωμάτωσής τους στα πλαίσια του πολυπολιτισμού, που προωθούν τα κόμματα εξουσίας Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, η αλλοίωση του πληθυσμού «διά της βίας» είναι δεδομένη, γιατί το μεταναστευτικό ρεύμα δεν πρόκειται να σταματήσει με το πρόγραμμα αυτό. Μάλλον αποτελεί πρότυπο «λύσης» του προβλήματος της μετανάστευσης συνολικά. Η Ελλάδα εκτός από τον κίνδυνο που διατρέχει από τις επεκτατικές βλέψεις και επιδιώξεις των γειτόνων μας, κυρίως εξ Ανατολών, αλλά και όχι μόνο, είναι βέβαιο ότι θα διατρέξει κίνδυνο και στο εσωτερικό, εφόσον όλοι οι παράνομοι μετανάστες χρησιμοποιηθούν από τον Ερντογάν ως πέμπτη φάλαγγα στα σπλάχνα της Ελλάδας. 

Παραπομπές 

1. Βλ. Δαμιανός Βασιλειάδης, Παγκοσμιοποίηση, Νέα Τάξη, Ελληνισμός, εκδ. «Στοχαστής», Αθήνα 2012, σ. 217-273.

2. Το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα λειτουργεί από το Μάρτιο του 1952. Συνεργάζεται με τις κρατικές αρχές, μη κυβερνητικές οργανώσεις και άλλους φορείς με στόχο τη διασφάλιση της προστασίας των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο. Προσπαθεί επίσης να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί την κοινή γνώμη γύρω από το προσφυγικό ζήτημα με στόχο τη δημιουργία κλίματος ανοχής και σεβασμού των δικαιωμάτων των προσφύγων. Επίσης, η Ύπατη Αρμοστεία στην Ελλάδα συνεργάζεται με την ελληνική κυβέρνηση, την τοπική αυτοδιοίκηση και μη κυβερνητικές οργανώσεις για την παροχή στέγασης σε διαμερίσματα και τη στήριξη μέσω προπληρωμένων καρτών και επιδομάτων και άλλων διευκολύνσεων των αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα. Την προσπάθεια αυτή ενισχύει και η Ευρωπαϊκή Ένωση και ορισμένα ιδρύματα, όπως του Σόρος με απώτερο στόχο, την οικονομική τους κυρίως στήριξη, έως την πλήρη ενσωμάτωσή τους, όπως προγραμματίζεται σε συνεργασία με την κυβέρνηση στην ελληνική κοινωνία.

3. Πηγή: iefimerida.gr-https://www.iefimerida.gr/politiki/kentroo-manifesto-mitsotaki-gia-tin-metanasteysi



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.